sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kankaanpainantaa ja kaksi erilaista paitaa



Kankaanpainanta on jäänyt vähälle viime aikoina. Oikeastaan myös siksikin, kun kangasvärini ovat olleet niin lopussa ja ei ole tullut uusiakaan tilattua. Meidän paikkakunnalta puuttuu tällä hetkellä askarteluliike, jonka kautta niitä olisi kätevä ostaa. Minimanissa oli myynnissä Textil 1 (cmp, primo, made in Italy) kangasvärejä. En ole ennen näitä värejä kokeillut. Saa nähdä, miten väri pysyy pesujen jälkeen kankaassa. Olen aiemmin käyttänyt Emo- Tuotannon peittovärejä, joihin olen ollut tyytyväinen. 


Leikkasin keittiön muovipitsiliinasta suikaleen, jonka läpi tuputtelin kuvion kankaalle. Harmaassa paidassa laitoin kuvion vinoon. Kuviot kohdistuu toisessa sivussa kivasti toisiinsa.



Tässä kankaassa tuputtelin suoralinjaiset kuviot. Alemmassa kuvassa näkyy pitsisuikaleeni, jonka avulla kankaat saivat uuden ilmeen.



Paitojen mallit ovat peruslinjaiset. Kanervan värisen paidan leikkasin kaupan paidasta tehdyn kaavan avulla. Harmaa paita syntyi päälläni olleen t-paidan kautta :) Kankaat ovat tehdasmyymälästä ostettuja trikoita. Näitä yksivärisiä trikoita on mielenkiintoista muokata erinäköisiksi eri tekniikoilla.

Seuraavaksi haluan tehdä lapsille t-paitoja ja viileille ilmoille pitkähihaisia peruspaitoja. Ne valmistuvat onneksi nopeasti ja niitä ei ole koskaan liikaa.

Juhannuksen aika alkaa olla ohi ja uusi viikko alkaa. Aherruksen jälkeen on lomareissun vuoro ja sitä on ilo odotella ja valmistella.

Palataan asiaan taas, kun sopiva hetki koittaa. Aurinkoisia kesäpäiviä teille jokaiselle :)


42 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat! Tää idea pitää laittaa muistiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo ja nopea toteuttaakin :) Kiitos Hannariina!

      Poista
  2. Kauniisti töpötetty pitsikuvio! Upeat yksilölliset paidat. Pitää varmaan kaivaa kangasvärit esiin, joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Hieno tar :) Mielenkiintoisia kankaapainovärjäyksiä sinulle- sitten joskus- :)

      Poista
  3. Jos tulisit jossakin vastaan nuissa paidoissa, "repisin" hiasta. Niin uniikkeja! Kivoja! En vaan nyt ole vastaan kävemässä, luulen niin. Hyvää lomareissua! <3 t. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa hauska tuntea hihan nykäisy:) Tee se joskus toiste, jos satutaan törmäämään :) Kiitos paljon Pirta kommentistasi!

      Poista
  4. Ai miten kauniit niistä tuli! Kätevä idea tuo muovipitsiliina!!!
    Mukavaa lomareissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovinen liina oli kyllä helppo käyttää painovälineenä, kun se on materiaaliltaan taipuisaa, mutta kuitenkin joustamatonta ja pysyi hyvin paikoillaan. Kiitos paljon Tarja :)

      Poista
  5. Vitsit, niiiiin uskomattoman upeita tuli kuviosta, pakko selata uudestaan ja uudestaan ihailemaan kuvia. En ole itse kokeillut kertaakaan kankaanpainantaa. Meidän kylällä sattuu olemaan yksi kauppa, jossa olen noita Emo-värejä nähnyt. Tämäkin idea täytyy laittaa taas korvan taakse..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa kiva kun teilläpäin on noita Emon värejä myynnissä. Minusta ne on kyllä hyviä. Sinun luovuudella syntyy varmasti upeita painotöitä, jos sellaiseen satut innostumaan. Aika vähälle itsellä on jäänyt painaminen, mutta joskus on kiva kaivaa tarvikkeet esille ja tehdä jotain tällaista pienimuotoista :) Kiitos sinulle Villa Pipo :)

      Poista
  6. Voi, siitä onkin kauan kun olen viimeksi kokeillut kankaanpainantaa! Se on niin kivaa puuhaa! Tosi kaunista jälkeä näissä paidoissa. Toivotaan, että väri kestää hyvin pesuja! Oikein hyvää lomareissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato:) Toivotaan nyt paljon lämpimiä aurinkoisia kelejä. Sitähän sitä Suomen ainutlaatuiselta kesältä odottaa. Ei siitä mihinkään pääse.
      Minustakin kankaanpainanta on niin jännää puuhaa, kun lopputulos on aina eräänlainen ylläri:)

