maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kimonohihainen paita



Aika hiljaista on ollut ompelurintamalla. Lapsille ompelin joku aika sitten peruspaitoja, jotka on jäänyt kuvaamatta ja saa nähdä tuleeko niitä kuvattua, kun ovat olleet jo niin kovassa käytössä:)

Tämän kesäpaidan ompelin tässä eräänä päivänä. Ostin kankaan (olisko jotain viskoosia?) Eurokankaan paloista joku aika sitten. 


Asettelin muutama postaus aiemmin painamani pitsikuvioisen lyhythihaisen paidan kankaalle ja leikkasin paidan. Leikkasin melkoisen reilulla saumanvaralla kankaan ja jouduinkin sivusaumoista hieman kaventaa, jotta paita alkoi istumaan. 

Kaula-aukon etuosaan leikkasin kaitaleen kankaan kuviokohdasta ja muotoilin siihen pienen aukon. Kaula-aukko on huoliteltu alavaroilla ja tuettu tukikankaalla samoin kuin etuosan koristekaitalekin.

Helmaosaan jätin hulpioreunan. Kangas on siis joustamatonta ja siksipä päätin kääntää kankaan väärinpäin ja asettaa helmaan kuviokohdan.



Ajelimme mieheni kanssa kotimme lähellä sijaitsevaan niemen kärkeen (n, 7km), jossa uljas meri on vastassa. Siellä napsimme nämä kuvat tuulen tuivertaessa melkoisen kylmästi.

Siellä on kalasatama, johon ahkerat kalamiehet ajelevat päivittäin pidemmän matkan takaa tai sataman lähellä sijaitsevista mökeistä.

Kun oikein kovasti myrskyää, lähdemme joskus ajelemaan ko. niemen nokkaan ja siellä voimme ihastella luonnon voimia.




Tänään on ollut yllättävän kaunis keli. Lämpöasteetkin ovat kivunneet jopa + 20 asteeseen. Nyt on tainnut säätiedotus hieman erehtyä ;) Näitä erehdyksiä saa tulla useamminkin, eikö vaan:)

Lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille!

Kesäisiä päiviä teille:)




46 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Hieno tar:) Minustakin kangas oli niin hieno, että halusin siitä jotain kokeilla tehdä:)

      Poista
  2. Tosi kaunis paita! Ihanissa maisemissa kuvattu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merimaisema on aina niin upea:) Kiitos sinulle Raisa P kommentistasi:)

      Poista
  3. Mekin ajelimme monesti nuorempana samaiseen niemen nokkaan myrskysäällä ihailemaan aaltoja, ihmeellinen on tuulen voima. 😊 hauskasti sait sommiteltua kuviot paitaan. Tuo kirjava osuus sopii kyllä hvin helmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrskyn aikaan meri on kyllä aivan mahdoton, suorastaan hurja. En kyllä uskaltaisi olla veneilemässä edesä vähäisellä tuulella. Sen verran maakrapu sitä on, vaikka aina on asunut meren läheisyydessä :) Kiitos Katja /Kakarat:)

      Poista
  4. Kaunis, tykkään tuosta kuvokankaasta! Vähän niinkuin inkkarimeininkiä))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa hainkin jotain intialaishenkeä paitaan. Tykkään niin erilaisista kuviokankaista. Kiitos paljon Tarja:)

      Poista
  5. Kaunis paita!

    Täälläkin nautitaan kesäpäivistä. Niin mahtavaa, kun viimein saatiin kesäkelit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on niin mukava nauttia auringosta ja lämmöstä. Tuntuu, että haluaa aivan ahmia lämpöä pitkien kylmien kelien jälkeen:) Kiitos sinulle Kehrä!

      Poista
  6. Oot kyllä taitava! Ja ihanat maisemat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sinulle Toiveettodeksi:) Meri on jotenkin niin uskomattoman upea.

