lauantai 5. syyskuuta 2015

Three Times T- trikoopaitoja pienelle pojalle



Ahkera pieni työmies on niin onnellinen uusista paidoistaan. Varsinkin kaivuripaita on kovin mieleinen. 


Kangas löytyi loppukesästä HH kankaasta ja taisipa olla alehyllyssä ja hinnaltaan todella edullinen. 

Minulla on ollut tarkoitus jo pitkään päivittää lasten paitakaavoja uusiin kokoihin. Niin paljon ompelen ilman kaavoja, vanhoja paitoja hyödyntämällä. Nyt halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta mallia ja sellainen löytyi uusimmasta Ottobresta 4/2015 nimeltä Three Times T -trikoopaita. 


Malli on kaula-aukon suhteen aika kiva. Se ommellaan eri tavalla miten olen vastaavan tyylisen kaula-aukon ennen ommellut. Tässä mallissa olan viistot kappaleet eivät mene täysin päällekkäin vaan etukappale on raglanmallinen ja takakappaleen olat jatkuvat etukappaleen puolelle. 

Pieni farkkutasku on minusta kiva lisuke etukappaleelle.


Tässä paidassa oli sama kaava käytössä ja kankaana Paapiin myymälästä ostettu kakkoslaatuinen trikoopala. 


Kangas ei ihan riittänyt koko takakappaleelle. Keksin mielestäni hyvän syyn lisätä Paapiin musta-valkopilkullista kangasta puuttuvaan osaan eli pienet mustavalkoiset pilkut ovat sorakiviä, joita työkoneidenkin alla on. Mitä olette mieltä ideasta :)



Pikkupojan kuvaamisessa saa olla aika sukkela. Liikettä ja touhua riittää :) Nyt hän oli kyllä oikein mielellään kuvaustouhussa mukana ja niin olin minäkin.

Huomaan päivitystahdin jämähtäneen kertaviikkoon ja näin viikonlopulle. Tämä tahti tuntuu tällä hetkellä sopivalta ja toivottavasti se on sitä myös teidänkin mielestä:)

Aurinkoisia hetkiä päiviinne ja kynttilän loistetta iltahetkiin!



54 kommenttia:

  1. Ihania paitoja pikkumies on saanut. Ja on miehekkäät koneet kankaissa. Yksityiskohdat ovat niin hienoja näissä paidoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaat on kyllä tosi kivat ja just pienelle pojalle on tosi tärkeetä, että kuosit ovat mielenkiintoisia :) Kiitos paljon Vaateviidakon Pirjo:)

      Poista
  2. Tosiaan käy hyvin nuo "sorat" tuonne niskaan! Hieno yhdistelmä, ja väritkin täsmäävät. Tuo oli kiva paitakaava, samaisella kaavalla eilen ompelin yden paidan. Paras päivitystahti on se mikä sopii itselle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava oli tosi kiva. Malliltaan aika istuva. Tein 4v pojalle 110 cm koolla. Hän on kyllä aika pitkä poika, että pituutta olisi voinut helmaan ja hihoihin ehkä vähän lisätä, mutta hyvin käy näinkin.
      Kyllä tämä tahti postaamisen suhteen tuntuu nyt mielekkäältä ja sillä mennään:) Kiitos paljon Tiina :)

      Poista
  3. Hienot paidat! Tuo kaivuripaita on etenkin mainio. Farkkutasku sopii siihen tosi kivasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaivurikankaassa oli pikkuisen sinistä ajoneuvojen ikkunoissa ja jotenkin alusta asti ajattelin farkun käyvän siihen hyvin. Hyvin tasku siihen passaakin:) Kiitos paljon Sanna:)

      Poista
  4. Upeat paidat! Soraideahan on loistava, toimii todella hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi joskus välähtää ideoita ja työskentely pystyy jatkua. Parasta vielä, jos idea ei ole liian teennäinen. Minustakin "sorakangas" passaa kivasti kankaan jatkoksi. Kiitos paljon Airisrannan Päivi:)

