sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syksyistä tunnelmaa



Syksy on nyt todella saapunut. Enää ei auringon valo tuo kesää mieleen vaan ennemminkin kauniin syyspäivän. 

Tämä syksyinen kangas on todellinen väripiriste. Löysin sen Parttitukun tehtaanmyymälästä. Ompelin tyttären paidan uusimman Ottobren Rosy Grey- mallilla. Löysin taas uuden hyvän käyttökaavan.


Pihakin alkaa saada syksyistä väriloistetta ylleen. Terassin kukkaruukut ovat päivittyneet syksyisempään asuun. Illan hämärässä onkin taas kiva sytytellä ulkolyhtyihin kynttilöitä.





Ulkona olisi vielä kovasti tekemistä ennen kuin talvi voi tulla. Paljon olisi pensaiden alusissa kitkemistä. Se mikä jää tekemättä, tehdään sitten keväällä :)


Pihan perällä oleva käyttämätön saunarakennus pääsi syksyisen asunsa kanssa kuviin. Minusta katon sammalpeitto on niin ihanan näköinen. Täällä mökissä asustelee meidän portinvartijamme ;)


Nämä kuvat ovat uuden kamerani harjoituskappaleita. Ostin sen pari viikkoa sitten. Olen kyllä innoissani kameran saloista, vaikkakin vielä usein hyvin ymmälläni. Harjoituksen kautta sitä varmasti oppii aina jotain :) Kamera on muuten Canon EOS 70 D. Jos jollakin sattuu olemaan sama kamera käytössä, niin kuulen mielelläni kokemuksista :) Kuvissa oli käytössä Canonin kiinteä 50mm objektiivi ja Canonin efs 18-135 mm objektiivi.


Toivotan näiden kuvien välityksellä kauniin syksyistä päivää teille ja antoisaa alkavaa viikkoa!






52 kommenttia:

  1. Minä taisin ihastella mm. just tuota samaa kaavaa eilen illalla. Pitkästä aikaa pääsin piirtelemään uusia kaavoja ja nyt kun vielä pääsisi niitä vaatteita ompelemaan :) Viimeisiä pakollisia pihahommia pitäisi täälläkin tehdä, meillä päin on vaan ollut aika sateista, niiin eipä tuolla ulkona ole kovin viihtynyt. Mutta kerkeehän sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä malli oli sopivan väljä, mutta tykkäsin kuitenkin istuva. Saa nähdä, että mitä sitä ehtii pihalla vielä tehdä. Paljonhan se todellakin riippuu ilmoista :) Kiitos Eerika!

      Poista
  2. Upean näköinen talon sisääntulo!
    Ja tuo sammalkatto saunassa on kaunis. Erikoisen näköiset seinät vanhassa saunarakennuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati - Tavallista arkea :) Eikö ole niin hauska tuo sammalkatto. Saunan seinät on ilmeisesti rakennettu vanhoista patruunalaatikoista, näin minulle kerrottiin:)

      Poista
  3. Tosi kaunis kangas on löytynyt puseroon. teillä on kyllä ihanan näköinen terassi. Mukavia kuvaussessioita uuden kameran kanssa, minulla on Olympus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kangas oli niin herkku :) Terassi on aika iso ja välillä tuntuu vähän vaikealta sisustaa sitä. Sisustusideat olisivat niin tervetulleita niin sisälle kuin ulos terassillekin :D Kiva on opetella uuden kameran käyttöä. Kiitos Vaateviidakon Pirjo kommentistasi!

      Poista
  4. Syksy, se on totisesti tullut: sade ropisee ikkunoihin ja puiden lehdet muuttavat väriään. Minäkin kiinnitin huomiota tuohon saunan seinään - se on yhtä ihastuttava kuin katon sammalpeite, jotenkin sadunomainen. Aika herkulta kuulostaa uusi kamerasi, onnistuneita otoksia uuden kameran kanssa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on niin mielenkiintoinen vuodenaika. Toisaalta on niin haikea luopua kesästä, mutta syksyllä on kiva alkaa odottaa joulua ja alkaa tunnelmoimaan kynttilöillä. Muutenkin sisähommat kiinnostavat enemmän. Kiitos paljon Oman näköinen:)

      Poista
  5. Hieno kuosi paidassa!
    Ja punaisen mökin seinät näyttävät jänniltä!
    Tiedätkö mistä ne on tehty?

    Kaunis syksy kotiovella ja kamera on varmasti hyvä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinät on tosiaan kuulemma rakennettu vanhoista patruunalaatikoista. Jännä materiaali tosiaan.
      Kiva olisi vielä tehdä terassille oveen joku kranssi luonnonmateriaaleista:) Kiitos Mantelilaakson Susanna:)

      Poista
  6. Kaunis pusero ja niin ihania kuvia!

