sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kuosittelua mallinuken avullaSeuraavaksi näette ompeluksen, joka syntyi pienen pitsikaitaleen johdosta. Kyseinen pitsi löytyi EK:sta sattumalta ja hinta oli n. 50 senttiä. 

Teki mieli niin alkaa kokeilemaan miten pitsi istuu jonkun asun selkäosaan.


Tässä pari kuvaa siitä, kun kokeilin sommitella kangasta mallinuken päälle. Minulla ei siis ole mitään oppia miten nukkea oikeasti käytetään, mutta käytän sitä omalla tavallani ja kyllä tälläkin tavalla valmista tulee:)
Jos tiedätte ja muistatte jotain sivuja, joissa on hyviä ohjevideoita tai neuvoja mallinuken käyttöön, niin vinkatkaapa!


Yläpuolella olevassa kuvassa on tämä inspiroiva pitsikaitale.


Kangas on joustava trikoo ja EK:n paloista löydetty. Mekon etuosaan otin apua perustrikoopaidan kaavasta. Lisäsin vain rypytysvaraa etukeskikappaleelle. Rypytykset tein framillonilla ennen frilloja.


Lisäsin frillat myös takakappaleiden sivuihin, samoin niiden pohjalla on framillonilla tehdyt pienet rypytykset. 
En tiedä onko mekko yöpaita vai kesämekko ja jääkö se näin pitkäksi vai lyhennänkö sen joskus pikku mekoksi :)

Mielessäni kyllä ajattelin, että kiireisinä päivinä voisi tietysti hyödyntää pienenkin ompeluhetken johonkin järkevän käyttövaatteen ompeluun. No, onhan tällaisen värkkääminen rentouttavaa ja hupaista puuhaa :)

Ilokseni olen saanut uusia lukijoita, niin mukava :)
Tervetuloa mukaan!

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!


30 kommenttia:

 1. Tosi juhlavan näköinen, voisi olla vaikka hääpukuna. Jos ei nyt häissä, niin jossain iltapukujuhlassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että puvussa voisi olla mallia jollekin juhlapuvulle. Kangas vaan pitäisi olla joku vähän juhlavampi, ettei ihan trikoo :) Kiitos paljon Hieno tar!

   Poista
 2. Ihanan kaunis ja herkkä mekko! Pitsi ja frillat sopivat mekkoon täydellisesti. Sinulla on kyllä kaunis ompeluhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava tehdä tällaista herkkää juttua. Pitsit ja frillat ne toimivat yleensä ottaen, aina :) Tykkään kyllä kovasti ompeluhuoneestani. Se tahtoo vaan olla useimmiten niin työn jälkiä täynnä. Onneksi nyt löytyi hyvä kuvausnurkka ;) Kiitos paljon Pizzicato :)

   Poista
 3. Pitsihän istuu sinne taakse aivan loistavasti :). Tosi hieno, herkkä ja naisellinen! Ekan kuvan nähdessäni ajattelin, että oletko itse värjännyt kangasta ja tehnyt tuon kuvion myös ;). Mukavaa viikkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on muuten paljonkin itsetehdyn näköinen. Tuosta voisi ottaa jotain ideaa kankaan painamiseen. Ihastuin niin pitsin malliin ja ajattelin heti testaavani sitä johonkin herkkään ja naiselliseen vaatteeseen. Kiitos kovast Krista :)

   Poista
 4. No wautsi, näyttääpä tosi kauniilta. Tuo pitsihän on upea lisä, tuo aivan erityistä ilmettä mekolle. Ihanan naisellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Olga / Linnamaista elämää :) Mekosta tuli onneksi kivan näköinen. Mallinuken päällä ei pelkkä kankaan pyörittely aivan kerro lopputuloksesta, mutta antaa kuitenkin ajatusta:)

