lauantai 15. elokuuta 2015

Ruusuja sekä arvontamuistutus



Elokuu on jo puolessa välissä ja syksy lähenee, mutta säiden puolesta tuntuu kesä vasta alkavan. Siksipä tämä kukkakangas sopii vallan mainiosti tähän hetkeen, eikö vaan ?

Ruusukangas löytyi HH- kankaasta. Enpä ollut sitä lähtenyt edes ostamaan, mutta myyjän kehoitus vilkaista alennettuja trikookankaita tepsi minuun. Tästä kankaasta oli tarkoitus tulla pitkä, mekkomainen tunika. Sellaista aloin tekemään, mutta en ollut malliin ollenkaan tyytyväinen. Niinpä tekele päätyi lojumaan ompeluhuoneen pöydälle. 

Onneksi sain päähänpiston leikata paidan lyhyeksi ja kantata helma leveällä resorilla. Halusin muutenkin tummaa sävyä vaaleasävyiseen kuosiin. Minusta tumman harmaa sävy kauluksessa ja helmassa tuo syvyyttä ruusukuosiin.

Kaula-aukon halusin väljemmäksi ja v-malliseksi. Malli on jäänyt hyvin vähälle ompeluhistoriassani. Teinkin sen nyt mietiskellen ja kokeillen. Ihan hyvä siitä loppujen lopuksi tuli.

Paita on muuten niin perusmallinen kuin voi olla. Näitä voisin kyllä tehdä lisää. Tarvetta niille olisi :)


Etupihan laatoituksessa on pyöreä istutusalue, jossa kukkii nämä ruusut. Kukkiminen alkoi hieman hitaammin kuin edellisenä vuonna. Ehkä sateinen ja kylmä kesä vaikutti tähän. Nyt ne ovat kukkineet senkin edestä. 

Käykäähän kurkkaamassa myös Valkoinen talo tarinoi - blogin haastepostauksen kauniita kukkakuvia. Eerikan postaus tuli niin mieleen, kun laitoin näitä kuvia tänne :)






Tämä postaus onkin oikea ruusupostaus.
Ruusuja sattui niin sopivasti olemaan paidassa ja kukkapenkeissä samaan aikaan :D


Vielä on hetki aikaa osallistua arvontaani. Arvonta päättyy sunnuntaina 16.8. klo 24.00.


Leppoista sunnuntaita teille kaikille!





53 kommenttia:

  1. Tosiaan kauniin ruusuinen tunnelma tässä postauksessa :). Tykkään kankaasta ja on muuten näpsäkkä juuri paitana! Sopii tosi hienosti farkkujesi kanssa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas oli kyllä ehdottomasti parempi näin lyhyempänä. Haluan vielä toteuttaa alkuperäisen suunnitelmani, mutta pitää löytää ensin oikea kangas. Tässä postauksessa oli kyllä runsaasti ruusuja:) Kiitos paljon Krista !

      Poista
  2. Kaunis paita, ja kaiken kruunaa juuri täydellinen kuvausympäristö:) Tykkäisin itsekin kovasti tuollaisesta perusmallin paidasta ja resorihelmalla..hmm.laitetaanpa tämäkin mieleen, tarvetta paidoille kyllä olisi, mutta milloin sitten saan aikaiseksi:D Mukavaa sunnuntaita sinullekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on kovasti tarvetta näille perusmallisille paidoille. Niitä on niin kätevä käyttää milloin vain. Ilma oli kyllä kaunis, kun kuvailimme :) Kiitos sinulle Villa Pipo ja kiva jos sait ideaa omaan ompeluusi.

      Poista
  3. Aivan ihanan kankaan löysit, siitä tuli kaunis paita!! Supersuloiset ruusut♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas oli kyllä löytö ja metrihinta ei ollut kuin n. 5 euroa/metri eli halpa paita :) Kiitos paljon Tarja :)

      Poista
  4. Ruusuja siellä, ruusuja täällä, Kanneli se kulkee ruusuja päällään. Tuli tuo vsnha kiiltokuvakansioiden muistosäe tässä aamutuimaan mieleen, kun katsoin tuon postauksesi. Ihana paita, niin hyvin 'istuu'päällesi. Kauniit kukat ja kuvat!
    Elokuun iloa Sinulle. Toivottavasti ruusut ehtivät avata nuppunsa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama värssy pyöri mielessäni kun postausta tein :) Ruusuissa on kyllä tosi paljon vielä nuppuja, osa on kukkinut jo ja on aivan kuihtunut. Jos lämmintä vielä riittää, niin ei tiedä vaikka nuput ehtisivät aueta. Lämmin kiitos Kaisu :)

