torstai 19. maaliskuuta 2015

Aluevaltaus nuoren miehen paitojen ompeluunOmpelin nuorelle miehelle pari paitaa. Aika mielenkiintoista olikin ja tuloksena syntyi kaksi käyttöpaitaa. Kankaat löytyivät alkutalvesta EK:n palalaareista. Kaavana käytin pojan vanhaa paitaa. 

Ensimmäinen ruutukangas on neulosmaista ja tosi joustavaa. Kyynärpäihin lisäsin kyynärpääpaikat, jotka myös löysin EK:sta alelaatikosta. Ne ovat valmiin malliset ja paikoilleen vain silitettävät. Lisäsin kylläkin koristeompeleen vielä kiertämään paikan reunoja. Etukappaleen tasku on tehty vanhan farkun sivusaumaa hyödyntäen eli kaksoistikkaus on housujen sivusaumasta. Lisäsin vielä napin koristeeksi ja myös kiinnittämään taskun paikoilleen.Tämä paidan malli sai sytykkeen eräällä kauppareissulla, kun näin valmiissa paidassa samanlaisen vetoketjun toisella olalla. Halusin jatkaa ideaa ja lisäsin molempiin olkapäihin vetoketjut. Leikkasin olat siten, että takakappaleiden olkapäät jatkuvat hieman etukappaleiden puolelle. Tällöinhän etukappaleiden olat ovat normaalia lyhyemmät.


Sama ompeluideahan isompienkin vaatteiden ompelussa on kuin pienissäkin vaatteissa, mutta istuvuuden saaminen on toinen juttu :) Hyväksi olenkin kokenut vanhan hyvänmallisen ja ryhtinsä säilyttäneen paidan hyödyntämistä. Näiden paitojen ompelun jälkeen uskon, että kokeilut jatkuu myös näiden isompienkin vaatteiden parissa.

Ompeluiloa ja mukavaa viikon jatkoa teille!


38 kommenttia:

 1. Todella hienot paidat, olet onnistunut erinomaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja:) Hyvä mieli tuli kyllä ompelun jälkeen ja vielä kun näki, että paita pääsi heti käyttöön.

   Poista
 2. Tosi kivat paidat! Kuosit on niin sopivat nuorelle miehelle! Vetskarit olalla on aika hauskat yksityiskohdat. En olekaan aiemmin tuollaisiin törmännyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo kuosit sopi hyvin nuoren miehen vaatetukseen. Ei liian räväkkä käy edes kaupaksi :) Vetoketjuidea oli kyllä jänskä, se sattui omaankin silmään heti ja nyt se on kokeiltu myös käytännössä. Kiitos paljon Raisa P:)

   Poista
 3. Hyvät tehostevetskarit. Tykkään! Muutenkin niin miehekkäät paidat. Taitava sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Pikku Akka:) Tämä oli mielenkiintoinen ompeluprojekti.

   Poista
 4. Tyylikkäät paidat! Vetskarit mainio idea! Toivottavasti paidat on paljon käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaavalta vaikutti käytön suhteen, sillä toinen paidoista pääsi heti käyttöön. Varmaan ompelukin jää vähälle, jos vaatteet jää käyttämättömäksi, mutta kiva näin :) Kiitos Hieno tar!

   Poista
 5. Hyvää työtä :). Kivaa farkkutehostetta tuossa ekassa paidassa (ja nuo kyynärpaikat <3) ja tuo vetskari-idea olalla on aivan mahtava! Varmasti kivaa vaihtelua ommella välillä nuorelle miehelle, tuo mukavaa haastetta harrastukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava haastaa itseä erilaisten ompelujen suhteen. Näissäkään ei mitään kovin erikoista tekniikan suhteen ole, mutta halusi onnistua kunnolla, jotta vaatteet pääsisivät käyttöön. Lämmin kiitos Krista :)

   Poista
 6. Molemmat paidat on taas niin siistit ja tyylikkäät! Sinulta saa aina mahtavia ideoita yksityiskohtiin poikien ja miesten vaatteisiin. Luulen, että tällaiset paidat meilläkin mies hyväksyisi, täytyykin näyttää näitä kuvia (lupasin ommella hänelle lahjaksi paidan). Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva jos saisit näistä vinkkiä omiin ompeluksiin. Se tuntuu minustakin kivalta :) Sinultahan onnistuu kyllä kivan paidan teko tuosta vaan :) Kiitos palajon Hanna Mi!

