sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Peruspaitoja edelleenkin



Tämä postaus on tavallaan jatkoa edelliselle postaukselle, sillä taas on esittelyssä peruspaitoja ja maisemakuvia :)

Nämä paidat samoin kuin edellisen postauksen paidat ovat sellaisia pikainspiraation tuloksia.

Tiedätte varmasti tunteen, kun innostuu jostain ja heti pitää päästä työskentelemään ja tunne työn teossa on, että tästä tulee hyvä. No, näin koin, kun nämä peruspaidat surautin. Eihän näissä malleissa mitään ihmeellistä oikeastaan ole, mutta tunne ja tieto, että näitä tulee varmasti käytettyä ja nämä ovat hyviä minulle, on hykerryttävä.


Kankaat ovat paikallisen tehtaanmyymälän aarteita. Menin sinne kangasostoksille toiveenani löytää neulekankaita ja niitä harvinaisuuksia löysinkin.
Musta kimallepintainen neule muotoutui peruspaidan kaavasta, johon lisäsin korkean kauluksen kankaasta kaksinkertaisesti leikattuna. Raitaneuleen leikkasin kaavalla, jonka aikoinaan piirsin kaupan paidasta.



Nyt on ollut käsittämättömän pitkä sadejakso ja ulkona on ollut harmaata ja sumuista.
Eilen päivällä aurinko pilkisteli pitkästä aikaa pilvien raosta. Iltapäivällä se värjäsi taivaan upeaksi purppuraksi.
Haluan jaata nämä itselle iloa tuovat kuvat myös teillekin katseltavaksi.



Nämä ylä- ja alapuolella olevat kuvat ovat sadejaksoa edeltävältä pieneltä pakkasjaksolta. 


Tänään satoi ensimmäinen räntä/lumisade. Niin kauniilta ja valoisalta näyttää ulkona.

Tekisi mieli jo laittaa jouluvalot :). Pienimuotoisesti olemme jo vähän niitä  laittaneetkin:).  Aiemmin tuli laitettua jouluvalot marras-joulukuun vaihteessa, mutta nykyään, jo useamman vuoden ajan, olemme laittaneet valot marraskuun puolella. Niin lyhyt on aika, kun niitä tulee pidettyä, että on hyvä vähän aikaistaa laittoa. Vai mitä mieltä te olette :)

Onnellisia hetkiä teille kaikille !




41 kommenttia:

  1. Kauniita puseroita! Perusvaatteitahan niitä eniten tarvitsee. Ihana tuo kimallepintainen kangas <3 Kauniita maisemakuvia olet taltioinut. Täällä meillä sisämaassa on ollut nyt viikon verran lumi maassa. On heti niin jouluinen tunnelma <3 Laita vaan jo pihalle ja muuallekin jouluvalot, tuovat niin ihanaa tunnelmaa mukanaan ja valoa myös. Minä olen perinteisesti laitellut jo pyhäinpäivän aikaan kotia ja pihaa jouluiseen asuun juurikin valosarjoilla. Eikä se minusta tähän pimeään vuodenaikaan ole yhtään liian aikaisin. Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen ajatellut, että tänä pimeänä aikanahan niitä valoja juuri tarvitsee. Mukavaa tunnelmaa ne valot antavatkin.
      Kiitos paljon kommentistasi Kaaru - Pieni lintukoto :-)

      Poista
  2. Onpa ihania kuvia! Ulkona sitä valoa paremmin riittääkin. Ja meillä ainaki on "sisustusvalot" ollu heti siitä lähtien,kun kello siirtyi talveen . Näyttää siltä,että jokaisen siivouspäivän jälkeen niitähttp://www.kapynen.fi/category/17/collegekankaat ilmestyy lisääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha,mistähän tuo Käpysen "linkki" tuli tuonne väliin :D Hyvä minä!

      Poista
    2. Kiitos Paula :-) .
      Sopivasti pikku hiljaa kun alkaa laittaa valoja, niin ei tunnu mahdottomalta ;-) . On nyt niin pimeää, että mukava lisätä valaistusta.
      Oikein hyvän linkin lisäsit :-)

      Poista
  3. Ihana kaulus tuossa ensimmäisessä paidassa!
    Sievät paidat todellakin!

    Valoa kaamoksen keskelle täältä auringosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka paita on tullut lempipaidaksi. Kovasti olen sitä käyttänyt ja pessyt. Hyvänä on vaate pysynyt.
      Kiitos sinulle kommentista ja valoterveisistä. Aurinkoa on jo ikävä. On se niin vähän nyt parin viimeisen viikon aikana näyttäytynyt. No mukava kun joulu on tulossa ja sen jälkeen onkin pian kevättalvi aurinkoineen edessä :-)

      Poista
  4. Mullakin on ollut sellainen perusvaatemarraskuu. Kivoja vaatteita olet taas ommellut ja kauniit kuvat ottanut! :) Ilman muuta täytyy laittaa jo sisälle ja uloskin vähän tunnelmavaloja. Muuten on niin pimeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että peruspaitojen ompelu vaan jatkuu. Löysin kivoja trikoita lapsille ja ne pitäisi surauttaa.
      Kiitos sinulle Pikku Akka :-)

