maanantai 4. toukokuuta 2015

Norjalaisneule miehelle



Se on nyt valmis, mieheni norjalaisneule! Useamman vuoden olen sitä väkertänyt. Välillä se on ollut unohduksissa, kunnes tein päätöksen, että nyt se on saatava valmiiksi. Päätin, etten aloita mitään muuta neuletyötä, ennen kuin paita on viimeistelty viimeistä langanpätkää myöten.


Ohje on Garnstudion sivuilta. Linkin kautta näet halutessasi lankamerkit ja puikkokoot ym. ohjeet. Neuloin täysin ohjeen mukaan. Ainoastaan hihan ja paidan helman pituutta hieman lisäsin. Tämä on toinen norjalaisneuleeni. Aika vähäistä on puikkojen heiluttelu minun kohdallani ollut, vaikka tykkään todella paljon tästäkin käsityömuodosta, kunhan vain vauhtiin pääsen. Ihan näin isoa työtä en hetkeen aloita. Taidan pysyttäytyä nopeammin valmistuvissa neuletöissä:)


Tässä on siis nämä norjalaisneuleeni:)

 Oman neuleeni postasinkin jo aiemmin. 

Kun neule oli valmis, höyrytin varovasti paidan. Sillä tavalla työn jälki vähän tasoittui. Miten te olette viimeistelleet villalangasta tehdyt neuleet?

Villaisten neuleiden myötä toivottelen kaikille aurinkoista ja lämpöistä viikkoa :)








40 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan taidonnäytteet! Pitkäpinnaisten touhua noin isot neuletyöt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään minulta löytyi tuota pitkää sinniä:-D. Ompelu tapahtuu niin nopeasti, että siksi kait se enemmän miellyttää. Mutta kyllä tämäkin koukutti, kun vauhtiin pääsin:-) . Kiitos Tiina

      Poista
  2. Voi miten upea! Kerrassaan mahtava suoritus noin ison projektin valmistuminen.itselläni tahtoo käydä neuleprojektien kanssa samallalailla, venyvät ja venyvät.. Ompelu hommat ovat niin paljon nopeampia saattaa loppuun, että mieluummin tulee sitten istahdettua koneiden ääreen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minulla se on just noin. Mukava olisi aloittaa erilaisia neuletöitä, mutta enää ei tahdo viitsiä kun valmistuminen venyy. Joku pikku neuletyö tai virkkaus houkuttelisi nyt. Kiitos sinulle Katja / Kakarat:-)

      Poista
  3. Huh huh, kylläpä se tai siis kumpikin on upea! Ihanaa, kun olet saanut ison neuleurakan päätökseen, nostan kyllä hattua tuollaisesta työstä, ei minulta kyllä ihan hevin onnistuisi. Nuo norjalaisneuleet ovat kyllä kauniin ajattomia! Minäkin ne harvat neuletyöt höyrytän, en ole jaksanut pinnoitella ja kastella, miten joskus ainakin koulussa niitä opetettiin tekemään ennen kokoamista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista! Uskon, että saisit tehtyä tuollaiset jos niin päättäisit, mutta rehellisesti sanottuna tuntui välillä tosi työläältä. Kyllä höyrytys kummasti tasoitti epätasaista jälkeäni:-)

      Poista
  4. Sanonpa vaan , että Vautsipavau!!! Kerrassaan upeat paidat. Mieleni tekisi tehdä lapsille talveksi neuleet mutta taidan jättää kirjoneuleen suosiolla väliin. Minä höyrytän harson läpi villatyöt ja passaa niin. Kenties jotkut pitsihuivit voisin ajatella pingottaa (tai mitä se nyt olikaa). Ja anoppi tekee niin että laittaa kostean pyyhkeen työn päälle sekä mahdollisesti painoa päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lapsille olisi ihana tehdä neuleita. Nyt niiden tekeminen tuntuisi nopealta:-) . Kirjoneuleessa minunlaiselle vähän neulovalle oli vaikeinta se, että langat ei vaan kiristy nurjalta puolelta. Muuten se oli vaan tarkkaa ohjeiden katsomista. Sinä oletkin paljon tehnyt ihania neuletöitä:-) Kiitos paljon sinulle:-)

