tiistai 24. helmikuuta 2015

Niin keväinen settiTytär on tilannut joku aika sitten itselleen kellohelmatunikan. Kaapista löytyi joskus ostettu raikkaan keltainen trikoo sopivaksi materiaaliksi. 


Kukallinen trikoo on myös maustunut kaapissa liian kauan. Nyt oli viimein aika tuhota sekin vaatekappaleeksi ;) Leggareina nämä menee mukavasti. Lahkeisiin jouduin lisäämään valkoiset kaitaleet, jotka kääntäjällä kanttasin asuun sopivalla vihreällä resorilla.


Halusin ensin kokeilla pieniä laskoksia etukappaleelle, mutta jotenkin ne silitysvaiheessa muotoutuivatkin tällaisiksi kahdeksi "vastalaskokseksi". Onkohan se edes oikea nimitys? Keltareunainen puuvillapitsikin on pitkään odottanut mihin se sopisi ja viimein löytyi hyvä kohde. Silitin laskosten taakse tukikankaan ja ompelukoneen koristeompeleella kirjoin tuollaiset kukkajonot.
Yksi kukka menetti hieman muotoaan, kun aloin liikaa ohjaamaan ja venytin hieman kangasta, mutta en anna sen häiritä :) Paras jälki joustavalle kankaalle tulee konekirjonnalla, kun kangas on hyvin tuettu ja antaa koneen itse tehdä työ, itse vain kevyesti ohjailee. Vyötäröllä on framillon- nauha antamassa tukea ja pitämässä muotoa.
Kaavana hyödynsin jonkun paidan kaavaa ja kellohelman muotoilin itse. Etukappaleen vyötäröä olisi voinut muokata hieman alaspäin kaarevaksi, niin helma ei nousisi niinkuin se nyt tekee.
Tämä ihana keltainen sävy on niin keväinen. Antaa aivan tulevan kesän fiilistä :)Harvoin muuten ompelen keltaisia kankaita. Tästähän saa itsekin aivan väriterapia:)

Aurinkoisia päiviä teille!

Ps. huomasittehan uuden bannerini :)


40 kommenttia:

 1. Ihana paita, niin raikas! Ja banneri on tosi jees! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten mahtava ommella pitkästä aikaa noin pirteää väriä:) Kiitos sinulle Hannele/Koti marjamaalla:)

   Poista
 2. Hieno banneri ja ihanan keltainen tunika. Minullakin oli juuri keltaista työn alla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä mitä sinä olet keltaisestä loihtinut. Alkaa tämä kevät innostamaan kaivelemaan pirteämpiä kankaita käsittelyyn :)Kiitos paljon Erja!

   Poista
 3. Ihana keväinen keltainen! Miehustan yksityiskohdat ovat tosi kauniit! Niin raikas ja tyttömäinen asu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tehdä jotain erilaista miehustaan ja kiva siitä noin onneksi tuli. Onneksi sitä voi kehitellä erilaisuuksia perusmalliin ja saada vaatteesta siten ainutlaatuinen:)Kiitos kovasti Pizzicato kommentistasi!

   Poista
 4. Upea asu!! Keltainen on niin kaunis väri!
  Banneri on myös tosi tyylikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja:) Bannerinkin oli aika uusiutua. Pitkään olen ajatellut, että pitäisi tehdä, mutta aina se on vaan siirtynyt. Tuokin antaa vaihtelua:) On muuten jännä, että niin vähän käytän keltaista, vaikka se onkin niin kaunis ja raikas sävy.

   Poista
 5. Kaunis ja tosiaan ihan keväinen tunika! Ihanan raikas ja iloinen muutenkin koko setti. Ja banneri on upea, sopii hyvin blogiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika, kiva jos sinusta banneri sopii blogini tyyliin. Tietokoneen ohjelmien tekniikka tuntuu aina haastavalta ja bannerien teko niin vaikealta. Sain onneksi keskityttyä asiaan ja sekin sai uuden ilmeen:) Keltainen on niin kevään väri. Minäkin ajattelin , että leggareitten sävykin lisää pirteyttä ja sopii ihan kivasti keltaisen kanssa.

   Poista
 6. Heti huomasin uuden bannerin! Minä tykkään keltaisesta kovasti ja niinpä tämä tunikakin on oikein kovasti mieleeni :). Laskokset, pitsi ja tikkaukset ovat suloinen lisä etukappaleelle. Tämä jos joku on kyllä oikein kevätmielen herättelyompelus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tämä sävy on sinun mieleinen:) Sen verran on oppinut tuntemaan toisten mieltymyksiä:) Muistan, kuinka sinä olet joskus tehnyt laskoksia johonkin vaatteeseen ja haluaisin myös itsekin kokeilla sellaisia. Nyt niistä tuli tuollaiset:) Uskon myös, että tämän kautta tekee mieli ommella lisää pirteitä, kesäisiä sävyjä :) Lämpimästi kiitoksia Krista:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin, tässä on jotain nostalgista, hieman vanhanajan tunnelmaa. Olisiko se sitten tuossa etukappaleen yksityiskohdassa, ehkä? Kiitos kovasti kommentistasi Vaateviidakon Pirjo :)

