keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Ompeluhuoneen puuhia



Pienimuotoinen ompeluharrastus on ollut käynnissä ompeluhuoneessani ja tällä kertaa siellä on hääräillyt itse talon rouva. Aivan perusvaatteissa olen pysynyt, mutta niin mukava on ollut ommella. Eiköhän se tästä käynnisty, ainakin jollakin tasolla :)


Ompelin tyttärelle yksinkertaisen peruspaidan Paapiin kauniista trikoosta ja lisäsin pikkuisen pitsiyksityiskohdan paidan helmaan. Hieman mietiskelin valmista paitaa katsellessani, että olisiko pitänyt rypyttää helmapitsi. Päätin kuitenkin, että antaapa olla tällä kertaa näin.

Minulla on hyvä onni, sillä Paapiin kankaita myydään paikkakunnallani ja heidän työhuoneeltaan voi tehdä upeita palalöytöjä tai vaikkapa ostaa pakalta haluamaansa kuosia. Tästä johtuen olen nykyään muuten ommellutkin enemmän vaatteita Paapiin kankaista. Olen nykyään niin laiskistunut tilaamaan netistä kankaita. Muutenkin paikkakunnallani on minusta erittäin mukavasti kangaskauppavaihtoehtoja.


Lisäänpä kuvasarjaan myös tyttösten askartelemat donitsit. Aika makean näköiset :) Nämä ovat valmistuneet jo jonkin aikaa sitten, mutta ovat niin kauniit, että haluan ne tänne tallettaa.


Paapiin trikoopaidan lisukkeeksi ompelin tällaisen pitsineuletakin. 


Molempien paitojen leikkuussa hyödynsin vanhoja paitoja. Hieman reiluja ne vielä ovat, mutta parempi niin :)


 Minun on aivan pakko esitellä myös nämä valmiiksi saamani sukat. Kyllähän niiden teko kesti, mutta hyvät niistä tuli. Mukavasti ne ovat lämmittäneet jalkojani. Noudatin orjallisesti lankakerän vyötteen ohjetta ja sukan teko ei tuntunut ollenkaan niin vaikealta kuin mitä olin muistellut. Edellisten sukkien teosta on nimittäin jo useampi vuosi ja näin ollen sukan neulominen ei ollut aivan tuoreessa muistissa :) Kun nämä olivat valmistuneet, pujottelin puikoille heti uudet silmukat ja pienemmät sukat ovat nyt valmistumassa. 

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa teille mukavia päiviä :)



40 kommenttia:

  1. Paapiilla on kyllä kauniita kankaita. Nätin paidan olet ommellut. Kivan keveää ilmetta antaa tuo pitsi helmassa. Suloisen aurinkoisia kevättalven päiviä sinullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöinen kiitos sinulle Pikku Akka :) Pianhan se kevät sieltä jo tuleekin, niin ihanaa :)

      Poista
  2. Kauniin asun olet ommellut ja sukatkin on oikein kivat! Mukavaa, että ompeluhuoneessa on toimintaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin terapeuttista, kun saa käsillä jotain aikaiseksi. Kunhan edes pienimuotoisesti jotain ehtii tehdä, niin sekin jo riittää :) Kiitos sinulle Saija :)

      Poista
  3. Kiva,kiva että ompelukone on surissut! :) Kauniita ompeluksia olet tehnyt ja kutonutkin.<3

    Mukavaa helmikuuta sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Kaisu :) Mukava viettää hetkiä rakkaan harrastuksen parissa <3

      Poista
  4. Kauniita vaatteita siellä on syntynyt! Hyvin passaa harmaa paapiin kuosi vaalenpunaisen neuletakin kaveriksi. Nuo paapiin kuosit on kyllä herkkuja. Itsellä on yksi kangaspala jemmassa, saapa vaan nähdä milloin saan aikaseksi ottaa sen työn alle. Kaikkea muuta on kyllä tullut näperreltyä, mutta vaatteita en ole saanut aikaiseksi ommeltua. Aika herkkuja myös nuo tyttösi tekemät donitsit. Mukavia päiviä myös sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kertaiset ompelukset olivatkin oikeita pikasurautuksia. Eräänä päivänä sain idean tehdä ja niin surauttelin ne heti valmiiksi. Tällaiset surautukset on välillä oikein tervetulleita :) Sinä oletkin näperrellyt aivan huikean hienoja juttuja :) Kiitos paljon Eerika!

