sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pellavainen juhlamekko



Olemme saaneet viettää kauniin ja tunteikkaan viikonlopun. Eilen oli poikamme ja hänen ihanan morsiamensa häät. 

Jännitystä, odotusta ja erilaisia valmisteluja...
Niistä on muodostunut nämä edelliset viikot.

Minulla olisi teille juhlista paljon kerrottavaa ja näytettävää, mutta nyt haluan esitellä teille tyttäremme mekon, jonka olen ommellut näihin häihin.


Löysin Pinterestistä sievän pikkutytön mekon, jossa oli kauniit laskokset. Niistä lähti juhlamekko mielessäni kehittymään. Laskoksia en ole koskaan aiemmin kokeillutkaan ommella.

En ole pitkään aikaan ommellut mitään niin innoissani ja suurella energialla kuin mitä tätä mekkoa tein. Vähän väliä sovitin mekkoa tyttöselle ja mietin miten saan mekon hänelle istumaan mahdollisimman hyvin.

Kaavana käytin erästä Ottobren kellohelmaisen tunikan yläosaa. Haaste oli suuri, sillä minun piti saada joustavalle kankaalle tarkoitetuista kaavoista tehtyä juhlamekkoon sopiva yläosa. Jouduin lisäämään leikatessa väljyyttä, koska mekkokangas ei joustanut yhtään. 

Kangas on pellavaa. Hieman tosin mietin materiaalia, sillä sehän rypistyy niin helposti. Loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen kankaaseen, sillä mielestäni se sopii niin kauniisti mekon ilmeeseen.


Katsokaahan noita hihojen pieniä kirjailuja:) 

En ole varmaan yli kymmeneen vuoteen kirjonut mitään ja muutenkin hyvin pienimuotoisesti. Minusta pellavaan sopii kirjonta. Piirsin paperille köynnöskuvion, jonka ompelin ompelukoneella molempiin hihoihin. Tämän jälkeen pistelin pienillä varsipistoilla ja laakapistoilla kuvion. Yritin oikein huolellisesti pistellä tasaisin välein ja kyllä tasaisen jäljen saaminen olikin aika haastellista. Päätin hyväksyä pienet epätasaisuudet ja olin niin onnellinen kun sain näinkin siistin jäljen aikaiseksi.  Ompelin vielä pienen valkoisen helmen kukan keskelle pieneksi viimeistelyksi. 


Hempeän roosan väriset pitsinauhat ja ohuesta kankaasta ommeltu vyönauha viimeistelevät mekon. 

Tämän mekon tulen säästämään. Olen niin onnellinen tästä :)

Koen, että onnistuin toteuttamaan sen mitä mielessäni olin suunnitellut.


Haluan eri postauksessa näyttää teille vielä kuvia kauniista juhlapaikasta ja ihanista kattauksista yms.



Niin, ja aivan upea joukko on jo osallistunut arvontaani. Todella mukavaa:) Vielä ehtii parin viikon ajan osallistua!


Ihanaa alkavaa viikkoa teille jokaiselle!




62 kommenttia:

  1. Ihastuttava, suloinen mekko! Ihanaa onnistumisen iloa. Se on niin mahtava tunne kun saa jotain onnistumaan juuri niin kuin oli ajatellutkin! Ihanat juhlat teillä ollut, varmasti ikimuistoiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Raisa P<3 Juuri niinkuin sanoit, niin onnistumisen ilo on niin upeaa. Ja siitä saa energiaa pitkään. Juhlat olivat niin ihanat, ikimuistoiset:)

      Poista
  2. Kauniin mekon kyllä olet tehnyt. Oikein työniloa tuottavan. Odotellaan innolla hääjuhlasta kuvia. Ne ovat aina niin ihastuttavia. Heleää elokuuta sinne! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä haluan jotain kuvia hääjuhlasta tuoda tänne bloginkin puolelle ja mukava jos ne ilahduttavat teitäkin <3 Tätä mekkoa oli kyllä erikoisen mukava tehdä. Kiitos paljon Ride :)

      Poista
  3. Tämä on niin ihana! Jotenkin sopivan herkkä ja mekon väri hento väri sopii tummapiirteiselle tyttärelle täydellisesti. Ihanat yksityiskohdat olet loihtinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitos paljon Katja /Kakarat:) Mekosta tuli kyllä enemmän kuin osasin odottaakaan. Minustakin väri oli kivan näköinen tyttöselle:)