      Poista
  5. Upeat neuleet! Itse en uskalla edes aloittaa mitään neuletyötä, koska se ei kuitenkaan valmistu)) Mulla oli lapsena saman tyyppinen neule, joka on vieläkin tallessa! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun olet saanut pitää matkassa lapsuuden paitaa. Kyllähän tämä malli on niin ajaton, että käy kymmenien vuosienkin päästä:-) Kiitos paljon Tarja:-)

      Poista
  6. No nyt se on sitten valmis, onnittelut! Tuossa on ollut valtava työ ja hatun nosto sinulle kun olet saanut paidan valmiiksi. Neule on todella upea! Mullakin on ollut tapana silottaa (ne harvat) neuletyöt höyryttämällä. Oma käsialani kun ei ainakaan ole erikoisen tasaista ja tuo höyrytys tosiaan auttaa vähän tasoittamaan jälkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:-) . Se on nyt valmis. Melkoisen onnellinen olin kun viimeisen silmukan sain tehtyä. Ja vielä kun paita sopi miehelleni. Se oli lisä plussaa! Minun neulejälkeni kyllä koheni höyrytyksen jälkeen, onneksi niin. Olisi ollut pinta ilman höyrytystä aika muhkurainen:-).

      Poista
  7. Mahtavat neuleet! Ja niin suuritöiset. Onneksi olkoon, että sait toisenkin valmiiksi. :) Nyt on kiva samistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä iso työ ja kun niin harvakseen neuloin, niin tuntui vielä suuremmalta. Oma paitani valmistui aikoinaan nopeammin, mutta onhan miehen paidassa paljon isompi työ. Nyt me sitten voidaan samistella:-). Kiitos paljon Pikku Akka!

      Poista
  8. Oijoi miten ihanat! Neulomisesta ei ole kovinkaan paljon kokemusta, mutta sen verran olen tietoinen ja joskus sattumalta vilkaissut ohjeita, että helppoja nämä norjalaisneuleet ei ole. Varmasti mahtava tunne kun olet saanut päätökseen pitkäaikaisen projektin:) Värit ja kuviointi niin kauniita, erityisesti pidän sinun paidastasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Villa Pipo:-) . Olo on kyllä kuin olisi voittanut jotain. No itsensä voittamista tämä ainakin oli. Sain pidettyä päätökseni paidan valmistumisen suhteen. Garnstudion ohjeet on minusta aika selkeitä. Muista ohjeista minulla ei ole kokemusta. Sen verran vähäistä neulominen on ollut. Noilla sivuilla on kyllä hienoja, erilaisia ohjeita.

      Poista
  9. Oi, miten upeat neuleet! Näin suuritöisten neuleiden jälkeen villasukat valmistuvatkin hetkessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi aloittaa villasukkien teon nyt pian, ettei unohtaisi miten vähemmän tikutettavaa niissä oikeasti on, mutta niissä on kantapää, joka hidastuttaa :-D. Kiitos paljon Johanna Maria:-)

      Poista
  10. On tässä ollut tikuttamista! Mahtavaa, että sait ison urakan valmiiksi. Upeat puserot ja mätsäävät hienosti olematta kuitenkaan liian samanlaiset. Minulla on tapana höyrytellä valmiit työt kostean harson läpi tai sumutella kosteaksi ja asetella oikeisiin mittoihin. Esim. huivit taas kostutan ja pingotan. Oikein ihailtavan tasaista neulejälkeä näissä puseroissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä kauhistutti, että kuinka paljon vielä on tekemistä jäljellä, mutta jokainen valmistunut silmukka oli eteenpäin:-) . Kiva kuulla teidän, sinunkin taitavan tekijän, ajatuksia viimeistelystä. Vähän hirvitti alkaa höyryttämään, mutta en onneksi ihan metsissä ollut. Ja kyllä pinta tasoittui paljon ja varsinkin kirjoneule kohta. Kiitos paljon kommentistasi Pizzicato :-)