      Poista
  5. Paapiin kuosit on niin ihania! Kiva, että olet sinäkin päässyt käyntiin! :) Sukat on tosi ihanan väriset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa P :) Välillä ottaa aikaa ennenkuin pääsee mukavien asioiden pariin. No, eniten aikaa harrastuksilta vie tuo työarki. Pitää oppia vielä paremmin aikatauluttamaan päivien kulkua ;) Haluan ehdottomasti, että harrastuksellekin jää aikaa :)

      Poista
  6. Kaunis pusero, neuletakki ja sukat! Paapiin kankaat ovat kyllä nättejä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaaru - Pieni lintukoto <3 Pidän myös kovasti Paapiin kuoseista :)

      Poista
  7. On nättiä ja tyväresi on myös taitava käsityöläinen. Pirteä kuosi. Yksi harmi näitä blogeja lukiessa on....saatan herkemmin ostaa kankaita. Näin on käynyt minulle. Yritän kuitenkin hillitä ostojani. Mukavaa eloa sinulle Kanneli.:) t. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Pirta, niin mukava kun jätät kommenttia :)
      Minullekin käy välillä hassusti kangaskaupoissa. Joskus kankaat saattavat marinoitua pitkäänkin kaapissa, mutta onneksi ne eivät siellä pilaannu ;) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  8. Ihania töitä jälkeen!!
    Huippuhienot donitsit☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Tarja:) On niin hurjan mukava, kun saa käsitöitä aikaiseksi. Onhan se harrastuksena niin mieletön piristyksen lähde :)

      Poista
  9. Olet saanu aikaiseksi ihania töitä. Ja nuo donitsit, supersiistit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jani / Kaikki Paketissa:) Minustakin nuo donitsit on niin herkullisen näköiset :)

      Poista
  10. Mukava kuulla pitkästa aikaa ompelu- tai käsityökuulumisiakin :). Pitsi on just passeli trikoon reunaan ja neuletakki tuo asuun erilaista tunnelmaa. Täälläkin on sukat puikoilla, tarkoitus olis niitä viikonloppuna taas jatkaa. Mukavaa talvista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut niin mukava olla rakkaan harrastuksen parissa. Ei pitäisi pitää niin pitkää taukoa käsitöiden tekemisessä. Etäisyys aivan kasvaa liikaa aloittamiseen. Jospa saan aikaiseksi kuvailla ja tuoda tekemisiäni tänne blogiin hieman tiheämmin :) Kiitos kovasti Krista :)

      Poista
  11. Kaunis paita ja neuletakki :) itselläni on muutamakin juttu puikoilla mutta en meinaa valmiiksi saada millään. Tietysti kun tulee uutta aloitettua ennen kuin edellinen on valmis..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se onkin joskus niin työlästä saada aloitettua työtä valmiiksi. Nämäkin tekemäni villasukat valmistuivat loppujen lopuksi tosi nopeasti, kun vain päätin jatkaa tekemistä :) Kiitos paljon mARa :)

      Poista
  12. Oikein kauniisti sopii tuo pitsi paidan helmaan ja ihanan herkkä myös tuo neuletakki! Mainiota, että olet saanut sukat valmiiksi. Ties minkälainen neulomisinnostus vielä nostaa päätään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä tiedä, vaikka innostun kovastikin neulomisesta. Kyllä nyt on tosi tarkoitus opetella sukan teko niin, että tekeminen luonnistuu ilman ohjeita, siis perussukkien :) Kiitos paljon Pizzicato kommentistasi :)

      Poista
  13. Mukava kuulla, että siellä on myös ommeltu! Pitsi on oikein hyvä tuollaisena paidan helmassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää sitä välillä vähän surautella;-) Kiitos Katja /Kakarat :-)

      Poista
  14. Suloisia ompeluita! Pitsihelmainen paita ja neuletakki ovat niin herttaisia. Herkulliset donitsit :). Sukkien neulominen on kivaa puuhaa, minä jouduin sen aikuisiällä opettelemaan, kun ei meillä koulussa sitä opetettu (opettaja yritti uudistaa käsitöiden suunnitelmaa, ja teimme huppumyssyn, jossa kuulema opimme samalla kantapään teon). Kauniit nuo sinun sukkasi. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Hanna Mi:-) . Minäkin nyt yritän ylläpitää sukkien neulomistaitoa. Aloitin heti uusien sukkien teon :-)

      Poista
  15. Kauniita käsitöitä siellä valmistunut:) Pitsihelma sopii minunkin mielestä juuri noin:) Neuletakki on hurmaava ja niin ihanan kevyt, juuri passeli kevääseen. Hmm..ala-asteella neuloin villasukat, sen jälkeen ei ole tullutkaan kokeiltua. Liekö jäänyt niistä traumoja:) Jospa vaikka ensi talvena innostuisi neulontapuuhista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sinäkin innistut joskus sukkien teosta :-) . Teet kyllä niin monenlaisia upeita töitä, aivan ihailen. Kiitos Villa Pipo <3

      Poista
  16. Kaunista! Minä yritän aina myös kuikuilla kuvista kaunista kotianne taustalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos paljon Toiveettodeksi:-) . Mukava kuulla kommenttisi<3

      Poista
  17. kaikkea kaunista taas olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  18. Kivoja ompeluksia ja sukissa on ihanat värit!

    VastaaPoista
  19. Kauniita puseroita <3 Ja helman pitsi on juuri kaunis noin, on myös helpompi oikoa pesujen jälkeen ;) Minulla ja tytöllä on samasta langasta villasukat, ovat koko talven meidän varpaita lämmittäneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon aino-maria :-). Hauskaa, että teillä on samasta langasta lämmittimet :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.