sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Huppari ja housut



Käyttövaatteiden tarve on jatkuvasti olemassa. Puutetta pitää korjata aina kuin on mahdollista myös itse ompelemalla. Ihan kaikkea en yritäkään tehdä, vaan välillä ja aika paljonkin lapset pitävät ostovaatteita. Ompeleminen on vaan niin mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, että on mukava myös itse jotakin tehdä.

Tällä kertaa ompelin eskarilaiselle EK:sta ostetusta nurjalta puolelta pehmustetusta collegesta hupparin ja peruscollegesta housut. Hupparia koristelin applikoimalla tekonahasta etukappaleelle N-kirjaimen ompelukoneen koristeompeleella. Huppu muodostui useasta palasta, koska kangas ei riittänyt koko huppuun.


Olen katsellut käsityölehtiä sillä silmällä, että löytäisin kivan collegehousujen kaavan. Pojat kun tykkäävät niitä pitää, niin olisi kiva tehdä hyvänmallisia housuja. Näiden housujen kaava on Allt om Handarbete- lehden 8/2014 lehden mallinumero 121 "byxor". Minusta nämä oli erittäin kivat. Kaavoissa oli mukana myös reisitaskut, jotka halusin jättää tällä kertaa pois.


Sivutaskujen kaarta ehkä pienennän seuraavissa housuissa jonkin verran. Vyötäröresoriksi käytin tuollaista raitaresoria, johon kiinnitin nepparipihdeillä metallirenkaat. Peitetikkikoneella sai kivasti korostettua ompeleita. 

Tästä ompeluksesta tuli kiva käyttövaatekokonaisuus, jota poika on hyvin innolla jo käyttänytkin:)


Olen mielenkiinnolla testaillut Karnaluksilta tilattujen lankojen (Diagonal Chain) käyttöä peitetikkikoneessa ja jälki on ollut kohtuullisen hyvä, eikä hyppytikit ole kiusanneet. Harjoitukset jatkuvat vielä siltä osin:) Olen nimittäin ollut vannoutunut Gutermannin lankojen käyttäjä peitetikkikoneessa ja into näiden lankojen käyttöön olisi suuri, sillä hintaero on melko huima näiden lankamerkkien välillä.

Hiihtoloma on lopuillaan ja arki taas alkaa!

Mukavaa alkavaa viikkoa teille:)


28 kommenttia:

  1. Poikamainen setti :). Oranssit yksityiskohdat tuovat kivasti väriä sinisävyjen joukkoon ja kirjain aplikointi reippautta ja urheilullisuutta! Ihailen, kun jaksat aina panostaa noihin housujen yksityikohtiin, itse olen niin laiska housujen ompelija :). Mukavaa, että uudet langat ovat toimineet kivasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Krista:-) Oikeasti venytän housujen ompelua jos mahdollista. Mutta tykkään enemmän tehdä housuja, joissa on jotain pientä ekstraa tai yleensäkin tekemistä. Tätä mallia tykkäsin kyllä ommella.

      Poista
  2. Tosi hieno asu!! Nuo housut on kyllä huippu hienot,ei aivan heti uskoisi collegehousuiksi ja tykkään myös noista oransseista tehosteista:) ja kirjain on kiva!! Oikeassa olet, ompelu ja muu käsityö on niin rentouttavaa puuhaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota mallia voisi ehkä käyttää myös vähemmän joustavissa kankaissa. Nyt niissä on ns. valevetskari, mutta senhän voisi tehdä ihan aitona niin pukeutuminen olisi helppoa. Kyllä käsityöt niin rentouttavat. Ihana kun on löytänyt tämän harrastuksen:-) . Kiitos paljon Tarja:-)

      Poista
  3. Siistit housut ja huppari, varmasti mieluisat eskarilaiselle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näiden tarve olisi jatkuvasti olemassa, niin mielellään tuon ikäinen pukeutuu, ainakin meillä, tällaisiin joustaviin asuihin. Kiitos sinulle Hieno tar!

