sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Koulupojan paitoja



Tämän ruutuhupparin ompelin pojallemme EK:n paloista löytyneestä collegesta. Kankaan nurja puoli on ihanan pehmeä. Saman tyylisestä collegesta olen ommellut aiemminkin pienemmille pojille. Ehkä muistattekin :) (täällä täällä ja täällä)


Leikkasin hupparin vanhaa paitaa mukaellen. Saksin nahkapalasta tuollaisen tähden somistamaan helmaa. Ystävä, jonka kautta minäkin sain noita nahkapaloja, oli kokeillut pestä ompelemansa trikoovaatteen, johon oli ommellut nahkaa. Onneksi vaate ei ollut värjäytynyt eikä mennyt pahaksi. Toivotaan, että tässäkin vaatteessa nahka ja college kestävät yhteispesun :)


Kokeilin ommella vetoketjun etukappaleen päällyspuolelle. Minusta se on ihan kiva yksityiskohta myöskin.



Maastokuvio tuntuu olevan mieluinen kuosi pojille. Tämän kankaan löysin HHkankaasta. Musta tasku lisukkeeksi ja hyvin käy vaate koulupojalle kesäpaidaksi.

Tein tämän postauksen jo aiemmin. Kokeilin huvikseni määrittää julkaisupäivän toiseksi päiväksi. Kun tämä postaus tulee julkaistuksi, olemme perheen kanssa pienellä reissulla :)

Enää ei ole koululaisilla pitkä matka kesälomalle. Niin mukavaa, eikö vaan :)

Aurinkoisia päiviä teille!







26 kommenttia:

  1. Hieno huppari ja t-paita myös. Vetoketju näyttää oikein mukavalta myös päälipuolella, täytyypä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli todellisia käyttövaatteita. Tuntuu, että niitä ei ole koskaan liikaa. Vetoketju näyttää kyllä ihan kivalta noin. Pientä vaihtelua:-) . Kiitos Erja!

      Poista
  2. Kivoja molemmat paidat, juuri koulupojalle sopivia kuoseja! Vetoketju näyttää kivalta noinkin.. Minä teen usein ajastettuja postauksia, kun usein tulee siirrettyä kamerasta paljon kuvia kerrallaan ja kirjoitettua vaikka monta postausta peräjälkeen. Kuitenkin on kiva julkaista niitä mieluummin yksitellen kuin kaikki heti samana päivänä. Mukavaa reissua teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva vähän laittaa yksittäisiä ompeluja yhdellä kerralla. Aika vähälle on jäänyt minulla ajastimen käyttö. Voisi hyödyntää kyllä enemmänkin. Kiitos paljon Raisa P:-)

      Poista
  3. Pojalle varmasti mieluisia vaatteita! Komeita ovat:) Minulla on myös kaapissa muhimassa maastokuviotrikoota, ei ole päässyt vielä ompelun alle, annetaan hautua vielä hetki:D Vetoketju on muuten noin ommeltuna kivannäköinen yksityiskohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onneksi kovin mieluisat pojankin mielestä:-) . Mitähän keksit maastokuosista? Kiva nähdä:-) . Kiitos sinulle Villa Pipo!

      Poista
  4. Kivoja vaatteita olet taas kerennyt ompelemaan, vaikka kevättouhutkin on tässä läsnä. :) Mukavia yksityiskohtia ja kivoja kankaita. Juuri sellaisia isompien poikien näköisiä kuoseja. Toivottavasti lomanen oli virkistävä ja mukava. Kohta onkin suvivirren aika! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentista Kaisu:-) . Jotain pientä olen vain ommellut. Kyllä tahtoo aika karata muihin hommiin, yhtenä esim. niihin pihatöihin:-)

      Poista
  5. Komeita paitoja! Kaunis väri tuossa hupparissa ja maastokuosi on tosiaan ikisuosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupparikangas oli taas niitä hyviä löytöjä, mitä joskus hyvällä tuurilla löytää. Kuosi kun on kiva, ei tarvi erityisiä yksityiskohtia kehittääkään:-) . Kiitos paljon Tarja!

