sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Tyttären röyhelöpaita



Täytyihän vielä omakin tytär saada röyhelöpaidan. Enää ei tarvinnut pähkäillä miten paita valmistetaan, vaan toteutus sujui jo kohtalaisen sujuvasti. Paapiista ostettu kankaanpala riitti pienten jatkamisten jälkeen juuri sopivasti tähän röyhelöpaitaan.


Ulkoa tuleva kirkas valo innosti minua leikkimään "studiovalokuvausta". Katosta alas vedettävä valkokangas sai toimia taustana ja ikkunasta tuleva valo toi tärkeimmän eli valon.

Voi voi, miten olisikin paljon opittavaa ja kuinka mielenkiintoista hommaa tämäkin laji olisi. Näin jälkikäteen huomaan, miten kameran aukko olisi voinut olla kuvissa pienempänä. Tämän avulla olisin saavuttanut laajemman terävyysalueen eikä kuviin olisi jäänyt niin paljon epätarkkoja kohtia. 


Mukavan harrastuksen parissahan käy helposti siten, että tulee uusia innostuksia ja halua laajentaa omaa osaamista. Tämän kautta helposti tulee halu tehdä myös uusia investointeja. Tulipa tämän harjoituskuvaamiseni aikana mieleen, että olisipa upeaa omistaa erilaisia kuvaamiseen tarkoitettuja valoja yms. Kevät ja sen myötä kirkastuvat päivät helpottavat onneksi tätä investointitarvetta :)

Tänä viikonloppuna saimme nauttia niin upeasta auringonpaisteesta. Onhan nyt maaliskuu ja kevät on tullut. Nautitaan siitä 💗 

Tämän pienenpienen postauksen myötä haluan toivottaa teille mukavaa alkavaa uutta viikkoa!





33 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Mantelilaakson Susanna 😍 Mukavaa viikkoa sinullekin 👋

      Poista
  2. Ihana paita! 😘 Postaus kuin ' ennen vanhaan'! 😘

    Minä haluaisin oppia kuvaamisen saloja. Harvoin sellaisia kursseja on...

    Ihania maaliskuisia päiviä Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu niin mukavalta kun saa laitettua tänne jotain. Ajattelin, että hyvä jos saan tehtyä vaikka pienenkin postauksen.😊
      Haluaisin myös osallistua johonkin kurssille, jossa käytäisiin läpi kuvaamisen saloja. Niin paljon tulee vaan itse testattua ja kokeiltua. Lähdetäänpä yhdessä johonkin kurssille 😊
      Kiitos kommentistasi Kaisu 😍

      Poista
  3. Kaunis paita 😍 Valokuvaaminen on kyllä hirmu mielenkiintoista ja siihen vois kyllä käyttää aikaa (ja rahaa) vaikka kuinka. Monesti kun aattelee, että nappaanpa äkkiä muutaman kuvan, niin hupsista vaan, kun niitä kuvia tulikin otettua vähän enempikin ja aikakin hujahti ihan siivillä kun kameraa piti kokeilla säätää niin ja näin 😁 Antoisia valokuvaushetkiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan juuri näin 😊👍 Aika hujahtaa kyllä uskomattoman nopeasti valokuvaamisen parissa. Se onkin yksi erittäin hyvä rentoutumismuoto. Tahtoo kyllä nousta mieleen hankintoja, joita tekisi mieli tehdä 😀
      Kiitos paljon Eerika kommentistasi ja sinullekin oikein mukavia hetkiä kameran parissa 🌹

      Poista
  4. Ihana paita ja kaunista kangasta & hyvä kuva ☺

    VastaaPoista
  5. Kanneli, nyt hoksasin, että minähän olen ihan kaivannut sun postauksia. Nätin paidan olet ommellut. Sinulta olisi kiva saada kuvausoppia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Pikku Akka, miten mukavalta kuulostaakin, että olet kaivannut postauksiani 💛 Kiitos!
      Suurena kannustimena löytää aika bloggaamiselle, olette te tutuksi tulleet bloggaajat💛 Ihana, että tulette blogiini, vaikka taukoja onkin ollut 😍

      Kiitos kommentistasi 😊

      Poista
  6. Kyllähän se varmasti niin on, että nälkä kasvaa syödessä vähän joka harrastuksessa :). Kauniit kuvat kauniista tyttärestä ja paitakin on tosi nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, mutta pitää koittaa pitää jalat maassa hankintojen suhteen 😀

      Kiitos paljon kommentistasi Krista 💛

      Poista
  7. Kaunis paita. Lomalla oli tarkoitus ommella, mutta olisi vielä huominen aikaa. On vain paljon aina mukamas tekemistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Aikku :) Ja tosi mukava kun löysit blogini. Lämpimästi tervetuloa <3

      Poista
  8. Voi miten kaunis pusero ja kurkkailin muitakin käsitöitäsi...ihailen aina itsetehtyjä juttuja, kun itse olen oikea poropeukalo...)
    Kiva, kun jäit lukijakseni...minkin jäin sinun..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi ja niin mukava kun tulit blogini lukijaksi ♡ Tervetuloa Hannele Ruusukummusta 😊

