torstai 1. tammikuuta 2015

Ompeluhetken tulos



Ihan ensiksi, lämmin kiitos teille jokaiselle joulutervehdyksen jättäneille :)

Tietokone onkin ollut osaltani lähes olemattomassa käytössä joulun aikaan. Oikeastaan ollut ihan kiva olla välillä pois nettimaailman koukeroista. Mutta kyllä bloggaamista on jo aivan ikävä ja sitä, että pääsen rauhassa katselemaan teidän julkaisuja. 

Joulu on mennyt mukavasti perinteisin menoin perheen ja läheisten sukulaisten parissa.


Ompelukone ei ole hurissut joulukuun aikana aivan toivomallani tavalla, mutta onhan sitä jotain tullut tehtyä. Tämä paita valmistui nyt välipäivinä. Ihan vähän piti pyöritellä kankaita ja toteuttaa itseään :) 


Kangas on jälleen neulelöytö Eurokankaan paloista. Minusta se on houkuttelevan värinen siksi, että sen voi pilata vanhannäköiseksi ja kulahtaneeksi paidaksi väärällä mallilla tai sitten saada käyttökelpoinen ja ihan muodikaskin paita, joka suurella todennäköisyydellä pääsee käyttöön. Toivottavasti jälkimmäinen tavoite toteutui!  Uskon niin :)


Tavoilleni pinttyneenä käytin somisteena beigeä tekonahkaa ja mukavasti se sopiikin neuleen kanssa. Käytin nahkaa kauluksen käänteissä, etukappaleen taskussa ja hihansuissa. Lisäksi laitoin pienen neliön helmaa koristamaan.
Etukappaleen taskuun sain ohjetta Ottobre 6/2014 lehdestä. 


Ompeleminen on mukavaa juuri siksi, kun näkee oman ideoinnin lopputuloksen. Haluankin pitää ompelemisen mukavana, piristävänä harrastuksena nyt tulevinakin vuosina. Vuoden vaihtuminen tuo minulle haasteita ja kiireitä työmaailmassa, mutta siitä huolimatta pyrin löytämään rakkaalle harrastukselleni aikaa.

Toivon teille jokaiselle lukijalle onnellista ja antoisaa Uutta Vuotta 2015 !



26 kommenttia:

  1. Kivan löydön olet tehnyt Eurokankaasta! Oikein hieno paita, tasku ja nahkasomisteet tuo siihen mukavasti särmää! Painiskelen ihan samojen asioiden äärellä, työt alkavat, ja kotiäidin elämä jaa taakse. Toivottavasti sekä sinulla, että minulla löytyy jostain aikaa jatkaa käsityöharrastusta :) Hyvää alkanutta vuotta myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että löytyy aikaa ommella ja tuoda tänne blogiinkin niitä tuotoksia. Ajattelen kyllä, että mitä kovasti haluaa tehdä, niin kyllä sille jostain rako löytyy :) Mukava on ollut tutustua sinuun näiden blogipostausten myötä ja toivottavasti yhteydenpito pystyy jatkumaan :) Kiitos sinulle Mandariinimania!

      Poista
  2. Tsemppiä työelämään sinulle ja onnellista vuotta 2015 koko teidän perheelle ♥

    VastaaPoista
  3. Voi,että aina ihastelen, kun joku jaksaa ja kerkeää ommella vaatteita. Ne ovat niin persoonallisia ja niissä luovuus pääsee kukoistamaan. Itsekin ompelin aikanaan paljon pikkusille ja ne ajat ovat nyt kauniina muistoina, Ne ompeluhetket olivat sen ajan omaa aikaa ja näkyvää tekemistä...<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä omaa aikaa ja näkyvää tekemistä se ompelu on parhaimmillaan. Hyvin kuvailit asian, minusta se on juuri noin :) Kiitos paljon Kaisu :)

      Poista
  4. Onpa kiva kangaslöytö! Yksityiskohdat tekevät paidasta tyylikkään ja ylellisen.
    Minäkin olen pitänyt taukoa niin blogista kuin vähän ompelustakin, se tekee ihan hyvää välillä. Kulunut vuosi on ollut hyvin kiireinen ja stressaavakin, tulevana vuotena tahtoisin käsitöissä säilyttää juuri tekemisen ja ideoinnin ilon, vaikka valmista tulisikin vähemmän. Hyvää uutta vuotta sinulle ja tsemppiä uusiin haasteisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parastahan on se, että ei ole pakko-ompelua vaan sellaista luovaa ja hetken mielijohteesta aikaansaatua tulosta. En itsekään jaksa ajatellla, että kaikki olisi itse tehtävä ja en kyllä siihen ehtisikään. Mutta juuri niinkuin sanoit, niin tärkeää on, että säilyy tekemisen ja ideoimisen ilo. Pidetään sitä ajatusta yllä ja nautitaan tästä ihanasta harrastuksesta <3 Kiitos paljon Manda :)