      Poista
  4. Tämä mekko on järisyttävän kaunis, saat todellakin olla ylpeä itsestäsi! Pellava on ihanan ajaton ja klassinen materiaali juhlamekkoon! Onnen tyttö, kun sai noin upean mekon, tämä kannattaa ehdottomasti säästää jälkipolville! Hyvä sina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Krista <3 Ihana kuulla, että pidät. Sinä olet niin mahdoton mekkomestari, että sanasi kyllä lämmittävät erityisesti. Pellavaa oli kyllä mahtava käsitellä. En ole ennen siitä ommellut yhtään mitään. Niin helposti taipui silitysraudan alla ja laskostenkin tekeminen tuntui aika näppärältä. Ensin tietysti piti vähän tehdä harjoitusversioita, mutta siitä se sitten lähti:)

      Poista
  5. Oi miten kaunis mekko! Tämä on kyllä kaikinpuolin onnistunut ja niin viimeistelty! Olet oikeassa, että kangasvalinta meni nappiin ja värikin on ihan tosi suloinen. Tästä mekosta jää ihana muisto tyttärelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koen jotenkin, että tässä mekossa on tunnearvon lisäksi itselle erityisesti merkitystä myös sellaisena ns. "oikeana käsityönä" Niin paljon pähkäilin ja mittailin ja kokeilin itselle uusia juttuja, kuten laskoksia ja kirjontaa. Niistä jäi niin hyvä mieli, kun onnistuivat mukavasti. Tämä mekko on kiva todellakin säästää tyttöselle. Lämmin kiitos Pizzicato <3

      Poista
  6. Todella ihanan mekon olet tehny!! Kaunis väri ja kauniit kirjailut hihoissa, nuo laskokset on piste "iin päälle":) Kannattaa ehdottomasti säästää ! Hyvin säilytettynä sitä voi käyttää joskus tytön oma tyttö:) Mullakin on muutama vanha mekko joita omat tyttäret käyttivät pieninä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kun saa säästettyä jälkipolville. Monesti säästetyissä vaatteissa onkin erityinen merkitys ja arvokkuus ja vielä upeaa kun voi ottaa käyttöön. Kiitos paljon Tarja :)

      Poista
  7. Mekko istuu tytölle täydellisesti! Nuo laskokset ja pitsi lisäävät ihanasti juhlallisuutta. Olet kyllä onnistunut tässä hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla kommenttisi Maija N:) Olen kyllä niin onnellinen tämän mekon onnistumisesta ja niin tärkeään juhlaan sain sen tehdä :)

      Poista
  8. Syvä hiljaisuus ihastuksesta! Ihanat laskokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä kommentti, kiitos Hieno tar <3 Mieltä niin ilahduttaa :)

      Poista
  9. Voi että, miten ihana mekko! Niin kaunis ja onnistunut! Voit todellakin olla ylpeä lopputuloksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niin onnellisena ihastelin sitä juhlassakin moneen otteeseen tyttären päällä :) Käsillä tekemisen riemu oli kyllä voimakkaasti läsnä tämän mekon valmistamisessa. Suuret kiitokset Pikku Akka:)

      Poista
    2. Sulle on muuten haaste blogissani. Käypä kurkkaamassa. :)

      Poista
    3. Kiitos, käyn ehdottomasti kurkkaamassa:-)

      Poista
  10. Ihastuttavan kaunis ja herkkä juhlamekko. Väri, materiaali, kirjonnat ja pitsit, kaikki sopivat niin täydellisesti kokonaisuuteen. Syystäkin saat olla ylpeä taidoistasi! Tästä jää tyttärelle kaunis muisto tärkeästä päivästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teitä kaikkia ihania kommentoijia. Olen kyllä mykistynyt näistä ilahduttavista kommenteista. On mukava jaata onnistumisen iloa teidän kanssa <3

      Sinullekin Manda lämmin kiitos <3 Aluksi pähkäilin materiaalin suhteen, että onko tarpeeksi juhlallinen ja uskallanko tehdä pellavasta. Ajattelin, että se on ruma, kun se rypistyy. Mutta koen kuitenkin, että pellavaan kuuluu rypistynyt ilme eikä sen pidä antaa häiritä. Kirjonta ja pitsi myös sopivat minusta hyvin pellavan kanssa :)

      Poista
  11. Ihanan kaunis mekko juhlapäiväksi. Laskokset on todella tyylikkäät.On kyllä onnistunut täydellisesti!
    Laitoin sinulle haasteen, kurkkaa blogistani. Jos et lähde mukaan, en pahastu :)




