maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vapaaompeluharjoittelua peruspaidan avulla



Ompelukone on ollut aika hiljainen viime viikon aikana. Kiireiset päivät eivät ole antaneet myöten ompeluharrastukselle. 
Viime viikonloppuna sain viettää todella mukavan päivän Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristan kanssa. Juttelimme kovasti ja myös ompelukoneetkin juttelivat :)

Kovin hankalia projekteja en päivälle ottanut, mutta muutaman paidan ja yhden hameen ehdin ommella. Yksi huppari on vielä kesken ja sen esittelen kunhan saan valmiiksi.

Tämän poron tulostin Pinterestistä ja kopion avulla ompelin vapaaompelulla poron ääriviivat kankaalle. Nurjalla puolella kangasta oli irtirevittävä tukikangas. En ole tehnyt aiemmin vapaaompelua kuin ehkä jonkun pienen kokeilun verran. Minusta vapaaompelu oli tosi kivaa ja aika rentoa puuhaa, mutta kriittisenä jäljen suhteen koen tämän projektin todella harjoitusversioksi. Toisaalta olisi ollut mielenkiintoista täyttää koko poro ompelupistoilla, mutta tällä kertaa en vielä uskaltanut ;)  Ei huvittanut ajatus, että joudun purkamaan pikkuisia ompelupistoja.

Kankaan ostin alkutalvella EK:n palaosastolta. Halusin vähän keventää harmaan sävyä ja laitoin mintun väriset resorit.



Kankaan lopusta tein perusmallisen t-paidan, johon suhersin kangasväreillä pojan nimikirjaimia. Aika räväkkä väri oli käytössä, mutta eiköhän paita kuitenkin käyttöön pääse.

Mukava odottaa pääsiäisen ajan lomapäiviä. Ne tulevat niin hyvään aikaan. Niitä ennen kuitenkin työaherrusta ja jospa vähän ompeluakin.



38 kommenttia:

  1. Huippu kun pääsitte tapaamaan (ja ompelemaan) Kristan kanssa! Mahtavaa :)
    Minun silmään poro näyttää hyvältä! Tiedän kuitenkin tuon tunteen, kun omaan työhön ei ole täysin tyytyväinen, vaan kokee sen harjoitusversioksi (tai pahassa tapauksessa sinnepäin tehdyksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mukavaa, kun bloggaamisen kautta on saanut tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja nyt järjestyi Kristan kanssa myös todellinen tapaaminen. Olisikin niin kiva nähdä teitä monia ihmisiä sieltä ruudun takaan, sinuakin:)
      Hieman harjoitteluversio tunne jäi, vaikka poika oli todella tykästynyt paitoihin. Sehän se parasta. Kiitos sinulle Eerika kommentistasi :)

      Poista
  2. hyvältä näyttää ja kuulostaa kivalta puuhalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanna :) Tämä ompelustekniikka oli kyllä todella kivaa ja koukuttavaa. Pitäisi vaan harjoitella vielä enemmän.

      Poista
  3. Todella onnistunut poro, nuo eriväriset kanttaukset oikein korostavat ihanaa kuvaa. Minusta tämä näyttää kaikkea muuta kuin harjoitusversiolta, niin taidokkaan näköinen. Vapaaompelu on ollut omassakin mielessä, mutten ole uskaltanut vielä(kään) kokeilla. Hauska myös tuo kirjainpaita, keltainen sopii hyvin kankaaseen. Teillä on varmasti ollut mukava päivä Kristan kanssa! Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi:) Kokeilehan sinäkin vapaaompelua, sinulta se kyllä onnistuu:) Vielä kun harjoittelen enemmän, saan varmuutta ja rentoutta kankaan liikutteluun ja tätä kautta ompelujälkeen. Joustava kangas oli vaan aika haastava harjoituskappale. Höyrytys onneksi tasoitti kummasti jälkeä.

      Poista
  4. Näyttää tänne ainakin oikein onnistuneelle kokeilulle! Ja tykkään tuosta harmaan ja turkoosin yhdistelmästä. Turkoosi on tällä hetkellä kyllä lempivärejäni. Yhden kerran olen itse kokeillut tuota vapaaompelua, ompelin pätkän tekstiä. Ei ole muuten helppoa hommaa, ainakaan minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin niin tuohon mintun käyttöön. Taitaa sitä tulla lisääkin. Jotenkin näin keväällä keveät ja pehmeät värit ihastuttavat. Kiitos paljon kommentistasi Villa Pipo :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää, vaikka minähän sain ihastella tuota poroa jo viikonloppuna ;). Nuo mintunväriset tehosteet oli kyllä hyvä valinta. T-paitakin on hieno, tosi räväkät tosiaan nuo kirjaimet, mutta sopii minusta vallan mainiosti nuoren miehen tyyliin! Mukavia tulevia lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista ja kiitos myös ompelupäivästä. Siitä jäi mukava muisto. Jotain halusin keksiä tuohon t-paitaan ja jälkeenpäin ajattelin, että olisiko kuitenkin ollut paras jättää paita ilman tekstiä :D Sellaista se ompelu joskus on, mutta hyviä käyttövaatteita nämäkin.