      Poista
  9. Tosi kivan näköinen tuo röyhelö paidassa. Oot kyllä mestari kuvaamisessa, osaat niin hienosti käyttää kameraa. Minulla kun asiasta ei ole mitään hajua.
    Kiitos tsempeistä jatkaa blogia, onnistuit innostamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun innostuit taas bloggaamisesta 😍 Koitetaan yhdessä innostua taas tästä hommasta 😀 Kiitos Saga 💛

      Poista
  10. Upea paita ja kiva tuo röyhelö. Vaikka paljon tulee käsillä tehtyä, minulta ei nämä hommat onnistu. Aleksi sen sijaan taitaa tuonkin puolen. Aurinkoista viikkoa sinulle. Kevättä odotellessa :)

    VastaaPoista
  11. Kauniita kaikki, tyttö, kuva sekä paita :)
    Ihanaa tiistaita Kanneli!

    VastaaPoista
  12. Itse tehdyt on vaan niin ihania!Ja tuo kangas on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kyllä niin hyvä mieli, kun saa ite tehtyä jotain käyttökelpoista 😊👍 Kiitos sinulle !

      Poista
  13. Itse tehdyt on vaan niin ihania!Ja tuo kangas on kaunis!

    VastaaPoista
  14. Kauniista olet vanginnut kuviin tyttäresi ja paidan kauneuden :). Hieno paita! Kuvaaminen on haastavaa, palkitsevaa ja mielenkiintoista. Sinulla on kyllä taitoa hurjan paljon! Meillä paikallinen valokuvausseura järjestää jonkin verran erilaisia kuvauskursseja, samoin kansalaisopistossa on ollut hyvin tarjolla. Parilla kurssilla kävinkin, mutta pitäisi ihan uudestaan lähteä, kun eihän niitä asioita enää muista (ei tullut kurssin jälkeen kuvattua paljoa, niin opit tietenkin unohtui). Ihanaa viikonjatkoa sinulle, kiva, kun kirjoittelit postausta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Hanna Mi :) Miten tuo aika on taas vierähtänyt, etten ole muka ehtinyt vastaamaan kommentteihinne. On hurjan mielenkiintoista harjoitella kameran käyttöä. Minullakin se on ollut aivan itsenäistä harjoittelua ja kokeilemista. Paljonhan tämäkin harrastus veisi aikaa, että pitääkin tehdä sitäkin kun hyvältä tuntuu. Minuakin kiinnostaisi kovasti erilaiset valokuvauskurssit. Eräällä luontokuvauskurssilla olinkin ja se oli tosi kiva.

      Poista
  15. Tosi kaunis kuosi ja ihanan tyttömäinen paita! Kaunis ja selkeä lapsen vaatteessa tällainen mustavalkoinen kuosi. Minäkin toivoisin pääseväni valokuvauskurssille, jossa käytäisiin ihan perusasioita läpi. Olen vähän kantapään kautta opetellut kameran säätöjä ja yksi Canonin kuvausopas minulla on. Silti tuntuu, että vaativimmissa olosuhteissa menee aina sormi suuhun. Olisi niin kiva saada kamerasta enemmän irti, kun tietää, että se olisi mahdollista. Inspiroivia kuvaushetkiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri samoja aatoksia kuvaamisen suhteen on minullakin. Joskus kaipaan myös kaveria, kun lähden maisemia kuvailemaan. Osaan kyllä nauttia myös omastakin seurasta, mutta tuollaisten kurssien kautta voisi oppia tuntemaan muitakin samasta alasta kiinnostuneita :) Lämmin kiitos sinulle Pizzicato :)

      Poista
  16. Kauniita studiokuvia ja kaunis röyhelöpaita, mallista puhumattakaan :)

    VastaaPoista
  17. Tosi kauniin paidan olet loihtinut! Se on kyllä totta, kun jostain innostuu, niin sitten haluaa oppia aina vain lisää:) Tosi kiva seurata tätä sinun valokuvausharrastusta, samalla voi itsekin poimia vinkkejä. Valokuvauskurssille olisi mukava joskus päästä, mutta tällä hetkellä se on melkeinpä mahdotonta. Studiokuvaus on varmasti ihan oma lajinsa ja siinä omat niksinsä. Oletkin rakentanut siellä oman pienen studion, siitä se lähtee:) kauniita nämä sinun otokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lämmittävästä kommentistasi Villa Pipo <3. On kyllä niin huikeaa, että te jaksatte tulla kommentoimaan, vaikka olenkin nykyään tällainen hidastahtinen bloggaaja :) Kuvauksesta vielä, että kyllä intoa riittää ja on mukava myös huomata jos jossakin kokee onnistuvansa. Joskus, kun kokee, että kameraan tallentuu jotain niin mahdottoman kaunista maisemaa, niin haluaisi kaikille jakaa sitä omassa sisimmässä olevaa iloa ja innostusta. Koen valokuvaamisen myös hyvin rentouttavana.

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.