   Poista
 5. Onpa todella kaunis. Pitsi, frillat, tuo kangas - kerrassaan suloisen naisellinen kokonaisuus.
  .... Minäkin haluaisin kyllä mallinuken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallinukke on kyllä verraton kapistus. Kovasti haluaisin oppia tekemään kaavoja sen avulla jne. Pitäisi vaan löytää aikaa ja hyviä tietolähteitä. Joskus olen jotain kaavoja kokeillutkin ja ihan ok onnistui, mutta aikaa saisi olla niin paljon enemmän, että ehtisi paneutua kunnolla. Kiitos kovasti kommentista Pikku Akka :)

   Poista
 6. Upea mekko! Mahtavat pitsit ja frillat, kyllä tällainen mekko ihan päiväkäyttöön ihmisten ilmoille vaatii päästä! Minulla ei olekaan mallinukkea, sellainen olisi luksusta! Opiskellessa tuli muotoiltua vaatteita paljonkin mallinuken päällä, löysin siivouksen yhteydessä kuviakin niistä töistä. Joitakin "sääntöjä" siinä touhussa oli, mutta en minä enää muista mitään, kun aikaa on jo kulunut niistä opinnoista reilusti päälle 12 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi:-) . Ehkä se on tämä talviaika, joka saa pitkän mekon vaikuttamaan yöpaidalta;-) . Voi ollakin, että kesällä tämä on kiva hellemekko. Mallinuken käyttöä olisi kiva oppia.

   Poista
 7. Tosi kaunis pitsi, huippulöytö! Minäkin tykkään mekosta ja nuo frillat sopivat tosi hyvin pitsin kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin kaivella eri laareja, niistä ne aarteet useimmiten kaivaa ja löytää. Muutaman pitsin ostin, että saa nähdä miten ne hyödynnän. Kiitos paljon Eerika :-)

   Poista
 8. Tulipa kaunis mekko! Pitsiosa on aivan loistavasti sommiteltu mekkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi Vaateviidakon Pirjo :)

   Poista
 9. Tosi kaunis mekko! Pitsi ja frillat on oikein onnistuneet. Kesämekkonakin varmasti mukava päällä! :) Minulla ei mallinukkea ole eikä muutenkaan kokemusta sen käytöstä.. Mutta jos sinun työtapasi sen kanssa toimii niin eiköhän se ole yhtä oikein kuin jotenkin muutenkin käytettynä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa nuken käytön suhteen. Varmaan tapoja on monta, ja kokeilemalla oppii:-) Kiitos paljon Raisa P:-)

   Poista
 10. Onpa kaunis <3 Pitääpä kaivella jostain muotoilukurssin muistiinpanot esille, josko sieltä löytyisi niitä "perussääntöjä" :) Mutta jos oma tyyli toimii niin se on varmasti aivan hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisipa kiva jos satut löytämään jotain vinkkejä:-) . Mielihyvin otan ideoita vastaan. Kiitos paljon aino-maria!

   Poista
 11. Kyllä tästä käyttömekko tulee, niin kaunis tämä on. Nuo frillat ovat kyllä mun suosikki, osui ja upposi. :-) Ja kaiholla katselen tuota sun mallinukkea, useamman kerran olisin itsekin moista tarvinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten ole ottanut tätä yöpaitakäyttöön. Ehkä se on sen merkki, että odotan kesää ja mekon käyttöä:-) . Kiitos kommentistasi Oman näköinen!

   Poista
 12. Kumpa osaisin itsekin tuon taidon, mahtavaa, olet todella taitava! Oli mukava kun olit käynyt blogiani kurkkaamassa, toivottavasti tulet useamminkin ja jos kiinnostaa niin vaikka alat seuraamaan! www.amandanunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Amanda ja tosi mukava kun tulit vastavierailulle:-) Tervetuloa uudestaan! Blogisi oli ihana ja täynnä kaikkea kaunista, tulen uudestaan:-)

   Poista
 13. Tämä on super hieno mekko! Jäänpä seurailemaan ompeluksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle ja mukava kun jäit lukijaksi, tervetuloa mukaan:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.