      Poista
  4. Voi, miten kiva setti! Poikamainen ja Kannelimainen! :) Tykkään noista tikkauksista ja kylläpä nuo takataskut ovatkin hyvännäköiset collegehousuissa. .... Ja tästä postauksesta tulikin mieleeni, että minullakinhan on ommeltavana ennen kevättä Koulupojalle huppari. Edellisessä jäi hihat jo lyhyiksi syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivalta kuulosti tuo Kannelimainen<3. Nämä housut olikin tällaiset housumaiset, jotenkin ihanat. Seuraavissa ehkä laitan resorin lahkeisiin, niin eivät laahaa maata. Kiva kuitenkin laittaa vähän väljyyttä. Minäkin saisin tehdä vielä näitä huppareita. Ompeluiloa sinullekin:-)

      Poista
  5. Hieno on eskarilaisen asu! Oranssit kantit tekevät kyllä ihmeitä, ihana väripilkku! :) housu kaava näyttää hyvältä, minulla vielä etsinnässä hyvä sellainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti pienetkin väriläiskät antavat pirteyttä vaatteeseen:-) Minusta tämä housukaava oli kyllä hyvä, että uskallan hyödyntää myöhemminkin. Kiitos Katja / Kakarat:-)

      Poista
  6. Teet kyllä niin ihania vaatteita myös pojille!

    VastaaPoista
  7. Kivan poikamainen setti! Sinä se keksit aina kivoja juttuja tuolla tekonahalla, se antaa kivasti särmää vaatteelle! Housut näyttävät kyllä hyvän mallisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekonahka on niin huippumateriaali, taipuu niin moneksi. Tuo nahka mitä olen käyttänyt on niin hyvälaatuista, että siksikin mukava käyttää. Housut oli minustakin hyvät, sopivan tyylikkäät, mutta kuitenkin lapsekkaat:-). Kiitos Eerika:-)

      Poista
  8. Siun vaatteet on aina niin omannäköisiä, taas tosi makeet yksityiskohdat!! Vau :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina:-) . Minusta on tosi mukava kuulla, että tekemisissä vaatteissani on joku minun jälki:-)

      Poista
  9. Olen ihan samaa mieltä muiden kanssa, että nämäkin vaatteet tunnistaa sinun tekemiksi! Osaat taikoa niin ihania yksityiskohtia poikienkin vaatteisiin ja värien harmoninen yhdistely sinulta onnistuu aina. Housujen kaava näyttää hyvälle, on ilahduttavaa, kun löytää tarpeisiin hyvin vastaavan kaavan. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Hanna Mi:-) . Aivan ihana kuulla sinun kommenttisi, ilahduttavaa:-) . Itse ei edes osaa ajatella mikä on oma tyyli, mutta kyllähän se meillä jokaisella on, omanlainen:-)

      Poista
  10. Tosi kiva kokonaisuus, kivoja yksityiskohtia. Käyttövaatteitahan tarvitaan aina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä käyttövaatteiden tarve on lapsilla niin jatkuvaa. Varsinkin housut tahtoo mennä helposti puhki. Niitä saisi tehdä enemmänkin:-) Kiitos paljon Raisa P!

      Poista
  11. Ai että minä pidän tuosta oranssista tehosteväristä. Antaa kivaa särmää siniseen. Ja muutenkin hienoja yksityiskohtia eskaripojan näköisessä oloasussa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti pienikin väripiriste raikastaa asua. Vastavärien voima on ihmeellinen:-) . Kiitos Oman näköinen kommentistasi!

      Poista
  12. Hieno kokonaisuus! Yksityikohdat ja taskut housuissa ovat tosi kivoja! Tekee housuista tosi siistin näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kiva ommella. Kun on jotain pientäkin ekstraa, niin ompelukin tulee vieläkin kiehtovammaksi:-). Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  13. Näyttävätpä mukavilta! Hieno kokonaisuus.
    Minulla ei ole (vielä) peitetikkikonetta, mutta olen löytänyt ompelukoneen jousto-ompeleet, joilla ompelen hihansuut ja helmat yms. Kaksoineulaakin käytän, mutta sen ommel ei vaan tunnu kestävän käyttöä :(

    Ehkä jonain päivänä raaskin satsata peittariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ilman peittaria pärjää loistavasti, mutta se on vaan sellainen mukava ja nopeuttava lisä:-) Enää en siitä luopuisi;-) Siksi pystyn sitä suosittelemaan.
      Mikähän siinä kaksoisneulan ompelussa oikein on? Kurja jos ei kestä. Ompeluiloa sinulle ja kiitos kommentistasi:-)

      Poista
  14. Tykkään mahdottomasti tuosta hupparin kankaasta! Hieno ja mukavan näköinen setti. Aah, ja tuo peitetikkikone... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas oli kyllä kiva ja niin lämpöinen:-) Peittari on kyllä niin huippu väline!! Kiitos Maija N:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.