sunnuntai 30. elokuuta 2015

Venetsialaisten tunnelmaa



Vietimme eilen Venetsialaisia. Olen aiemminkin postannut  tähän liittyen. Alunperin Venetsialaiset ovat pääasiassa olleet huvilakauden päätösjuhla. Myöhemmin se on laajentunut myös muiden kaupunkilaisten juhlaksi.
Venetsialaisten vietosta on tullut tärkeä perinne täällä päin asuville. Nykyään se on alkanut laajentua muihinkin rannikkokaupunkeihin ja myös muualle Suomeen.

Venetsialaiset päättävät kesän ja alkaa syksyn vastaanotto.


Kutsuimme ystäväperheitä luoksemme viettämään tätä iltaa. Lapsetkin saivat yövieraita.

Ruokailutilan pöydälle hain metsästä "kukkia". Loppukesä oli värjännyt osan mustikanvarvuista kauniin tummanpunaisiksi. Niiden kanssa sopivat yhteen puolukan- ja pihlajanoksat.



Kuvailin ennen vieraiden tuloa kodin tunnelmaa, silloin oli ulkona vielä valoisaa. Illan hämärtyessä sytyttelin tuikkuja sekä sisällä, että lyhtyihin ulkona. Pihatulet loimottivat laatoitusten reunoissa. Ilotulitusten äänet ja värit olivat jatkuvasti taustalla. Nämä edellä mainitut kuuluvat Venetsialaisiltaan.



Pöytä notkui omista sekä vieraiden tuomista herkuista. 


Tätä viikonloppua odotettiin kovasti ja varsinkin lapset laskivat öitä. Silloin kun on oikein mukavaa, niin aika kuluu nopeasti. 
Puolen yön aikaan kävimme vielä katsomassa kaupungin järjestämän ilotulituksen ja sen jälkeen maistuikin uni makeasti.


Oletteko olleet koskaan viettämässä Venetsialaisia tai oletteko mahdollisesti kuulleet niistä? Meillä kävi viikonlopun aikana useita ihmisiä, jotka olivat yllättyneet miten iso ja ainutlaatuinen tapahtuma Venetsialaiset ovat :) 




36 kommenttia:

  1. Ihan mahtavat kemut teillä olleet. Hyvää seuraa, ruokaa ja tunnelmaa! Ihan parasta! Itselle koko tapahtuma on aika vieras. Oulusta kun olen kotoisin, niin siellä sitä ei vietettyeikä sitä erityisesti juhlita täällä Keski-Suomessakaan. Joskus satunnaisesti, silloin ennen lapsia, vietettiin ystävien kanssa venetsialaisten merkeissä mökkikauden päättymistä. Mukavia arjen katkaisijoita tämmöset illanistujaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kiva katkaista arkea tällaisella erilaisella viikonlopulla. Ihana kun perhe on koossa, vaikka pääosan ajasta ovatkin kavereiden seurassa:-) . Mukava kun on vieraita, muuttuu arki aivan juhlaksi. Kiitos paljon Pikku Akka:-)

      Poista
  2. Mulle on Kokkolasta tuttua tuo venetsialaistouhu, sinne piti päästä muinoin joka syksy! ;) Mutta täällä savossa kukaan ei oikein tiedä mistä on kysymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet täälläpäin viettänyt joskus venetsialaisia:-). Ko. viikonloppu on oikeastaan niin omanlainen, että se pitää oikeasti kokea ja nähdä, niin sitten tietää miten hieno "juhla" se on. Kiitos Tiina :-)

      Poista
  3. Ihana ilta ja valtavat herkut. Täällä päin ei niinkään venetsialaisia juhlita, mutta kyllä raketit viime yönä taisivat jossain lähistöllä paukkua. Me muistettiin venetsialaisviikonloppu vasta siitä.. ;) Mukava kesänlopetus. Toivottavasti lämpimät kelit saa kuitenkin vielä hetken jatkua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se melkoinen pauke ja räiske, kun ilotulitus on kovimmillaan. Koirat ei tahdo kovasti pitää siitä.
      On kyllä tullut herkuteltua oikein kunnolla:-) . Kiitos Raisa P:-)

      Poista
  4. Syksyä ilmassa ja tunnelma hurmaavaa!
    Olen kuullut venetsialaisista, mutten ole päässyt niitä viettämään.
    Mökillämme, Raaseporissa, vietettiin kyllä aina elokuussa muinaistulien yötä.
    Se oli mukavaa!
    Raikasta syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan muinaistulien yö on vastaavan tyylinen kuin venetsialaiset? En ole itse taas kuullut sellaisesta.
      Ilma oli eilen todella kaunis ja yllättävän lämmin. Nyt saakin syksy jo tullakin:-) . Kiitos paljon Susanna Vaahla:-)

      Poista
  5. Kauniita kuvia! Tuttu juttu nuo venetsialaiset, levinnyt tuosta "rantakaupungista" tänne "kuivalle" maallekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja:-) Mukava kuulla, että perinne leviää:-).