      Poista
  5. Kauniin vaatteen on olet epäonnistuneesta tunikasta loihtinut. Sopivan romanttinen vaate! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä paita on nyt hyvä. Alkuperäinen malli olisi jäänyt kyllä lojumaan kaappiin. Onneksi on kehittynyt vähän tuota sisua, että jaksaa vähän yrittää jalostaa. Kiitos paljon Pikku Akka :)

      Poista
  6. Kaunis paita kauniista kankaasta <3 Minusta tuollaiset kankaat ovat nimenomaan perusmallin vaatteisiin ihan parhaita, sillä jo itse kangas on niin kaunis, ettei se muita yksityiskohtia kaipaakaan. Kauniita ruusuja pihallanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa! Kyllä kuviokuosiset kankaat useimmiten ovat parhaita näissä perusmalleissa. Kiitos paljon Kaaru - Pieni Lintukoto :)

      Poista
  7. Ruusukuosit on tällä hetkellä mun suosikkeja. Joten mitäpä muutakaan tästä voisin sanoa kuin että aivan ihana paita! :) V-mallinen kaula-aukko näyttää kivalta. En olekaan itse koskaan sellaista tehnyt ja kaupan paidoissakin olen vähän vierastanut sitä. Mutta sinulle se sopii hienosti! Ihania ruusuja kasvaa myös pihallanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin niin tykkään ruusukuoseista. Joskus kymmenen vuotta sitten löysin EK:sta niin ihanan ruusukankaan ja siitä tehtyä paitaa pidin kyllä ahkerasti ja käyttäisin edelleenkin jos sellaisen saisin . Kiitos paljon Raisa P :)

      Poista
  8. Ihana ruusupostaus! Tuollaiset perusmallin paidat on niin kätsyjä ja voihan siihen pakkaskeleillä vetästä vielä neuletakin päälle, niin tulee taas ihan eri ilmettä. Ruusukuvat on jotenkin ihan maalauksellisia, kauniita! Ja hei, kiitos linkityksestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun postaus tuli niin voimakkaasti mieleeni kun kuvia lisäilin :) 50 mm kiinteä putki on aivan yliveto kuvaamisessa. Sen ansiosta sain tällaisia kuvia otettuja :) Kiitos paljon Eerika :)

      Poista
    2. Mulla on vaan se perusputki mikä on mukana perusjärkkärissä. Haaveissa olisi toinen putki, mutta pitäisi vaan ekaksi perehtyä niihin. Meillä oli miehen kanssa jo synttäreitteni alla (puoli vuotta sitten :O ), että tilataan mulle uusi putki vähän niin kuin synttärilahjaksi, mutta mihin lie kaiken alle sekin asia jäänyt... Nyt kyllä nuo ruusukuvasi antoi taas kipinää uusiin juttuihin :)

      Poista
    3. Tämä on tosi kätevä hyvien ominaisuuksien lisäksi myös, koska se on edullinen, n. 100 euroa. Kiinteä objektiivi vain rajoittaa kuvaamista pienissä tiloissa, jos haluaa laajaa kulmaa kuvaan. Se on tosi valovoimainen ja siksi juuri syksyn ja talven pimeinä päivinä aivan loistava. Hyvin onnistuu vaatteiden kuvaaminen ja erilaisten yksityiskohtien kuvaaminen ym ym :) Ainakin kannattaa miettiä :) ......

      Poista
  9. Hieno löytö alelaatikosta. Kangas sopiikin juuri perusmalliin, niin ruusukuviot pysyy ehjänä. Kaunis paita ja ruusutkin sävy sävyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä todellakin hyvä löytö. Tällaiset löydöt on kyllä mielenkiintoisia ja inspiroivia. Kiitos paljon Saija:-)

      Poista
  10. Kaunis! Kaikki on niin hehkeää. T. Pirta

    VastaaPoista
  11. Ruusujen herkkyys ja samalla vahvuus näkyvät jo tässä paidassakin niin ihanasti, kauniisti sopii harmaa kuosin pariksi. Ja kuten Kristakin sanoi, täydellinen paita farkkujen kanssa. Ja ruusukuvat ovat kyllä kauniita, värit tulevat upeina esille. Tuon värssyn lisäksi tuli mieleen se miljoona miljoona ruusua laulu, jonka mm. Katri Helena on levyttänyt :). Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuokin laulu oli "ruusulaulu" :-) . Tällaisia farkkujen kanssa pidettäviä paitoja saisi olla reilusti. Arkisin käytän tosi paljon farkkuja. Ruusut on kyllä niin kivoja pihalla. Ne on niin kauniita:-) . Kiitos paljon Hanna Mi:-)