      Poista
  5. Tuo kaava näytti minustakin aika kivalta, voi olla että jossain vaiheessa otan myös kokeiluun.. Kivoja kummatkin paidat. Hienosti sopii niskaan tuo "sora" . :) Päivitystahtisi on oikein hyvä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa :) Suosittelen kokeilemaan ko. kaavaa. Minusta se oli oikein hyvä:)

      Poista
  6. Kivoja paitoja, jotka aivan taatusti ovat käyttäjälleen mieluisia. Tuo "sorahan" sopii mainiosti tuonne selkäpuolelle :) antaa mukavasti ilmettä! Täytyypä laittaa korvan taa tämäkin kaava. Jos joskus innostuisi kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuinen oli niin innoissaan kankaista. Varmaankin kuvaaminenkin oli niin kivaa, kun hän tiesi, että sen jälkeen voidaan paidat ottaa käyttöön:) Kokeilehan sinäkin kaavaa. Se on kivan perusmallinen, mutta pienet yksityiskohdat muuttavat ilmettä. Kiitos paljon Kaaru - Pieni lintukoto :)

      Poista
  7. Tykkään myös tuosta paidan mallista, kiinnitti huomion selaillessa lehteä. Peruspaitoja yritän täälläkin tehtailla, vaikka ison säkin kävin jo kaupasta ostamassa. Kummankin lapsen vaatekaapit tyhjensin pienistä vaatteista ja en ehdi kyllä koko vaatevarastoa itse ompelemaan. Nyt on siis pojan synttärilahjaksi saatu lahjakortti vaatekauppaan tuhottu:D Ihanista kankaista olet paidat ommellut ja tuo pilkullinen sopii kyllä mainiosti työkonepaitaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläkin on siis tyhjennetty kaappeja :D Samaa puuhaa tein hetki sitten minäkin ja tilasin nettikaupasta läjän perusvaatetta. Minulle ompelu on aivan harrastusta. En jaksa ja ehdikään kaikkea tehdä. Ehkä minulle ainakin tulisi urakoinnin meininki jos kaiken yrittäisin tehdä ;)
      Kivakuosisia kankaita on niin kiva ommella ja työstää. Niistä saa helposti hyvännäköistä vaatetta. Kiitos paljon Villa Pipo :)

      Poista
  8. Ompas hauskoja ideoita! Sorat aivan mainio juttu, ei olisi välähtänyt itsellä. :) Kaivuri-kangasta löytyy täältä, oli aika edullista, farkku ja siniset resorit tuovat kivasti eloa kankaaseen. Kaava näytää myöskin hauskalta. Mukava kuulla sinusta näin kerran viikossakin, täällä bloggaustahti taitaa olla vielä hitaampi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin passaa minulle sinun postaustahtisi :) Kiva kuitenkin päivittää tekemisiä tänne ja kommentoida teidän samanhenkisten kanssa. Muistelinkin kaivurikankaan olleen edullista:)
      Kiitos paljon Katja /Kakarat:)

      Poista
  9. Tosi kiva tuo ensimmäisen paidan pääntie! Minäkin olen meidän pojalle jollain vanhemmalla Ottobren kaavalla ommellut joskus pari paitaa, jossa on samantapainen kirjekuoripääntie. Jälkimmäisen paidan sora-idea on mainio! Tekee paidasta heti paljon mielenkiintoisemman, kun on pientä jujua. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen varmaan tehnyt minäkin samantyylisellä ohjeella kirjekuoripääntien (olipa muuten kuvaava nimi). Tämä olikin hieman erilainen ohje ja jouduin ensin vähän pähkäillä miten se tehdään, mutta kun aikani tavasin ohjetta, niin kyllä se sieltä aukeni:) Kiitos paljon Pizzicato:)

      Poista
  10. Ihanat paidat on poika saanutkin,kelpaa niitä pidellä :)

    VastaaPoista
  11. Kivat paidat - värit sopivat ihanasti syksyiseen touhuiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo sävyt sopivat niin metsän keskelle, että halusin vaatteet siellä kuvata. Leikin keskellä kuvaaminen sitten järjestyikin :) Kiitos Maija N:)

