torstai 2. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen kesäpäivä



Eilen oli kesän ensimmäinen lämmin päivä ja näyttää tästäkin päivästä tulevan kaunis. Niin mukava on ollut nauttia auringosta ja lämmöstä. Niitä olenkin niin kaivannut ja odottanut. Kaikki ympärillä oleva näyttää niin kauniilta ja ihanat kesän sävyt ilahduttavat.


Kevään kiireet ilmeisesti vaikuttivat minun kesäkukkaostoihini. Olen nimittäin panostanut niihin vähemmän kuin aikoihin. Osa orvokeistani on aivan kärsinyt jo kuivuudesta ja vaativat vaihtoa uudempiin kukkasiin. Syy edelliseen on kastelijassa :( Ehkä kylmät ilmat ovat myös vaikuttaneet siihen, ettei ole niin kovin innostanut häärätä pihalla kukkien kimpussa. Jospa aurinko näyttäytyy nyt jatkossa enemmän, niin en muuta teekään kuin nautin ulkona touhuamisesta :)


Ulkogrillikin pääsi eilen ensimmäistä kertaa tälle kesälle käyttöön. Paistoin lapsille ja tietysti myös meille aikuisillekin lättyjä. Niitä onkin paljon kivempi tehdä ulkona kuin kärytellä sisällä.


Toki lämpimällä kelillä piti siistiä pensaiden alusiakin. Kyllä niihin ehtiikin kasvaa joka välissä heinää ja muita rikkakasveja. Minkälaisia maanpeitekasveja muuten käytätte pensaiden ja kukkapenkkien rikkaruohon torjuntaan?




Pieni syreenimme jaksaa vielä kukkia kauniisti. Mukava odottaa, että pihapolun molemmilla puolilla olevat syreenit kasvaa isoiksi, Niiden kukissa on kyllä uskomattoman upea tuoksu.



Taakse jäänyt lomareissukin oli antoisa ja mukavat muistot pyörivät vielä päivittäin mielessä:)

Lämpöisiä ja onnellisia päiviä teille kaikille!



36 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä ihanan näköinen koti! Niin kaunis! Meillä on syreeniä kahta lajia. Justiinsa eilen kaadettiin toinen maan tasalle, kun se tekee niin kamalasti vesoja. Sitten toin niitä sisälle maljakkoon ja porraspieleen vanhaan maitotonkkaan. Niissä on kyllä hyvä tuoksu. Lumoava suorastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka:) Kuulostaa ihanalta syreenin oksat maitotonkassa. Odotan just sitä, että noihin pensaisiin tulee kokoa ja kukkien tuoksukin eri lailla leviää ympäristöön. Syreenit on niin perinteisiä kesäpensaita:)

      Poista
  2. Niin ihanan kesäisiä kuvia! Kunpa lämpimät säät vielä jatkuisivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi älä muuta sano. Harmi, kun ensi viikolla näyttää sääennusteet jo vähän viileämmiltä. Eli nyt kannattaa ottaa kaikki irti lämpimästä ilmavirtauksesta:) Ehkäpä niitä kuitenkin saapuu enemmänkin meidän kaikkien iloksi. Paljon kiitoksia Raisa P:)

      Poista
  3. Kesä tuli tännekin, ihanaa! Samoin on käyny minullekin kukkien kanssa, huomattavasti vähemmän kuin vuosi sitten, se kiire, se kiire)) Unkarinsyreeni aloittaa vasta kukkimisen ja sinäkin on ihana tuoksu, joskaan maljakkossa ei tuoksu enää hyvälle! Tyttären puutarhasta olen saanut hakea tavallista syreeniä maljakkoon mielin määrin! Kauniisti sopii nuo punasävyiset amppelkukat vaalealla terassille! Leppoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unkarinsyreeni on kai vähän erinäköinen kuin tämä pihasyreeni, mutta lähestulkoon samanlainen. Minulla kyllä kevät karkasi käsistä ja kylmien ilmojen takia ei tuntunut ajankohtaiselta hakea kukkia piharuukkuihin. No, pitää ajatella, että toisena kesänä sitten enemmän jos siltä sitten tuntuu:) Kiitos sinulle Tarja:)

      Poista
  4. mekin saatiin nauttia muutama päivä lämpimästä auringosta,nyt pilvistä ja vilpoista...komiasti sulla kukat kukkii,kastelusta huolimatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuo amppelit on olleet sitkeitä. Pitää koittaa kastella niitä nyt kovasti, että kukkaloisto kestäisi vielä loppukesällekin asti:) Kiitos suvi kommentistasi!

      Poista
  5. <3-lämmin ajatus Sinulle! Oli mukava nähdä.

    Sama tunne kukkien kanssa. Ovat olleet vähän niin kuin oman onnensa nojassa. Eilen heti lämmön myötä teki mieli pihallakin puuhastella. Minä olen haravoinut ruohonleikkuun jälkeen ruohoa pensaitten alle, kasvimaalle ja mökillä kukkapenkkiinkin. Jotensakin estää ruohottumista! :)
    Toivotaan poutaa ja lempeitä tuulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin mukava nähdä sinua <3
      On mukava kuulla, että on muillekin käynyt kukkien suhteen tällä tavalla. Aivan itseä välillä harmittaa, että miten olen noin huonosti kohdellut, mutta eihän sitä auta tietysti harmitella. Ruohosilppu on muuten varmasti kätevä kate. Nyt meillä on robotti leikkaamassa ruohoa ja sehän on niin ahkera, ettei ruohosilppua jää ollenkaan hyötykäytettäväksi:) Kiitos paljon Kaisu:)

