maanantai 6. huhtikuuta 2015

Keväisiä vaatteita tyttärelle



Muutama viikko sitten taisin mainita kangashamstrauksestani. Ei se onneksi ollut lainkaan turhaa, sillä taas sain surutta leikellä suurta kangasmäärää ja kokeilla mielessäni pyöriviä inspiraatioita niihin. 

Tämä valkoinen kangas on joustavaa ja kohtuullisen paksua. Siitä tein tuollaisen rullapäärmeellä huolitellun kesäpaidan. Helmassa on nurjalla puolella framillonin joustava kuminauha tuomassa rypytystä. 

Kuvassa olevat leggarit tytär ompeli itse sivusaumattomien housukaavojen avulla. Kangas on jämäpala , joka jäi isonsiskon paidasta jäljelle. Leggarien ompelu on minusta melkeinpä helpoimpia ompeluharjoituksia ompelusta kiinnostuneille lapsille tai vaikkapa aikuisille ja varsinkin kaava, jossa ei ole sivusaumoja ollenkaan. Tytär osaa nyt tehdä alusta loppuun itse tuollaiset housut. Olen antanut omat koneet hänelle käyttöön, kun hän nätisti niitä käyttää. Toki yleensä olen lähettyvillä antamassa apua, jos hän sitä tarvii.



Tämä pikkuhame on kankaanloppu tästä ompeluksesta. Hameen helma on leikattu loivasti kellomaisesti ja vyötäröllä on leveä harmaa resori. Pituutta olisi saanut olla vielä enemmän, mutta kangasta ei riittänyt enempään.


Vaaleanpunaisesta paidasta tuli minusta myös aika kiva. Tein siihen muutamia pieniä yksityiskohtia. Leikkasin helmat hieman kaareviksi ja niin, että etuhelma on hieman takahelmaa lyhyempi. Kahdessa alimmassa kuvassa tämä näkyy paremmin. Etukappaleelle ompelin pienen pitsikoristeen.


Takakappaleen leikkasin poikki ja helmaosan leikkasin leveämpänä, jotta sain laskoksen koristeeksi. Mietin, että laittaisinko jonkun rusetin tai koristeen laskokseen, mutta päätin jättää tällä kertaa koristukset pois. 


Molempien paitojen muokkaukset tein peruspaitakaavan avulla taitellen kaavaa ja leikellen saksilla mielikuvituksen mukaan.


Kevätaurinkon säteet tulevat niin kivasti tässä kuvassa esille:)

Pääsiäisen aika alkaa olla kohta ohi. Vielä tämä päivä lomaillaan ja sitten jaksetaan taas aloittaa arkinen aherrus, eikö vaan ?

Mukavia keväisiä päiviä teille!


36 kommenttia:

  1. Hienot muokkaukset peruspaidoista olet tehnyt, laskokset ja rypytykset tuovat kivasti ilmettä. Ja taitava tyttö sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja :) Oli kyllä tosi inspiroivaa ommella kesäisiä vaatteita. Tällaisten tekemisestä kyllä tykkään tosi paljon. Pienet yksityiskohdat muuttavat kivasti peruspaidan ilmettä.

      Poista
  2. Suloisia ompeluksia, tykkään erityisesti hameesta ja paidan laskoksesta. Sinä teet vaatteisiin aina niin kivoja pikku yksityiskohtia. Vähän harmittaa, että minulta jäi muuttomyynnissä kokonaan käymättä, mutta toisaalta kankaita on jo niin paljon etteivät ne nytkään heti lopu. :)
    ps. Samaa mieltä kuin Hannariina, teillä on tosi kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Manda:) Tuollaiset kangasliikkeitten muuttomyynnit on kyllä houkuttelevia. Tämäkin tehdasmyymälän tyylinen kauppa sisältää niin monenlaisia kankaita. Pitääkin käydä tutustumassa uudessakin paikassa sitten kun se avautuu.

      Poista
  3. Onpa taas kauniita vaatteita! Tuo vaaleanpunaisen paidan laskos on tosi kiva. Onkin hyvä idea aloittaa ompeleminen legginsseistä. Täytyykin pistää tämä korvan taakse :) Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo leggareitten ompelu on kyllä kätevä aloitusjuttu. Hyvin venyvä joustokangas, niin varmasti mahtuu päälle ja onnistuuhan senkin ompelu lapsilta, kun ei ommellessa turhia venyttele. Kiitos paljon Pizzicato:)

      Poista
  4. Onpahan kivat kesäiset vaatteet! Nythän on jo tainnut ompeluinnostus herätä seuraavallakin sukupolvella, loistavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kovasti innostusta pienessä tytössä käsitöiden tekemisen suhteen. Minusta vielä niin kiva, kun se tulee oma-aloitteisesti hänestä itsestään. Kesävaatteiden ompelu on kyllä niin kivaa ja varsinkin pimeän ja kylmän talven jälkeen. Kiitos paljon Hieno tar:)

      Poista
  5. Näistä ihanista vaatteista tämä suloinen pöllöhame ja vaaleanpunainen paita on suosikkini :). Ihana ponnari tytöllä! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista:) Mietinkin, että mitähän keksisin pöllöhameen pariksi ja tällainen nyt syntyi. Aika kivasti tuo valkoinenkin paita sopi minusta pöllöhameen pariksi.

