sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Juhlapäivän tunnelmia



Olemme saaneet viettää tänä viikonloppuna poikamme rippijuhlia. Tärkeä juhlapäivä nuoren elämässä. Sukulaiset, kummit ja ystävät ja oma perhe koolla. 


Juhlien valmistelu on aina niin mukavaa. Toki matkaan mahtuu sopivasti stressiä ja kiirettä, mutta niiden ansiosta moni asia valmistuu paljon tehokkaammin. Tykkään aikatauluttaa päiviä ja tekemisiä, sillä enää en halua kovin paljon jättää hommia viime tippaan. Nuorempana usein tuli valmisteluissa kauhea kiire ja hoppu. Kokemuksen kautta on vähän oppinut miettimään, mitä tekee ja missä aikataulussa :) Usein moni tekemättä jäänyt tehtävä tulee valmiiksi, kun on mukava syy miksi tehdä. Juhlathan on erinomainen syy tehdä asioita valmiiksi.


Näihin juhliin halusin tehdä olohuoneeseen keveämmät ja kesäisemmät tyynynpäälliset ja pöytäliinan. Kankaat ja pitsit olivat valmiiksi odottamassa ja pianhan sisusteet valmistuivat.
Tyynyt tein aiemmin postaamallani ohjeella. Kyseinen postaus on muuten blogini luetuin teksti. Aika kiva :)




Kyllä taas onkin herkuteltu. Valkosuklaa-dajmkakku on muodostunut juhlapöytämme perinteeksi. Voi mahdoton, kuinka se onkin hyvää. Täällä on kakun ohje :)


Tämä ihastuttava unelmatorttu on kuorrutettu vaahdotetulla kermavaahdolla, johon lisäsin kaakaojauhetta ja appelsiinituorejuustoa. Lisäksi laitoin kakun päälle tummaa suklaarouhetta ja söpöjä marsipaanista painettuja kukkasia. Ostin Minimanista kukkamuotteja, joilla sai helposti nättejä koristeita. Aivan innoissani leikin kondiittoria ja koristelin kakkua.


Juhlapöydän koristeeksi mieheni vanhemmat toivat omenapuun kukkivia oksia. Ihania, eikö vain:)


Vieraat, siistiksi laitettu koti, herkulliset leivonnaiset ja tietenkin juhlien sankari tekevät juhlista ainutlaatuiset. Näitä päiviä muistellaan :)

Kun juhlat on juhlittu, koittaa taas arki. Hyvä niin, sellaistahan elämä on.



- Niin, kun juhlat olivat ohi, otin koiran tarhasta ja kiedoin vitjan vyötäisilleni ja lähdin juoksulenkille:) Niin parasta! -


Erittäin ihanaa alkavaa viikkoa teille jokaiselle. Minäkin täällä käyn, mutta tällaiseen hieman harvaan tahtiin. Ihana, kun käytte vierailulla ja jätätte kommenttia, kiitos teille :)




32 kommenttia:

  1. Ihania juhlatunnelmia olet ikuistanut. :) Kaunista siellä teillä kotona ja ihanat tarjoilut. SInähän olet oikea kondiittori! <3
    Ihanaa kesäaikaa Sinulle!
    !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu:-) . Vähäistä on minun leipomiseni. Juhliin tulee usein tehtyä vakiokakkuja. Nyt teki mieli kokeilla myös jotain uutta ja koin, että se vain motivoi enemmän leipomiseen:-)

      Poista
  2. Niin kauniita kuvia! Ihanalta näyttävät teidän juhlapuitteet. Tuota Dajm -kakkua on ehkä ihan pakko kokeilla :) Mukavaa kesäistä uutta arkiviikkoa! Onneksi kesä tekee arjestakin vähän spesiaalimpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Kakku on helppo tehdä ja suussa sulava :-) . Kesä on kyllä niin ainutlaatuinen. Pitää nyt koittaa nauttia, vaikka onkin niin kylmää. Luonto on kuitenkin niin kaunis. Lämmin kiitos Pizzicato!

      Poista
  3. Teillä on ollut oikein kauniit rippijuhlat! Tuota Valkosuklaa-dajmkakkua on kyllä pakko kokeilla, ohje näyttää herkulliselta. :-)
    Tänään täällä on ollut oikea sadepäivä. Toivottavasti tuleva viikkoa tuo sekä auringon että lämmön. Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat tuo piristystä arjen keskelle ja ihana laittaa kotia juhlakuntoon. Onneksi juhlapäivä oli kaunis ja aurinkoinen. Näitä vilpoisia on riittänyt, tänäänkin:-) . Kiitos paljon Oman näköinen kommentistasi!

      Poista
  4. Suloisia herkkuja tyylikästä muutenkin!
    Ihania tunnelmia ja kuvia!
    Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sinulle Susanna Vaahla ja niin mukava kun jätit kommenttia:-) . Tervetuloa uudestaankin!

      Poista
  5. Tänään on varmasti vietetty monessa kodissa ikimuistoisia juhlia :). Leivonnaiset näyttää herkullisilta ja koti kuniilta ja juhlavalta! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, monessa kodissa oli varmaan juhlia. Teillähän oli myös juhlavierailu. On nämä niin tärkeitä asioita nuorelle ja mukava valmistella kunnolla ihan senkin takia:-) Kiitos paljon Krista!