      Poista
  5. Oikein miehekäs! HYvää UUtta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä paita jotenkin "isojen poikien" paita :) Kiitos paljon Kewa!

      Poista
  6. Tyylikäs, siisti ja samalla niin rento paita! Ihanan tunnelmalliset kuvat. Ompelu on parasta tosiaankin silloin, kun se ei ole pakkopullaa. Minä ainakin jaksan odotella vaikka hitaammalla tahdilla postauksia, sinulla on niin oivaltavia juttuja ja upeita yksityiskohtia vaatteissa. Monet niistä ovat jääneet mieleen, ja inspiroineet myös minua. Toivotan onnea alkavaan vuoteen ja tsemppiä työkiireisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Hanna Mi:-) . Eiköhän näitä postauksia ilmesty kohtuullisella tahdilla, niin ainakin haluan:-). Arki sen näyttää sitten! Mukava kun ilahdutat minua vierailemalla ja kommentoimalla blogissani.

      Poista
  7. Olet ihan oikeassa siinä, että kankaan olisi helposti voinut "pilata" vääränlaisella mallilla. Tämä paita on kuitenkin oikein onnistunut ja tyylikäs kaikkine viimeisteltyine yksityiskohtineen! Toivottavasti arki tasoittuu töiden myötäkin pian omiin uomiinsa ja aikaa rakkaalle harrastukselle järjestyy. Onnea vuoteen 2015 ja uusiin haasteisiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinä myös ajattelit samalla tavalla paidan suhteen. Minä heti ajattelin niin kun näin kankaan ja se jo toi mielenkiintoa kankaaseen:-) On kyllä ihana kun arki tasoittuu ja näkee miten aikaa pystyy käyttämään eri asioihin. Pidän niin tärkeänä, että on edes yksi tärkeä harrastus ja siksi uskon, että ompelulle ja käsitöille jää aikaa edes jonkin verran. Kiitos paljon Pizzicato :-)

      Poista
  8. Onpa tyylikäs ompelus - niin kuin aina sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pikku Akka:-) . Kiva kuulla, että ajattelet niin <3

      Poista
  9. Oi kuinka hieno taas! Aivan huiput yksityiskohdat!

    VastaaPoista
  10. Minustakin paidasta tuli oikein tyylikäs! Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :-) Mielenkiintoista tehdä vähän isommillekin vaatteita ja yrittää löytää oikea tyyli.

      Poista
  11. Voi, paidassa on ihan mun värejä :). Olet kyllä taitava noiden nahkasomisteiden käytössä, olen ajatellut ihan ottavani sinusta mallia tässä asiassa! Onnea työhaasteisiin, kiva on täällä aina vierailla tulee postauksia sitten mihin tahtiin vaan. Mukavaa viikonloppua myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos saat jotain ideaa mukaasi. Sinulla kun niitä ideoita on blogi pullollaan :) Tykkään tekonahan käytöstä. Toisaalta se on aika haastava. Esim. tuon taskun teossa tuotti hankaluuksia se, että nahkaa ei saa taitettua terävälle taitteelle vaan reuna pysyy pyöreänä ja piti neuloilla koittaa asetella taskunsuut siististi. Mutta haastavat jutut tuo vaan onnistumisen iloa jos tavoite toteutuu. Kiitos kommentistasi Krista :)

      Poista
  12. Oletpa tehnyt kivan löydön. Kuosi on tosi kiva, ja paita on oikein onnistunut. Mukavaa ja idearikasta uutta vuotta sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Raisa P:-) . On kyllä mahtava tehdä välillä löytöjä ja keksiä niistä kivoja juttuja:-)

      Poista
  13. Kuten tämäkin, oikein onnistunut! Tosi tyylikäs, tekonahka somisteet toimivat taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekonahka on kyllä mahtava materiaali. Kiitos Katja /Kakarat:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.