      Poista
  6. Voi että on hieno yksityiskohta tuo ruutupaidan vetoketju - ja niin siististi ommeltu. :-) Minäkin olen pannut merkille, että maastokuvio on tällä hetkellä poikien mieleen, niitä näkyy pikkupojillakin päiväkodissa.
    Mukavaa reissua teille ja iloista kesän odotusta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Oman näköinen:-) On kiva kun löytyy kivoja kuoseja, mistä voi tehdä mieluisia vaatteita. Kiitos, meillä on ollut mukava reissu:-)

      Poista
  7. Nyt on paljon kivaa leikittelyä vetoketjujen kanssa, tässäkin. :) Eilen ystäväni oikein naisellisessa mustavalkoisessa tunikassa oli takana niskassa oikein rouhea metallivetoketju. Kontrastia!

    Mukavat paidat olet koululaiselle ommellut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin sitä luovuuden ihanuutta. Pitäisikin vain rohkeasti kokeilla erilaisia juttuja. Minusta se tuo myös rikkautta ja mielenkiintoa ompeluun:-). Kiitos kommentistasi Pikku Akka!

      Poista
  8. Hyvältä näyttää, vetskari on kiva noin! Osaat kyllä käyttää yksityiskohtia juuri sopivasti, että vaatteisiin tulee jujua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Hannariina ihanasta kommentista:-)

      Poista
  9. Onpas siinä taas niin hieno ja tyylikkään näköinen koulupojan huppari sekä paita! Vetoketju ja tähti toimivat hyvänä yksityiskohtana, kivaa pientä jujua. Toivottavasti teidän reissunne oli oikein mukava! Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu on ollut mukava piriste keskelle arkea. Tällaisia tarvitaan:-). Tykkäsin muuten itsekin paljon tuosta tähtiyksityiskohdasta:-). Kiitos paljon Hanna Mi!

      Poista
  10. Hauska tuo vetsari kun se on ommeltu tuohon hupparin päälle. Toimii näköjään loistavasti noinkin päin. Se tuo kivan rouheaa ilmettä huppariin. Minä oon muuten kans laittanut pieniä nahkanpaloja muutamiin vaatteisiin, eikä ne ole menneet pesussa miksikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla hyvä kokemus nahan suhteen. Noita paloja kun on eri väreissä, niin hirveästi tekee mieli laittaa niitä eri paikkoihin:-) Paljon kiitoksia Eerika:-)

      Poista
  11. Olet kyllä aikaansaava, kun töidenkin ohessa jaksat ommella lapsille näin paljon käyttövaatetta! Minulla tuntuu aika hupenevan aina kummasti johonkin nysväämiseen, vaikka vaatteille kovasti olisikin tarvetta. Viime aikoina olen entistä useammin turvautunut kaupan tätien ompeluksiin :) Kivat kuosit kummassakin paidassa ja tuo vetskarikokeilu on kyllä oikein onnistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompeluajan totaalinen väheneminen on kyllä ollut harmillinen juttu. Kovasti tekisi mieli tehdä enemmänkin ompeluja, mutta en omasta mielestäni ehdi tekemään paljon mitään. Aina niin ihana kun jotain saa aikaiseksi :) Varmaankin ollaan sitten aika samassa veneessä harrastusajan suhteen;) Kiitos paljon Pizzicato :)

      Poista
  12. Näyttääpä hyvältä! Ihastelin tuota ruutukangasta myös paikallisen EKn paloissa. On just täydellinen kangas tuon ikäiselle pojalle :) Ja toivottavasti teillä oli mukava loma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aino-maria:-). Loma oli mukava ja ihana kun lapsilla alkoi tänään kesäloma. Minustakin tuo kuosi oli just sopiva koulupojalle:-)

      Poista
  13. Oho, mites minulta on nämä paidat ihan ohi humpsahtaneet? Taisin viime viikolla ommella niin ahkerasti että on postaus jäänyt huomaamatta lukuluettelossa ;). Hienon teit tuosta hupparista, upea tuo nahkatähti! Maastokuosit ovat meidänkin nuoren miehen mieleen. Minä en olekaan tuota ajastusta ikinä kokeillut, täytyisi laittaa kokeiluun :). Toivottavasti teillä oli kiva reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eihän haittaa, vaikka ohi olisi humpsahtanutkin :) Olet niin uskollinen kommentoija, että ei yhtään haittaa vaikka joku jäisi välistäkin ;) Kumman kauan huppari venyi viimeistelyä vaille ja pikku jutuilla se tulikin valmiiksi. Meillä oli kyllä tosi kiva reissu ja tuo ajastus olikin näppärä, niin ei jäänyt postausväli niin pitkäksi. Lämmin kiitos sinulle taas, Krista :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.