lauantai 22. marraskuuta 2014

Paita sopivaksi pitsin avullaTästä kankaasta oli tarkoitus tulla ensin perusmallinen paita ja sellaiseksi sen leikkasinkin. 
Kaava on muuten naisten Ottobre 5/2012 lehden Patchwork pitkähihainen jerseytoppi. Erittäin hyvä kaava, jota minun ei tarvitse muokata mitenkään, varsinkaan kun otan huomioon kankaan joustavuuden. Tämä kaava soveltuu parhaiten hyvin joustavalle kankaalle. Tämä minun HH:sta ostamani kangas ei ollut tarpeeksi joustava. Niinpä hihat puristivat käsivartta aivan liikaa. Jotain oli tehtävä, jos mieli saada tekeleen käyttökelpoiseksi. 


Ideaksi keksin leikata hihat pituussuunnassa kahtia ja lisätä joustava pitsinauha tuomaan väljyyttä. Ja sehän toimi :)Tästä tuli omanlainen, mutta käytettävä paita. Ja ruusukankaasta tykkään :)

Sivuilla vierailevat, käykäähän osallistumassa arvontaan !

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa teille:)


18 kommenttia:

 1. Kaunis paita, tuo pitsi sopii siihen täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Souliina S ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 2. Tosi kaunis paita! Pitsi sopii älyttömän hyvin paidan kuosiin ja on kivan näköinen! Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raisa:-) . Onneksi sain paidan käyttökelpoiseksi ja tykkään kyllä lopputuloksesta.

   Poista
 3. Ja hienosti toimiikin!! Vau, taas ihan mahtavuutta ♥ Kelpaisi lähteä vaikka pikkujouluihin hippaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lämpimät kiitokset Hannariina:-) . Tässä paidassa on tosiaan ehkä vähän juhlavuuttakin, ainakin ruusukuosi ja pitsi sitä tuovat.

   Poista
 4. Ihana, Kanneli! Ratkaisit EHKÄ yhden ongelmani. Yhteen tekeleeseeni tuli nimittäin ihan liian tiukat hihat. Saattaa olla, että minäkään ei leikkaa uusia hihoja, vaan halkaisen ja teen lisäkaistaleen. Sitä paitsi tuo on tosi kivannäköinen ratkaisu! Just tätä varten blogit ovat niin huippuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, mahtavaa jos pystyt hyödyntämään tätä juttua omaan työhösi:-) . Juuri niin, että onneksi on olemassa muut bloggaajat ja heidän käyttämät ideansa. Niin monesti saan inspiraatioita muiden kautta. Se on ihanaa:-) Kiitos paljon Pikku Akka!

   Poista
 5. Kaunis ja naisellinen paita <3 ! Hyvä idea nuo pitsit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari ja kiva kun tykkäät <3. Valmis pitsinauha oli vielä mahdottoman helppo käyttää, kun oli valmiit reunat ja oikea leveys.

   Poista
 6. Upea ja kaunis paita! Minulle tuli ihan sama ajatus kuin Pikku Akalle, mahtava idea! Olen tekemässä lahjaksi paitaa ja aloin epäilemään, että hihat voivat saajalle olla liian kapeat. Ehdottomasti otan tämän konstin käyttöön, jos kyseinen paita on saajalle pieni. Tätä voisi kyllä käyttää muutenkin omiin paitoihin, jos niitä ehtisi tekemään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mukava jos saat apua ompelukseesi:-). Aina se harmittaa jos vaate ei oikein sovikaan ja tuntuu, että kangas ja työ menee hukkaan. Kiitos Hanna Mi:-)

   Poista
 7. Lisätty pitsi toi juhlavuutta kauniiseen kuosiin, hiedo idea Kanneli! :-)

  VastaaPoista
 8. Ihan sinun näköinen paita! :) kivasti antaa tämä pitsi vähän juhlavampaa ilmettä, hyvä oivallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitsi tekee aina ihmeitä tai no usemmiten. Onneksi se tässä työssä toimi:-). Kiitos Katja /Kakarat

   Poista
 9. Pitsi tosiaan sopii ruusukuosiin aivan täydellisesti. Siitä tulle kyllä hyvä mieli, kun saa "pelastettua" ompelun ja vielä noin, että se näyttää siinä ihan tarkoituksenmukaiselta, eikä korjausmielessä laitetulta :) Sinä löydät aina noita kivoja joustopitsejä, teidän Ek:ssa on varmaan eri valikoima kuin täällä ;) (tosin en tiedä oliko tämä pitsi EK:sta, mutta ainakin jotkut mitä täällä on näkynyt ovat olleet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mieli kyllä tulee kun saa juuri niinkuin sanoit "pelastettua" vaatteen käyttökelpoiseksi:-) . Ostin tämän pitsinauhan HH:sta eli Halpa-Hallin kangasmyymälästä. Siellä oli aika kiva valikoima erilaisia pitsejä. Mulla olikin hyvä tuuri kun löysin tämän ja juuri oikean levyisen. Kiitos paljon Krista!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.