torstai 6. elokuuta 2015

Haasteet paketissa


Olen saanut lähiakoina neljä haastetta ja ajattelin ne nyt koota tähän samaan postaukseen. En tule itse haastamaan tällä kertaa ketään.

Toivottavasti jaksatte lukea :)


Punatukka ja kaksi karhua - blogin Hannariinan kysymykset:1. Millainen on mielestäsi hyvä blogi?

Pidän hyvin erilaisista blogeista, laidasta laitaan. Parasta hyvässä blogissa on mielestäni kuvat. Niitä tykkään katsella. Kuvat merkitsevät minulle oikeastaan enemmän kuin tekstit.

2. Mikä on bravuurisi keittiössä?

Aika vaikea vastata tähän kysymykseen :) Olisiko vaikka se, että tykkään asetella jonkun kimpun ruokapöydälle maljakkoon.

3. Mihin tahtoisit matkustaa ja miksi?

En ole matkustellut hurjia määriä ja siksipä Euroopan maita olisi kiva nähdä enemmän.

4. Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa elämässäsi?

Usko, toivo ja rakkaus.

5. Mikä olet ammatiltasi?

Olen luokanopettaja, mutta tällä hetkellä teen töitä aivan erilaisissä ympyröissä.

6. Mikä tekee sinut iloiseksi?

Iloiset ja energiset ihmiset ovat hyvin ilahduttavia :)

7. Mitä ekologisuus sinulle merkitsee?

Päivittäinen elämänmuoto. Elämäntapa, jonka haluan lapsienkin oppivan.

8. Millainen olisi unelmien päiväsi?

Tällä hetkellä ajatus kiireettömästä päivästä, jolloin voisin ommella antaumuksella koko päivän :D

9. Onko sinulla lemmikkiä?

Meillä on viisi koiraa perheen miesväen metsästysharrastuksen vuoksi. Koen ne myös minun lemmikeikseni, koska pidän niistä.

10. Ketä ihmistä ihailet?

Miestäni :)

11. Mitä toivot tulevalta syksyltä?

Toivon, että tuleva syksy on säiden puolesta kaunis ja muutenkin sopivasti haasteita sisältävä.

_________________________________________________________________


Pikku Akan Tilkkuvakka - blogin Pikku Akan kysymykset:1. Mikä on blogisi nimen historia?

Blogini nimi tulee omasta etunimestäni ja toisesta nimestä.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?

Halusin alkaa koota ompeluksiani johonkin talteen ja blogi tuntui sopivalta paikalta.

3. Mikä on blogisi rakkain/tärkein postaus?

Enpä osaa eritellä erityisesti mikä olisi rakkain tai tärkein, mutta viimeisin tyttäreni mekkopostaus merkitsi minulle todella paljon. Siksipä olenkin erityisen kiitollinen teille kommentoijille, kun jaoitte ilon kanssani antamalla kaunista palautetta :)

4. Teetkö blogiasi enemmän itsellesi vai yleisölle?

Alussa häpesin ja ujostelin blogini olemassaoloa, mutta pikku hiljaa halusin alkaa jaata postauksiani muillekin. Nyt iloitsen teistä kanssaystävistä, joita olen blogini myötä saanut. Eli vastaus on sekä että:)

5. Millä kolmella adjektiivilla kuvailet blogiasi?

Elämänmyönteinen, kannustava ja inspiroiva.

6. Mitä omaa harrastustasi et ole koskaan vilauttanut blogissasi?

Pidän liikunnasta ja itseni haastamisesta kovasti. Tykkään kuntoilla, jumpata ja käydä lenkillä. Otan erilaisia haasteita vastaan kuntoilun saralla ja haluan siten ylittää itseni. Paljastanpa tässä keväisen lankkuhaasteeni tuloksen: 5 minuuttia ja 10 sekunttia. Se oli itselleni kova juttu !

7. Liittyykö blogisi mitenkään ammattiisi?

Eipä oikeastaan. Blogini on tärkeä harrastukseni.

8. Mikä bloggaamisessa on vaikeinta?

Minusta tekstin tuottaminen on kaikkein vaikeinta. Tätä kautta tämäkin asia saa harjoitusta.

9. Mikä on ensimmäinen käsityömuistosi?

Taitaapa olla koulukäsitöissä käsityöpussin ompelu. Pussi on minulla vieläkin tallessa ja siellä säilytän neulepuikot ja virkkuukoukut.

10. Oletko enemmän suunnittelija ja haaveilija vai tekijä ja toteuttaja?

Tykkään haaveilla ja suunnitella, sitä kautta ompelujuttuni lähtevätkin liikkeelle. Loppujen lopuksi olen kuitenkin enemmän tekijä ja toteuttaja. Nautin tekemisestä ja aikaansaamisesta. Saan niistä energiaa ja hyvää mieltä.