      Poista
  6. Voi, miten lämmin ja ihana tunnelma teillä on ollut viikonloppuna! Venetsialaisia olen minäkin tottunut viettämään Ohtakarissa mökillämme, mutta Airisrannassa on opeteltu nimittämään samaa viikonloppua Muinaistulien yöksi. :)

    Kokkolahan onkin kuuluisa Venetsialaisistaan ja kerran olen viettänytkin niitä siellä toritapahtumassa ja risteilyllä. Laivasta oli huikea katsella syttyviä tulia pitkin rantaviivaa. Mukava, että huvilakauden päättäjäisistä on muotoutunut niin upea tapahtuma teillä päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka Venetsialaiset ovatkin kesäkauden päättäjäiset mikä on myös haikeaa, on se aina odotettu ja iloa tuova viikonloppu. Hienoa kun olette saaneet siellä viettää vastaavantyylistä juhlaa.
      Täällä on esim. rantatieajelu aina yksi illan tapahtuma. Siellä näkyy niin upeasti huviloiden ulkotulet. Muutenkin kaupunki panostaa kovasti viikonloppuun:-).
      Lämmin kiitos kommentistasi Airisrannan Päivi:-)

      Poista
  7. Tiedän tuon juhlan mutta koskaan en ole niitä viettänyt. Herkullisen ja tunnelmallisen näköiset juhlat teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiva ja erilainen viikonloppu. Mukavia tällaiset perinteet:-) . Kiitos Saija!

      Poista
  8. Olipa mukava lukea tämä postaus. Ystäväni ovat paljon puhuneet Venetsialaisista, mutta minulle se on vieras juhla. Vuosi sitten tosin päätimme juhlistaa syksyn alkua juuri venetsialaisten aikaan. Söimme grilliherkkuja, makean puolta ja nautimme toistemme seurasta. :-) Mukavaa alkavaa syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri samat asiat sisältyvät myös näihin Venetsialaisiin:-). Lisänä ilotulitukset ja ulkotulet. Kiitos sinulle Oman näköinen:-)

      Poista
  9. Teidän viikonloppu kuulostaa ja näyttää niin mukavalle, yhdessäoloa, herkuttelua, rupattelua:) Nyt täytyy todeta, että en ole tiennyt tällaisista venetsialaisista ennen. Piti ihan Wikipediasta käydä kurkkimassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin kyllä voinut lisätä linkin sivulle:-) . Hyvä jos sait lisätietoa. Helposti jää perinteet niin paikalliselle tasolle, ettei tieto välttämättä aina kulkeudu:-) Nyt venetsialaiset on kyllä levittäytynyt kovastikin. Kiitos kommentistasi Villa Pipo:-)

      Poista
  10. Juhla on minullekin aika vieras. Sitä ei vietetä Hämeessä, josta olen kotoisin, eikä oikein täällä Keski-Suomessakaan. Olisipa kiva, jos se levittäytyisi tosiaan laajemmaltikin Suomeen, sitä odotellessa :) Kotinne tunnelma näyttää ihanalta. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mukava jos levittäytyy. Varmaan onkin täällä rannikkokaupungeissa enemmän esillä. Kiitos paljon Krista:-)

      Poista
  11. Kauniita Venetsialaistunnelmia! Tänne Pirkanmaallekin Venetsialaiset ovat pikkuhiljaa rantautuneet. Kaupunki järjesti monenmoista tapahtumaa ja ilotulitusta. Mukava ja tunnelmallinen mökkikauden ja kesän päätösjuhla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin kaupunki kovasti koittaa saada vetonaulatilaisuuksia ja ihmisiä paikalle. Itsellä aika menee enemmän perheen parissa. Ilotulitus toki pitää aina käydä katsomassa:-) Kiitos Pizzicato:-)

      Poista
  12. Oon kuullut Venetsialaisista, en ole niitä koskaan viettänyt. Tuo herkkupöytä on nätti! t. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkut on kyllä parasta ja hyvä seura tietenkin:-) Kiitos sinulle Pirta:-)

      Poista
  13. Vietin elämäni ensimmäisiä venetsialaisia viikonloppuna. Aivan mielettömän kiva ja tunnelmallinen juhla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, että pääsit kokemaan venetsialaistunnelmaa. Tunnelmallinen on juuri oikea sana kuvaamaan venetsialaisia:-) Kiitos kommentistasi Jani / Kaikki Paketissa:-)

      Poista
  14. On teillä ollut ihanan tunnelmallista!
    Eipä oo muutamaan vuoteen tullu niitä vietettyä kun muutettiin pois sieltä.
    9v. sitten meidän häät oli venetsialaislauantaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa teillä ollut tunnelmallinen hääpäivä:-) . Tuolloin on vielä useimmiten niin lämpöistä, mutta kuitenkin jo pimeää. Kiitos Silja:-)

      Poista
  15. Kyllähän ne venetsialaiset ovat rantautuneet tänne meidänkin kaupunkiin. :) Mukava syy kokoontua yhdelle koolle herkuttelemaan ja viettämään iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillehän on varmasti jo siirtynyt tämä perinne:-) Just kiva kokoontua porukalla viettämään iltaa:-). Kiitos Kaisu!

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Mukava ja leppoinen tunnelma oli kyllä:-) . Kiitos paljon Suvituulia:-)

      Poista
  17. Ihana tunnelma välittyy näistä kuvista! Tuollaiset juhlat ovat aina mukavia, kun katkaisevat kivasti arkea. Venetsialaiset ovat itselleni tulleet tietoisuuteen vasta pikkuhiljaa, täällä Savossa ei niitä ole näkynyt. Sadonkorjuujuhlaa kyllä vietetään, ja kaupunki usein järjestää ison ilotulituksen silloin. Alueelliset perinteet ovat aina niin mielenkiintoisia ja ihana, kun jaoit juhlienne tunnelmaa tännekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin niin parasta, kun normaali viikko saa oman lisä mausteen. Saa aivan eri tavalla aikaiseksi monenlaista:-) . Kiitos Hanna Mi:-)

      Poista
  18. meillä ei täällä päin vietetä venetsialaisia :) Mutta monenmoista oon niistä kuullut..Perinteisiin kuuluu aikataika-tapahtuma,joka on eräänlainen kesän ja syksyn taite-kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana nimi tuo aikataika- tapahtuma:-) . Mukavia erilaisia perinteitä. Kiitos paljon suvi :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.