      Poista
  6. Ihanat juhlat teillä ja kaunis koti! Oikein huokuu kiireetön juhlatunnelma kuvistasi. Ohjeita pakko kokeilla! Kiitos niistä! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunista kommentistasi Ride:-) . Voin lämpimästi suositella ohjeita:-)

      Poista
  7. Kaunista ja herkkää tunnelmaa ja mitä herkkuja tarjolla, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon:-) Herkkuja on ämpätty kyllä kunnolla. Nyt tekee mieli salaattia ja vähän kevyempää:-)

      Poista
  8. Monenlaiset herkut olet taas loihtinut. Sinussa on selvästi kondiittoriainesta. :)
    Nätit tyynyt olet muiden juhlavalmistelujen ohessa surauttanut. Ruusukangas ja pitsi - niin hyvin sopivat yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin myös kovasti tyynyistä ja liinasta. Kangas on niin herkkää:-) .
      Joskus leivonnaisten tekeminen tuntuu työläältä. Nyt nautin niiden tekemisestä:-) Kiitos paljon Pikku Akka:-)

      Poista
  9. Ihanat tyynynpäälliset ja niin herkullisia leivonnaisia! Mekin olimme menneenä viikonloppuna nuorimman siskoni rippijuhlissa, ja toisen valmistujaisissa. Mukava oli nähdä juhlissa sellaisiakin sukulaisia joita muuten ei juurikaan tapaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat on just kivoja, kun voi nähdä sukulaisia ja ystäviä vähän kauempaakin. Onneksi on juhlia:-) . Kiitos paljon Raisa P!

      Poista
  10. Kaunista! Herkulliset tarjottavat. Onnea rippinuorelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kehrä:-) . Kerron onnittelut nuorelle miehelle!

      Poista
  11. Kauniin kesäiset tyynynpäälliset ja liinan olet ommellut. Ja ihanat juhlat olette saaneet viettää. Kiitos kääretortun päällystysvinkistä, menee varmasti testaukseen. Suklaa ja appelsiini on herkullinen yhdistelmä. Melläkin on viikonloppuna juhlittu tyttömme 3v. synttäreitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli jotenkin fiilis, että haluan herkkää ja kesäistä ja siksi päädyin tuohon ruusukankaaseen. Ihana saada sisälle kesää kun ulkona on niin kylmä;-) . Kääretortun päällinen oli kyllä hyvää. Sain mallia siihen Ulla Svenskin leivontakirjasta:-). Kiitos Eerika kommentistasi!

      Poista
  12. Jopa teillä on kaunista! Ihanat leivonnaiset ja tyylikäs kahvipöytä. Vaivaa on nähty juhlien eteen. Tyyny on oikea kesätyyny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin mukava järjestää juhlia ja saada vieraita. Lämmin kiitos kaunista kommentistasi Saija:-)

      Poista
  13. Kaunis kattaus & koti niin kaunis!! Ihana tyyny! Rippijuhlat onkin monessa kodissa ne ekat suuret juhlat, kastejuhlan jälkeen! Ja on niissä kyllä paljon hommaa, mutta kivaa ja jännittävääkin)) Onnittelut nuorellemiehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin muuten on juhlien suhteen. Ehkä seuraava iso juhla on ammattiin valmistujaiset tai yo-juhlat. Kerron onnittelut:-) . Kiitos paljon Tarja!

      Poista
  14. Teillä on kyllä todella kaunis talo! Tyynynpäälliset ja pöytäliina sopivat niin kauniisti sisustukseen. Ja herkullisen näköiset tarjoilut ja kaunis kattaus, nams! Olen yrittänyt vilkuilla vähän sillä silmällä tuollaisia kerrostarjottimia, sellainen kun meiltä puuttuu. Ja tyynynpäällisten ohje, testattu on, ja erinomainen onkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän ostin tuon tarjottimen, ehkä jostain marketista, Minimanista tms? Oli niin kiva kun kerroit silloin kokemuksesi tyynynpäällisen teosta:-) Minusta tuolla tavalla saa helposti siistin päällisen. Kiitos sinulle kommentistasi Villa Pipo:-)

      Poista
  15. Teidän nuori on saanut todella kauniit ja upeat juhlat! Kotinne on niin kaunis, että tarjoaa upeat puitteet juhlaan kuin juhlaan. Ihanan romanttiset tyyny ja liina, sopivatkin kesän juhliin herkkyydellään. Sinä se osaat loihtia niin kauniita herkkuja, että hennoiko noita kukaan syödäkään ;)? Ihanaa viikonjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Hanna Mi :-) Kyllä me tuhottiin kaikki herkut ja huh huh kun makiaa onkin ollut vatsa täynnä;-)

      Poista
  16. Voi mahoton! Herkkää. Tuota valakosuklaakakkua täytyy kokeilla.. Hyvää Juhannusta! T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, se on kuule hyvää. Kokeile ihmeessä:-) Kiitos Pirta kommentistasi:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.