    VastaaPoista
  7. Kaunis pusero ja hienot on kuvat. Ihanaa et sait uuden lelun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lelu on hyvä "sana". Sitähän se tavallaan on. Mukava on leikkiä ja kokeilla mitä sillä saa aikaiseksi. Kiitos paljon Hieno tar:)

      Poista
  8. Ihana kontrasti tuon teidän talon ja saunamökin välillä. Mitä materiaalia tuo saunan seinä on, kun se näyttää niin viehättävältä. Hyvännäköinen tuo paitakaava. On se mukava aina välillä kokeilla jotain uuttakin kaavaa, vaikka se kaavojen piirtäminen minulle ainakin on vähän sellaista pakkopullaa. Tykkäätkö sinä jäljentää ja piirtää kaavoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, patruunalaatikoista kasattu tuo sauna on kuulemma. Kuulostaa aika jännältä ja mielenkiintoiselta:) Olen ollut todella laiska piirtämään kaavoja. Pitkään käytin vanhoja peruskaavoja ja nyt olen päättänyt vähän reipastua kaavojen piirtämisessä. Tuo kyllä niin kivasti vaihtelua kun kokeilee erilaisia malleja:) Kiitos paljon Pikku Akka:)

      Poista
  9. Talonne sisääntuloterassi on todella kaunis! Ja niin suloinen tuo pieni saunamökki sammalkattoineen. Ihanaa, että olette säilyttäneet sen. Mukavia kuvaushetkiä! Minulla on myös Canonin kamera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunarakennus oli tontin reunassa kun ostimme tontin. Se on niin viehättävä, ettei sitä raaski pois ottaa:). Sisältä se on kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta emme ole ottaneet sitä käyttöön. Canonilla on kiva kuvata ja varsinkin kun tekniikka on jo vähän tullut tutuksi. Kiitos paljon Airisrannan Päivi:)

      Poista
  10. Ihanan värikäs kangas ja oikein kivan mallinen paita. Kivoja harjoituskuvia, mökki on minustakin suloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas on niin kivan syksyisen raikas. Minusta siinä on onnistunut kuosi:) Kiitos paljon Raisa P :)

      Poista
  11. Mikä ihana saunamökki sammalkattoineen. Sielläpä olisikin tunnelmallista saunoa. Onko se joskus siis ollut teillä käytössä? Teidän talo näyttää kyllä niin upealta. Siitäkin olisi kiva nähdä enemmän kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme ole käyttäneet saunaa. Olemme joskus miettineet, että voisiko sitä ottaa käyttöön. Se sijaitsee vaan talosta vähän etäällä ja tien reunassa:) Aika vähän on tullut kuvattua taloa, ehkä vähän samoista kohdista vaan. Voisin joskus kuvailla enemmänkin. Nyt varsinkin, kun on oma kamera käytössä, niin ehkä tulisi enemmänkin kuvattua :) Kiitos paljon Toiveettodeksi:)

      Poista
  12. Paita on kaunis väripilkku syksyyn ♥ Ja tuo teidän talonne, vau! Onnea uudesta kamerasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hannariina :) Paita on kyllä oikea väripiriste:)

      Poista
  13. Kivan syksyinen paita! Ja niin ihanan iso teidän terassi! Kelpaisi mullekin tuollainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni:) Olemme kyllä nauttineet kovasti isosta katoksellisesta terassista. Se puuttui meidän ensimmäisestä talosta.

      Poista
  14. Onnea uuden kameran omistajalle! Hienoja kuvia olet jo nyt saanut aikaiseksi teidän viehättävästä pihapiiristänne. Onkos nyt ilmestynyt uusi Ottobre jo kun en aina pysy perässä ;). Täytyykin siinä tapauksessa poiketa lehtihyllyllä :). Monikäyttöisen ja kivan värisen paidan olet ommellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Ottobre oli 4/2015 - lehti. Siinä oli minusta kivoja malleja :) Tuntuu, että meidän piha on vielä niin keskeneräinen ja paljas. Jotain sinne olemme istuttaneet, mutta voisi vielä lisätä kivoja pensaita tai puita. Kuvaamisessa on vielä paljon opittavaa, mutta niin mukavaa se kyllä on :) Kiitos sinulle Krista:)

      Poista
  15. Huikean kaunis paita, ihanat värit ♥
    Saunamökki on myös ihana! Ja Onnea uudelle kameralle ☺!! Minäkin haaveilen uudesta kamerasta:)
    Kauniita syyspäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös haaveillut pitkään omasta kamerasta, kun tykkään kuvaamisesta. Olen kyllä ansiokkaasti saanut lainata poikamme kameraa, mutta välttämättä kamera ei ole ollut aina kotona tavoiteltavissa, kun sitä olisin tarvinnut. Nyt oma kamera on siellä missä minäkin :D Jospa sinäkin joskus saat oman uuden kameran:) Kiitos sinulle Tarja:)

