tiistai 18. marraskuuta 2014

Pikku pojan asusteita



Viikko on vierähtänyt perheen sairastellessa, itsekin myös. Ikäviä nuo kulkutaudit, mutta kun vointi alkaa kohentua, niin into tekemiseen on suuri. 
Kovin suuria ja työläitä projekteja en jaksanut aloittaa, joten kaivoin trikoot esiin ja päätin täydentää pienen miehen käyttövaatevarastoa.


Molempien paitojen kankaat olen ostanut HH- kankaasta. Housujen velour on tilattu netistä, äkkiseltään en muista mistä.
Sekä yläosat että alaosa on leikattu vanhojen vaatteiden pohjalta, reilusti vain suurentamalla.
Apinapaidan kaula-aukko tuli ehkä liian isoksi, mutta sopivalla aluspaidalla korjaantuu käytettäväksi:) Ompelin ruskeasta velourista paikkapalat kyynärpäihin. Housut on tehty niin perusmallilla kuin voi, eli etu- ja takakappaleet ja vyötäröllä ja lahkeissa leveä resori. Vyötäröresorin sisään lisäsin leveän kuminauhan varmistamaan housujen päällä pysymisen:)



Työautokangas joutui vähän saksien alle, kun halusin rikkoa kankaan kirjavuutta punaisella kaitaleella. Kaitaleen malli on tasaisesti ylöspäin levenevä kolmio. Kuvissa pienen pojan pyöreä vatsa hieman kääntää leikkausjälkeä pyöreälinjaisemmaksi :)


Peitetikkikoneen jälki tuo koristeellisuutta omalla kuvioinnillaan ja sävyllään.


Kuvat käytiin ottamassa toimistolla kun sinne tulvii eritavalla luonnonvaloa isojen ikkunoiden takia. Lisäksi valkoiset seinät kirkastavat ympäristöä. Lelut olivat tärkeässä roolissa kuvaamisen aikana:)


Arvonta on edelleen käynnissä. Käykäähän ihmeessä osallistumassa! Muistuttelen tulevien postauksien aikana vielä siitä.

Jokaiselle uudelle lukijalle jo tässä vaiheessa lämpimät tervetulotoivotukset mukaan:)

Olen muuten useasti käynyt lukemassa teidän ihania kommentteja arvontapostauksessa. Mieltäni kovasti lämmittää:) Kiitos!







22 kommenttia:

  1. Kurjaa, kun olette sairastelleet, hyvä, jos jo helpottaa! Nämä vaatteet ovat varmasti mieluisia pienelle pojalle, ekassa paidassa minua viehättää erityisesti nuo kyynärpaikat. Toisessa paidassa hyvä idea tuo yksivärinen kaitale, punainen sopiikin hyvin kankaan kanssa. Nyt saa kyllä tosissaan sitä valoa etsiä kuvia ottaessa, kyllä se kesän valo oli vaan ihanaa valokuvaamisen kannalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen itsekin haikaillut kesän valoa ja kun tuntuu, että joka paikassa on hämärää. Valoja saa pitää pitkin päivää. Oli taas niin kiva ommella, kun viikonkin tauko oli takana:-) Kiitos Krista:-)

      Poista
  2. Kyllä yksiväriset kohdat kuviopaidassa antavat kivasti särmää. Erityisesti tykkään tuosta traktoripaidan punaisesta kaistaleesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka:-) . Minuakin jotenkin miellyttää tuo traktoripaidan yleisilme. Kummasti pikku juttukin piristää kankaan kuosia.

      Poista
  3. Kivoja pikkupojan vaatteita olet taas ommellut! Itse tykkään nähdä juuri niitä, kun meilläkin pieni poika perheessämme :) Punainen tuo raikkautta tuohon paitaan ja apinakuosi on kyllä tosi suloinen. Toivottavasti kulkutauti alkaa pian helpottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pikkupojan vaatteita on kiva tehdä kun lapsekkuus saa näkyä ja mieluummin reilustikin. Kyllä nyt alkaa olo olla hyvä ja kuntokin on kohentunut. Mukava taas puuhastella ja touhuta:-) . Kiitos Pizzicato:-)

      Poista
  4. Onpas hauska apinakangas! Molemmat setit ovat taas niin kivoja. Katoin äkkiseltään, että työkonepaita olisi ollut takkimallinen ja siellä alla punainen paita. Kiva idea idea tuo leikkaus :) Toivottavasti tervehdytte siellä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:) Nyt alkaa olemaan kunnot kohdillaan ja energiaa tuntuu riittävän lapsilla jo kovastikin :) Mukava kun pääsee palaamaan normaaliin arkirutiiniin.

      Poista
  5. Hienoja yksityiskohtia paidoissa. Tykkään etenkin kyynärpaikoista, täytyykin laittaa idea korvan taakse :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin hauska, että kyynärpääpaikkoja on käytetty iät ja ajat ja jotenkin se vain pääsee unohtumaan. Mutta mukava kun vanhojakin ideoita voi uusiokäyttää ja aina ne on uusia ja kivoja. Otahan idea mukaasi :) Kiitos Erja:)

      Poista
  6. Reippaita ja kivoja vaatteita! Mukavia yksityiskohtia. Perusvaatteissa haasteena (ainakin minulla) on löytää uusi näkökulma ja jotain ekstraa ulkonäkööön. Täytyisi itsekin kasata trikoot pinkkaan ja ryhtyä ompelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään yrittää keksiä jotain ideaa näihin peruskamppeisiin. Ehkä jo siksikin, että on paljon motivoivampaa ommella kun on jotain kivaa mielessä:) Kiitos Mandariinimania:)

      Poista
  7. Tosi kivan näköisiä ompeluksia jälleen olet tehnyt.

    VastaaPoista
  8. Ihania ompeluksia! Olet kyllä taitava! :)

    VastaaPoista
  9. Sairastelu on kurjaa, mutta mahtaako siltä kukaan välttyä.. Voiton puolella olet jo, jos ompelukset taas maistuu.. :) Ihania vaatteita olet taas ommellut. PUnainen kaitale on kiva piristys autopaidassa, ja apinakuosi on jotakin niin suloista.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt ollaan hyvällä puolella jo:-) . Tykkään kun saa värkätä jotain, niinpä pelkkä oleminen alkaa pikku hiljaa kyllästyttää. Oli kiva ommella pikku pojallemme<3

      Poista
  10. Kivoja "perusompeluita"! Jotain kivaa on aina keksittävä näihinkin, niin että innostus säilyy. :) kyynärpaikat näyttää tosi kivoilta!

    VastaaPoista
  11. Voi että, nämähän ovat todella ihania paitoja ja pöksyissä niin kaunis sävy! Pidän kovasti kyynärpaikoista ja autopaidan tyylikkäästi toteutetusta leikkauksesta! Herttaiset kuvat <3. Loppujen lopuksi kovin pienillä asioilla saa peruspaidoista ihan eri näköisiä, mielenkiintoisempia. Kurjaa, että olette sairastelleet. Toivottavasti olette jo kaikki toipuneet. Ihanaa viikonlopun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi sinulle:-) . On niin mukava ommella ja keksiä pikku juttuja näihin trikoovaatteisiin. Tykkään niin:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.