      Poista
  5. Ai että nuita sun ihania ompeluksia. Voi vaan muistella sitä aikaa ku itelläki kone surisi, nyt se makaa jouten, ei enää jaksa innostua. Eikä kaikkea ehikkään, vaan korjausompelua nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikansa kutakin, eikö vaan:-) . Ehkä se kone sinulla vielä joskus on käytössä. Minulla on ollut vähemmän aikaa ompeluun, mutta jotain tekee mieli välillä surautella :-)
      Kiitos sinulle Kaisa kommentistasi :-)

      Poista
  6. Oletpa löytänytkin kivoja eläväpintaisia kankaita, ne tulevatkin parhaiten oikeuksiinsa yksinkertaisissa malleissa! Nuo luontokuvat ovat niin upeita, niin kuin olen ennenkin sanonut :). Täälläkin piti eilen viritellä valoja ulos, mutta miten ihan unohdin, täytyy tänään laitella tyttöjen kanssa :). Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kankaat sopivat parhaiten perusvaatteiksi. Ja niitä eniten tulee käytettyä.
      Laitetaanhan iloksi ja valoksi tunnelmavaloja. Minullakin olisi laitettavaa:-)
      Kiitos paljon Krista :-)

      Poista
  7. Kauniita neulekankaita ja ihanan istuva paitamalli! Vaaleanpunaisiin sävyihin taivas on tosi kaunis, en vain ole onnistunut vielä kuvaa napsaisemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaateviidakon Pirjo :-)
      Ekat maisemakuvat oli kyllä itsellekin niin mieletön juttu. Taivas oli pienen hetken tuon värinen ja onnekseni ehdin napata kuvia. Kuvat ovat ilman käsittelyä, kamerasta suoraan otettuja. Vain nimmarit lisätty :-)

      Poista
  8. Ihania kankaita ja hyviä peruspaitoja! <3 Olispa meilläin päin joku tehtaanmyymälä mistä saisi tuollaisia.

    Jouluvaloja ajattelin utsekin ryhtyä virittelemään tänään, en ehkä kaikkia vielä mutta vähän jotain jo..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulehan käymään täällä päin:-) . Uskon, että tykkäisit ko tehtaanmyymälästä. Siellä aina tekee löytöjä.
      Kiitos sinulle Tiina :-)

      Poista
  9. Ihania paitoja. Tummemman paidan kaulus näyttää tosi hyvältä ja lämpimältä! :) Nykyään kun lumi tulee niin myöhään, on kiva tuoda valoisuutta jouluvaloilla. Tai sisustusvaloilla :) Pari viikkoa sitten koitin viritellä yhtä valoketjua ja sain siihen jo osan paperinarupalloista kiinnitettyä, vaan sitten se sammui eikä enää toimi.. Uusi valo täytyisi hankkia. Olin viikonlopun reissussa , ja mies oli sillä aikaa laittanut joitakin valoja ikkunoihin (tietysti vääriin! ;)). Tuo ne valot kivaa tunnelmaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta paita on kyllä tosi lämmin, vaikka onkin tuollaista reikäneulosta. Uskon myös, että tyköistuva malli tuo lämpöä lisää, paita on mukavasti ihoa vasten.
      Kyllä valot tuo niin lämmintä tunnelmaa, että niitä kannattaa jo siksikin laittaa aikaisin:-)
      Kiitos paljon Raisa P:-)

      Poista
  10. Ei vaatteiden tarvitse olla niin ihmeellisiä ja monimutkaisia ollakseen kivoja! Hyvän näköiset peruspaidat! Ulkovalot ehdottomasti jo marraskuussa, sillä tammikuussa katse on jo keväässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä peruspaidat on niitä eniten käytetyimpiä vaatteita, ainakin itsellä.
      Joulun jälkeen tekee mieli aika pian ottaa jouluvalaistukset pois ja alkaa odottaa auringon lisääntyvää valoa.
      Kiitos paljon Saija :-)

      Poista
  11. Peruspaitoja tarvitaan aina, ovat tosi kivoja!
    Täytyy kans viritellä valoja ulos, on niin niin pimeää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on just hyvä aika laitella valoja. Aika työlästä puuhaa se on, mutta vaiva on sen arvoista ;-)
      Kiitos Tarja:-)

      Poista
  12. Ihanat kankaat olet valinnut paitoihin, kyllä tuo pieni kimalle antaa mukavaa luksusta peruspaitaan:) Tällaisista paidoista olisi huutava pula omassa vaatekaapissani..Kunhan tästä saa hommia vähän vähemmäksi, niin voisi keskittyä enemmän ompeluhommiin:) Upeita maisemaotoksia! Täällä on eilen ja tänään viritelty lasten huoneisiin jo jouluvaloja. Päiväkotiin kun oli ilmestynyt jouluvaloja viime viikolla, niin lapset halusivat meillekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli todellinen tarve peruspaidoille. Yritin kaupoistakin etsiä, mutta mieleisiä ei vaan löytynyt. Sopivat kankaat kun löytyivät, niin kolmen paidan ompelussa ei mennyt kuin kolme tuntia. Vauhti olikin aika lailla päällä:-D
      Kiitos paljon Villa Pipo:-)