      Poista
  7. Aivan ihana maisema. Siellä taisi ajatukset tuulettua hyvin! <3
    On nämä ilmat olleet erikoisia ja ennustamattomia tänä kesänä. Ei paljon hellevaatteita tarvi. Sullakin olisi tuo uusi kaunis paita pidettävänä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ilma virtasi hurjaa vauhtia:) On sillä tuulen suunnalla ja tuulen voimalla suuri vaikutus ilman lämpöön. Tänään on ollut huomattavasti lämpimämpi päivä kuin eilen. Kiitos paljon kommentistasi Kaisu:)

      Poista
  8. Ihanan erikoinen paita, tuo kaula-aukon toteutus tuo kivaa vaihtelua perinteisestä mallista. Hieno oivallus tuo kuvio helmassa, en olisi itse osannut ajatella noin:) Upeita maisemia tosiaankin, mekin käytiin tekemässä viikonloppuna miehen kanssa round trip, kuvia nähtävillä ehkäpä jo huomenna. Nyt saa muutenkin hengähtää, kun kesäloma alkoi:) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielessä kävi esim. nahkanyörien lisääminen, mutta sitten hoksasin tehdä tuon kaula-aukon noin ja nyt tykkään. Onpa kiva nähdä mitä olet ommellut:-) . Kiitos sinulle kommentista Villa Pipo:-)

      Poista
  9. Sinä löydät aina kivoja kankaita. Tässäkin kankaassa on tosi hieno tuo värikäs reuna ja olet käyttänyt sitä kivasti. Itsekin kun olen merenrantakaupungista kotoisin, tuo meri iskee suoraan suoneen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kyllä oli hyvä tuuri tämän kankaan suhteen, sillä just oli tullut EK:een uusia paloja ja pääsin aivan päältä valkkaamaan mieleiseni palat:) Tuo värikäs reuna jotenkin iski silmääni. Aluksi näin sen pitkänä hameena, mutta sitten ajatus muuttui. Kiitos sinulle Pikku Akka:)

      Poista
  10. Monikäyttöinen paita, tuota voi käyttää hyvin syksymmälläkin neuleen kanssa, tosi kivat värit. Kaunis kuvauspaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, onpa muuten kiva laittaa kylmemmällä kelillä neuleen kanssa. Enpä tässä vaiheessa ole tuota hoksannutkaan. Kiitos vinkistä Saija ja kommentistasi myös :)

      Poista
  11. mä niin kaipaan meren äärelle täällä sisä-maassa ;) Onneks täältäkin löytyy noita upeita järvi-maisemia,minkä äärellä saa silloin tällöin levähtää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että lähelläsi on järvipaikkoja. Jotenkin vesi on elementtinä niin rauhoittava ja rentouttava, että sen ääressä väkisinkin tulee hyvä mieli:) Kiitos paljon Suvi:)

      Poista
  12. Kauniin paidan olet tehnyt. Hieno oivallus kääntää kangas helmaan, pitäisi itsekin muistaa käyttää kangasta monipuolisesti. :-) Minun lapsuuteeni kuului joki- ja järvimaisemat. Opiskeluaikana ystävystyin meren kanssa ja nykyisin meri on ehdoton ystäväni. :-) Hienoja merenrantakuvia sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti sitä saisi paljon monipuolisuutta kun hoksaisi käyttää kangasta monipuolisemmin. Jotenkin niin helposti käyttää kangasta langassuunnan mukaan, mutta mielenkiintoista on kokeilla joskus erilailla.

      Lapsenakin asuin ihan lähellä meren rantaa ja samalla uimarantaa. Siellä kesät mukavasti kuluivatkin. Jännä kuitenkin, etten ole mikään mahdoton vesipeto ja innokas veneilijä. Tykkään rannalta ihailla kaunista merimaisemaa:)
      Kiitos paljon kommentistasi Oman näköinen!