      Poista
  16. Tuota samaa kaavaa ihastelin itsekin mutta pienin koko taisi olla siinä 134. Kauniin kankaan löysit paitaan - piristystä pimenevään syksyyn!
    Onnea uudesta kamerasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maija N :) Harmi kyllä,kun hyvässä kaavassa ei ole oikeita kokoja. Joskus olen kyllä summissa vähän suurentanut tai pienentänyt jotain hyvää kaavaa. Aina se ei kyllä ole mahdollista ja helppoa:)

      Poista
  17. Onnea uudesta kamerasta ja objektiiveista! Minun pitäisi kans hankkia uusi objektiivi mutta en oikein tiedä millaisen sitten tarvitsen. Minullakin on tuo kiinteä objektiivi mutta se on jotenkin kummasti jäänyt vallan käyttämättä. Pitääpi taas kaivaa se esiin. Iloa kuvailuun! Ja hienon paidan olet tehnyt. Tyttösen kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kovasti 50 mm kiinteästä. Se on niin valovoimainen. Tietysti sisätiloissa joskus hankala käyttää. Aika vaikea noista objektiiveista on tietää. Minä otin tuollaisen kohtuullisen perusmallisen. Olen kyllä tykännyt tuosta 18-135 objektiivistakin. Kiitos paljon Arkinen:)

      Poista
  18. Aivan ihana väripilkku tuo paidan kuosi! Niin kaunis ja raikas. Onnea uudesta kamerasta ja iloisia kuvaushetkiä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pizzicato:) Kangas oli taas niitä herkkukankaita, jonka ompelu on niin mieluisaa kuin voi olla :)

      Poista
  19. Syksyinen havaijipaita:) Todella nätti ja kuosi myös! Ihastelen niin tuota teidän siistiä ja kaunista pihaa, meidän piha on hyvin kaukana tuosta..:D Onnea uuden kameran omistajalle! Hienosti olet päässyt tutustumaan kameran saloihin, upeita kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Villa Pipo:) Kyllä pihalla voisi olla paljon enemmän istutuksia ja kaunistuksia, mutta mennään nyt näillä. Joskus sitten olisi kiva vähän lisäillä sinne jotain. Olen kyllä aivan innostunut kuvailemaan:)

      Poista
  20. Kauniit värit paidassa! Missä parttitukku nykyään on ja mihin asti auki? Pitäisi piipahtaa joskus ohikulkiessa. Onnittelut uudesta kamerasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda:) Parttitukku on nykyään Indolan teollisuusalueella. Aukioloajat on suunnilleen 10-16 tai 10-17. Siellä on kyllä mahtavat kangasvalikoimat. Joskus sinne tulee eksyttyä:)

      Poista
  21. Ihana värikimara paidassa! Teillä on kaunis koti. Kauniita kuviasi on ilo katsella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos ilahduttavasta kommentistasi Kehrä :)

      Poista
  22. Ihanan pirteät värit puserossa! Juuri hyvä väripiriste syksyyn. Kaunis pihapiiri ja sammalkatto on niin suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marle:) Sammalkatto on kyllä niin suloinen. Joskus olen nähnyt lintujen hakevan keväällä sieltä pesäntekomateriaalia :)

      Poista
  23. Pusero sopii kauniisti tyttärellesi, ihana pirteys tuo kuosi ja värit! Teillä on kaunista pihallakin, etukuisti on niin kutsuva. Saunamökin tunnelma on ihan omaa luokkaansa, katto sammaleineen niin herttainen. Onnea uudesta kamerasta, kuvasi näyttävät todella hyville :). Iloista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Kommenttisi on mieltä lämmittävä <3

      Poista
  24. ihanan piristävän värinen paita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon suvi :-) Aivan jäänyt huomaamatta nämä viestit, voi että.

      Poista
  25. Kylläpä onkin kaunis kuosi ja malliltaankin paita niin soma <3 Ja niin viehättävä pihasauna aivan ihastuttavine patruunalaatikkoseinineen, sammalkattoineen kaikkineen! Kotinne näyttää myöskin aivan ihastuttavalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunamökki on niin söpö kyllä, että sitä on niin kiva vaikkapa keittiön ikkunasta katsella. Sitä ei kyllä raaski pois laittaa, vaikka tällä hetkellä onkin tarpeettomana.
      Lämmin kiitos sinulle Kaaru - Pieni lintukoto :-)

      Poista
  26. Ihania kuvia ja voi vitsi mikä piha! Itse haaveilen salaa siitä, jos vaikka joskus voisi itsekin laittaa etuoven portaille lyhdyn ja vähän kukka-istutuksia :) Toistaiseksi kerrostalossa asuessa ei paljon sytytellä käytävään lyhtyjä palamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle Ma-Ri-A:-) .
      Toivottavasti sinä saat sen oman pihan, josta saat nauttia <3

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.