tiistai 25. marraskuuta 2014

Keittiön valkoiset verhot



Olen tehnyt näitä keittiöverhopostauksia aiemminkin, mutta muualle kotiimme en vielä ole paljon verhoja vaihdellutkaan. Keittiöön on kiva vaihtaa verhoja vähän vuodenajan mukaan ja tietysti oman fiiliksenkin pohjalta. 

Viime viikonloppuna sain otettua valkoiset, kesäiset pitsiverhot viimeinkin pois. Olen pähkäillyt mielessäni, että minkälaiset ja minkä väriset verhot keittiön seinätapettiin olisivat parhaimmat. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin turvalliseen valkoiseen. Viime vuonna tein nämä verhot, joiden sävy on mielestäni ihana, mutta hivenen riitelee seinätapetin kanssa. 


Lisäsin verhopidikkeisiin valkoista pitsiä tuomaan jotain ilmettä, muuten näihin hyvin pelkistettyihin verhoihin. Verhot ostin syksyllä Ikeasta. Verhopidikkeet olen tehnyt jo aiemmin. Edellisen linkin kautta voit katsoa eräänlaisen tavan, miten voit tehdä pidikkeen.


Tämä lamppu on syksyinen ostos ja tykkään sen koristeellisuudesta:)



Päivä on niin lyhyt ja kuvaamiseen ei paljon jää aikaa. Tälläkin kertaa oli hämäryys jo hiipinyt, mutta sain 50 mm kiinteällä objektiivilla kohtuullisen valoisia kuvia ja vielä kun säädin valkotasapainoa hieman. Jännä testata kameraa ja yrittää harjoitella sen mahdollisuuksia käytännössä :)

Leppoisia päiviä teille ja käykäähän osallistumassa arvontaani :)



30 kommenttia:

  1. Verhot ovat ihanat. Lumouduin lampusta. Oih! Ja vielä piti kysymäni noista valotähdistä, mistä ne olet hankkinut? Ostin HH:sta yhdet, mutta olivat jotenkin kömpelöt, ja keikkuvat kummasti. Nuo teillä näyttävät kivoilta! Nyt tarvitsee kyllä tunnelmavaloja. Kuvaamisen kanssa on nyt kyllä haasteellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tähdet Kankurin shopista. Minäkin tykkään niistä kovasti ja olen miettinyt, että pitäisikö ostaa sieltä lisääkin. Valo tulee aika kivasti läpi ja ovat muutenkin kohtuullisen tukevia. Kiitos Ketunpesän Hanna :-)

      Poista
  2. Kaunit, ja pitsit ovat piste i:n päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Syvältä.Sanna :) Pitsi kaunistaa kyllä kivasti.

      Poista
  3. Hienot verhot! Valkoiset verhot näyttävät kivan raikkailta. Kuvaus on todella haasteellista, kun valoa on niin vähän, mutta mukavan jouluisia kuvia tässä postauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mandariinimania:) Ajattelinkin, että valkoinen kivasti raikastaa. Toisaalta helpompi ratkaisu verhojen suhteen olisi ollut yksivärinen ikkunaseinä, mutta kun tykästyin silloin niin tuohon tapettiin:)

      Poista
  4. Ihanan talviset mutta siltikin valoisat verhot. Todella kauniin näköistä olet saanut keittiöön koottua! :) Pitsit todella ihanat yksityiskohdat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia / IloaEloaOmpeluksia:) Ihana kun kävit jättämässä kommenttia. Tulenpa vierailemaan blogissasi, mukavaa:)

      Poista
  5. Näyttää niin tunnelmalliselta ja sievältä! Ihanat verhotampit. Teidän keittiöön sopiikin hyvin tampilliset verhot kun ikkunat on niin korkeat. Lamppu on kyllä kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, että parempi kun on nuo tampit, kun ikkunat ovat korkeat. Jäisi aika tukkoiseksi jos antaisi ne vapaasti roikkua. Aluksi minulla oli kapat, mutta jotenkin tykkään näistä kun tuovat minusta kodikkuutta:) Kiitos paljon Eerika:)

      Poista
  6. Ihanan tunnelmallista teillä! Pitkät valkoiset verhot ovat jotenkin tosi arvokkaat, kauniit. Ps. Lamppu on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja /Kakarat:) Kyllä valkoinen on niin klassinen ja jotenkin aika perinteinen. Ja aina niin varma valinta:)

      Poista
  7. Teillä on niiiin kaunista ja harmonista! Huomaan aina ihastelevani valkoisia koteja, mutta itselläni on kuitenkin tosi värikästä. :D Minäkin eilen laitoin tähden ikkunaan - siitä tulee niin pehmeä valo. Tykkään paljon noista kävyistä tuolla lyhdyssä. Itselläkin on käpyjä jemmassa, saapa nähdä, pääseekö ne esille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli olemme samanlaisia, sillä minä aina ihastelen pirteitä ja värikkäitä juttuja, mutta en osaa kuitenkaan itse niitä toteuttaa:-) . Piti kokeilla laittaa noita käpyjä tuonne lyhtyyn ja aika kivoja ne siellä onkin:-) . Kiitos paljon Pikku Akka!

