tiistai 3. marraskuuta 2015

Auringon kultaamat sävyt



Sopivan pieni kuvioneulekangas oli kuin luotu tähän v-kaulusmalliseen paitaan. Neule on majaillut kangaspinossa jo pitkään, mutta tämä aiemmin ompelemani ruusupaita antoi inspiksen paidan malliin. Olen nimittäin ollut kovin tykästynyt tähän lyhyeen ja rentoon farkkujen kanssa käytettävään paitamalliin.

Resorien väri tuotti hieman pohdintaa, sillä haluaamaani harmaan sävyä ei ollut tummassa sävyssä eikä vaaleassa sävyssä tarpeeksi riittämään koko paitaan. Kompromissini oli laittaa tumma sävy helmaan ja vaaleat hihoihin ja kaulukseen. Aika hyvä, eikö vaan :)

Nyt opin myös miten v-aukkoinen kaulus saadaan yksinkertaisesti ja siististi tehtyä. Vinkiksi muillekin, että Ottobre woman 5/2015 -lehden malli 1. Twig jerseymekon ohje kertoo tämän selkeästi. Enpä olisi hoksannut, että ei v- muoto vaadi muuta kuin pienen muotolaskoksen eteen resorin nurjalle puolelle.

Kangas on löytö EK:n paloista.



Paidan sävyt ovat kauniin syksyisen merimaiseman kanssa niin hyvin yhteensopivat.

Syyspäivien auringonpaiste aivan kultaa heinät ja kaislat.



Tämä paita ei vaadi selittelyjä, sillä malli on juuri sama kuin ylemmässäkin paidassa:)



Kyllä luonnon sävyissä onkin paljon meille annettavaa. Aurinko niin upeasti kirkastaa meren ja luonnon sävyjä. 

Pienen pakkasjakson jälkeen on ollutkin taas melkoisen lauhaa ja lämmintä. Nautitaan vielä kauniista syksystä. Talven aika on vielä edessä :)

Mukavaa viikon jatkoa teille jokaiselle blogissani vierailevalle :)




44 kommenttia:

  1. Kivat paidat! Saisinpa omatkin ompelukseni valmiiksi ja kuvattua, sulla on niin tunnelmalliset näpsäykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompeluintoa sinulle :) Kuvaushetken järjestäminen on joskus työlästä tai helposti tulee siirrettyä kuvien ottoa :) Kauniina ilmana on mukavampi kuvata. Näitä kuvia ottaessa oli aika kova tuuli ja hiukset lensivät suuntaan ja toiseen :) Kiitos kommentistasi Hieno tar :)

      Poista
  2. Oletpa löytänyt itsellesi hyvin sopivan paitakaavan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka :) On kyllä mukava tehdä sellaista mallia, josta pitää ja jota tulee sitten pidettyäkin :)

      Poista
  3. Ihania ompeluksia! Huikeita syksyn kuvia! Pian fiilistellään joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, aika pian on jo joulu. Eräs joulucd -uutuus on jo päässyt tehokkaaseen käyttöön :) Kiitos paljon Ride :)

      Poista
  4. Kivan näköiset paidat! Todella kauniit kuvat :)

    VastaaPoista
  5. Kivat paidat. Kauniita maisemakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P:) Niin kauniisti aurinko paistoi tuona kuvauspäivänä, että mukava oli kuvailla.

      Poista
  6. Kauniita syksyauringon kultaamia kuvia! Paidan malli on tosiaan hyvä. Tuon ensimmäisen paidan siksak -kuvio on tosi kiva ja siitä tulee vähän neulepuseron fiilis. Minäkin olen joskus Ottobren ohjeella tehnyt V-pääntien ja yllätyin miten helposti se syntyikään :) Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen etsinyt ja löytänytkin viime aikoina neulemaisia kankaita. Yllättävän lämpimiäkin ovat neulekankaat päällä. Niin näppärä oli tehdä v- aukko. Aivan turhan hankalasti näpersin ensimmäisen version ;) Kiitos paljon sinulle Pizzicato:)

      Poista
  7. Hyvän näköinen paidan malli! Sikasak-kuvioinen paita sulautuu maisemaan niin ihanasti, upeat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja:) Minustakin sävyt oli niin just maiseman sävyjen kanssa. Aika hauska sattuma :)

      Poista
  8. Upeat paidat <3! Tuo onkin tosi kaunis paitamalli, vois itellekin kokeilla :-) Normipaidat aina niin pitkiä farkkujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan tuota mallia. Uskon, että pidät siitä. Olen kova farkkujen kuluttaja ja just lyhyt malli on kivempi niiden kanssa. Kiitos paljon Sari :)

      Poista
  9. Paidathan istuu just eikä melkein! V-pääntie on kaunis, miksihän sitä tulee niin harvoin tehtyä mihinkään. Ihania tunnelmallisia kuvia olet ottanut, niissä näyttää Suomen luonto tosiaankin kauneutensa! Ei millään uskoisi ulos katsoessa, että on jo marraskuu. Kyllä meitä nyt hemmotellaan sen alkukesän harmauden ja kylmyyden jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tykästynyt tuohon kaula-aukkomalliin. Jotenkin itsekin olen sitä "vierastanut" ja eipä minulla v-aukkoisia paitoja ole ollutkaan. On kyllä niin hassua, että on jo marraskuu. Tälläkin hetkellä niin kauniisti paistaa aurinko. Ihana, ettei ole niin mahdottoman pimeää. Kiitos paljon Krista:)

      Poista
  10. Ai että on kauniita paitoja ja tuo malli sopii sinulle kyllä niin hyvin! Nyt ollaan kyllä saatu ihanan aurinkoisia päiviä paljon taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni kommentistasi:) Eikö ole ollutkin niin ihania syyspäiviä.

