tiistai 13. marraskuuta 2018

Sukkien neulontaa ja pientä lomailua


Vauvan tossujen jälkeen sain puikoille isonsiskon sukat. Olen päättänyt ylläpitää jonkun tasoista sukkien neulomistaitoa pitämällä aina jotain sukkaprojektia päällä. Jotenkin sitä vain tahtoo unohtaa, erityisesti kantapään seudun yksityiskohtia.

Erilaisia sukkamalleja, kantapääohjeita sekä kaventamistapoja löytyy pilvin pimein. Päätin kuitenkin, että yritän tehdä oman päättelykyvyn ja muistini mukaan eri vaiheet ja siten, että sukat näyttäisivät edes jotenkin kohtuulliselta jalassa. Tällä periaatteella sitten sukat valmistuivat. Sen verran googletin, että etsin jonkinlaista kokotaulukkoa sukkien kokoon. Novitan sivuilta sellaisen löysinkin. Taulukon neuvoista huolimatta sukat olisivat saaneet olla hitusen pidemmät.

Vauvan tossulanka sekä saman valmistajan luumunpunainen sävy toimivat yhdessä ihan kivasti. Sävyt sopivat minusta sekä tytölle, että pojalle. Pikkuinen poikavauva kasvaa niin huimaa vauhtia, että isonsiskon sukat sopivat kohta pikkuveljelle :)




Otin juuri valmistuneet sukat mukaan perheemme mökkireissulle ja siellä nappasin muutaman kuvan neitosen kanssa. Mielellään hän poseerasi ja ojenteli jalkojaan mummulle kuvattavaksi.


Vietimme muutaman päivän loman Hyrynsalmella Ukkohallassa. Siellä nautimme yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta ja kaikesta sellaisesta mikä mökkilomaan kuuluu :)


Haaveilin ennen reissua upeista revontulista, joita kapuan Ukkohallan rinteille kuvaamaan iltahämärässä. Sellaiset haaveet sain heti unohtaa, sillä koko loman ajan sateli pientä tihkusadetta ja rinteitä verhosi harmaa sumu.


Nyt onkin ollut harvinaisen pilvistä ja harmaata. Olen harmitellut, kun en ole päässyt kuvaamaan auringonlaskuja. Tulevana viikonloppuna näyttäisi sääkartan mukaan olevan vähän aurinkoisempaa.


Syksyn pimeinä päivinä minusta on kiva neuloa, poltella kynttilöitä ja laittaa tulet takkaan. Mitä sinä tykkäät tehdä, kun ulkona sataa vettä ja ikkunoista ei näy omaa nenää pidemmälle ? :)




16 kommenttia:

  1. Tauolla ollaan, mutta silti täällä piipahdin ja kirjautusin lukijaksesi..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hannele ja kiitos kommentistasi. Kiva kun olet lukijani. Mukavaa tauon aikaa sinulle 🤗

      Poista
  2. Ihanat kimparat ja sukat. Kiva piipahtaa pitkästä aikaa. Olet touhuskellut kaiken näköistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun piipahdit 🤩 Tällaisia pikkujuttuja olen tänne saanut laitettua 😊

      Poista
  3. Mukava kun isosiskokin sai omat sukat 😊 Mulla tulee neulottua sukkia sen verran harvoin, että joka kerta joudun turvautumaan ohjeeseen, että mites se kantapää nyt tehtiinkään. Miten se ei tahdo pysyä muistissa 😅 Mukavan kuulloinen loma teillä ollut sateisesta säästä huolimatta. Nyt on ollut kyllä sateista, mutta onpahan saanut sisähommia sitten tehtyä urakalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika 💛 Lohduttavaa kuulla, että sinullakin tahtoo unohtua kantapään teko. Olen nimittäin ajatellut sen olevan mun ongelma 😄. Loma oli tosi kiva ja eiköhän me aurinkokin saada esille tässä pika puolin 🤗

      Poista
  4. Ihanat! Saapa nähä miten mun talven villasukkatavoitteelle käy, saanko edes niitä yksiä tehtyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sulle tavoitteelle. Minäkin koitan saada vielä tehtyä ja vähän isommat sukat 😊 Kiitos Hannele 💛

      Poista
  5. Kiva väriyhdistelmä sukissa! Sukkia on kyllä kiva tehdä kun valmistuvat niin nopsaan.. Syksy on sellaista neuleiden aikaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P 😍 Minustakin on kiva tehdä neuletöitä. Mukavaa viikonloppua sinulle 👋

      Poista
  6. Marraskuun tunnelmia on ihana aistia mökillä.
    Sukat ovat kauniit ja lämpöiset varmasti jaloissa!
    Täälläkin on tänään tuullut ja satanut, joten kotoilen mielelläni kynttilänvalossa ja kirjoitin joulukortit valmiiksi.

    Sydänlämpöistä marraskuun jatkoa sinne! <3

    VastaaPoista
  7. On kyllä ollut harmaata ja sumuista. Nyt viikonloppuna oli kuitenkin aivan verraton syystalven sää. Saitko napattua auringoonlaskuja? Itse olin viikonlopun leirillä. Leiripaikan ranta värjäytyi lauantaina illan suussa ihan punaiseksi. Taivaan rannassa oli ihan kirkkaan punainen purppurainen rantu. Oli kaunis!
    Sukkia on kiva neuloa ja joka kerta minunkin pitää muistella kantapää. Jotenkin se on sen verran hankala, ettei se mene niin selkäytimeen, että sen muistaisi.
    Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut ihania auringonlaskuja ja paljon olen käynyt kuvaamassa 😊.

      Pitäisi taas saada sukat puikoille, että edes vähän muistaisi kantapään tekoa 😄 Kiva kuulla, että en ole ainoa, joka joutuu muistella sen tekoa.

      Kiitos Pikku Akka kommentistasi 😊

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.