sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Helmaröyhelöä ja pussihousut



Olen aikamoinen kankaiden marinoija :) Tämäkin pöllökangas on ollut luvattoman pitkään kaapissa. Te monet olette varmaan ommelleet tästä pöllökankaasta jo vuosia sitten. Jostain syystä kuosikankaat tahtoo jäädä tällä hetkellä vähemmälle käytölle, vaikka tykkään kyllä monista kuviokankaista.

Aika kiva röyhelöjakku kankaasta kuitenkin tuli. Ikeasta ostetusta pitsikankaasta tein tuon helmaröyhelön.



Leggingseihin halusin jotain erilaista ja niinpä katkaisin kankaan reilusti alle polvien poikki ja levensin kohtuullisen paljon leikattua lahkeensuuta. Lahkeensuun leikkasin kaavan leveydellä eli mahdollisimman kapeana ja kaksinkertaisena. Housujen yläosan jätin aika istuvaksi.


Ompelin ohuesta ja joustavasta pitsikankaasta tuollaiset säärystimet, jotka voi laittaa halutessa koristeeksi. Säärystimien sivuissa on framillon -nauhan antamassa kiristystä. Ylä- ja alaosassa on kiristeenä samansävyinen kapea resori.



Kangasvarastot täyttyivät aikaimoisesti varsinkin yksiväristen trikoiden ja neulekankaiden osalta, kun paikallinen tehtaanmyymälä myi muuttonsa takia kankaita niin edullisesti :) Hui, kun niitä onkin nyt paljon, mutta ei se mitään. Nämä leggarit on esimerkiksi tehty näistä ostokankaista. Tällaisia hyviä ja joustavia yksivärisiä kankaita voi käyttää niin moneen kohteeseen ja lopputulos on aina erilainen.

Aurinko päätti tulla esille pitkästä aikaa. Olisi varmasti viisasta lähteä nauttimaan ulkoilmasta.

Teidän kivat päivitykset katson illemmalla :) 

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa kaikille!





28 kommenttia:

  1. Kaunis hörhelöhelma ja mukavanmalliset housut. Säärystimet taitavat tulla uudestaan muotiin (vai ovatko ne edes olleet pois muodista?). Olen huomannut, että koulutytöillä on tänä vuonna ollut paljon säärystimiä ja omanikin sellaisia toivoi. En muista, että niitä olisi ollut viime talvena näin paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säärystimiä on kyllä näkynyt todellakin nykyään enemmän kuin joku aika sitten. Silloin kun olin nuori, niin ne oli kovassakin käytössä ja niitä neulottiin monenlaisia:-) Kiitos Pikku Akka:-)

      Poista
  2. Taitaa olla juuri samaista pitsiä tuossa röyhelöhelmassa mitä tekemässäni perhostunikassa :) Hauska ja samalla herkkä pöllöpusero. Sulla riittää taitoa ja rohkeutta yhdistellä erilaisia kuoseja, kankaita ja tyylejä. Itse en olisi varmaan uskaltanut yhdistellä pöllökuosia ja pitsikangasta, mutta lopputulos ei tosiaan ole yhtään hullumpi. Housut on myös hauskanmalliset ja säärystimet sopivat niiden kanssa paremminkin kuin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on tuota pitsiä vielä iso kasa, mutta käyttökohteita kyllä löytyy. Aika jännä kokeilla erilaisia kankaita samassa ompeluksessa, saattaa tulla aika yllättäviäkin lopputuloksia;-) Kiitos Eerika:-)

      Poista
  3. Kaunis setti :-)! Aivan ihana tuo housuidea, pitäneepä kokeilla :-). Minäki innostuin piirtelemään tuon ed postauksen housukaavan ja leikkelinkin jo poikaselle kolmet collarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäät ed. postauksen housukaavasta. Minusta se oli tosi hyvä. Laittaisin varmaan nyt resorin lahkeisiin, niin kasvunvara ei laahaisi maata:-) Kiitos Sari :-)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää :) Erityisesti tykkään noista housuista, todella kauniin malliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aino-maria:-). Nuo housut on kyllä kivat, voisi seuraavan kerran lisätä vielä enemmän pussia lahkeisiin.