      Poista
  11. Juuri samat sävyt vedessä ja kaislassa kuin paidassasi, kaunis! Toinenkin paita on kiva. Tuon mallinen pusero on juuri sellainen, että se on kiva vetäistä aamulla päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin kiva vetäistä päälle. Pitkät hihat ovat lämmittävät ja paita ei pursuile helmasta päällystakin alta ;) Kiitos paljon Saija :)

      Poista
  12. Ihania! Tuo malli on aivan loistava paidalle, vuosia sitte minulla oli yks kaupasta ostattu samanmallinpaita ja se tuli käytettyä ihan loppuun.
    Niin kaunista luontoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin varmaan joudut verestelemään vanhoja ja tekaista itsellesi tuon mallinen paita :) Minustakin malli on tosi kiva. Kiitos paljon Silja :)

      Poista
  13. Paidat ovat malliltaan todella hyvännäköiset. Ja kuvat merimaisemista ihanat. Kyllä ruskean sävyt ja sininen on kaunis yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Airisrannan Päivi :) Joskus olenkin ajatellut, että ehkä kankaiden suunnittelijat ottavat luonnosta väri-ideoita. Tämän siksak- kankaan suhteen on varmaan niin käynyt :)

      Poista
  14. Kauniita ja istuvia paitoja. Samalla myös niin siistejä ja mukavan rentoja:) Nyt en muista mihin vaatteeseen olen ommellut juuri tuolla samalla tyylillä v-aukon, mutta ohjeen siihen löysin Ompelun abc -kirjasta. Hyvä ja toimiva konsti:) Niin ja upeita kuvia, Instagramissa niitä olenkin ihastellut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Villa Pipo:-). Olikin aivan tarve näille peruspaidoille, pari on vielä postaamatta. Yritin kaupoissakin kiertää ja jotain löytää, tuloksetta. Nyt minulla on useampi hyvä käyttöpaita :-) V- aukon ohje on kyllä näppärä ja helppo:-)

      Poista
  15. Tosi kiva paitamalli, taipuu monesta materiaalista tehtäväksi. Kauniita kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, tämä malli ei oikeastaan tarvi muuta kuin joustavan kankaan ja niitähän löytyy monennäköisiä :) Kiitos paljon Vaateviidakon Pirjo :)

      Poista
  16. Kauniita kuvia & hienoja paitoja ☺!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja :) Silloin oli niin upea auringonpaiste. Nyt tässä vastaillessa taitaa ulkona sataa tihuttaa ja on kovin pimeää. Nyt se syksy on sitten todella näyttänyt kasvonsa ;)

      Poista
  17. Paidat ovat todella hyvän näköisiä molemmat. Eri sävyiset resorit näyttävät kivalta. Niin istuvia ja hyvän mallisia vielä. Upeita kuvia ❤ . Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo erisävyiset resorit oli kiva lisuke, tykkäsin itsekin :) Joustava kangas on niin miellyttävä ommeltava ja joustavuus armahtaa ompelijaa monessa kohdassa :) Kiitos paljon Hanna Mi <3

      Poista
  18. Hienot ja hyvin istuvat paidat. Minä en aina ymmärrä missä menee vikaan, jos teen samalla kaavalla, samanoloisista kankaista, mielestäni samoilla saumanvaroilla, niin silti ne on ihan erikokoiset :D.
    On ollut kyllä lämmin syksy, ei uskoisi marraskuuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta :) Näissäkin paidoissa jouduin kainalon istuvuutta vielä parantaa. Leikkasin kyllä vanhan paidan mukaan ja silloin tarkkuus ei ole niin sataprosenttista. Minulla olikin tarkoitus piirtää uusista paidoista kaava, mutta olen aivan unohtanut :) Kiitos sinulle kommentistasi mARa:)

      Poista
  19. Oi että, kauniita molemmat paidat. Sinä osaat tehä itsellesi hyvin istuvia vaatteita. Tullee varmasti myös pidettyä vaatteita kun ne sopii täydellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Näppi :) Kyllä minun tulee käytettyä ompelemiani vaatteita. Toki joskus joku vaate ei niin miellytäkkään, mutta meneepä sitten vaikka kotipaitana.

      Poista
  20. Näyttää kivan malliselta paidalta ja sopivat sinulle hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon aino-maria :) Tämä malli on ollut tosi kiva ja olen kovasti jo käyttänyt näitä paitoja.

      Poista
  21. Kiva, Missoni-henkinen paita tuo ensimmäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Iloinen Kulkuri. Kävinkin googlettamassa Missoni- henkisiä paitoja ja aivan totta, samaa tyyliä oli siksakkuvioinnissa. Kiva oli nähdä tuota mallistoa :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.