tiistai 13. tammikuuta 2015

Jotain pehmoista ja ilmeikästä



En malta olla tekemättä tätä postausta, vaikka suurin osa viettääkin blogeissaan jo pakkastalven ja tulevan kevään aikaa. Eikös tänään ole vanhan perinteen mukaisesti Nuutinpäivä , että siinä mielessa on kyllä kiire postata ;) Itse olen kerännyt kaikki joulukoristeet jo useita päiviä sitten, mutta nämä herrat ovat olleet koristamassa takan reunaamme joulusta asti. Johonkin niille pitäisi keksiä hyvä säilytyspaikka odottamaan ensi joulua.


Tonttu-ukkoset tulivat meille jouluaattona mieheni vanhempien mukana. Taitava anoppini oli loihtinut nämä n. 50 cm korkeat tontut itse tekemällä alusta loppuun asti. 
Pohjana tontuissa on kanaverkkoa ja erilaisia pehmusteita. Kasvot on tehty itsekovettuvasta askartelumassasta ja ilmeet ja piirteet maalattu itse jollain väreillä. Vaatteet muodostuivat tuunaamalla, neulomalla ja ompelemalla.


Mietin, että osaisikohan sitä tehdä koristenukkeja samalla periaatteella käyttäen samoja materiaaleja hyödykseen? Kovasti tekisi mieli joskus koittaa :)
Nämä ukkoset ovat niin ilmeikkäitä, että niitä pitää välillä jäädä katsomaan ja ihmettelemään.


Tokaluokkalainen tyttäremme sai joululahjaksi tällaisen nukkekirjan, joka olikin vallan mainio kirja.


Kirjassa on hyvin selkeästi annettu ohjeet nuken valmistamiseen ja vaatteiden tekemiseen. Ohjeissa ompelu on neuvottu suurimmaksi osaksi tekemään käsin, mutta koska tytär on käyttänyt jo paljon ompelukonetta, niin nuken valmistuminen sai kovastikin kyytiä koneen myötä.




Tällainen nukke sitten valmistuikin tyttären tekemänä joulun välipäivinä. Olinhan toki mukana ohjaamassa ja antamassa neuvoja, mutta hyvin hän sai nuken tehtyä. Nukke sai myös tossut jalkaansa, mutta ne olivat kuulemma menneet hukkaan ;)

Kyllähän aikaa hurahtaisi tämmöisiin juttuihin vaikka kuinka kovasti, jos sitä olisi hiukkasenkin ylimääräistä, mutta jossain vaiheessa kokeilen kyllä itsekin väkertää jonkinlaisen nukkepehmon.

Seuraava postaukseni tulee tulevana lauantaina. Silloin kerron teille kuvin miten eräs satukirja vaikutti minun ideointiin ja ompeluun. Olen siis osallistunut Helmoja ja hepeneitä -blogin satukirjahaasteeseen. Työni on kovasti vielä kesken, mutta toivottavasti saan aikaiseksi sellaista mitä kehtaan teille esittää :D

(Käynpä kiertämässä teidän blogeissa myöhemmin tänä päivänä! )

Mukavaa päivän jatkoa teille!




22 kommenttia:

  1. Onpa sinulla taitava anoppi ja noin isot tontut vielä. Muistelen että sinulla on ennenkin ollut täällä esillä häneltä saatuja käsityöjuttuja. Ja tytön nukke on onnistunut upeasti, täällä oltiin viime viikolla tytön kanssa myös ompeluhommisaa, hän halusi tehdä kaverille tyynyn lahjaksi. Ajattelin myös sen esitellä jossain vaiheessa blogissa, otin kuvan muistoksi kun juhlat olivat jo! Minulla on satukirjahaasteen työ myös vielä hieman kesken, piti eilen hakea kangasta lisää. Odotan kovasti näkeväni mitä te kaikki olette tehneet sen tiimoilta! Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppini on erityisen taitava. Hän kyllä tekee mitä vaan taidetta eri tekniikoilla. Meidän olohuoneen kattokoristeet ovat esimerkiksi hänen tekemänsä.
      Kuulostaapa kivalta idealta tuo tyttäresi lahjaksi tekemä tyyny. Pistänpä korvan taakse :) Haasteen tekeminen on kyllä niin mielenkiintoista. Kiva kyllä nähdä mitä erilaista ja mielenkiintoista kukin on keksinyt. Kiitos Krista sinulle kommentistasi:)

      Poista
  2. Onpa upeat tontut! Anoppisi on todella taitava! Ja ihana tuo nukkekirja ja sen avulla tehty nukke. Minunkin esikoinen varmasti tykkäisi ommella samanlaisen. Laitan kirjan nimen muistiin. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontut ovat niin mieluiset. Nautin kun saan niistä meidän perheen jouluun oman perinteen:) Suosittelen kyllä kirjaa. Itsekin aivan ihastuin siihen. Kiitos sinulle UlrikaKo:)