   Poista
 8. Heti huomasin uuden bannerin. Suloinen tunika iloisten leggarien kanssa, kevättä kohti ollaan jo menossa selkeästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun uusi bannerini on otettu tervetulleeksi:) Se tuntuu kivalta! Kyllä nyt on niin keväistä, että ompeluksetkin alkavat saada tulevan kesän tunnelmaa. Ulkona kelit on kyllä hyvinkin keväiset. Kiitos paljon Hieno tar:)

   Poista
 9. Onnea uudelle bannerille! :) Hetimiten pisti silmään positiivisena havaintona!
  Ja taas olet loihtinut kankaistasi upean, tyttömäisen, keväisen, pirteän asukokonaisuuden. Tuo etuosa on tosi kaunis yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun huomasit bannerini positiivisena juttuna, Kiitos Kaisu:) Tämä oli taas sellainen hyvänmielen ompelus ja miten ihana oli nähdä tyttösen ilme kun vaate oli valmis. Sekin ilahduttaa kovasti äitiä<3

   Poista
 10. Huomasin :)
  Kaunista päällepantavaa olet taas värkännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva:-)
   Kiitos paljon Syvältä.Sanna :-)

   Poista
 11. Ihanan aurinkoinen tunika, antaa energiaa kevään ja kesän odotteluun. Hauska idea tuo kukkien kirjominen. Minä olen käyttänyt kirjontaa puuvillakankaille, pitääpä joskus trikooseenkin kokeilla.
  - Uuden banderin huomasin heti, sopii täydellisesti blogiisi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kyllä toimii tuo kirjominen joustavalle kun pohja on hyvin tuettu. Kannattaa kokeilla!. Kummasti pirteät värit antaa energiaa ja ne sopiikin hyvin valoisampiin päiviin. Kiva kun tykkäsit bannerista:-). Kiitos sinulle Oman näköinen!

   Poista
 12. Vitamiinipommi! Kaunis tunika, olet kekseliäs. �� t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit:-) . Pitäisi itsekin pukeutua enemmän pirteisiin väreihin, saisi samalla päivän vitamiinit:-) . Kiitos paljon Pirta!

   Poista
 13. Onpa sinulla tyylikäs uusi banneri! Onnistunut!
  Tuosta keltaisesta ihanasta tunikasta tulee ihan pääsiäinen mieleen. Sekin aika on pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo aika uusia blogin ulkonäköä, mutta meinaa jäädä enemmän suunnittelun tasolle:-) Voi pääsiäinen on niin kevättä, ihanaa:-) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 14. Voi mikä ihana aurinkoisuus täältä löytyykään! Kevään tulon voi oikein aistia ensimmäisten hentojen vihreiden versojen työntyessä valkoisen lumen alta. Tämä tunika on oikea ylistys kevään tulolle, kaikki ne keväiset ihanat hetket olet saanut kauniiseen muotoon vaatteena. Banneri on aivan ihana, niin kaunis fonttikin! Aurinkoisia kevättalven päiviä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää mene kauan kun kasvit alkaa viheriöimään, niin ihanaa<3. Niin mukava kuulla ajatuksesi asun onnistumisen suhteen. Niin hyvällä mielellä tätä tein. Varmasti nuo sävyt vaikutti tähän:-) Lämpimät kiitokset Hanna Mi<3

   Poista
 15. Voi kun on kaunis tunika! Oikein keväinen väreiltään! :) Ja leggarit sopii niin kivasti tunikan seuraksi. Uusi banneri on kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raisa P:) Kevättä kohti mennään ja jospa se näkyy jatkossakin myös väreissä:) Kiva on ommella pirteää väriä.

   Poista
 16. Ihanan tunikan olet ommellut. Nuo etumuksen koristeet sopivat sekä malliin että väriin erinomaisesti! Tätä voisi varmasti käyttää myös shortsien kaverina kesällä!
  Leggingsit ovat myös tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ehdottomasti kiva shortsien kanssa tai lyhyiden leggingsien kanssa. Ompelukoneen koristelompeleet on kyllä mukava lisä ompelussa. Aika harvoin niitä loppujen lopuksi käyttää, mutta niillä saisi monenlaisia mielenkiintoisia lopputuloksia aikaiseksi. Kiitos paljon Maija N:)

   Poista
 17. Kaunis ja todella ihanan keväinen. Ihania nuo kirjoilut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle UlrikaKo:) Pienillä yksityiskohdilla sai kivasti omaa leimaa tähän asuun:)

   Poista
 18. Huomasin, hieno uusi banneri! :) Ja Kyllä on ihana tunika, huokuu kevään energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva vähän uudistaa blogin ilmettä:-) . Kiitos Saga!

   Poista
 19. ihana tunika! kaunis keltainen. kiinnitin huomiota tuohon kellohelmaan..kaunis! pitäisipä yrittää kaavoittaa tuommoinen enemmän kellotettu helma! jos en osaa niin käyn teillä mutkan. :)
  banneri on ihan perfect! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan käymään, niin neuvon jos osaan:) Vähän sellaista summa mutikassa tuo minun leikkely, mutta pääasia, että näyttää hyvältä:) Kiitos ketunpesän hanna ja nähdään!

   Poista
 20. Kaunis setti :) Ja erityisesti nuo miehustan yksityiskohdat ovat aivan hurmaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aino-maria ihanasta kommentistasi:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.