sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Musta paitaTämän kertainen ompelukseni on mahdottoman synkän värinen. Aivan oudolta tuntui pukea musta paita päälle. Huomasinkin, etten viime aikoina ole juurikaan käyttänyt mustaa sävyä pukeutumisessa.
Tämän paidan ompelin mieheni isotädin hautajaisiin. 


Olin törmännyt Pinterestissä vastaanvan näköiseen paitaan ja se tuli mieleeni kun mietin paidan mallia. Otin käyttööni peruskaavan, jonka etukappaleen alaosan taittelin yläreunasta vinosti nousevaksi ja edelleen kainaloon laskeutuvaksi. Yläosan miettiminen tuottikin enemmän vaivaa. Piti saada väljyyttä laskoksille ja pysyttyä mallissa. Mallinukke olikin suuressa avussa ja neulasin laskokset sen päällä. Etukappaleen yläkappaleen alaosan leikkasin vastaavalla tyylillä kuin helmaosan yläreunan, mutta päinvastaiseen suuntaan. Olipas vaikeasti selitetty, yhtä vaikea kuin kappaleiden  leikkaaminenkin :D


Olinkin todella onnellinen kun huomasin, että yrittämiseni kannatti. Minusta paita onnistui oikein mukavasti ja vaivannäkö tuli palkituksi. 

Kankaat ovat joku aika sitten paikallisen tehtaanmyymälän muuttomyynnistä hamstraamiani kankaita.


Taustalla oleva maisema on oikeastaan yhtä ankean näköinen kuin musta väri minusta tällä hetkellä. Kohta auringon lämpö nostaa maasta esiin kauniin vihreän sävyn. Se onkin ihanaa.

Ulkona on tällä hetkellä 13 astetta lämmintä. Kesä tulee :)

Lämpöisiä hetkiä teille, jokaiselle!
33 kommenttia:

 1. Todella kaunis paita surun päivään. Oikein piti monta kertaa käydä katsomassa tuota yläosaa. Mallinukke on varmasti oiva apu tämäntyyppisten laskosten tekemisessä - jospa minäkin mallinuken joskus hankin.
  Halaus sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Oman näköinen <3 Mallinukke oli minulle ainakin tosi hyvä ostos. En kyllä ole katunut yhtään sen hankkimista. Opettelua sen käyttö minulle vielä kovin on, mutta niin paljon apua siitä olen saanut. Pitäisi nähdä enemmän vaivaa ja etsiä esim. linkkejä netistä, joissa opetettaisiin nuken käyttöä. Uskon, että sinäkin tykkäisit siitä :)

   Poista
 2. Kaunis eläväinen malli, vaikka onkin musta. Minäkään en viimeaikoina ole juuri mustaa tehnyt saati käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä juuri syksyn aikaan saatan enemmän käyttää tummaakin väriä. Nyt se ei jotenkin tunnu yhtään luontevalta :) Kankaan pintakin oli kivan elävä, tuollainen kohokuvioinen. Kiitos paljon Vaateviidakon Pirjo :)

   Poista
 3. Voi, myötäeläen surussanne. Paita on todella tyylikäs. Jaksamista

  VastaaPoista
 4. Onpa ikäviä uutisia, osanotot. Paita on kyllä todella nätti ja siinä on kivan erilainen malli, Ihanaa että jaksoit nähdä vaivaa, silloin onnistunut lopputulos palkitsee vielä enemmän. Minä olen ollut aina vähän arka työstämään kankaita mallinuken päällä (muotoiluko se virallinen termi nyt oli), koulussakaan se ei kuulunut lemppareihini, täytyisi kyllä kokeilla sitäkin vaan rohkeasti, eihän sitä muuten opi :). Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin onnellinen olo, kun näin ompelun edetessä, että paita tulee onnistumaan. Onnistumisen ilo on kyllä niin upea tunne. Lämpimät kiitokset Krista <3