11. Mitä juttuja on tulossa blogiisi syksyllä?

En ole suunnitellut mitään erityistä. Blogini elää  tällä hetkellä päivä kerralla -tyyliä.


_________________________________________________________________


Pomada-blogin Saijalta sain Kolme erilaista blogia- haasteen:

Seuraan niin monia ihania ja erilaisia blogeja, mutta valitsin nyt tähän kolme seuraavaa blogia, jotka kaikki ovat aika uusia tuttavuuksia minulle:

1. Villa Airisranta -blogi oli minulle ihastuttava löytö. Airisrannan Päivi kertoo kauniilla kuvillaan ja ihastuttavalla kerrontatyylillään elämästään saaristossa aivan uskomattoman ihanassa kodissa.

2.  Pomada -blogi, josta tämän haasteen sain on myös melko uusi tuttavuuteni. Hänen upeat tilkkutyöt ihastuttavat minua todella paljon. Taidolla tehdyt ja niin vaativat tilkkuilut luonnistuvat häneltä aivan uskomattomalla tavalla.

3. Mantelilaakson kuiskaus -blogissa pääset ihastelemaan elämää Espanjan auringon alla. Kauniit kuvat erilaisista kukista ovat todellista väriterapiaa. Pidän niistä todella paljon :)

Käykää ihmeessä tutustumassa näihin ainutlaatuisiin blogeihin :)


________________________________________________________________


Helmoja ja hepeneitä -blogin Krista haastoi minut kertomaan blogini tarinan.Edellä olevissa kysymyksissä on aika paljon jo vastauksia blogin tarina -haasteeseen. Haluan kuitenkin muutamalla sanalla kertoa mitä mielessäni on pyörinyt silloin, kun blogini aloitin ja pyörii tänä päivänä.

Ketunpesän Hannan kanssa puhuimme blogin perustamisesta noin viisi- kuusi vuotta sitten. Silloin kuulin ensimmäisen kerran blogeista. Mutturalla -blogi oli varmaan ensimmäinen blogi, jossa siihen aikaan vierailin (ja vierailen edelleenkin) . Aloin haastaamaan itseäni enemmän ja enemmän erilaisten ompelusten parissa. Käsitöitä eri muodoissa olin harrastanut jo pienenä tyttönä ja harrastus on kulkenut mukana tähän päivään asti.

Halusin, että blogini olisi inspiroiva ja muitakin ilahduttava. En halunnut rajata blogiani pelkästään käsityö -blogiksi, vaikka ompelutöitä täällä eniten on näkynytkin.  Blogini onkin melkoinen sekametelisoppa. Uskon, että postauksiani yhdistää ajatus siitä, että kokoan tänne asioita jotka koen kauniina ja jotka ovat itseäni ilahduttaneet. Useimmiten ne ovat töitä, joissa näkyy käsillä tekemisen ilo, olivat ne sitten ompelu- tai sisustusjuttuja. Toki luonnon kauneuskin on ollut matkassa  mukana kuvien myötä.

2012 maaliskuussa rohkenin aloittaa julkisesti blogin pitämisen. Aluksi se ujostutti kovastikin.
Pikku hiljaa rohkaisin mieleni ja aloitin myös vierailut muiden blogeissa. Ensimmäisten kommenttien jättäminen oli aika jännittävää puuhaa, kunnes siihenkin tottui ja tänä päivänä se on hyvinkin luontevaa ja mukavaa.

Todella ilahduttavaa oli, jos joku halusi liittyä lukijaksi ja itselle tuntematon ihminen jätti kommenttia. Nämä asiat tuntuvat vieläkin erittäin mukavilta. Nyt teitä vierailijoita on jo iso joukko, aivan upeaa :)

Vuoden 2013 aikaan olin aika ahkera ompelija ja postaaja. Noin kaksi kertaa viikossa kilahti uusi ompelus- tai sisustusjuttu blogiini. Tahti on valitettavasti hidastunut. Tällä hetkellä olen pyrkinyt noin kerran viikossa saamaan jonkun postauksen aikaiseksi. Kuulostaako aivan pakkopullalta ? Sitä blogin pitäminen ei minulle ole missään tapauksessa. Tällä hetkellä työ ja arjen muut kiireet vievät niin paljon aikaa, että tihempään tahtiin en kykene. Toki välillä on käynyt mielessä mikä on blogini tulevaisuus, kuinka kauan pidän sen niin tärkeänä, että haluan ylläpitää sitä? Nyt kuitenkin koen, että päivä kerrallaan mennään ja teen sen mitä ehdin. Olen jopa haaveillut ostavani oman kameran ja sehän tarkoittaa sitä, että haluan kehittyä kuvaamisessa ja oman kameran myötä se olisi vieläkin kätevämpää. Nyt olen käyttänyt poikani kameraa, mutta oma olisi aina oma :)

Tämän vuoden aikana olen ilokseni saanut tavata teitä monia ihania bloggaajaystäviä. Blogin pitäminen on saanut aivan uuden ulottuvuuden.