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle haasteesta :) Kuulostaa oikein mukavalta. Muutaman haasteen olenkin saanut tässä lähiaikoina. Olisi kiva yrittää saada niihin vastattua:)

      Kiitos myös mekkokommentistasi :) Laskokset on kyllä minustakin tosi kivat. Pitäisikin uskaltaa rohkeasti kokeilla uusia juttuja. Niillä saa ompeluun aivan uutta ulottuvuutta:)

      Poista
  12. Niin kaunis mekko <3 Voit todellakin olla ylpeä lopputuloksesta! Varmasti mieleinen myöskin kantajalleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tytär oli todella onnellinen mekosta ja erittäin mielellään puki sen päälleen. Jouduin useaan otteeseen sovittaa sitä ompeluvaiheessa ja kärsivällisesti hän halusi sitä kokeilla. Se myös helpotti minua :) Suuret kiitokset sinulle Kaaru - Pieni lintukoto:)

      Poista
  13. Olet taitava - mekkohan on täydellinen! <3 Kangas ja väri sopivat upeasti yhteen. En yhtään ihmettele, että olet onnellinen lopputuloksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli se suuri energian antaja minulle, josta mainitsinkin sinulle kommentoidessani blogissasi :) Aivan upea tunne oli kyllä kun mekko oli valmis ja tiesin sitä katsoessani, ettei työ mennyt hukkaan :) Lämmin kiitos sinulle Airisrannan Päivi kauniista kommentistasi <3

      Poista
  14. Täydellisen kaunis mekko <3 Laskokset on mekon katseenvangitsija ja kirjailut antavat mekolle herttaisen ilmeen. Roosa väri kyllä sopii hyvin teidän tummatukkaiselle tytölle. Jään odottelemaan innolla kuvia itse hääjuhlasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo katseenvangitsija -sana oli kyllä juuri sitä mitä halusinkin laskosten aiheuttavan katsojassa. Kiva kuulla, että ajattelet noin :) Kirjonnalla saisi kyllä mahtavia yksityiskohtia vaatteisiin. Pitäisi kyllä enemmän viljellä niitä. Hääpaikka oli erityisen kaunis ja siksipä haluan tuoda siitä kuvia myös tänne teidänkin katsottavaksi. Uskon, että pidät paikan yleisilmeestä :) Lämmin kiitos sinulle Eerika <3

      Poista
  15. On nätti! Kaunis on kangas ja työ. Taideteos on ihan oikeesti. T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle Pirta :) Ehkäpä se on juuri taideteos. Ainakin kovasti antauduin sen tekemiseen :)

      Poista
  16. Aivan täydellinen luomus! Ihania yksityiskohtia. Olet ommellut tunteella ja antaumuksella. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu <3 Kauniita sanoja ja niistä ilahdun. Sinun viimeinen lause pitää täysin paikkansa. Itsekin koen juuri noin :)

      Poista
  17. Upea mekko, olet tehnyt todellisen aarteen! Herkät yksityiskohdat ja todella kaunis väri. Kertakaikkiaan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana on lukea kommenttisi Kaikula ja suuret kiitokset kauniista sanoistasi <3 Varmaan minun intoni ja iloni kyllä välittyy myös teillekin. Aina ei kaikki ompelut aiheuta tätä tunnetta, mutta nyt koin todellakin onnistumisen iloa :)

      Poista
  18. Voi sitä käsillä tekemisen iloa, kun saa jonkin vaatteen onnistumaan todella hyvin. Todella ihana mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan näin PaMi:) Käsillä tekemisen ilo on kyllä todella upeaa ja siitä saa energiaa pitkään. Suuret kiitokset kommentistasi. Oli mukava kun kävit vierailulla <3

      Poista
  19. Ihastuttava mekko! Kivoja yksityiskohtia ja mekon herkkä ja pitsinen tunnelma sopii hyvin häihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Mandariinimania <3 Ihana kun herkkyys välittyy teillekin. Halusin mekosta juuri herkän ja kauniin.

      Poista
  20. Niin Kaunis mekko!! Kaikki täsmää tähän niin täydellisesti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Silja <3 Onneksi mekko onnistui. Aina vähän jänskättää miten työ sujuu ja saako sellaista mitä kovasti haluaisi:-)

      Poista
  21. Ihana mekko! Todella kaunis kaikkine yksityiskohtineen! Ja ihanat kiharat myös. Teetkö muuten myyntiin mekkoja / käsitöitä? Innolla odotan lisäkuvia häistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentistasi Toiveettodeksi:-) . Aloitin hyvissä ajoin aamulla tekemään tytöille kampauksia ja itellekin piti saada hiukset järjestykseen;-) Hyvin kyllä pysyivät tyttöjen kiharat.