   Poista
 5. Ihan mielettömän ihana, en kestä!! Osanotto suruun ♥

  VastaaPoista
 6. Paidan yläosa on aivan liikuttavan kaunis! Olet kyllä taitava, kun kuvan perusteella osaat tuollaisen loihtia. Osanotto suruun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä räknäämistä kyllä vaati, että kangas tuli leikatuksi. Helpotti kyllä, kun tiesin kangasta olevan niin reilusti, että uuden kappaleen leikkaminenkin olisi onnistunut :)Lämmin kiitos Pikku Akka <3

   Poista
 7. Todella kiva paita. Näyttääkin siltä, että ei ihan hetkessä ole valmistunut. Kannatti nähdä vaivaa! :) Lämmin osanottoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa joutui hieman kyllä miettimään, että miten lopputulos olisi järkevä. Olisikin helpompi, kun olisi vanha paita, jonka purkaisi ja sitten näkisi kappaleen mallin. No onnistuu se joskus näinkin. Kiitos paljon Raisa P <3

   Poista
 8. Lämpöinen halaus sinulle ♥
  Paita on huippuhieno ja onnistunut. Yläosa on valtavan kaunis, jotenkin niin herkkä. Piti oikein jäädä tuota ekaa kuvaa kauemmaksi aikaa ihailemaan!
  Eikö olekkin vaan ihanaa kun tietää, että ihan kohta alkaa vihertämään. Meillä kukkii jo krookukset kovaa kyytiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lämpöinen kiitos sinulle Eerika <3
   Odotan myös niin innolla, miten sipulikukkani nousevat. Aika paljon on onneksi jo vihreää pukannut, mutta vielä on pihan perällä hieman lunta:)

   Poista
 9. Kaunis paita, vaikka tuleekin surulliseen tilaisuuteen. Lämmin osanottoni.

  VastaaPoista
 10. Hirmuisen kivan näköinen paita, yläosan laskokset ovat taidokkaati tehty! Kangas näyttää tutulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että sinäkin ostit tätä kangasta. Ensin meinasin tehdä tyttöselle leggarit, mutta tähän tarkoitukseeni kangas oli minusta tarpeeksi juhlava:-) Kiitos paljon Katja / Kakarat!

   Poista
 11. Osanotto! Voimia! Persoonallinen ja ihana paita! Olet taitava! -Ride-

  VastaaPoista
 12. Kaunis paita! Elämä joskus tuo niitä surun päiviä, osanotto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se elämä menee, lämmin kiitos Tarja<3

   Poista
 13. Lämpöinen osanotto suruunne <3.

  Paita on upea, todellinen näyte sinun mahtavista taidoistasi ompelijana! Kaikki yksityiskohdat niin tarkasti tehtyjä ja paidan malliin sovitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Hanna Mi <3
   Suuret kiitokset kannustavasta kehustasi:-)

   Poista
 14. Uskallanko kysyä siis kysyn, kauanko menee sinulta taitajalta aikaa tuollaisen puseron loihdintaan? Tyylitaju kohdillaan! Kaunista suruun. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Uskallat kysyä. Edellisenä iltana leikkasin kankaat ja sommittelin nuken päällä yläosan laskoksia ja seuraavana päivänä ompelin. Ei siinä onneksi kovin kauan mennyt. Muuten paita oli perusjuttua. Yläosa aiheutti vain pohdintaa ja muutaman harmaan hiuksen;-).

   Lämmin kiitos Pirta<3

   Poista
  2. Vielä piti tarkentaa, että en toki ole taitaja vaan uhkarohkea kokeilija :-)

   Poista
 15. Oikein kaunis ja onnistunut paita, Kanneli.

  VastaaPoista
 16. Hieno paita ja ihan sun tyylinen :) . Mustaa vaatetta täälläkin on vaatetettu ylle, mutta ei itsetehtyä. Iloa kuitenkin päiviisi ja paaaljon aurinkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näet siinä minun tyyliä:) Kiitos paljon Arkinen <3 Aurinkoa paljon myös sinulle:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.