      Poista
  6. Teillä on niin uskomattoman kaunista!! Meidän piha-alue on ihan retuperälle jäänyt kun panostettu vain taloon. Ajateltiin ihan viimeiseksi tehdä piharemontti. Tällaisista kuvista saa ihania inspiksiä tulevaan:) mukavaa kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle kommentistasi Villa Pipo:) Meidän pihassa on vaan kaikki vielä niin pientä ja melkoisen avaraa vielä. En ole ollenkaan taitava puutarhuri ja ideatkin ovat välillä niin hukassa. Ihastelen useimmiten muiden pihoja ja pihoja, joissa on paljon kaikenlaisia istutuksia. Mukava jos saat jotain inspistä kuvista:)

      Poista
  7. Teillä on siellä kesä! :-) Täällä sataa vettä eikä lämpötilakaan helteitä muistuta. Onneksi sisälläkin voi puuhastella kaikenlaista mukavaa - nyt taidan kaivaa kutimeni esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityö onkin niin ihana harrastus, koska sitä voi tehdä säästä riippumatta. Tänään meilläpäin oli lämmintä, mutta koko päivän pilveili. Huomenna pitäisi olla säätiedotusten mukaan oikea hellepäivä. Saa nähdä:) Kiitos Oman näköinen ja mukavia kesäpäiviä sinulle:)

      Poista
  8. Meillä on maanpeitteenä ainakin sitä maahumalaa (jota en perennoihin ehkä sekoittaisi), rönsytiarellaa, rauniokilkkaa, kieloja, lamoherukkaa, ja joitakin joita en juuri nyt muista edes nimeltä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina vinkeistä :) Minun pitää aivan googlettaa ja tutkia mitkä olisi hyviä vaihtoehtoja. Teillä onkin kuvistasi päätellen ihana ja runsaasti kukkiva piha.

      Poista
  9. Huikean kaunista teillä! Tämä alkukesä ollut niin kylmä, ettei kenelläkään ole kukat kontiksessa. Pienenä nuuruavat ja odottavat lämpöä. Oli niiiin mukava tavata! Iloa sinne pihatöiden pariin! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ride:-) . Näinhän se on, että lämpöä lisää. Siitä ne kukatkin tykkäävät yhtä lailla kuin mekin:-)

      Poista
  10. Onpa teillä ihastuttavan näköistä! Aurinkoa päiviisi ja iloa ennen kaikkea ❤ . Toivottavasti orvokit vielä tokeentuvat hyvällä hoidolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkinen :-) Eihän sitä tiedä, vaikka elpyvätkin kun oikein hyvin niitä hoitelee:-)

      Poista
  11. Näyttää niin kauniille! Toivotaan, että lämpöiset säät jatkuvat, vaikka ensi viikon säätiedotus näyttääkin vähän huonolta, ainakin meille päin :( Mutta jospa se vielä muuttuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näyttää täälläkin päin viilentyvän. Nyt on ulkona todella hellesää:) Välillä hyvä käydä sisällä viilentymässä ja bloggaamassa ;) Onhan tässä kesää vielä jäljellä, että lämpimiä kelejä varmasti ehtii tulla lisää. Kiitos kommentistasi Eerika:)

      Poista
  12. Olen aina ihaillut näitä sinun kuvia ja kotiasi! Niin kaunista <3! Minullakin on unohtunut ruukkukukkien kastelu kylmillä säillä. Tänään on ensimmäinen kunnon hellepäivä meillä, ja aurinko on paistanut koko päivän. Muuten on ollut joka päivä sadetta. Helteistä en niin välitä, mutta aurinkoa kaipaa :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi:-) . Mukava kuulla ajatuksesi.
      Hain tuossa iltapäivällä vähän vaihtokukkia huonojen tilalle. Yritän nyt ryhdistäytyä kukkien kastelussa:-).

      Poista
  13. Olipa kiva, kun kävit vierailulla, niin osasin tulla tänne todella kauniiseen blogiisi! <3 Selailin äsken sivujasi, ja on teillä kyllä upea talo ja piha - ja mikä veranta kukkineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kun tulit vastavierailulle <3 Tervetuloa mukaan ja lämmin kiitos ilahduttavasta kommentistasi Airisrannan Päivi :-)

      Poista
  14. Aivan ihanat amppelit, niin runsaat ja upeat. Orvokit sopivat hyvin tuollaiseen koriin. Minä olen kyllä niin surkea näissä kukka-asioissa, yhdet kukkivat ovat vielä hengissä oven suussa. Muut ovat jo joutaneet takapihan puolelle. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja /Kakarat:) Eikö ole hauskan väriset kukat, kun on sekä pinkkiä että punaista sekaisin:)

      Poista
  15. Kauan aikaa kun edellisen kerran oon blogiisi kurkistanu, liian kauan... Aikaa ei oo vaan ollu, kiire vaivaa, vaikka siitt' ois kiva saaha yliote. Ihania ompeluksia paljon taas.
    Kankaanpainanta kiinnostaisi mua my;s. Ihania paitoja oot teheny itellesi.
    Reissussa oltiin mekin, vaan eip' tavattu.
    mun a kirjain, jossa pilkut yl'puolella ei toimi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mua haittaa, vaikka edellisestä vierailustasi olisi jo aikaa. Mukava kun tulet silloin kun vain pääset:) Eihän täällä mikään kiire ole. Nämä jutut pysyy täällä:) Olisipa kiva ollut tavata, mutta me nähdään joskus toiste:) Kiitos kommentistasi ja kiva oli kuulla sinusta!

      Poista
  16. Wau, mitä kuvia! Niin upea terassi ja koko talo :)

    VastaaPoista
  17. Niin ihania kesäisiä kuvia! Kaunista! :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.