perjantai 7. marraskuuta 2014

Nyöripaita koulupojalle



Tämä kangas sopi minusta mainiosti vähän jo isommalle koulupojalle ( 4lk.). Hänen ikäiselleen on aika mielenkiintoista ommella, kun on mietittävä, ettei tee liian lapsellista vaan hänen ikäiselleen sopivaa. 


Kankaan tennarit nyöreineen houkuttelivat tekemään vielä yhden nyörikohdan. Lisäsin etukappaleen keskelle halkion reunoihin resorikäänteet ja halkion taakse turkoosin kankaan. Jätin resorien reunat irti turkoosista kankaasta, jotta sain laitettua metalliset nyörirenkaat. Tähtitennarit antoivat idean tähtitaskuun.

Aika kiva lopputulos, ainakin minusta:)


Seuraava postaus taitaakin olla arvontapostaus:)


Ihanaa isänpäiväviikonloppua teille jokaiselle!


28 kommenttia:

  1. Onpa tosi kiva! Nyöritys sopiikin hyvin kankaan kuosiin ja on mukava yksityiskohta! Se onkin hankalaa, kun ne lapset koko ajan kasvaa ja maku muuttuu.. Toisaalta, sitten saa tehdä ja kokeilla aina uudenlaisia juttuja :) Kivaa, että on arvonta tulossa. Minä haaveilen siitä jossain kohden, mutta jää nähtäväksi mikä on ajankohta. Mukavaa isäinpäiväviikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :-) . Se kyllä tuo mukavaa haastetta ompelemiseen kun miettii vähän mikä tietyn ikäiselle sopii. Ja harmihan jos vaate jää pitämättä. Mukavaa viikonloppua sinulle:-)

      Poista
  2. Reippaan näköinen paita ja Kiva tuo nyöritys! Sitä ei vähään aikaan olekaan näkynyt vaatteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuten ole ollutkaan noita nyörejä vähään aikaan. Se on kyllä ihan kiva idea. Ja voi hyödyntää niin monella eri tavalla. Kiitos Mandariinimania:-)

      Poista
  3. Onpa kivan näköinen nyöritys! Miten kiinnität renkaat? Minä tykkäisin käyttää tuollaisia nauhakujiin ym., mutta en saa puristettua renkaita niin tiukkaan, ettei kangas irtoaisi välistä.

    Samasta kankaasta olen muuten meidänkin nelosluokkalaiselle tehnyt paidan. :) Kovin monet kuosit eivät sen ikäiselle enää kelpaakaan. Siistit yksityiskohdat (kuten tämä nyöritys) tuntuvat sen sijaan olevan isompien koulupoikien mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin renkaat prymin pihdeillä ja yritin puristaa tosi tiukkaan. Aluksi jouduin miettiä miten homman teen, kun ohjeita ei ollut enää tallessa. Tukikankaan silitin resorin nurjalle puolelle. Saa nyt nähdä miten ne pysyy paikoillaan. Pihdit on kyllä mahtavat! Hauska, että olet samasta kankaasta myös samanikäiselle tehnyt:-) Kiitos sinulle Manda :-)

      Poista
  4. Oikein kiva paita! Meidän 2. ja 1-luokkalaisetkin hyväksyivät kankaan. Hankala tosiaan ommella sen ikäisille pojille, en itse tykkää yksinvärisistä mutta lapselliset kuosit ei uppoa myös. Pitää olla onnellinen että ylipäätänsä haluavat jotain äidin ommeltua pukea pääällensä, vielä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, minusta on niin kiva kun äidin tekemät vielä kelpaa. Ehkä se aika vielä tulee, jolloin halutaan vain kaupan juttuja. Minusta olisi niin mahtava, kun lapset hyväksyisivät muutakin vaatetta kuin kaupan merkkivaatteet:-). Ommellaan vielä heille, kun heillekin kelpaa:-) Kiitos Kewa!

      Poista
  5. Wow, tuota nyörikohtaa! Tosi hyvä idea! Tämä kangas on ollut minunkin Kasiveen suosikkipaitakangas kuluneena syksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teilläkin on tästä kankaasta tykätty:-) . Olin kyllä innoissani hoksattuani tuon nyörijutun. Kiva sitä olikin väkertää :-) . Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  6. Tässä on taas sitä jotain ideaa, josta ollaan puhuttu. :) Kivasti keksitty tuo nyöritys ja tosi siististi tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole jännä, että joskus idea kolahtaa nopeastikin ja toisella kertaa on parempi jättää ideoinnit sikseen kun ei mitään keksi :-) . Tätä paitaa vähän haaveilin mallikelpoisen blogin poikien haasteeseen, mutta aika ei antanut periksi. Mutta hyvä, että nyt saatiin käyttöön. Kiitos Katja /Kakarat

      Poista
  7. Ihan tosi hieno paita, eikä varmasti ole yhtään liian lapsellinen koululaisellekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina :-) . Poikakin tykkäsi kovasti paidasta ja laittoi sen heti päälleen :-)

      Poista
  8. Oi kuinka hieno toteutus! Meilläkin on tästä paita kolmasluokkalaiselle, mutta paljon tylsempänä versiona :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se teidän paitakin on varmasti tosi kiva:-) . Minun makuuni tämä kuosi on hyvännäköinen, että perusmallinakin hyvä! Kiitos paljon Erja:-)

      Poista
  9. Hyvältä näyttää, täytyykin laittaa tuo nyöritys muistiin, se näyttäisi aika kivalta tyttöjen mekoissakin :) Rintatasku on myös tosi kiva idea! Hyvää viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyörityksellä saa muuten mekkoihin vaikkapa kansallispukutyyliä jos tykkää tai vaikka mitä muuta kivaa. Kokeilepa joskus:-) . Kiitos paljon Krista!

      Poista
  10. Nyöritys tuo kyllä niin paljon ilmettä paitaan! Hienosti toteutettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kivasti tuo oman ilmeen ja ehkä jotenkin korostuukin kirjavassa kankaassa:-). Kiitos sinulle Pizzicato!

      Poista
  11. Minäkin tykkään! Pirteää tiistaita sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon toivotuksesta<3 Piristystä tarvitaan kyllä tämän jatkuvan sateen ja harmauden keskelle:-)

      Poista
  12. Tämä on todella kiva paita! Hieno nyöritys ja tasku. Täytyy minunkin laittaa muistiin, jos tulisi joskus kokeiltua. Ihanaa keskiviikkoiltaa, käynkin arvontaan osallistumassa samantien :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan ihmeessä:) Kiva jos idea on sinustakin hyvä. Mukavaa illan jatkoa sinulle ja kiitos kommentistasi Hanna Mi:)

      Poista
  13. Olet taas keksinyt todella kivan idean, hienoa! Innolla aina odotan, että mitä seuraavana keksit. :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.