tiistai 10. helmikuuta 2015

Pehmoinen asu pojalle



Pienen pojan oloasu muodostui ihastuttavan pehmoisesta EK:n paloista löytyneestä collegesta ja HH- kankaasta löytyneestä peruscollegesta. Kaavana toimivat vanhat kaavat, joita joutui kyllä suurentamaan ja muokkaamaan. Hupun leikkasin siten, että etuosat menevät ristikkäin toistensa päälle. Minulla olisi edessä kaavojen päivittäminen, kunhan vain viitsisin tehdä sen ;) Sen verran joutuu jo suurentamaan leveyksiä ja pituuksia leikkuuvaiheessa.


Pitkästä aikaa käytin peitetikkikonetta kanttaamiseen. Ensin piti vähän kokeilla tuleeko hyvää jälkeä ja tulihan sitä :)

Tilasin ompelijaystävieni kanssa Karnaluksista erilaisia ompelutarvikkeita. Ostin myös ompelulankoja, joiden asiakaspalvelun mukaan pitäisi käydä myös peittarille. Jännityksellä odotan, toimiiko minun koneeni niiden kanssa moittettomasti. Olen nimittäin jo pitkään käyttänyt pelkästään Gutermannin lankaa, koska sillä koneeni jälki on erittäin hyvää. 

Onko teillä lukijat, minkälaisia lankakokemuksia peittarin suhteen? Onko joku erityislanka, jota käytätte vai käykö mikä vaan?


Tapani mukaan lisäsin hihoihin sopivasti lisäpituutta, jotta paitaa saisi käyttää mahdollisimman pitkään.



Housut ovat siis niin peruspöksyt malliltaan kuin voi vaan olla, sivusaumattomat ja kuminauha vyötäröllä. Pientä lisuketta polviin sain applikoimalla paitakankaasta polvipaikat.

Alapuolella olevassa kuvassa näkyy hyvin kankaan pehmeä, sileäkarvainen nurjapuoli. Ihana ihoa vasten :)


  Huomaatteko miten kauniisti aurinko on kuvissa mukana. Kello oli lähes neljä, kun otin kuvia ja näin valoisaa vielä oli. 

Keväistä jo on, ihanaa!

Valoisaa loppuviikkoa kaikille:)






24 kommenttia:

  1. Asun pehmeyden voi melkein tuntea kuvien välityksellä! Herttaisen hurmaava asu, väritkin niin sopivia pienelle pojalle. Polvipaikat sopivat housuihin ja varmasti lisäävät housujen kestämistä leikeissä. Ihana aurinko hemmottelee ja piristää kummasti. Mahtavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo paitakangas on aivan ihanan pehmoinen. Nythän lämpimät paidat ovat parhaimmillaan, ennenkuin kelit kovasti lämpenee. Vähän muuten ajattelinkin, että polvipaikat toisivat yhden lisäkerroksen ja toisivat lisäkestävyyttä kovaan kulutukseen :) Kyllä nyt on ollut ihmeen keväinen päivä. Vesi vain lotisee ränneissä :) Kiitos paljon Hanna Mi!

      Poista
  2. Näyttääpä pehmeältä ja mukavalta! Ruskea yhdistettynä siniseen toimii niin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo värit niin passasivat toisiinsa :) Sävyt on jotenkin niin pehmeän pastelliset. Kiitos paljon Vaateviidakon Pirjo:)

      Poista
  3. Onpas hauska ja pehmoinen hupparikangas. Asun värit sointuvat kuvissa niin hienosti lumiseen maisemaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas on kyllä mahdottoman pehmoinen, niin ihanan tuntoinen iholle:) Onneksi oli leppoisen lämmin ilma, että viitsi pikkumiehen kanssa ottaa pihalla kuvat. Ulkona saa niin kivasti luonnon valona kuviin. Kiitos paljon kommentistasi Erja :)

      Poista
  4. Voin hyvin kuvitella kuinka pehmoista tuo kangas on! Kankaan kuosi on myös tosi kiva! Pienelle pojalle sopiva dino-teema, mutta väreiltään hillitty. Tuo edestä ristiin menevä leikkaus on myös oikein kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Pizzicato :) Olisi kyllä itsellekin ihana tuollainen pehmoinen kangas, mutta onneksi pikkuisille ainakin on suunniteltu tuollaisia kankaita. Tietää, että lapsella on varmasti lämpöinen olo:)Minustakin kuosi oli kivan poikamainen ja samalla niin rauhallinen.

