lauantai 17. tammikuuta 2015

Satukirjahaaste



Osallistuin Helmoja ja hepeneitä -blogin satukirjahaasteeseen. Yllä oleva Tammen kultaisten kirja, Suuri intiaani ja pieni intiaani oli tällä kertaa kirja, joka antoi inspiraation tähän tehtävään. Kirjan ihastuttavat kuvat saivat minut kokeilemaan pienelle pojallemme intiaanihenkistä asua, joka ei olisi kuitenkaan roolivaate. 


Tällainen velourasu sitten syntyikin. 



Piirsin intiaanipojan kuvan paperille, samoin myös helmassa olevan teltan. Jäljensin kuvat kontaktimuoville (idea Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristalta :) ) ja leikkasin paperiveitsellä ääriviivat pois ja tuputtelin kangasväreillä kuvat kankaalle. 
Velour on aika mielenkiintoinen painopohja, koska kankaan pinta on elävä ja liikkuva. Käytin runsaasti väriä, enkä pane pahakseni, vaikka kankaan pohjasävy välillä kuvassa vilahtaakin :)


Hupun reunaan ompelin käsin karvan sillä ajatuksella, että voin sen helposti siitä joskus napata pois, jos siltä alkaa tuntumaan.


Kaapista löytyi tällainen joskus aikoja, aikoja sitten ostamani koristenauha, joka aika kivasti sopikin koristamaan housujen sivuja ja hihansuita.




Samaa hupun karvaa ompelin myös kuvan pojalle vaatetukseksi ja pienen kangassuikaleen silitin kaksipuoleisella liimaharsolla otsapannaksi.


Ompelin myös pikku miehellemme otsapannan, joka saa olla halutessa mukana leikeissä. 
Kuva otsapannasta meinasi unohtua ja jälkeenpäin nappasimme senkin mukaan kokonaisuuteen, mutta kyllä meinasi pientä ihmistä jo väsyttää koko kuvaamistouhu, kuten kuvasta ehkä näkyykin :)

Satukirjan hyödyntäminen ideoinnissa oli aivan huikean hieno elämys. Tämäkin asu olisi varmasti jäänyt keksimättä ilman tätä haastetta. Uskon kyllä, että tulen jatkossakin käyttämään vielä enemmän kirjojen kuvitusta ideoinnin ja inspiraatioiden lähteenä.


Tästä linkistä siis pääset katsomaan muidenkin osallistujien upeita töitä joko tähän haasteeseen tai edelliseen kierrätyshaasteeseen.

Uudet lukijat, olette lämpimästi tervetulleita mukaan :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!

Krista, kiitos vielä haasteesta :)



43 kommenttia:

  1. Aivan huikean hieno! Tosi hienosti ideoitu ja tuo karva on just hyvä :) Ja kivalta näyttää kangasvärit velourilla. Enpä ole moista ikinä hoksannut testata eli voisin ottaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aino-maria:) Oli ihan jännä painaa velourille, tykkäsin. Eihän tulos ole ihan sama kuin sileälle kankaalle, mutta tuosta tulee minusta aika mielenkiintoinen jälki. Tämä oli kiva haaste, mukava laittaa mielikuvitus liikkelle.

      Poista
  2. Upean asukokonaisuuden sait toteutettua! Inkkariasua voikin käyttää leikeissä ja ihan muutenkin mukavana asuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin ajattelinkin, että kiva kun voi pitää milloin vain ja ihan oloasuna. Aika helposti saattaa tulla roolivaate ja sitä yritin välttää. Kiitos sinulle kommentista ja tervetuloa lukijaksi Hieno tar :)

      Poista
  3. Ompa kekseliäästi käytetty erilaisia materiaaleja ja hienoja yksityiskohtia! Olin pienenä ihan hulluna kaikkiin inkkarijuttuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin intiaanivaatetuksessa on jotain todella kiehtovaa. Sitä kun osaisikin lisätä omaan vaatetukseen, voisi saada aika mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kiitos paljon sinulle Vaateviidakon Pirjo :)

      Poista
  4. Tosi kekseliäs ja hauska toteutus! Ja vaate on silti lämmin ja käyttökelpoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihanan lämpöiseltä asu vaikuttaa. Velour on kyllä ihana materiaali ja niin pehmoinen lapsen liikkuessa ja leikkiessä. Kiitos Kirsi kommentista :)

      Poista
  5. Minä jo mietinkin, ompeleeko kukaan haasteessa pojille. Kiva että sinä sen teit :). Hienosti ideoitu ja upeat yksityiskohdat olet (jälleen kerran) asuun loihtinut! Mukavaa, että vaatteessa on leikkisyyttä, mutta silti arjessa toimiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin itselleni toisaalta lisähaasteena tehdä pojalle jotain :) Minusta pojan vaatteeseen on ehkä vähän vaikeampi keksiä jotain uusia, mutta kivoja juttuja. Pitäisi enemmän nähdä vaivaa, kun poikienkin vaatteita on niin kiva tehdä. Mukavia tällaiset haasteet :) Kiitos sinulle Manda !