      Poista
  11. Kanneli, onnea sinnikkyyden johdosta! Huikeat paidat olet kutonut. Nuo ovat niitä ajattomia malleja ja käsityöläisten taidonnäytteitä. Kyllä teidän kelpaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu kannustavasta kommentista:-) . Onneksi malli on niin ajaton, ettei työ mene aivan hukkaan:-)

      Poista
  12. Mahtavia molemmat neuleet! Noissa norjalaisneuleissa on niin kauniit kuviot. Sinnikkyyttä tuollaisen tekeminen kyllä vaatiikin, hienoa että sait valmiiksi asti! :) Minä vähän vaihtelevasti jaksan viimeistellä neuleita. Jos lahjaksi menee niin silloin kyllä höyrytän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin mukava kun sain paidan nyt valmiiksi. Jonkun uuden työn tekisi mieli aloittaa, ehkä virkkaustyön näin kesää vasten. Minustakin norjalaisneuleiden kuvioinnit on niin kauniita! Kiitos paljon Raisa P!

      Poista
  13. no huhhuijaa sinua! äitinsä tytär. :) on kyllä komeat paidat. kauhusta kankeana ajattelen että minunlaiseni neuletumpelo joutuisi tuommoisen kanssa tekemisiin..minulta kun tuppaavat silmukat putoilemaan kun vain katson neuletyöhön päinkään. :) Sinnikkyyttä sinulla riittää kyllä hommassa kuin hommassa. peukkuja, paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Hanna <3. Minusta tuntuu, että jos minäkin teen tällaisen niin kuka tahansa muukin tekee:-) . Mutta meinasi olla välillä silmukoita aivan liikaa;-)

      Poista
  14. Mahtavaa, että sait tämän paidan valmiiksi! Todella upea ja siisti paita. Kauniit sävyt, myös sinun paidassasi. Ihailtavaa sinnikkyyttä, minulta olisi jäänyt varmasti tekemättä (ja aloittamatta jo ihan ensiksi). Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi:-) . Mukava kun molempien paidat on nyt valmiita. En halunnut antaa periksi:-)

      Poista
  15. On kauniit paidat! Suuri työ sinulla on ollut! Ite en osaa neuloa ollenkaan. Hädin tuskin tulee villasukka ja sekin ohjeen kanssa sekä kädestä pitäen neuvojaa kuunnellen ;) Onnittelut! t. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukkien teko olisi nyt kovasti mielessä. Olisi kiva oppia tekemään kantapää siten, että ei tarvisi ohjeita. Minäkin joudun täysin turvautumaan ohjeisiin. Sukkien teko on jäänyt niin vähälle, ettei tule ulkomuistista:-) . Kiitos kommentista Pirta!

      Poista
  16. Hyvä Kanneli!!! Ihan mieletön juttu ja hatun nosto sinnikkyydestä! ! Upeat, molemmat! !

    VastaaPoista
  17. Kauniita neuleita molemmat! Ihailen sinnikkyyttäsi, se on aina työvoitto, kun saa jonkun roikkumassa olleen työn loppuun asti :) Omat neulomiset on jääneet vähiin viime aikoina, vaikka lankoja ja puikkoja löytyy varastosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä niin suuri voitto kun saa keskeneräisyyksiä valmiiksi. Olen kyllä niin mielissäni:-). Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  18. Aivan mahtavat neuleet! Noiden tekemiseen on muutama tunti mennytkin... mutta kyllä ovat varmasti "vaivan" arvoiset olleet. Lopputulos on mitä mahtavin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia ja kiva kun kävit kommentoimassa:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.