      Poista
  12. Tosi kivat paidat touhukkaalle työmiehelle! Hyvä idea tuo "sora". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda:) Onneksi joskus niitä välähdyksiä mieleen tulee ja ompelu mahdollistuu:)

      Poista
  13. Ihania kankaita oletkin löytänyt. Ja kuvausympäristökin sopi näihin paitoihin ja pieneen työmieheen oikein mainiosti. Minusta tuo raglahia tekee paidasta jotenkin istuvan ja on myös kiva yksityiskohta. Syksyn iloa sinulle Kanneli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kovasti raglanmallisesta hihasta ja sellaisesta myös itselläkin. Metsä on niin mahtava kuvauspaikka. Jotenkin vaatteiden värit loistavat erilailla siellä metsän sävyjen keskellä. Kiitos paljon Kaisu:)

      Poista
  14. Voi kuinka ihania, varmasti tuon ikäisen pojan suosikkipaidat. Meilläkin pojalla oli pienenä paljon juurikin näitä kone-aiheisia paitoja, "kaakku"paitoja, niin kuin poika yleisesti kaikkia kaivinkoneita ja katujyriä nimitteli. Tuo sora on aivan huikea idea,taitaa olla juuri samaa kangasta, mitä olen miettinyt kolulupojan paitaan tehosteeksi, mutten ole vielä hänellä ehtinyt hyväksyttää :). Kerta viikkoon on oikein sopiva päivitystahti, siinä on mukava säänänmukaisuus ja osaa sitten jo vähän odottaa, että sinulta kohta joku kiva postaus tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista kommentistasi:) Onkin niin kiva, kun teitä vakiovierailijoita on tullut niin paljon blogiini ja ilahdun aina jokaisen sanasesta <3
      Ihana nimitys teidän pojalla oli konepaidoista:) Jännä nähdä mitä keksit pojalle tuosta sorakankaasta :)

      Poista
  15. Onpa ihanat kuvat luonnon keskellä :)

    VastaaPoista
  16. Nuo kankaat olisi meidän Yksiveen mieluiset. Kaikki työkoneiden kuvat pörisyttävät hirmuisesti. Kiva tuo uusi kaava. Ajattelin itsekin sitä kokeilla, kunhan on uusien paitojen vuoro. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pikkupojat tykkäävät tällaisista kankaista. Meidänkin 4v oli aivan mielissään niistä:) Kaava oli kyllä kiva ja niin mielenkiintoinen ommella erilaisen kauluksen vuoksi. Kiitos Pikku Akka kommentistasi:)

      Poista
  17. Kivat kuosit, niin pirteät. Tykkään tuosta pikkutaskusta. Minäkin aloitin pitkähihaisten teon. Alkaa olla jo viileää:) t. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirta kommentistasi:) Olisipa kiva nähdä ompeluksiasi. Teehän blogi:)

      Poista
  18. Huippu hienot kankaat työmiehelle! 'Sorakin' sopii just hyvin selkään. Kerta viikossa päivitys ei ole ollenkaan harvoin. En minä ainakaan saa järkevää päivitettävää monta kertaa viikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin ajatellut, että kerran viikossa on just sopiva tahti minulle tässä elämän tilanteessa. Aiemmin kun olin kotona lasten kanssa, niin ehdin ommella enemmän. Nyt työjutut vievät päivästä niin paljon aikaa, ettei vaan ehdi harrastamaan samaan tahtiin. Minustakin on sitten kiva tuoda tänne sellaista, mikä on omastakin mielestä mielenkiintoista ja mukavaa :) Kiitos paljon Saija:)

      Poista
  19. Makeat paidat pojalla kyllä! :) aika hauska tuo kaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava on kyllä onnistunut juttu:) Onneksi satuin sen just piirtämään:) Aina en ole tyytyväinen valmiisiin kaavoihin, mutta tämä on onnistunut. Kiitos paljon Nanni:)