      Poista
  6. Oikeasti -aivan ihana juttu. Huippu toteutus. Käyttövaate, jossa on noin ihanasta kirjasta hahmo. <3 Pikku intiaani on niin hellyttävä ja monen lapsen suosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku intiaani kirjat ovat kiehtoneet aina. Muistan kuinka itsestäkin ne olivat silloin lapsena niin mahdottoman mukavia ja mielenkiintoisia kirjoja. Lämpimästi kiitoksia Kaisu :)

      Poista
  7. Jee, minä vähän luotin siihen, että sinä saattaisit tehdä pienen pojan asun ja niinhän sinä teit! Hauska yhteensattuma muuten, että kumpikin valkkasimme noita Kultaisia kirjoja :). Tämä on kyllä tosiaan pienen inkkaripojan asuksi tunnistettava kivojen yksityiskohtien vuoksi mutta ei liian rooliasumainen, tavoitteesi olet siis upeasti saavuttanut! Ja se että olet itse painanut nuo kuvat ilahduttaa minua kovasti. Tuo materiaali sopii myös tosi hyvin inkkariasuun! Voi että, mitähän se huominen tuo tullessaan, on niin kiva kuulla, että olette nauttineet tästä haasteesta, oli se kyllä todella mieluista itsellekin! Kiitos kun lähdit mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin inspiroiva, että :-) . On upeaa, että jaksat järjestää tällaisia. Nyt hoksasinkin, että pitääkin muistaa lähettää sinulle joku kuva. Yritän muistaa illalla laittaa:-). Minulla oli kyllä niin mukavaa pojan asua tehdessä ja sehän on niin parasta:-). Kiitos Krista kommentista!

      Poista
  8. Mielenkiintoista nähdä tämmöinen toteutus mikä ei ole "suora kopio" kirjan kuvituksesta, vaan oma näkemys kirjasta. Todella onnistunut asu, sopivasti intiaanihenkeä olemalla kuitenkaan roolivaatemainen. Kauluksen karva näyttää hauskalta, samoin lahkeiden ja hihansuiden nauhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli kuulla kommenttisi Eerika, kiitos :-) . Ajattelinkin, että yritän keksiä jonkun oman version kirjan innoittamana. Jotenkin se mielessä muodostui tuollaiseksi. Ehkä suora kopio kirjasta olisi ollut juuri roolivaatemainen, mitä en halunnut:-)

      Poista
  9. Ihana inkkaripojan asu! Velour on varmaan haastava materiaali painokuvan pohjaksi, mutta hienosti olet saanut kivat kuvat tuputettua. Eikä varmasti haittaa jos pohjaväri vähän pilkottaisi.. Hiippamainen huppu on kivan mallinen. Olisin halunnut niihin tyttöjen talvitakkeihin tuollaiset huput, mutta en oikein tiennyt miten olisin kaavaa muokannut että olisin sellaisen saanut.. Joskus täytyy uskaltaa kokeilla muokata.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa P :-) . Summassa leikkasin tuon hupun ja jouduinkin sitä pienentää, kun näytti niin hölmön pitkältä. Joskus pitäisi leikata ihan valmiin kaavan mukaan, niin näkisi muotoa ja mallia paremmin. Vaikka menee se ihan noin vapaasti leikatenkin :-)

      Poista
  10. Onpa hieno asu! Ollut aika kovatöinen? Kiva kyllä on lopputulos ja satukin on mukava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista pientä näpräämistä tässä riitti, mutta kun oli haastetehtävä, niin oli kiva jotain koittaa keksiäkin. Onneksi aloitin kohtuullisen ajoissa, niin ei liian kova kiire tullut valmistumisen suhteen :) Kiitos paljon Kewa!