      Poista
  13. Kauniita kankaita oot löytänyt ja kivoja paitoja niistä tehnyt. Varsinkin tuo eka paita on ihana! Aika aarreaitalta teidän paikallinen putiikki kuullostaa, kun tuntuu, että sieltä monesti oot tehnyt niin kivoja löytöjä. Luontokuvat on mahdottoman kauniita <3 Meille ilmesty jouluvalot tänä vuonna pyhäinpäiväviikonloppuna. Tuntui jotenkin kivalta saada vähän lisävaloa tähän pimeyteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ko putiikki on todella hyvä paikka. Harvoin sieltä lähtee tyhjin käsin:-). Tule tänne ostoksille:-)
      Ihana kun olette siellä nauttineet jo jouluvaloista. Helposti siirtää niiden laittoa, mutta mitä sitä turhaan.
      Kiitos paljon Eerika :-)

      Poista
  14. Kauniit puserot ja maisemat. Jospa sitä lunta saadaan jossain vaiheessa tännekin. Lapsetkin niin kovin odottavat jo valkoista maata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi olisi mieletön juttu! Toisi niin kivasti valoa. Meilläkin sunnuntain räntäsade ei pitkään ilahduttanut. Maan lämpö sulatti sen saman tien pois.
      Kiitos sinulle kommentistasi:-)

      Poista
  15. Todella kauniit puserot!
    Ja upeat maisemakuvat. Harmi kun tulee pimeä niin aikaisin.
    Huomenna täytyy viritellä pihalle vähän valaistusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kati - Tavallista arkea :-)
      Viime lauantain maisema oli todella herkkua. Ei pitkään aikaan ollut aurinko näyttäytynyt ja kun se hetken aikaa esiin ilmestyi, piti heti kaivaa kamera esiin.

      Poista
  16. Oi, mitkä värit noissa kahdessa maisemakuvassa! Meilläkin ennen laitettiin jouluvalot aina ensimmäiseksi adventiksi mutta nyt on jo osa kaivettu esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera ikuisti niin kauniisti upean maiseman. Itsekin ihmeissäni katsoin kuvia, että jes, näistä tuli hyviä. No, ei kai se ihme, kun kuvattava kohde oli niin uskomattoman hieno:-)

      Poista
  17. Kauniit, istuvat puserot! Perusvaatteillehan sitä eniten käyttöä on. Ja nämä molemmat ovat niin kauniita, ettei ihme, jos ne usein päälle sujahtavat. Minullakin on ollut haaveissa tuollainen ensimmäisen kuvan kaltainen paita, mutta en ole vielä päässyt tekemään. Sinun upeat luontokuvasi pysäyttävät, näitä on ihana katsoa. Kiitoksia, kun jaat niitä tänne bloginkin puolelle <3! Minä laitoin jouluvalot (tai moni taitaa nykyään puhua kausivaloista) jo marraskuun alkupuolella. Pimeään ja sateeseen ne luovat mukavaa tunnelmaa. Nyt lisäilen sitten jouluisemmat valot (siis sellaiset, jotka ovat selkeästi jouluisemman näköisiä), kun joulukuu alkaa olla niin lähellä. Pitkään meilläkin jouluvalot laitettiin vasta marras-joulukuun vaihteessa, mutta naapureiden kauniita valoja katsoessa teki mieli muuttaa perinnettä. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kausivalonimi onkin hyvä, sillä paljon on valoja, jotka saattaa olla paikoillaan läpi vuoden. Minustakin on ihana katseilla muiden laittamia valoja. Niistä sitä saa itsellekin inspiraatioita.
      Perusvaatteiden ompelu on siksikin kivaa, että niitä saa nopeasti valmiiksi :-) .
      Kiitos kovasti kommentistasi Hanna Mi :-)

      Poista
  18. Kauniita vaatteita olet taas tehnyt. Itsekin tein viime viikolla tuon alimman raitapaidan tyylisen paidan itselleni. Tykkään sen mallista tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni:-) Minustakin tuo malli on erittäin hyvä. Nytkin paita on päällä, että käyttöön ovat todella päässeet :-)

      Poista
  19. Kauniita, hyvän mallisia paitoja ja kauniita kuvia!
    Minä olen kai vähän outo, kun en en tykkää laittaa jouluvaloja marraskuun harmauteen. Musta maa ja jouluvalot on minusta jotenkin surullinen yhdistelmä. Kynttilät ovat sitten ihan eri juttu, niitä on ihana sytytellä pimeyteen. Kun lunta sataa ja muutenkin viimeistään joulukuussa laitan minäkin vihdoin valoja sisälle ja ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Manda:-).
      Et ajattele yhtään oudosti :-) Eilen kun laitoin jouluvaloja, niin kieltämättä tuntui oudolta kun pihalla oli ihan mustaa. Toisaalta nautin sitten niin paljon valojen tunnelmasta, ettiä mielellään ne laitan .

      Poista
  20. Todella kivoja perusvaatteita olet tehnyt! :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.