sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kukkalaudat ja kyntteliköt



Joulukuu on edennyt niin ripeästi, että kuvatessani näitä kuvia, laitoin adventtikynttelikköön vahingossa kaksi kynttilää palamaan. Ajattelin siis toivottaa teille hyvää toista adventtisunnuntaita :D Jossain vaiheessa hoksasin, että nythän on jo kolmas adventtisunnuntai.



Olen aina ihastellut ikkunoiden edessä olevia kukkalautoja, varsinkin vanhojen kivitalojen paksujen kiviseinien myötä syntyneitä syvennyksiä. Meillä on vielä kohtuullisen uusi talo ja kiviseinien tuomia ikkunasyvyennyksiä ei ole. Niinpä oli itse kehitettävä ikkunalaudat. Miksi niin kovasti halusin ikkunalaudat? No siksi, että saan jouluna laittaa kyntteliköt niihin ja toiseksi, olisihan niihin kiva laittaa jotain kukkia koristeeksi (vaikkei kukat niin nautikaan minun hoidostani ;) )


Etsin valmiita kukkalautoja ja kun en niitä löytänyt, ostin Terrasta liimapuulevyn, jonka ystävällinen myyjä sahasi puoliksi. Hioin levyjen reunat ja kulmat ja maalasin laudat valkoiseksi. Loppuasennuksen toteutti mieheni :). Lautojen hinnaksi tuli noin neljä euroa.
Ai, että tykkään näistä !


Hyllyn päällä oleva taulu on mieheni maalaama noin parinkymmenen vuoden takaa ja siinä olen minä hyvin nuorena :) 


Jouluvalmisteluja on minulla vielä kovasti edessä. Hyvinhän tässä vielä ehtii:) Jouluisen tunnelman luominen on minulle hvyin tärkeää. Minusta on kiva laittaa kynttilöitä palamaan. Ne tuovat niin lämpöistä tunnelmaa. Yläkerran aulaan ostin Clas Ohlsonilta tällaisen paristokäyttöisen ajastimella toimivan kynttilän. Se syttyy palaamaan illan hämärtyessä ja palaa kerralla noin kuusi tuntia. En ole ollut niin innostunut patterikynttilöistä, mutta tästä pidän :) Nyt saa kynttilä huoletta palaa joka ilta  ilman valvomista.


Loppuun vielä kuva muutaman viikon takaisesta lumimaisemasta. Tällaista talvea odotan :)

Nyt lopetan tältä erää ja toivottelenkin teille erittäin ihanaa kolmatta adventtisunnuntaita!



39 kommenttia:

  1. Kaunista! Ihanan Rauhallinen Tunnelma kuvissa. Minäkin tykkään noista ikkunalaudoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Toiveettodeksi :-)
      Olen kyllä niin onnellinen noista ikkunalaudoista.

      Poista
  2. Ihana kuulla sinusta ja joulustasi! <3
    Kaunista joulua olet jo laitellut. Ja nuo ikkunalaudat oisi joskus enemmän kuin tarpeen. Itse kaipasin sitä kodinhoitohuoneeseen kukille! ;)
    Joulunodotuksen ilon huipentumaa Sinulle ja perheellesi. Ollaanpa kuulolla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet yksityiskohdat tuovat sitä kodikkuutta kotiin ja minusta nuo laudat on juuri sellaiset:-). Joulun jälkeen olisi sitten mukava hommata jotain kukkalajia, joka tuossa viihtyisi.
      Kiitos paljon Kaisu kommentistasi ja oikein mukavia joulun odotuspäiviä teille <3

      Poista
  3. Ihanan rauhallinen joulutunnelma välittyy kuvistasi.
    Lumista aikaa minäkin odotan.
    Mukavaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Pikku Akka :-) .
      Jospa saisimme perinteisen talven. Olisi niin paljon valoisampaakin:-)

      Poista
    2. Mukavaa jouluvalmisteluaikaa! T. Pirta

      Poista
    3. Kiitos paljon Pirta <3. Sinullekin antoisia valmistelupäiviä ja ihanaa joulun odotusta:-)