      En ole tehnyt myyntiin käsitöitä. Mahdottoman mielenkiintoista olisi kyllä tehdä, mutta aika tahtoo olla niin kortilla nykyään:-)

      Laitan tässä jossain vaiheessa lisää kuvia itse tilaisuudesta ja paikasta:-)

      Poista
  22. Ihailin tätä jo eilen, ja tänään moneen otteeseen. Upea mekko, tämä on kyllä sitä käsityötä parhaimmillaan:) Saat olla ylpeä loihtimastasi mekosta, olet kyllä taitava nainen. Pellava ja kirjonta sopivat täydellisesti yhteen. Olen ihastunut noihin laskoksiin, suunnittelen tässä omaan neulosmekkoon origami-tyylisiä laskoksia raglanhihoihin ja mahdollisesti helmaan koristeeksi kirjontaa. Kävinpä siis tänään lainaamassa kirjastosta vinon pinon mm.kirjonta -aiheisia kirjoja. Eri asia mitä sitten tulee toteutettua:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau miten hienot ajatukset sinulla on neulosmekkoosi. Upeaa nähdä sitten valmis mekko. Sinä jos joku niin pystyt siihen:-) .
      Voi kun sitä viitsisi kokeillakin erilaisia juttuja omiin ompeluksiin. Niillä saisi niin ilmeikkäitä ja omannäköisiä vaatteita. Paljon kiitoksia sinulle Villa Pipo ja luovia hetkiä neulosmekkosi parissa:-)

      Poista
  23. Todella kaunis mekko ja sen kantaja. Nuo laskokset pitseineen.. aivan ihanat! Kirjailu on kaunis yksityiskohta hihassa. Jäin pohtimaan sitä että lähdit liikkeelle joustavan kankaan yläosasta, huikeaa kaavoitusta. Mekko istuu täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista mARa<3
      Kieltämättä olisin päässyt helpommalla kun olisin viitsinyt kaivaa jonkun mekkokaavan. Käyttämäni kaava oli niin kapea, että jouduin lisämään väljyyttä aika reilusti. Toisaalta nautin siitä, että saan muokata ja mittoa vaatetta sopivaksi:-) Takakappaleelle laitoin muotolaskokset, jotka istuttaa yläosaa kivasti.

      Poista
  24. Aivan ihana mekko kauniin tytön päällä. Olet kyllä onnistunut luomaan upean mekon pienine yksityiskohtineen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset hanna:-). Tuntuu kyllä niin mukavalta kun mekko onnistui näin ja sopii niin kivasti tyttöselle!

      Poista
  25. On kyllä suloisen kaunis mekko!<3 ihania yksityiskohtia olet mekkoon tehnyt.

    VastaaPoista
  26. Upea! kertakaikkiaan tosi ihana mekko,ja ne ajatukset,mitä äidin mielessä on pyörinyt sitä tehdessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tämä mekko on tehty rakkaudella<3. Joskus joku ompelutyö on aivan pakkopullaa, mutta tämän työn kohdalla ei ollut sitä tunnetta:-) . Lämmin kiitos suvi:-)

      Poista
  27. kaunis mekko, tykkäsin tosi paljon laskoksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin uskallan tehdä toistekin laskoksia. Ensin tuntui hankalalta, mutta työ kannatti:-) Kiitos paljon sanna:-)

      Poista
  28. Uskomattoman herttainen ja upea mekko! Tästä ei voi muuta ollakaan kuin ylpeä. Kirjonnat ovat kuin piste iin päälle, niin hurmaava kokonaisuus. Onnea vielä teille kaikille, tuollaiset juhlat ovat koskettavia ❤ !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna Mi <3 Oli kyllä niin mukava viikonloppu, juhlat olivat niin kauniit. Koitan saadakin aikaiseksi ja laittaa tännekin kuvia juhlista.

      Poista
  29. Niin kaunis, niin herkkä... Aivan sanaton olen, niin upean mekon olet suunntellut ja ommellut! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle Oman näköinen:) Olen kyllä niin mykistynyt teidän kommenteista !

      Poista
  30. Ooh. Kerrassaan upea mekko. Ihastuin niin moneen tässä. Laskokset ja vyötäröllä oleva kimalteinen rusetti ovat erityisesti mieleen. Ihastuttava neitonen myös. Kaunis pitkähiuksinen neitonen ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle:) Niin mukava saada tällaista palautetta <3

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.