      Poista
  8. Kauniit, klassiset ja tyylikkäät verhot! Vaalea on minusta hyvä väri verhoihin, muilla sisustustekstiileillä voi sitten halutessaan tuoda väriä kotiin :). Hyviä kuvia olet saanut otettua, minäkin olen nyt syksyn tullen yrittänyt välillä kuvata ihan manuaaliasetuksilla, mutta aika harjoittelua on :). Täytyis ensin harjoitella liikkumattomien kohteiden kanssa, niin ei lapset sitten joutuis kauheasti odottelemaan äidin säätämisiä ja kokeiluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaan niin mielenkiintoista tuo kameran kanssa touhuaminen. Alkuun minusta tuntui niin mahdottoman työläältä ja vaikealta sisäistää mitä tarkoittaa valotusajan säätäminen tai isoherkkyyden säätäminen. Pikku hiljaa on alkanut huomata mitä vaikuttaa kuvan laatuun jos tiettyä asiaa säätää johonkin suuntaan. Eipä olekaan pitkään aikaan enää tullutkaan kuvattua automaattiasetuksilla:) Mukavia ja antoisia kuvaushetkiä sinulle Krista ja kiitos kommentistasi:)

      Poista
  9. Kauniit verhot ja pidikkeet on oikein kivat! Olet kyllä saanut kuvat hyvin onnistumaan. Minä haaveilen kunnon kamerasta - ei tahdo saada minkäänlaisia tuolla meidän digipokkarilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :-) On kuvaaminen kyllä niin haasteellista näin pimeinä päivinä ja varsinkin liikkuvien mallien kuvaaminen. Yritänkin nyt kuvata kahdentoista ja kahden välillä, mutta eihän se aina ole mahdollista. Aika kiva kun tämä bloggaaminen innostaa myös kehittämään itseä kuvaamisen saloissa.

      Poista
  10. Tosi kivat nuo pitsit pidikkeissä, kiva idea.
    Ihana lamppu, jotain tuon tyylistä olen itsekin etsinyt olohuoneeseen, mutta en ole vielä löytänyt juuri sitä oikeata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina:-) . Lamppu oli löytö Kodin Terrasta. Ihastelin sitä pitkän aikaa kunnes lopulta päädyin ostamaan sen:-)

      Poista
  11. Niin klassisen kauniit ja tyylikkäät verhot! Pitsit sopivat täydellisesti verhojen tunnelmaan. Kauniita kuvia, ihanan pehmeää valoa. Minä olen todella laiska kameran säätöjen kanssa, pitäisi vain enemmän kokeilla. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi:) Onneksi näitä verhoja voi pitää pitkäänkin, kun ovat ajattomat. Ehkä kuitenkin kesäksi vaihdan pitsiverhot, tykkään niistä niin paljon.

      Poista
  12. Voi miten teillä on niin kaunista! Haaveilen niin kovin oikeasta keittiöstä, meillä on vain "keittokomero" tässä vaiheessa. Ihanat verhot ja niin tunnelmalliset kuvat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista:) Olet vielä niin nuori, että kyllä sinullakin on joskus isompi keittiö :) Meitä on jo niin monta, että tilaakin on oltava;)

      Poista
  13. Todella kauniit ja raikkaat verhot! Ja pidikkeet ovat ihanat! Minullakin on ollut valkoiset verhot jo pari vuotta olohuoneessa ja ruokailuhuoneessa. Viime talveksi vaihdoin pellavan väriset, mutta jotenkin pidän niin niistä valkoisista, että taidanpa jättää ne täksi jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin niin tykkään valkoisista verhoista. Sopivat niin moneen ympäristöön. Minusta valkoinen sopii hyvin myös jouluksi :) Kiitos Pizzicato :)

      Poista
  14. Kauniin klassiset verhot ripauksella romantiikkaa. Kiva, että on muitakin kausiverhoilijoita ;) Viime vuonna en jaksanut keittiöön jouluajaksi verhoja vaihtaa, kun kesä/talviajan verhot ovat rauhallisemmat, mutta juuri tänään mietin, josko sittenkin ne vaihtaisi. Tulee samalla pudisteltua pölyt pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos VillaVaahtokarkki:-). Kummasti se piristää kun vähän vaihtaa verhoja. Pölyjä minäkin olen katsellut verhojen yläpoimuissa;-). Pitää vaikka imurin kanssa käydä niitä läpi.

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.