      Poista
  4. Minäkin tykkäisin ikkunalaudoista. Meille ei sellaisia oikein saa, kun patterin yläreuna menee hieman ikkunan alalistan päälle.. Kaunista ja tunnelmallista teillä onkin! :) kyntteliköt on kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei kovin moneen ikkunaan ole järkevä laittaa ikkunalautaa, kun osa ikkunoista on niin isoja, ettei olisi edes hyvän näköistä:-)
      Kiitos paljon Raisa P ja mukavia joulun valmistelupäiviä sinulle :-)

      Poista
  5. Minäkin olen aina haaveillut isoista, leveistä ikkunalaudoista ja suurista ruutuikkunoista niiden yläpuolella. :) Yhdessä opiskelukämpässä oli lukioaikana sellaiset, sen koommin ei ole näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin tykännyt jos laudat olisi olleet vielä leveämmät, mutta käytännön syystä teimme kapeammat. Eivät ole liikaa edessä kulkureitillä:-). Minullakin oli opiskeluajan kämpässä ihanat ikkunasyvennykset. Asunto olikin vanha pappila. Syvennykset ovat jääneet kauniina yksityiskohtana mieleen :-)
      Kiitos paljon Tiina kommentistasi ja mukavaa joulun odotusta:-)

      Poista
  6. Minäkin tykkään ikkunalaudoista. Niille olisi kiva asetella esille kaikkea kaunista vähän vuodenaikojenkin mukaan. Jospa sitten uuteen kotiin joskus sellaiset teemmekin :)

    Teillä on aivan ihastuttava koti. Kaunista ja tunnelmallista <3 Ihanat kyntteliköt!

    Tunnelmallista kolmannen adventtisunnuntain iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuo, että voi laittaa laudoille eri vuoden ajan mukaista koristetta, ihana ajatus:-)
      Jospa sinäkin saat uudessa kodissanne koristella ikkunalautoja.
      Nuo kyntteliköt löysin muuten Minimanista. Olisin halunnut perinteiset messinkiset kyntteliköt, mutta en löytänyt mistään sellaisia.
      Kiitos sinulle Kaaru - Pieni lintukoto:-)

      Poista
  7. Mielettömän upea maalaus mieheltäsi.isäni myös maalasi tauluja ja minä en osaa ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän terveiset miehelleni:-) . Taulu on todella aarre. Pidän siitä todella paljon. Kiitos sinulle kommentistasi :-)

      Poista
  8. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Nuo uudet ikkunalaudat näyttävät siltä kuin olisivat aina siinä olleet. Minustakin ikkunalaudalla olevat kyntteliköt tuovat kauniin joulutunnelman kotiin. Kaunis on kuva myös lumisesta talostanne.

    Yhdyn edellisen kommentoijan mielipiteeseen maalauksesta - miehesi on todellinen taiteilija ja voiko upeampaa rakkauden tunnusta antaa kuin maalata rakkaansa muotokuva. Huikeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista kommentistasi Airisrannan Päivi <3

      Joskus joku yksityiskohta on aivan kuin odottanut paikoilleen pääsyä:-) . Niinkuin ilmeisesti ikkunalaudat ovat nyt tehneet.

      Mieheni maalaamat taulut ovat tärkeä osa sisustustamme. Jospa hän jossain vaiheessa pitkän ajan jälkeen taas ehtisi ja innostuisi maalaamaan :-)

      Poista
  9. Onpa teillä kaunista ja tunnelmallista! Ihana tuo taulu, wautsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Saija <3 Kerron tauluterveiset miehelleni. Minäkin pidän siitä kovasti.

      Poista
  10. Kaunista jouluista tunnelmaa välittyy kuvissa! Kaunis maalaus!
    Nuo patterikynttilät on kivoja, mulla on ulkona "pallovalot" jotka palaa myös kuusi tuntia! Patterikotelon käärin foliopaperiin ja vielä muovipussi päälle,mielestäni kestää samat patterit kauemmin! Mukavaa viikkoa ☺! PS. Ikkunalaudat on kyllä tarpeelliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tarja:-).

