maanantai 23. heinäkuuta 2018

Maximekko itselleni


Ompelun ihanuus, sitähän ompelu pääasiassa on. Välillä tunne on kuitenkin kateissa pitkäänkin, mutta siellä jossain sisällä se tunne kuitenkin on. Koko viime vuoden ajan en ole ompelua edes ajatellut. Pakolliset vaatteiden korjaukset olen vain hätäisesti tehnyt. 

Luomisen vimma ompelun saralla on ollut siis pahasti kadoksissa. Kaiholla välillä tosin olen muistellut aikoja, kun illalla nukkumaan mennessä ajatuksissa kehittyi ompeluideoita ja kiire oli aamulla herätä, jotta pääsi ompelukoneen ääreen ideoita toteuttamaan.

Nyt ompeluinnostus on nostanut päätään ja ai että, se on tuntunut mukavalta. 

Kaivoin kaapista esille useita vuosia sitten Eurokankaasta ostetun ohuen mekkokankaan. Nappasin kaapista sopivasti väljän paidan ja asettelin sen kankaan päälle ja leikkasin väljän maximekon.


Siitä tämä mekko alkoi muodostumaan. Jouduin paljonkin kokeilemaan, kaventamaan ja muokkaamaan ennenkuin mieleinen mekkomalli muokkautui. Vyötärön yläosan poimutin ohuella kuminauhalangalla, jonka olin puolannut alalangaksi.

Samalla tässä kuulin, että paikallinen Eurokangas ja HHkangas lopettavat syksyn aikaan. Voi, kun se tuntuukin harmilliselta ja käsittämättömältä. Yhden kierroksen jo olen ehtinyt liikkeiden alennusmyynneissä tehdä. HHkankaasta tarttui mukaani useitakin ihania kankaita. 

Kankaita minulla on ennestäänkin aikamoisesti. Mutta sitten kun innostus iskee, on kiva kävellä kaapille ja kaivaa joku kiva kangas leikattavaksi.

Toivottavasti ompeluinnostus säilyy. Hyvä mielihän tästäkin harrastuksesta on palkintona 🤗Lämpimät kelit vain jatkuvat. Ihmeellinen kesä palkitsee meitä talvella aurinkoa kaivanneita ☀️

Antoisaa viikkoa kaikille !

22 kommenttia:

 1. Kaunis mekko <3 Minäkin ompelin pitkästä aikaa keväällä muutamia vaatteita lapsille. Ja onhan se kyllä mukavaa puuhaa, kun saa vain aikaiseksi aloittaa :) Tämä kesä on kyllä ollut ihmeellinen, lämpöä ja aurinkoa on riittänyt. Olen kyllä nauttinut, vaikka kovimmat helteet meinaavatkin välillä vähän uuvuttaa. Ihanaa silti on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika <3 Kyllä tuumasta toimeen tarttuminen on se työläin vaihe, ainakin minulle. Mielessä saattaa käydä ompelujutut, mutta ei aina viitsi aloittaa :)
   Onhan tämä ollut ihmeellistä tämän lämmön kanssa. Muuten tosi kiva, ainoastaan haittana se, ettei tahdo jaksaa tehdä mitään.
   Pitää sitten syksymmällä ahkeroida.

   Poista
 2. Kauniin mekon teit. Mutta kyllä mekon käyttäjäkin on viehättävä, mekko pääsee oikeuksiinsa.

  Mä olen aina tykännyt kankanista. Vielä pitäisi ompelutaito jotenkin takoa tähän päähän.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Johanna - Omamaamansikka blogi :) Tervetuloa lukijakseni:)

   Uskon, että hallitset ompelun kun vain kokeilet <3, :)

   Poista
 3. Kaunis mekko, todella tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Saija 💛 Onneksi mekko onnistui. Olen käyttänytkin sitä jo melko monesti 😀

   Poista
 4. Mahtavaa, että sulla siellä ompeluinspis pilkahtelee. :) Niin kauniin mekon olet itsellesi tekaissut. Voi harmi, että siellä kangaskauppaverkosto harvenee. Teillä on siellä ollut niin hyvät ostoparatiisit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka 🤗 Joo, meillä on ollut harvinaisen hyvin kangaskauppoja. On kyllä harmi kun ne lähtee.

   Poista
 5. Oih, onpa kaunis mekko ja istuu niin nätisti yllesi! <3
  Kesän hellimiä päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos Mantelilaakson Susanna <3 On ollutkin upeita ja niin lämpimiä päiviä. Kyllä niistä onkin ihana nauttia. Mukavia päiviä sinulle :)

   Poista
 6. Kuanis! Todella! Mulla on kanssa ompelu jäänyt nyt tosi vähiin, vaikka mleiteko koneille olisi kova. Huone, jossa ompelukoneet on, on niin täynnä tyttöjen tavaraa (tyttöjen huone se toki onkin) ettei sekaan mahdu, siihen päälle joko työkiireet tai nyt helle, jonka aikana en sisälle suostu jäämään. Ompelut odottakoot siis syksyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina 💛 Tahtoo minunkin ompeluhuone olla lasten askartelujälkiä täynnä. Hyvä, että joku siellä touhuaa. Huippua oli saada mekko valmiiksi. Pitkästä aikaa ompelujuttuja 😊 Kiva olla myös täällä blogissa. Tauko taisi tehdä minulle hyvää 🤗 Aurinkoisia päiviä sinulle Tiina 😎

   Poista
 7. Todella kaunis mekko :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 Sinulle myös ihanaa viikonloppua 🙋‍♀️

   Poista
 8. Tulipa kaunis mekko, oikea hyvänmielen mekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Vaateviidakon Pirjo 💛 Ihanalta se tuntuu päällä ja mekkokelit vain jatkuu ☀️😀

   Poista
 9. Oi, miten kauniin maximekon ompelitkaan. Ihanan keveän näköinen. Ja jotenkin merellisen näköinen ehkäpä väristä johtuen. 💙 Huippu juttu tuo ompelu ja tämä päivitys.👋👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kaisu 💛 Mukava oli lukea kommenttisi. Kangas on muuten hyvin kevyt, joten se on päälläkin vilpoinen ja keveä 😊

   Poista
 10. Oih, on kyllä kaunis mekko! Näyttää myös ihanan kevyeltä, just täydellinen kesän hellepäiviin. Niitähän tänä kesänä on riittänytkin<3 Sieltä se ompeluinnostus palailee:) Luova tauko tekee välillä vaan hyvää, oli se sitten pitkä tai lyhyt tauko:)

  VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.