Minun mielestä blogin pitäminen on myös eräänlaisen päiväkirjan ylläpitämistä. Joskus olenkin haaveillut, että saisin tulostettua kaikki postaukseni pieneksi kirjaksi. Blogissa on paljon arkipäiväisiäkin asioita, mutta haluan tyylin säilyvän sellaisena. Toisaalta käsityöt kertovat tekijän sisäisistä ajatuksista, ovat tekijänsä taidetta ja tuovat postauksiin siten henkilökohtaisuutta.


Tässä kaikki tällä kertaa ja vastaukset haasteisiin:)


Arvontaan ehdit osallistua vielä vajaan parin viikon ajan.
24 kommenttia:

 1. Haasteita onkin viime aikoina pyörinyt blogeissa hurjasti. Kivasti sait koottua kaikki samaan postaukseen. Oli mukava lukea vastauksiasi ja tutustua blogisi tarinaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin koota kaikki samaan postaukseen, kun olisi pian venynyt haasteisiin vastaaminen. Mukavia nämä haasteet ja kun vähän viitsii miettiä vastauksia, niin itsellekin aivan rikastuttavaa :) Kiitos Raisa P!

   Poista
 2. Hurja tuo sun lankkutulos - mahtavaa! Itse tavoittelen kolmea minuuttia.
  Luokanopettaja - meillähän on sitten sama ammatti. :) Oletko työskennyt myös opena vai lähditkö heti valmistumisen jälkeen muihin töihin?
  Kiva oli tutustua sinuun näiden vastausten myötä. Nämä haasteet ovat välillä vähän stressaavia, mutta sitten kun saa tehtyä, niin jotenkin ne myös palkitsevat. Itse olen monena aamuna tehnyt Blogini tarinaa. Tuntui, ettei se valmistu milloinkaan ja tarkoitus oli laittaa vielä linkitkin, mutta aamulla sitten päätin, että olkoot ilman linkkejä. Mukava oli kuitenkin penkoa omia vanhempia postauksia. Sitä oli jo monia asioita ihan unohtanutkin. Ja kuvissa näkee ajan kulumisen. Lapset kasvaa ja vanhenee, itse vain säilyy nuorena kakskymppisenä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitat aivan taatusti lankkutavoitteen :)
   Olen ollut opettajan töissä lähes kymmenen vuoden ajan eri sijaisuuksia tehden. Arvelinkin, että meillä on sama ammatti :)
   Ajattelin myös laittaa kuvia, mutta loppujen lopuksi päätin, että menköön näin, en pian saa valmiiksi koskaan vastaamista. Loppujen lopuksi oli mukava saada tehtyä tämä, vaikka itsekin vähän stressasin miten saan valmiiksi :)
   Kitos paljon Pikku Akka :)

   Poista
 3. Sinua onkin heitetty haasteilla oikein urakalla, kiva idea koota ne yhteen postaukseen jolloin sinusta ja blogista saa mukavan monipuolisen ja moniulotteisen kuvan samalla kertaa. Täällä sinulla on aina niin lempeä ja rauhallinen tunnelma inspiroivien töiden lisäksi, että siksi ainakin tykkään itse täällä vierailla kovasti. Tiedätkö, minäkin haaveilen blogista koostetusta kuvakirjasta, meillä ainakin kun ne perhealbumikuvat tuppaavat olemaan vähän erilaisia kuin blogissa ;), joten olen ajatellut että kuvakirja itselle rakkaimmista töistä olisi ihan kiva juttu vanhana mummunakin katseltaessa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mullakin on ollut sellainen kuvakirja itselle suunnitteilla. Katsoin jo Ifolorin sivuja vähän sillä silmällä...

   Poista
  2. Eiköhän oteta ja joskus kootaan blogitarinat kirjaksi. Olisihan se aivan mahtava myöhemmin katsella. En tiedä vielä miten se olisi järkevin toteuttaa, kun aika iso työhän se on koota useamman vuoden ajalta tekstit ja kuvat.

   Mukava kuulla Krista ajatuksesti blogini suhteen. On niin mukava kun jaksatte ilahduttaa minua kommenteillanne :)

   Poista
  3. Jos saat kirjan teetettyä, laita ilman muuta tänne esille, joohan? :)

   Poista
 4. Kiva on ollut lukea näitä tarinoita, niin myös sinun blogisi tarina ja muut haasteet! Mielenkiintoista kuulla kuinka blogiharrastus on alkanut ja mitkä ovat taustat käsitöiden tekemiseen. Aika paljon työtä tosin teettää tällaisten postausten valmistelu. Tuo kirjaidea blogin töistä on ihan huippuhieno idea! Kylläpä sellaista olisikin kiva selailla :) Kiitos tosi kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato kommentistasi :) Olisihan ne kuvat olleet kyllä kivoja haastepostauksessani, mutta tällä kertaa menin näin :) Mukavia nämä haasteet, tulee itsekin vähän pohdittua omaan bloggaamista ja sen merkitystä ja niin kiva lukea muidenkin ajatuksia.