      Poista
  6. Kivalta näyttää kumpikin paita! Vapaaompelusta en ollutkaan koskaan kuullut, eikä otsikkosi tuonut minulle mitään mielikuvaa.. Minusta poro näyttää kyllä oikein taidokkaalta, saman sävyinen resori korostaa kuviota kivasti! Keltainen sopii myös tosi hyvin tummalle taustalle, ei näytä lainkaan liian räväkältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä joskus kuvaan vapaaompelua ja vähän kerron mitä siitä tiedän. Todellinen harjoittelija olen, mutta voisin näyttää sen mitä tiedän :) Kiva kuulla kommenttisi paidoista, kiitos sinulle Raisa P:)

      Poista
  7. näyttääpä vallan mainiolta vapaaompelulta!!!ei ollenkaan uskoisi harjoituskappaleeksi. :) lisää vain samaa lajia. taisin muuten samasta pinterest -kuvasta napata mallia Hildan takkijuttuun.:) hupaisaa että sinäkin juuri tämän sieltä bongasit.
    kirjainpaitakin kiva. onpa teillä ollut mahtava päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen harvapää olen :D Olisihan minun pitänyt muistaa, että ompelit saman poron Hildan takkiin. Teitköhän sen paljon isompana ? Pitääkin käydä vielä kurkkaamassa sivuillasi. Sinähän se olet todellinen mestari vapaaompelussa!!! Minusta tuntui, että kädet jäykkänä liikuttelin kangasta, ei ollut mukana vielä rentoutta.

      Poista
  8. Kiitos ideioista ison pojan paitaan! Mahtavia ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava jos saat jotain ideaa matkaasi näistä. Se kuulostaa todella kivalta. Kiitos Pikku Akka :)

      Poista
  9. Mahtavat paidat, poro näyttää hyvin tehdyltä ja keltaiset kirjaimet on just hyvät. Toivottavasti poikakin tykkää paidoista, suostuipa ainakin kuvauksiin ;) Kiva ompeluhetki on teillä Kristan kanssa ollutkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hieno tar :) Poika on kyllä niin ihana, kun hän on niin tyytyväinen aina tekeleisiini ja mielellään ottaa vaatteet käyttöön. Taitaa äidin silmissä olla vaan monesti liikaa kriittisyyttä;)

      Poista
  10. Upeat ompelukset, etenkin tuo poro on mieleen :) . Todella taidokkaasti ommeltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Arkinen :) Poron muoto oli kyllä niin houkuttelevan ihana, että halusin kokeilla sen ikuistamista. Pinterest on kyllä aarrepaikka ideointiin.

      Poista
  11. Yhdessä ompeleminen -kuulostaa mukavalta. Siinä varmaan vaihtuu kivasti ompeluideat ja ajatuksetkin tuulettuvat. Oikeinkin mukava yhdessäolemisen ja tekemisen muoto.
    Ihanaa pääsiäisen aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin kivaa tehdä yhdessä ja puuhata mukavan harrastuksen parissa. Useimmiten sitä kun yksikseen puuhastelee, niin tuollaiset yhteiset hetket tuntuvat aivan ihmeelliseltä. Kiitos paljon Kaisu :)

      Poista
  12. On taas kaikki niin kohdallaan, tikkaukset, sävyt ja yksityiskohdat. Onnekas poika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Vaateviidakon Pirjo ihanasta ja kannustavasta kommentista :)

      Poista
  13. Tiedän niin tuon tunteen; ulkopuolinen ei huomaa mitään mutta itse ei ole täysin tyytyväinen. Oikealla tiellä olet, poro on minunkin mielestäni hieno, nyt vain uusia harjoituksia niin voit olla itsekin tyytyväinen. :-)
    Kuulostaa mahtavalta tuo Kristan ja sinun tapaaminen, huippu juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia on varmasti just noin kuin kerroitkin. Toivottavasti minun työssäni ongelmat ovat tosiaan omassa katsomisessa :) Kaunis kiitos sinulle ja muillekin kannustavista kommenteista :) Kyllä vapaaompelua pitää vain harjoitella lisää, sitenhän se tulee tutummaksi ja helpommaksi työtavaksi :)

      Poista
  14. Kivan keväinen tämä mintun/turkoosin värinen piristys. Joskus olen miettinyt miten tämä kirjontahomma tapahtuu, täytyypä joskus kysellä,sinulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näytän mielelläni sen mitä tiedän. Katotaan joku kerta:-). Kiitos Katja / Kakarat!

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Minttu oli kyllä kiva värisävy. Aika vähän tullutkin käytettyä sitä viime aikoina. Kiitos sinulle Hannariina:-)

      Poista
  16. Wau miten upeita paitoja olet taas ommellu!

    VastaaPoista
  17. Hienosti onnistunut poro ensimmäiseksi kokeiluksi! Minäkin tykkään noista väreistä, minttu kolahtaa näin kevään korvalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porossa oli jotenkin selkeät piirteet, että uskaltauduin kokeilemaan. Sarvet oli kyllä vähän haastavat:-) Kiitos Manda kommentistasi!

      Poista
  18. Tosi kiva poro paita! Vapaakirjonta kuuluu minulle vielä kokeilemattomiin ompelumenetelmiin. Upeita kuvia sillä kyllä saa aikaan! Poron varjostukset näyttävät hienoilta, sarvet ovat erittäin kauniisti tehty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, uskon kans, että tuolla tekniikalla saisi mahtavia luomuksia aikaiseksi ja myös eri värejä käyttämällä. Yritin tosiaan vähän varjostaa ja tuoda sillä tavalla syvyyttä kuvaan. Pitäisi vaan rohkeammin kokeilla ja tehdä. Kiitos paljon Mandariinimania kommentistasi:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.