      Poista
  11. Valtavan upea! Siulta ei kyllä kekseliäisyys ja taito lopu, vau :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Hannariina :) Ideaa pukkaa kyllä, mutta taidoista en tiedä :) Tässä oli onneksi aika helpot työvaiheet, ettei mitään aivan erikoista onneksi ollut.

      Poista
  12. Hieno asu! Tykkään kovasti näistä sävyistä ja asu on varmasti mukava päällä. Tästä taitaa tulla lemppariasu :) Tällainen haaste on kivaa seurattavaa ja varmasti vielä hauskempaa teille toteuttajille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli todella upea haaste, hieno idea Kristalta :) Tästä jää todella paljon itselle myös jatko-ompelujen suhteen. Mietin ensin aivan pastellinsinistä sävyä, mutta onneksi sitä ei ollut kangaskaupassa tarpeeksi, sillä minäkin tykästyin näihin sävyihin kovasti. Tuo harmaa-sininen sävy sopii kivasti ruskean eri sävyjen kanssa. Kiitos paljon kommentistasi Pizzicato :)

      Poista
  13. Todella hieno, siis niin hieno!! Täydellisen onnistunut! Mielenkiintoinen haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Tuomitarha :) Tämä oli todella mielenkiintoinen haaste, aivan nautinto oli tehdä tätä :)

      Poista
  14. Mahtava asu! Tämä kirja on meilläkin kovasti luettu ja tykätty. Ulkoa osataan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä uudestaan piti tulla tätä asua ihastelemaan. Minä tykkään, kun sinä jaksat näpertää noita yksityiskohtia. Nauhat housun sivusaumassa, karvatehosteet... Ja sinun työn jälki on aina niin siistiä.

      Poista
    2. Kiitos paljon Pikku Akka kivasta kommentista:) Tämän tehtävän tekeminen oli niin mukavaa!

      Poista
  15. Tämä on ihan mielettömän upea asu! Ihana nähdä sinun taidokasta suunnittelutyötäsi tässä. Olet siinä niin lahjakas, kaikki yksityiskohdat on mietitty viimeisen päälle vastaamaan oikeanlaista mielikuvaa. Turkissomisteet, painokuvat, nauhat ja kangas tekevät tästä täydellisen intiaanihenkisen asun! Ihana pantakin sopii pojalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan hämilleen menen näistä ajatuksista, suuret kiitokset Hanna Mi <3. Onhan tämä niin mielettömän mukavaa. Huippuja nämä haasteet kun niissä haluaa itsekin ylittää omia juttuja ja yrittää keksiä jotain erilaista. Helposti normiompelussa tekee jotain samaa mitä ennenkin.

      Poista
  16. Aivan uskomattoman hieno asu! Olet taitaja! Kohta ompelukärpänen iskee vanhanki niveliin, kun seuraan blogiasi! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ride :) Olisipa niin mahtava jos ompelukärpänen puraisisi sinua oikein kunnolla, kuulostaa tosi hyvälle :)

      Poista
  17. Olen häikäistynyt! Aivan huikea...tähän haasteeseen mullakin olisi niin sormet syyhynneet...tämä sun tekemä on ihan yliveto! Oijoi mikä vaatekokonaisuus...monia eri tekniikoita ja tuo karva ihan pisteenä sen kuuluisan iin päälle. Sanoinko jo että h-i-e-n-o? Oooooh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ketunpesän hanna :) Sinulla olisi kyllä aineksia näihin juttuihin mielin määrin. Tee huvikseen joskus samalla teemalla. Itse kyllä ajattelin, että ehdottomasti teen joskus uudestaan jotain satukirjojen pohjalta.

      Poista
  18. V-A-U! Ihan mielettämän hieno lopputulos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Hannele/Koti marjamaalla ja niin kiva kun kirjauduit lukijaksi :-)

      Poista
  19. Siis vau, ihan tosi hieno! Kävin katsomassa myös muiden satuompelukset ja olipahan teillä hauska haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaste oli kyllä mielettömän kiva ja niin motivoiva. Antoi ompelulle erilaista innostusta:-) . Kiitos sinulle:-)

      Poista
  20. Aivan ihana asu! Pikkumiestä ihan selvästi jo väsytti tuo kuvattavana olo. Eihän ne inkkarit aina jaksa poseeratta, kun on niin paljon muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua niin huvitti, kun hän vähän tuhahtaen vielä aaettui kuvattavaksi tyyliin: ota nyt sitten vielä :-) . Kiva kun jätit kommenttia, kiitos Marle!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.