      Poista
  13. Kaunis paita! Perinteinen suomalainen järvimaisema on kaunis, mutta meressä on jotakin uljasta taikaa. Aivan mahtavia maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Kyllä Keski-Suomen järviseudut on vaan mahtavia reissukohteita ja siellä on niin kauniit maisemat. Meri on niin mahdottoman suuri ja kunnioitusta herättävä.
      Kiitos sinulle Eerika:)

      Poista
  14. Upea paita ja mahtavat kuvat, kyllä kelpaa kuvata noissa maisemissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat on kyllä niin upeat. Kuvattava henkilö vaan ei ole niin innokas kuvauskohde, mutta mieluummin kuvaan vaatteen päällä kuin jossain henkarissa roikkumassa ;) Kiitos paljon kommentistasi Hannariina:)

      Poista
  15. Kaunista, niin kaunista: paita, kuvat, nainen, kaikki! Paita on ihana, miten oletkin noin upean saanut taas tehtyä. Kekseliästä käyttöä kankaan kanssa, mutta sinulta näitä osaa odottaakin :). Meri on uljas ja upea, sitä jaksaisi katsella aina kauan (varsinkin kun sen rannalla ei asu, niin se kiehtoo vieläkin enemmän). Siihen liittyy niin paljon tarinoita ja tapahtumia, jotka tulevat helposti mieleen aaltojen liikkeen katsomiseen uppoutuessa. Mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3. Sinä se osaat niin kauniisti kirjoittaa. Niin mukava saada tällaista palautetta:-).
      Luonto on todellakin ainoastaan iloksi. Harvoin luonnosta tulee sisälle pahalla mielellä. Aina tuntuu piristyvän:-)

      Poista
  16. Kaunis paita! Todella monikäyttöinen ja ajaton. Ihana kauluksen yksityiskohta.
    Kuvat ovat upeat. Meri vetää puoleensa, sitä voi ihailla vaikka kuinka kauan kyllästymättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sinulle mARa:-) . Meri on joka hetki erilainen. Kuvaushetkellä meren sävy oli niin viileä. Olihan ilmakin aika kylmä.

      Poista
  17. Upeita ompeluksia syntynyt täällä lomailuni aikana -pitsipaidat ja tämä! Kekseliäitä ja uniikkeja toteutuksia. Upeat kuvat mahtavassa maisemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista:-) . Mukava kuulla sinusta. Toivottavasti lomasi on ollut mukava:-)

      Poista
  18. Ihanat värit tässä paidassa ja maisemat on aivan upeat! Kiva muuten tämä paidan mallikin. Kangas sopii tähän tarkoitukseen tosi hyvin. Pääntien yksityiskohta on oikein kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pizzicato:-) . Minäkin niin ihastuin tähän kankaaseen.

      Poista
  19. Mukava kun jätit kommenttia blogiini, niin löysin minäkin tieni tänne :) Ja miten ihanalta täällä näyttääkään! Teillä on aivan mielettömän kaunis koti ja piha <3 Ja sinä olet aivan mahdottoman taitava ompelija!! Huokailin kuvia ompeluksistasi katsellessa. Jospa vain itsekin osaisin. Lukijaksi jään ehdottomasti, jotta voin jatkossakin ihastella tuotoksiasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ilahduttava kommentti, Kaaru - Pieni lintukoto ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi <3

      Poista
  20. Ihana paita, mätsää hyvin farkkujen kanssa :)

    VastaaPoista
  21. Minäkin olen lapsuuden kesät saanut viettää merenrantamökillä, nyt mökkielämää saan viettää järven rannalla. Kummassakin paikassa on omat hyvät puolet, kummastakin tykkään. :) kauniin paidan olet ommellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on, kyllä molemmissa on ne hyvät puolensa. Kiitos paljon kommentista Kermaruusu:-)

      Poista
  22. Ihana paita ja kauniita kuvia! Laatikko/kimonopaita on kiva vaate. Täytyykin laittaa muistiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minustakin tuo malli on kiva. Se on helppo tehdä ja pienillä jutuilla saa kivasti muutoksia. Kiitos paljon Mandariinimania:-)

      Olen kyllä todella iloinen teidän kaikkien jättämistä kommenteista :-) . Ilahduttavaa!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.