      Poista
  7. Huippu juttu taas! Mulla näyttäisi olevan samaa liinaa tuolla! ) Josko kokeilisi somistaa liinan reunat tuolla teknikalla...
    Kyllä noissa paidoissa kelpaa kulkea! Taatusti omannäköistä.
    Mukavaa reissua. Kumpparikelejä näyttää säätiedotus lupaavan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan somistaa liinan. Tulee varmasti kaunista :) Onhan tällaiset paidat kyllä niin uniikkeja ja käsityön harrastajana se on sellainen "hieno juttu" :) Toivottavasti sääennustukset kääntyy sateitten osalta. Kesällä on niin kiva kun välillä sataa ja vähän enemmän paistaa. Kiitos paljon Kaisu:)

      Poista
  8. Onpa tullut pitsiliinalla kiva jälki. Minä olen joskus painanut oppilaiden kanssa pieniä liinoja sellaisella pyöreällä kakkupaperilla. Sekin toimii hyvin, jos haluaa ympyriäistä jälkeä. Voi toivotaan, että lomareissut saisi tehdä ilman sadetta! Mukavaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasinkin ensin käyttää pyöreää liinaa, mutta sitten kuitenkin päädyin tähän suoraan linjaan. Ajattelinkin, että tulisi varmasti kivan näköistä pyöreällä liinalla :) Kiitos paljon Pikku Akka :)

      Poista
  9. Hieno kuvio, tuota vois käyttää vaikka mihin, heti alkaa raksuttaa... Hyvä idea laittaa kuvio vinoon, kivat kesäpaidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait jonkun idean. Kuulostaa mukavalta :) Paljon kiitoksia sinulle Saija :)

      Poista
  10. Kivasti olet saanut ilmettä muuten perus paitoihin.. Pitsikuviot on aina ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitsikuviot on aina niin kauniita. Kiitos paljon Raisa P:-)

      Poista
  11. Kyllä sinä olet niin tehokas kun painat kankaan kuviotkin itse, kivat paidat tuli jälleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Souliina:-) . Kiva oli kommenttisi:-)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Kaikula:-) Mukava kun jätit kommenttia.

      Poista
  13. Kauniit paidat olet painanut! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäät:-) . Lämmin kiitos mARa:-)

      Poista
  14. Eipä ole tullut mieleenkään, että voisi painaa vaatekankaisiin kuvioita. Kauniit nuo sinun painannat ja muutenkin blogissasi on paljon ihania vaatteita ja sisustusjuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marle:-). Mukava kun jätit kommenttia ja vierailit blogissani:-)

      Poista
  15. Aivan mielettömän ihanat paidat! Molemmissa kauniit värit ja tuo kuvio sopii niihin. Kiitoksia hienosta vinkistä, minullakin olisi tuolla muovisia pitsiliinoja tähän tarkoitukseen sopiviksi. Kiinnitätkö muuten pitsiliinan jollakin kankaaseen, vai pysyykö painamisen ajan hyvin paikallaan ilman kiinnittämistä? Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kiinnittänyt pitsiä kummemmin. Painoin vain sormilla sitä kangasta vasten samalla kun tuputtelin kangasväriä. Kiitos sinulle Hanna Mi :-)

      Poista
  16. Kauniita painokuvioita, hieno idea! Voisin joskus kopioida sinua tässä, kun olen sellainen pitsihöpsö. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä:-) . Mukava kun tykkäät myös. Kiitos sinulle:-)

      Poista
  17. Kerrassaan ihania paitoja. Harmaan paidan vinoon menevät kuviot iskivät minuun - näyttävät todella kauniilta. :-)
    Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oman näköinen:-). Jos olisi enemmän aikaa, niin olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla erilaisia painokuvioita. Niin pienellä vaivalla saa erilaista jälkeä:-)

      Poista
  18. Onpa ihanat paidat. Kiva idea tuo pöytäliinan pitsikuvion hyödyntäminen. Kankaanpainanta olisi kivaa, mutta aina se kuuluisa aika on niin kortilla…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä aikaa itsekin välillä havittelisin lisää:) Pitää välillä koittaa keksiä jostain sopivia rakosia, jolloin näitä kivoja juttuja ehtii kokeilla. Kankaanpainannassa on itsellä kovasti opittavaa, mutta onneksi siinäkään ei ole kuin mielikuvitus rajana:) Kiitos paljon kommentistasi UlrikaKo:)

      Poista
  19. Onpas kauniit paidat niin painatukseltaan kuin malliltaankin. Itse haaveilen kankaanpainannasta, mutta aikaa on vaikeaa löytää muuhun kuin perusvaatteiden ompeluun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläkin päin on aika kortilla:) Taitaa olla aika yleinen vaiva meillä harrastajilla;) Kyllä tahtoo minullakin jäädä ompelu niihin peruskamppeitten tekemiseen. Nämä erilaiset jutut onkin sitten niitä erikoispiristeitä. Kiitos kommentistasi pikkupippuri:)

      Poista
    2. Taitavasti tehty ja taatusti uniikit paidat!

      Poista
    3. Lämmin kiitos sinulle ja tosi mukava kun jätit kommenttia:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.