      Poista
  20. Katoinkin heti ennen kuin edes kerkesin lukea tekstin, että pilkut on ilmiselvää soraa mitä työkoneet kärräävät. Sopii kyllä niin hyvin työkonekuosin kanssa. Kivoja vaatteita on poitsu saanut. Paita näyttää tosi kivalta. Voisi itsekkin katsastaa kyseistä lehteä kirjastosta, kun paitoja pitäisi täälläkin alkaa jossakin vaiheessa tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun hauska, että ajattelit noin. En siis mennyt pahasti mönkään sorajutun kanssa. Tosi kiva välillä tehdä uudella kaavalla, ihan piristävää ja motivoivampaakin:-)
      Kiitos paljon Eerika:-)

      Poista
  21. Tosi hienoja paitoja ja kauniit värit! Vihreä paita on superhieno johtuen juuri tuosta takakappaleesta :)
    Samoin mulla on harvakseltaan noita postauksia tullu, ehkä sitten talvella on aikaa enemmän kun ei ole noita pihahommia !! Mukavaa viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kommenttisi Tarja <3 Kiitos sinulle.
      Kyllähän kesäaika on erilaista talveen verrattuna. Pihahommat, matkustelu ja ihan ulkoilu suuremmassa määrin vievät bloggaamiselta aikaa ja mikä on sinällään ihan hyväkin asia :-D

      Poista
  22. Tuo kirjekuori pääntie on minulla kyllä kaivellut. Ompelin muutama vuosi sitten silloiselle pikku pojalle sellaisen pääntien ja en ollut tyytyväinen. Pääntie valui... vika oli ompelijassa tai sitten kaavassa ; ). En tiedä.. sen jälkeen en ole yrittänyt kirjekuori pääntietä. Mutta nyt taidan nykyisille pikkupojille kokeilla Tätä kaavaa. Mukava saada vaihtelua paitoihin. T.Vakio lukijasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin, hirmu kiva kun jätit kommenttia, kiitos sinulle:-) . Ja mukava kun käyt täällä lukemassa:-)
      Tiedän just mitä tarkoitat perinteisellä kirjekuorimallin löysyydellä. Tässä mallissa sitä ei ole kun kirjekuoren osat on ommeltu toisiinsa kiinni. Ne eivät jää avoimiksi. Kannattaa kyllä kokeilla tätä mallia jos vaan innostut:-)

      Poista
  23. Wau, on ne niin hienoja paitoja molemmat! Meilläkin kelpaisi pojalle nämä ihan varmasti. Katsoin minäkin tätä kaavaa, mutta en ole vielä kokeillut. Ihania metsäkuvia, syksyllä ulkona on niin kaunista (kuten monina vuodenaikoina :D). Kerta viikkoon on oikein hyvä päivitystahti, siinä ehtii jo hitaampi lukijakin pysyä touhussa mukana. Minullakin taitaa väkisin mennä siihen kerta viikkoon tahtiin, kun en aina ehdi kommentoimaankaan kaikkiin blogeihin heti :). Ihanaa syksyistä viikkoa sinulle ja perheellesi <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi:-) . Uskon myös, että vähän isommatkin pojat tykkäisivät tällaisista työkonekankaista.
      Eiköhän mennä näillä aikatauluilla mikä tuntuu parhaimmalta. Silloinhan se on myös luontevaa:-).

      Poista
  24. Onpas kivannäköisiä paitoja! Kankaatkin näyttää siltä, että meidänkin pikkumies olis mielissään :) Ja tosiaankin näyttää soralta tuo kaistale paidassa, kekseliäs olet ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Olga/ Linnamaista elämää:-). Kankaat oli kyllä niin poikamaisia ja kivoja:-)

      Poista
  25. Kivoja paitoja! Mukavannäköinen kaava. Nämä uppoaisivat meidän pieneen mieheen ihan täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava oli äärimmäisen hyvä. Harvemmin on noin hyvänmallinen kaava. Koko olisi ehkä voinut meidän 4 -vuotiaalla olla 116 cm. Kiitos paljon Kaikula:)

      Poista
  26. Suloinen pieni mies uusissa ihastuttavissa paidoissaan!

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.