   Poista
 7. Tyylikkäät paidat! Ja ehdottomasti alat enemmän ompelemaan juuri näitä isompia vaatteitakin, jos vaan "tilauksia" tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tilauksia on tullut :) Itsellä vaan meinaa olla kynnys korkealla aloittaa, mutta ehdottomasti pitää kyllä vielä kokeilla. Ja lisäksi kun sattui löytymään tuollaisia paloja, jotka hyvin sopii tuon ikäiselle. Kiitos sinulle Eerika kommentistasi :)

   Poista
 8. Tuo on varmasti niin totta, että isommat vaatteet vaatii enemmän istuakseen, lastenvaatteet sopii melkein aina :) Ihan huiput yksityiskohdat siulla taas vau! Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon istuvuuden saamisen takia sitä varmaan epäröikin aloittaa aikuisten vaatteiden ompelua. Turhaa epäröintiä useimmiten ! Asenteella, antaa palaa vaan, onnistuu aika monesti:-) . Kiitos paljon kommentistasi Hannariina:-)

   Poista
 9. Hienot on paidat ja huippu aluevaltaus :-) !Mulla ei tuu ommeltua edes meidän 11v pojalle, kun kaveri tykkää pitää perusmallin mustiaharmaita huppareita. Jospa hällekin kelpaisi joskus äitin tekemät taas ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vielä joskus saat ommella pojallesi:-) . Eihän aina huvita pitää äidin tekemiä juttuja;-) . Pitää koittaa saada nyt aikaiseksi näitä isompiakin vaatteita, kun niille on tilausta:-) . Kiitos paljon Sari!

   Poista
 10. Mahtavaa, että isommatkin lapset haluavat vielä äidin ompelemia vaatteita. Mutta eipä ihmekään, sillä molemmat paidat ovat niin tyylikkäitä. Tykkään noista kyynärpääpaikoista kovasti ja vetskari-idea on aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin mukava kun lapsille kelpaa myös itse tehdyt vaatteet. Kaupan vaatteista saa usein hyviä ideoita, joita voi vielä itse jatkojalostaa:-) Kiitos sinulle Pizzicato:-)

   Poista
 11. Tosi tyylikkäitä paitoja ja kivat yksityiskohdat, vetskari, tasku & kyynärpaikat !!!

  VastaaPoista
 12. No kyllä kelepaa! Mukavia yksityiskohtia. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt kyllä kelpaa:-) . Kovaa kulutusta ja käyttöä nyt toivoo paidoille! Kiitos paljon Pirta:-)

   Poista

 13. Oi, sinähän olet oikea hoviompelija. <3 Vauvasta vaariin vaatetat! Ja luulen, että tuon ikäiset nuoret on oma haasteensa. Hienoa, että olet päässyt "kompukseen". Varmaan jatkossakin kantavat mielellään uniikkeja, hyvännäköisiä vaatteita. Sehän on myös trendikästä, se omaleimaisuus ja omaleimaisuus, vaatteissakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu <3 Olen kyllä onnellinen kun isommatkin kelpuuttavat tekeleeni. Ainakin joskus on kiva heillekin jotain tehdä. Paitojen teko on varmaan sieltä helpoimmasta päästä, housuja en kyllä edes haaveile tekeväni isommille :)

   Poista
 14. Todella tyylikkäät paidat ja kivat yksityiskohdat! Minua jäi joskus kiehtomaan tuo vetskari-idea. Näin nimittäin telkkarissa sellaisen paidan, jossa yhtenäinen vetoketju kulkee olalta olalle. En osaa oikein selittää, ja koska asia jäi häiritsemään niin löysin yhden osoitteen josta ainakin näkee idean, http://www.prettyprudent.com/2013/05/baby-kid/clothing/diy-zipper-top-from-a-t-shirt/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo kommentistasi ja linkistä :) Kyllä olikin kivan näköinen paita. Aika hauska sattuma, että sinuakin on mietityttänyt tämä vetskarijuttu. Minua nimittäin on jäänyt vaivaamaan sama asia, kun ystäväni jo jonkin aikaa sitten sanoi nähneensä jossain Nanson liikkeessä paidan/tunikan, jossa olalta olalle kulki vetoketju. En ole nähnyt tätä vaatetta, mutta mielikuviini se jäi todella kiehtovana ajatuksena. Toteutus on vielä tekemättä :)

   Poista
 15. Hienot paidat! Pienet huolella mietityt yksityiskohdat ovat piste I:n päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos UlrikaKo:-). Ei niiden yksityiskohtien monesti tarvitse olla suuria kun ne vaikuttaa jo kovastikin yleisilmeeseen.

   Poista
 16. Todella hienoja! ! En ihmettele yhtään, että käyttöön lähti!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli niin mukava nähdä, ettei ompelu mennyt hukkaan:) Kiitos sinulle!

   Poista
 17. Nämä ovat sekä siistejä että tyylikkäitä. Ja kankaiden kuosit juuri nuorelle sopivia. Pidän molemmista paidoista todella paljon! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitoksen Oman näköinen :) Minäkin ajattelin, että uskallan näistä kuoseista pojalle ommella.

   Poista
 18. Todella hyvän näköinen ja hienosti toteutettuja yksityiskohtia :)

  VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.