      Poista
  5. Tästähän tuli kiva setti! Pehmeys välittyy myös kuvasta. :) Peittari ompeleet tekevät paidasta viimeistellyn näköisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja /Kakarat:) Minustakin tästä tuli sitten ihan kiva kokonaisuus. Kankaat oli niin makian ihanat, että ompeleminen oli kivaa. Peittari ei pannut pahakseen, vaikka kanttauskohta oli kohtuullisen paksu. Hyvää jälkeä teki:)

      Poista
  6. On kyllä ihana kangas! Itsekin yritän aina tarkasti kuikuilla laareihin, jos siellä ois pojillekin jotain muuta kuin pääkalloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat ajatukset minullakin kun paloja etsin. En vaan tykkää yhtään niistä pääkallokuoseista ym. Onneksi joskus löytää ihan kivojakin kuoseja:) Kiitos Paula kommentistasi!

      Poista
  7. Minäkin olen ihastellut näitä pehmocollegeja, vielä olen jättänyt ostamatta niin ihania kuin ne onkin. Tässä on kyllä kauniit sävyt, mukavaa pukea pojallekin kevään tullen vaaleita sävyjä :). Täälläkin oli tänään aivan ihana sää, käytiin pikkutyttöjen kanssa jäällä kävelemässä ja nauttimassa säästä. Kaavojen päivittäminen seuraavaan kokoon ei ole minunkaan lempihommaani, mutta niin sitä vaan joka vuosi pitää tehdä ;). Lankajuttuihin en osaa sanoa mitään, toivottavasti sopivat hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti college pysyy hyvänä pesujenkin jälkeen. Jotenkin näin talviaikaan sopii tuollainen paksumpi kangas. Toisaalta voihan kevätsäällä pitää tämmöistä hupparia myös takkina. Niin, eihän sitä auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa kaavojen piirtämiseen:) Jonkun aikaa menee kyllä vaikka itse leikatessa suurentelee, mutta kyllä se tuo vaatteeseen ryhtiä kun on oikea kaavakoko ja myös helpottaa leikkaamista. Meillä on muuten nyt iltaa kohti alkanut tosi kovasti tuulemaan, jonkinlaista myrskyä näköjään ilmassa ja katolta rymisee lunta vähän väliä:) Kiitos sinulle Krista kommentistasi!

      Poista
  8. Magee setti. Meillä tytöt tykkää dinosauruksista ja varmasti kumpikin kelpuuttaisi kankaan itselleen :) . Kyllä pojan kelpaa.

    Tosiaan, mikä valo <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti tuo dinokangas ottaisi mielellään kaverikseen esim. vaaleanpunaisen värin. Olisi muuten tosi ihana:-) . Tuli vain mieleen!
      Kiitos paljon Arki Vainiolla :-)

      Poista
  9. Mukava setti! Minä kans olen niin laiska piirtelemään kaavoja, että... Sitten kun pienillä kaavoilla tekee, niin helposti käy niin, että johonkin unohtaakin piirtää sen kasvunvaran. Siinäpä sitä sitten ollaan. :D Miten siitä kaavojen piirtämisestä sais sellaista houkuttelevaa puuhaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun keksisikin jonkun houkuttelukeinon kaavojen piirtämiseen:-) . Aika pitkälle kyllä pääsisi muutamalla peruskaavalla lasta kohti. Minulla on ainakin tapana kuitenkin niitä vähän muokkailla:-) . Olisiko se sitten kaava per päivä:-D . Kiitos paljon Pikku Akka:-)

      Poista
  10. Kiva setti! Ihastuttava kuosi hupparissa ja oikein pehmoiselta näyttääkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P:) Hupparikangas on kyllä mahdottoman pehmoinen. Vielä olisi isolleveljelle odottamassa samantyyppinen kangas eri kuosilla.

      Poista
  11. kyllä on ihana huppari ihanalla pojalla. väri aivan niin tuon pikkumiehen väri. :) tämä taas kerran lisää kyllä sitä eurokangaskatetutta...voivoi.
    peitetikkikoneen jälki näyttää superhyvältä! taitaisi olla minulle ihan liian tekninen vempele. :)
    valo on niin ihanaa. ihan keväältä tuntuu, jo nyt helmikuusssa!

    VastaaPoista
  12. Kiitos Hanna:-) . Uskon, että pärjäisit peittarin kanssa jos minäkin;-) . Välillä ei vaan ymmärrä sen aivoituksia, mutta onneksi pääasiassa se toimii moitteettomasti. EK välillä antaa hyviä yllätyksiä:-)

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania ja upeita ompelujuttuja on blogissasi,tässä pikapikaa kun selailen,wau!! Itsekkin joskus kun lapset oli pieniä ompelin heille paljon, mutta lapset on jo aikuisia:) Ja nyt nuo Tilda jutut on niiiin kivoja tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit katsomaan töitäni:-) ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi:-) . Itse haaveilen joskus tekeväni tilda- juttuja, koska ne on niin kauniita ja ihania esim. sisustukseen. Kiitos paljon Tarja!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.