      Hyvä idea tuo folioon kääriminen. Sehän on myös koristamista. Minullakin on näitä samoja kynttilöitä ulkona. Siellä ne joka ilta ilahduttavat:-)

      Poista
  11. Kotinne huokuu tunnelmaa! Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Maija N ilahduttavista sanoistasi :-)

      Poista
  12. Meillä oli kotona myös ikkunalaudat tai isä teki ne, kun äiti halusi. Kyllä minäkin tykkäisin ikkunalaudasta, varsinkin keittiössä se olisi ihana, mutta meillä on kiinteä istuinpenkki keittiössä juuri ikkunan edessä, joten hankala olisi :). Missähän vaiheessa se trendi tuli, ettei ikkunalautoja enää laiteta ;). Teidän perheessä asuu melkoisia taitureita, taulu on joskus vilahtanut blogikuvissasi ja olen aina miettinyt sen tarinaa, olipa kiva kuulla se nyt! Oli todella kiva lukea kuulumisiasi, rauhaisaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on, että sisustus välillä rajoittaa kivojakin juttuja. Enpä muuten osaa sanoa, milloin kukkalaudat eivät olleet niin in juttuja, mutta ne olivat välillä vähemmässä käytössä. Minäkin muistan sen :-)

      Olen tosiaan tainnut joskus laittaa tänne sellaisia kuvia, joissa taulu vilahtaa:-) .

      Kiitos paljon Krista ja oikein mukavaa joulun alusaikaa:-)

      Poista
  13. Ihanan tunnelmallista teillä :)! Upea maalaus, teillä kaikilla on niin paljon lahjakkuutta. Ikkunalaudat ovat ihania, meillä on aika pienet sellaiset, mutta kyllä niihin jotain saa laitettua kivasti esille. Toivottavasti lunta saadaan lisää. Meillä on onneksi ainakin tällä hetkellä sitä ja pakkastakin, joten toivotaan, että saataisiin valkoinen joulu! Ihanaa viikkoa sinulle, oli mukavaa, kun ehdit kirjoittamaan kuulumisia :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Hanna Mi <3

      Erilaiset harrastukset perheen sisällä on kyllä suuri rikkaus:-)

      Meidänkin kukkalaudat on aika kapeat, kun ei oikein leveämpiä pystynyt laittamaan. Nämäkin on just hyvät ja kyntteliköt mahtuvat mainiosti niihin:-)

      Onnellisia päiviä sinulle:-)

      Poista
  14. kaunista ja niin tunnelmallista <3

    VastaaPoista
  15. Upea taulu ja on se kyllä niin sinun näköinen (vaikka oletkin siinä nuorena :) )! Noita led-kynttilöitä olen itsekkin miettinyt. Meilläkin kun ei kynttilöitä uskalla polttaa kuin valvotusti ja rakastan niiden tunnelmaa. Nykyään nuo patterikynttilät on yllättävän aidon näköisiä ja niitä voisi myös "polttaa" sellaisissa paikoissa mihin ei uskalla laittaa aitoja palamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:-)

      Kyllä taulussa taitaa olla näköäni :-)

      Nuo paristokynttilät on todella aidon näköisiä. Miesväki ei heti huomannut mitään outoa, kun kehotin heitä katsomaan uusia kynttilöitä:-) Niin huolettomia ovat.

      Poista
  16. Minäkin ihastuin tuohon tauluun, kaunis, niin kuin teillä sisustus muutenkin!

    VastaaPoista
  17. Sinun kotisi on niin kaunis ja tunnelmallinen :)

    VastaaPoista
  18. Aivan hurmaava tuo viimeinen lumikuva!!
    Tunnelmaa löytyy kyllä!
    Lumoavan jouluista viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Oi että miten ihana joulun tuntu välittyy kuvista:) Todella nätit tuli ikkunalaudoista ja noin edullisesti. Teidän perheessä on kyllä kädentaitoa, onnistuu nikkaroinnista maalaukseen ja ompeluun ja ties vielä vaikka mitä:) Kuinka tulisinkaan toimeen ilman ikkunalautoja:D Tämän meidän talon rakentaja on aikoinaan kyllä panostanut ikkunalautoihin, kun ihan marmorista ne tehnyt:) Kivitaloon ne käyvätkin kyllä oikein hienosti. Oikein mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  20. Kauniita tunnelmallisia kuvia! Kukkalaudat ovat meilläkin olleet käytössä ja itse ne tehtiin meilläkin. Tykkään sitä paitsi paljon enemmän näistä itsetehdyistä, kuin niistä valmiista, joita rautakaupoissa näkyy. Voi, kun tuollainen luminen maisema olisikin säilynyt jouluksi, mutta vettä on satanut niin, että jäljellä ei ole täällä meillä enää lunta ollenkaan. Hyvää ja rauhallista joulun aikaa! :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.