      Poista
  5. Täältäkin talosta löytyy tuota samaa pitsiä, tosin ei ikkunasta vaan ompeluhuoneen kangashyllyltä niin kuin sinullakin :). Nuo tekemäsi housut ovat järkyttävän hienot, luulen, että olisi myös täällä koulutytön mieleen! Säärystimet ovat tosi hienot myös, kaunista tuo kangas, olen etsinyt tuollaista pitsimäistä trikoota, mutten ole löytänyt. Täälläkin on ostettu nyt ihan hirveästi kankaita, viimeksi tänään Marimekolta, kun oli niin mahdottoman edullisesti nättiä pellavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä innostuva kankaiden ostaja kun järkeviä kohteita eteen tulee. Mutta mukava kun kaapissa on valmiiksi kangasta kun inspis iskee. Pellava kuulostaa mielenkiintoiselta, vähemmän olen sellaista ostanut. Pitäisi laajentaa materiaalivalikoimaa:-). Kiitos Krista:-)

      Poista
  6. Voi tuota luovuuden määrää ja ihania lopputuloksia.<3 Aivan sanattomana ja haikeana noita katselen.Joskus kauan kauan sitten pikkupojilla oli joulun aikaan vihreästä kankaasta samanmalliset housut. Niissä oli napit tuossa kapealla osalla, kun kangas ei joustanut...<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Kaisu <3. Mietin muuten noita nappeja, ne olisi kivat lahkeiden alaosissa:-)

      Poista
  7. Kaunis asu! Röyhelöhelma on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja:-) Kyllä tyttöjen vaatteita on niin kiva tehdä, kun saa laittaa kaikkea kaunista:-)

      Poista
  8. Kaunis ja niin tyttömäinen asu! Housut ovat kyllä upeat! Kankaiden hamsterointi ei varmasti ole ollenkaan huonoin rahanmenokohde ja sinun käsissäsi kankaat kyllä pääsevät mainioon käyttöön - ennemmin tai myöhemmin :) Minunkin kaapistani löytyy vuosikausia vanhoja kankaita ja lankoja, mutta kyllä ne vielä joskus käyttöön pääsevät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kyllä samaa kun aluksi vähän kauhistelin omaa hanstraamistani, että järkevä osto se kuitenkin oli. Ja vielä kun kankaat oli sopivan perusvärisiä, ettei voimakkaita kuoseja, joita ei viitsisi ommella kuin kerran. Sinullakin kyllä tarvikkeet tulee varmasti käytettyä:-). Kiitos paljon Pizzicato:-)

      Poista
  9. Tosi nätti kokonaisuus! Ja noissa housuissa on kyllä kiva malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sanna:-) Tuon mallisia housuja en ole aikoihin ommellut, mukavaa vaihtelua:-)

      Poista
  10. Kiva setti! :) Leggarit on tosi kivan näköiset!

    VastaaPoista
  11. Housut on todella hienot! Uusi ja kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia H:-) Ei tuollaisia housuja nyt vähään aikaan ehkä ole niin näkynytkään. Pussia tekisi mieli vähän lisätä vielä. Pitää joskus kokeilla vielä:-)

      Poista
  12. Miten ihmeessä.... tai niin jotkut vain keksii ja vielä toteuttaa. Hienot! Minähi oon inspiroitunut koneen äärelle- se on kevättä ja vauva antaa myöten. T.Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava, että olet inspiroitunut ompelukoneen äärelle. Se on vaan niin mukavaa puuhaa:-) . Runsaasti ompeluiloa sinulle ja kiitokset kommentistasi:-)

      Poista
  13. Minä iskin silmäni noihin säärystimiin. Voisin itselle tehdä tuollaiset. Piristäisivät kummasti yksivärisiä leggareita olematta kuitenkaan raskaat kuten kudotut säärystimet (niitäkin omistan aika lailla).
    Ja selvää säästöähän se on jos kankaita alennusmyynneistä ostaa. Niin minä itselleni hoen kun varastojani alehinnoilla täydentelen. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten totta, että ohuet säärystimet ei niin kovasti erotu, mutta on kuitenkin kiva lisä. En muuten ajatellut tuolta kantilta:-) Mietin muuten viimeisen kangasostokseni jälkeen, että yksi vaate saattaa maksaa ostossummani verran. Selvää säästöä siis:D. Kiitos Oman näköinen kommentistasi!

      Poista
  14. Ihanan herttainen takki, pitsit sopivat niin hyvin siihen. Tuollaiset housut voisin ottaa itsellekin, kyllä olet keksinyt huippuidean! Ja nuo säärystimet <3, nehän voi tosiaankin ommellakin. Kiitoksia ihanista vinkeistä :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi:) Mietin, että itsellekin voisi tehdä kesäksi tuollaiset housut. Varmasti vilpoisat ja kivat päällä. Nyt minulla on varastossa noita ohuita, joustavia trikoita, että voi kokeilla huoletta erilaisia juttuja :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.