   Poista
 5. Kiva lukea nämä sinusta! Blogisi on mukava juuri tällaisena, kaikkea kivaa ja kaunista. Kiitos myös ystävällisistä sanoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos myös sinulle Saija:) Mukava kuulla ajatuksesi blogistani. Mukava on jos muutkin saa iloa tästä <3

   Poista
 6. Olipa kiva lukea vastauksiasi haasteiden kysymyksiin. Ja kiitos paljon, Kanneli, kauniista ja ylitsevuotavista sanoistasi kuvaillessasi blogiani! <3 Melkoinen yllätys minulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin hurjan hienoa löytää uusia mielenkiintoisia blogeja, joista itse todella pitää. Kiitos sinulle Airisrannan Päivi kommentistasi. Kommentoinnin kautta sitä pääseekin paremmin sisälle toiseen bloggaajaan ja toisen ihmisen blogiin :)

   Poista
 7. Mielenkiintoisia vastauksia kaikki tyynni ja vielä tutummaksi tulit niiden myötä :) Iloinen ja energinen tuli mieleeni ku tavattiin ;) se heijastuu blogissasikin,kaikkea laidasta laitaan,sopivasti toistensa lomaan laitettuja..Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tosi mukava kuulla suvi kommenttisi, kiitos paljon :) Ja mukava jos tykkäät blogini "sopasta". Itsellenikin se on juuri sellainen, mistä tykkään :)

   Poista
 8. Mukava päästä näin tutustumaan sinuun ja blogiisi paremmin:) Varsinkin vakkariblogien tarinat ja haasteiden lukeminen on mielenkiintoista. Toki uusiakin olen juuri tällä tavalla löytänyt. Blogisi ei todellakaan ole sekametelisoppa. Olen Kristan kanssa samaa mieltä, että täällä on aina sellainen rauhallinen ja mukava tunnelma. Postauksissasi on yhtenäinen linja ja kuvat niin kauniita. Upeasti olet ottanut myös sisustuspuolta mukaan. Moneen asiaan pystyn blogin tarinassasi samaistumaan. Muuten, legendaarinen Mutturalla oli minunkin ensimmäisiä seuraamiani blogeja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäänkin just kun saan tutustua uusiin ihmisiin ja on ollut hurjan hienoa tutustua myös sinuun ja blogiisi. Tuo blogini tunnelman kuvaus on tärkeä pointti minulle, kiitos <3 Lämmin kiitos sinulle Villa Pipo <3

   Poista
 9. On sitä ollut sinullakin ahkeroitavaa haasterintamalla! :-) Mutta olipa mukava lukea vastauksiasi - ja oppia tuntemaan sinua paremmin. Mukavaa elokuuta sinulle blogiystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienimuotoista haastetta näiden parissa ;) Niin taisi olla sinullakin. Kiitos paljon kommentistasi blogiystäväni ja oikein mukavia elokuun päiviä myös sinullekin :)

   Poista
 10. Sinullakin on riittänyt haasteita! Näitä on kyllä mukava lukea, mielenkiintoista tietää hieman enemmän sinustakin ja blogisi tarina oli myös mielenkiintoinen :). Tuntuu hassulle, että olet ujostellut blogiasi, tämä on niin upea! Mutta tunne on kyllä tuttu itsellekin. Samoin se jännitys, mikä oli päällä, kun ensimmäisen kommentin kirjoitti muiden blogiin :). Minusta on niin ihana aina palata tänne sinun blogiisi, kauniiden kuvien ja tunnelmien ääreen! Ja niiden sinun hurmaavien käsitöiden pariin <3! Toivottavasti jaksat jatkaa blogiasi, edes hitaammalla päivitystahdilla, sillä minä ainakin kovasti jäisin kaipaamaan postauksiasi :). Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, Hanna Mi <3. Kiitos sinulle. On niin mukava kun sinä ja monet muutkin "vakiovierailijat" jätätte minulle kommenttia. Joka kerta se ilahduttaa:-)

   Poista
 11. Hurjan nätti tämä kuva tässä postauksen lopussa. Huomaa syksyn lähestyvän, kun katselen kynttiläkuvia jo "sillä silmällä".. :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät antavat niin ihanaa tunnelmaa:-). Kiitos paljon Marika!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.