      Poista
  6. Kauniita vaatteita jälleen! Tykkään tuosta pöllö kankaasta ) ) Kiva kun tyttö osaa jo ommella ja saa käyttää oikeaa ompelukonetta, siitä se alkaa ) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän oikeilla ja kunnon työkaluilla on mukavampi tehdä töitä kuin leikkikaluilla. Jospa se innostus ja motivaatiokin paremmin pysyisi yllä kun ei tarvitse temppuilla ongelmakoneitten kanssa ;) Pöllökangas on minustakin aika hauska :) Kiitos Tarja kommentistasi!

      Poista
  7. Ihania vaatteita olet ommellut! Ja hienot leggarit myös tyttäresi on itselleen tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tyttären leggarit ovat todella kivat. Kesää kohden pitäisikin etsiä hänelle kivoja joustokankaita, mistä hän voisi kesähousuja itselleen tehdä :) Kiitos paljon Raisa P!

      Poista
  8. Hienoja ompeluksia taasen! Upeaa , että tyttäresi on innostunut ompeluksesta myös. Toivottavasti into säilyy myös myöhemmälle ikää :) . Hienot legginsit hän onkin tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Arkinen:) On kyllä niin ihastuttavaa nähdä hänen innostuksensa. Ja olisi kyllä huippu jos hän haluaisi tehdä vaatteita itselleen myös myöhemminkin:)

      Poista
  9. Niin kauniita vaatteita taas. Erityisesti tykkään tuosta ylimmästä vaaleasta paidasta. Sen malli on todella ihana. Tuollaisenhan voisi tehdä ihan aikuisellekin, vaikka itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin valkoisen paidan malli olisi erittäin kiva myös aikuiselle. Kangas voisi olla ehkä vähän laskeutuvampaa kuin tyttösen paidassa on. Kiitos paljon Pikku Akka:-)

      Poista
  10. On ilmeikkäitä vaatekokonaisuuksia! Nuo sinun kauniit yksityiskohdat on aina yhtä taidokkaasti tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Vaateviidakon Pirjo, kommenttisi aina ilahduttaa minua kovasti:-)

      Poista
  11. Herttaisen hurmaavia kaikki! Laskospaita toimisi hyvin myös aikuisille. Kauniin juhlava ja sellainen siistimpi paita, joka olisi omassa kaapissani tarpeellinen :). Ihanaa, että tyttäresi on kiinnostunut ompelusta. Todella taitava tyttö ikäisekseen! Tsemppiä arjen aherrukseen ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi kokeilla kyllä itsellekin vähän erilaisempia paitoja. Pikku jutuilla sitä saisi. On niin helppo lapselle tehdä ja kokeilla. Olisipa kiva jos saisit tästä itsellesikin paitaideaa:-). Suuret kiitokset Hanna Mi!

      Poista
  12. Aivan ihania yhdistelmiä! Kyllä sinulla on taito hyppysissä ja luovuus kohdillaan. MIelenkiintoisia, kauniita yksityiskohtia olet hoksannut vaatteisiin laittaa. Käsityön omaleimaisuus näkyy taas kerran näissä vaatteissa. <3
    Ihania keväisiä päiviä ja luovuuden mukaansa tempaavia tuulia sinulle Kanneli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisu, kaunis kiitos kauniista kannustavasta kommentistasi <3

      Poista
  13. Voih, niin kauniita vaatteita! Ja niin näyttää kotikin:) Me vietimme pääsiäisenä tyttären 3v.synttäreitä, ja arvaa mitä hän sai lahjaksi? Oman ompelukoneen:D Sellaisen vaaleanpunaisen lasten version, minun on kyllä ihan pakko kokeilla sitä ensin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, söpö lahja tyttärellesi. Siitä se harrastus lähtee:-) . Jossain vaiheessa pitäisi ostaa tytölle oma kone, mutta kovin kallista ei vielä raaskisi, mutta kuitenkin kone saisi olla toimiva. Ehkä hyvä hänen vielä harjoitella minun koneella ja näkee miten innostus säilyy ja ostaa sitten oma kone hänelle. Kiitos kommentistasi Villa Pipo:-)

      Poista
  14. Ihanasti tuo ilmettä vaatteeseen tuollaiset pienet jujut. Kylläpä rupesi tekeen mieli itselläkin päästä taas ompelukoneen äärelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti mukavasta kommentistasi, Nanni:-). Kiva jos sait inspistä.

      Poista
  15. Olet ommellut joukon keväisiä vaatteita. Vaaleanpunainen paita on ehdoton suosikkini; pidän sen helmasta ja takana olevasta laskoksesta. :-) Ja nuo tytön itse ompelemat leggarit ovat hienot. Taitava tyttö sulla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on niitä terapiaompeluksia, ei pakkoa taustalla vaan huvikseen kivoja testailuja:-) Kiitos paljon Oman näköinen kommentistasi:-)

      Poista
  16. kauniita ja taidolla tehtyjä! yksityiskohdat tekevät niin kivan lisän vaatteeseen. vaaleanpunainen paita on ihana!! Tosi hienoa että tyttäresi on innostunut ompelusta, se on hyvä taito. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet jutut antavat paljon ilmettä:-) Kiitos Silja!

      Poista
  17. Ihania vaatteita, samaa mieltä muiden kanssa että nuo yksityiskohdat tuo vaatteeseen ilmettä. Taitava tyttö, kun jo itse ompelee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:-) . Tyttären ompeluinnostusta on kyllä mukava seurata:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.