      Poista
  3. Uskomattomia tonttuja, aivan mahtavia! Kyllä noita kehtaa vielä nuutinpäivänäkin esitellä :) Tuollainen tonttu sopisi oikeasti ympärivuotiseksi koristeeksi johonkin tosi vanhaan taloon. Ajattele, kotitonttu istumassa uuninpankolla ;) Hellyyttävä tuo tyttösi tekemä nukke. Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä kivaa olet saanut aikaiseksi satukirja haasteen tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti nuo tontut pitäisi saada olla jossain näkyvillä ympäri vuoden. Näen sieluni silmillä miten ne arvokkaasti istuisivat ja vartioisivat uuninpankolla ihmisten touhuja :) Kiitos Eerika :)

      Poista
  4. Ihan mahtavia tonttuja! Ystäväni on tehnyt aiempina vuosina vähän vastaavanlaisia tonttuja ja innostuin jonakin vuonna itsekin kokeilemaan. Niille tontuille tehtiin kasvot sukkahoususta, mutta minä en koskaan oppinut neulomaan tontuille mieluisia ilmeitä.. Tuollaista kovettuvaa massaa minulla olisi autotallissa odottamassa josko sitä taas joskus innostuisi jotakin hahmoja väsäilemään.. Samoin kuin yksi paperimassasta tehty peikonpää.. Minulle tuppaa käymään näin, että innostun herkästi uusista jutuista, mutta jos ei kaikki onnistu heti niin kyllästyn ja homma saattaa jäädä vaikka kesken.. Odotan innolla mitä ihanaa olet satukirjahaasteeseen tehnyt.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se on ihana piirre, kun innostuu jostain. Sellaisista hetkistä saa niin paljon iloa :) Minä en ole koskaan kokeillut tehdä tonttuja, mutta mielenkiintoa puuhaan kyllä olisi. Ehkä joskus ! Kiitos Raisa P kommentistasi:)

      Poista
  5. En ole missään nähnyt nuin ihania tonttuja. Tekijä on mestari! Anna tonttujen olla pitkälle kevääseen ilona kaikille. Iloista tammikuuta teille!-.Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Ride :) Olen kyllä niin samaa mieltä tonttujen ihanuudesta. Kyllä niille pitää keksiä joku paikka mistä saavat meidän touhuja kurkistella :)

      Poista
  6. Ihan uskomattomia nuo tonttuherrat. Niin taidokkaasti tehty ja niin ilmeikkäitä, Ei kai noita raaski vielä mitenkään laittaa kaappiin.

    Innolla odotan sitä satukirjaprojektia. Se olisi houkuttanut minuakin kovasti, mutta kun nämä työt "pikkusen" haittaa harrastamista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä herrat varmaan saavat jonkun kivan paikan, jossa voivat odottaa uutta joulua. Niitä on kyllä niin kiva katsella, että :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  7. Ihana tämä tyttäresi nukke, niin rakkaudella tehty! :) tonttujen teko on joskus pyörinyt omassa mielessäkin, vaatisi vain aikaa ja vähän tekniikan selvittelyä. Mehän voitais laittaa ensi jouluksi tonttupaja pystyyn! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me taidetaan laittaa tonttupaja pystyyn. Olisi mahtavaa :) Yhdessähän tuollaisten tekeminen olisi niin mielenkiintoista. Kiitos Katja /Kakarat!

      Poista
  8. Hienon näköisiä tonttuja! Hyvin perinteisen näköisiä. Jään innolla odottamaan, mihin kirjaan sinun lauantain postaus pohjautuu! (Osallistun itsekin lastenkirjahaasteeseen, mutta vaate on vielä ihan lähtökuopissa... :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva nähdä myös sinun haastetehtävä. On minunkin ompelus vielä hyvin vaiheessa. Kovasti koitan mielessäni sitä ideoida ja hupaista puuhaa on jo sekin :) Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  9. Nukke on niin hellyttävä, tyttäresi on kyllä taitava! Ja nuo tontut <3, ihailen sitä, miten ilmeikkäitä ne ovatkaan. Nehän käyvät mainiosti kotitontuiksi, kunhan löytävät mieleisen paikkansa kodistanne ;). Mielenkiinnolla odotan satukirjahaastetta ja siihen valmistuvia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi kommentistasi :) Tytön nukesta tuli kyllä niiin ihana ja hyvin innoissaan hän sitä tekikin. Pitääkin taas jossain vaiheessa joko itse tehdä tai tytön tehdä tälle nukelle kavereita :)

      Poista
  10. Aivan ihania tonttuja! Suloisia veitikoita :) Meillä samantapaisia,itse tehtyjä tonttuja löytyy 5 kappaletta. Tosin niissä ruumis on tehty neulomalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi teillä on melkoinen tonttujoukko. Onhan nämä niin mukava ottaa esille joulun tullessa :) Tykkään kyllä niiin paljon tuollaisista perinteisistä koristeista. Kiitos Suvi kommentistasi ja kiva oli kuulla sinusta :)

      Poista
  11. Tontut ovat hienot, mutta eirtyisen taitava on kyllä se tokaluokkalainen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tyttönen on taitava käsityöntekijä, vaikka onkin vielä pieni. Ja on niin kiinnostunut, että se ilahduttaa kyllä minuakin kovasti :) Kiitos paljon Kewa!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.