      Poista
  12. Ihanan ruusuista! Eipä niitä kauniita ruusuja voi koskaan liikaa olla :) -Essi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä ruusuista. Haluaisin pihalle niitä lisää. Nuo kuvaamani ruusut on matalaa lajia. Olisi kiva saada myös perinteisiä lajikkeita kuten juhannusruusua. Kiitos paljon Toiveettodeksi:-)

      Poista
  13. Ihana ruusuinen paita, juuri sellainen, jonka ottaisin itsellenikin - tyköistuva! Ruusut miellyttävät aina, vaatteissa ja pihalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun tällaisia kankaita löytyisikin lisää. Tykkäisin itsekin kovasti tällaisista. Ruusut kukkana on niin klassinen ja pitkän perinteen omaava kukka, niin ihana. Kiitos kommentistasi Airisrannan Päivi:-)

      Poista
  14. Kauniin ruusuinen paita! Kaikista näistä postauksen ruusuista tulee elävästi míeleen mummolan kahvikupit, jotka oli täynnä ruusuja kaikissa punaisen sävyissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ne vanhat kahvikuppityylit olikin kauniita. Sellaisia kun löytäisi, niin kaapista löytyisi varmasti paikka:-) Kiitos paljon Mandariinimania:-)

      Poista
  15. Kaunis ruusupaita! Hyvä että sait vielä käyttöön kankaan, vaikka ensimmäinen versio ei ollut mieleinen. Helppoja ja simppeleitä peruspaitoja tarvitsee aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana saada paita valmiiksi ja käyttökelpoiseksi. Joskus vaatii pienen tuumaustauon. Kiitos sinulle mARa:-)

      Poista
  16. Kylläpä onkin kaunis tuo ruusukangas! Ja olen ihan samaa mieltä, että kangas sopii kaikista parhaiten tuollaiseen selkeälinjaiseen puseroon. Tuo tummanharmaa kanttaus ja reuna antavat mukavan kontrastin herkälle kuosille. Kukkakuvat ovat aivan ihania! Niitä tekee mieli katsella uudelleen ja uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiros paljon Pizzicato:-) Pihan ruusut on kyllä niin ihania. Niissä on niin kaunis muoto ja sävyt.

      Poista
  17. Ihania ruusuja joka puolella! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3 Tämä oli kyllä niin ruusupostaus:-)

      Poista
  18. Ruusut ovat niin kauniita! Ihanat kuvat ja kaunis paita. Harmaa sopii tähän hyvin, rajaa kuvion kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:-) . Juuri noin ajattelin harmaan suhteen. Mukava kun muutkin kokevat samalla tavalla:-)

      Poista
  19. Tuo v-kaula-aukko sopii tähän paitaan ja kuosiin todella hyvin; se jotenkn lisää vielä herkkyyttä ja naisellisuutta tähän malliin. Sopii juuri rennosti farkkujen kanssa. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla mielipiteesi :) Vähän on tullut käytettyä v-aukkoa, mutta se on oikeastaan tosi kiva. Kiitos paljon Maija N :)

      Poista
  20. Voi kuinka kaunis paita ja tuo ruusukuosi on kyllä aivan ihana<3! Kauniita nuo oikeat ruusutkin.. Ihan ihmeellistä, miten myöhään ruusut ovatkin kukkineet tänä vuonna! Onneksi saatiin tämä syyskesä näin kauniina :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) On kyllä onni, kun ruusut pääsivät aukeamaan. Mietinkin, että saapa nähdä ehtiikö runsas nuppumäärä aueta ollenkaan, kun aina vaan on niin kylmää. Hyvä näin :)

      Poista
  21. Minulla oli lapsena tuollainen ruusu gollege paita, jonka äitini minulle ompeli. Ihastuttava ja muistoja herättävä kangas. Voi kun olisi meilläkin paikallisessa HH ssa kankaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla muistosi <3 Sinäkin onnellinen olet lapsena saanut käyttää äidin ompelemia vaatteita. Niin minäkin ja se oli kyllä mukavaa :) Kiitos paljon kommentistasi:)

      Poista
  22. Ihana ruusupaita! Jos sulla jäi tuota ruusukangasta jouten niin minä voisin antaa sille hyvän kodin ;) kauniita nuo kukkivat ruusutkin. Mitä lajiketta ne on? :) uudelle tontille tahtoisin sitten ruusuja laittaa useamman puskan kunhan pihan laiton aika joskus koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni:-) Ruusut, tummempi lajike on morden belle ja hieman vaaleampi on lambert closse. Tosi runsaasti kukkivia. Ei kovin korkeita lajikkeita. Ruusukangasta jäi n 60x70 cm pala. Onko liian pieni pala? Saat sen jos haluat:-) .

      Poista
    2. pitääpä laittaa ylös nuo lajit :) minäpä laitan sulle mailia tuosta kankaasta.

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.