sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Röyhelömekko



Etätyöt, etäkoulu ja päivät kotona alkavat olla jo aika arkea. Eipä olisi uskonut muutama viikko sitten, että tällaisessa elämäntilanteessa ollaan. Tuntuu myös oudolta, että sama asia koskettaa kaikkia maapallon asukkaita. 
Kuinka moni elää pelon ja ihmetyksen vallassa. Normaali elämänrytmi ja tottumukset voivat muuttua niin nopeasti. 
Onneksi uusi arkimuoto on asettunut perheeseemme loppujen lopuksi oikein hyvin. Päivät toistuvat aika pitkälti samanlaisina ja jatkuvasti tuntuu olevan perjantai ja viikonloppu.



Nämä kotipäivät ovat saaneet minut taas innostumaan ompelusta. Olen muutaman vuoden kerännyt kaappiini erilaisia lastenvaatekankaita ja olen jo ehtinyt huolestua saanko tehtyä niistä mitään vai katsonko niitä muutaman vuoden päästä ja harmittelen, kun kuosit eivät enää uppoa tai en tiedä kenelle niistä enää tekisin. 

Vajaa neljävuotias lapsenlapsemme katseli vastikään kangaskaappiani ja huokaili ihastuksesta, että miten ihania kankaita ja kyseli minulta ovatko ne hänelle. Totesin, että kyllä ne hänelle ovat ja yhdessä valittiin kankaita, jotka leikkasin paidoiksi tai mekoiksi.

Yllä olevissa kuvissa on yksi yhden illan surautus. Lainasin tyttösen paitaa ja leikkasin sitä hyödyntäen tällaisen mekon. 



 Kyllähän tämä liikkumattomuus ihmeesti rauhoittaa ja laittaa ajatukset uusiin muotoihin. Niin monet asiat ja tilanteet, jotka hetki sitten olivat niin itsestäänselvyyksiä ja rutiineja, ovat nousseet omissa ajatuksissa suureen arvoon ja arvostukseen. 


Kevään ja kesän tulo tulevat niin oikeaan aikaan. Auringon energialla on ihmeellinen voima. Miten ihana onkaan istahtaa terassille ja antaa auringon lämmittää kasvoja ja samalla saa kuunnella lintujen liverrystä. Silloin tuntuu niin vahvasti, että kohta on kesä ja tulee aika, jolloin muistellaan tätä hetkeä yhtenä hyvin erilaisena kokemuksena.

Ehkä minulla on nyt enemmän aikaa tulla käymään täällä blogissa kertomassa terveisiä. Ehkä :) Ompelujuttuja saattaa tulla tänne enemmänkin jos ompelujumi pysyy piilossa;)

Voikaa hyvin ja nautitaan aurinkoisista päivistä!
Hyvää Palmusunnuntaita teille 💛



10 kommenttia:

  1. Niin viehättävä mekko!! <3
    Aurinkoista palmusunnuntaita sinne ja terveiset täältä täyskaranteenipäivästä numero 22...tai 23...äh, kuka näitä enää laskee!! Onneksi edes kattoterassille pääsee ulos!
    Toivottavasti edes puolessa välin ollaan tätä "ihmiskoetta".
    Kotona on hyvä olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mantelilaakson Susanna 😍 Niin, onneksi ulkoilla voi ja kevätkelit hellii meitä. Saa nähdä kauan ollaan vielä karanteeenissa.
      Ihania aurinkopäiviä sinulle ❤️

      Poista
  2. Ihana ompelus Katja! <3 Tämähän on niin kuin silloin ennen, kun omillesi vaatteita ompelit. Ihana, että pieni tyttö löysi kankaasi ja pääsitte yhdessä niitä työstämään. Lapsen ilo on paras ilo ja aina niin pyyteetöntä sekä aitoa.

    Ja nuo tulppaanikuvat ovat täynnä kauneutta ja pieniä ihmeteltävän kauniita yksityiskohtia.

    Pääsiäisen iloa Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu ❤️ Tuntui kieltämättä niin tutulta ommella tuollaista mekkoa. Pikku tyttö istui koko ompeluajan minun vieressä ja odotti mekon valmistumista 🥰 Olihan se ilahduttavaa nähdä miten onnellinen hän oli saatuaan mekon 🙏🏻

      Ihania auringonsäteisiä päiviä sinulle Kaisu 😍

      Poista
  3. Kyllä se aika rientää, ihan justhan kerroit ensimmäisen lapsenlapsen syntymästä.. 😲 Ihana mekko! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole ihmeellistä 🤩 Minustakin tuntuu, että siitä on hetki kun hän syntyi. Nyt hänellä on pikkuvelikin 😍 Kiitos paljon Raisa 🙏🏻🤩

      Poista
  4. Todella kaunis mekko ja saaja on varmasti iki onnellinen kun vielä sai olla kankaiden valinnassa mukana. Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nila 😍 Kovin onnellinen hän on mekosta ollut ja on kysellyt minulta milloin seuraavat vaatteet valmistuvat 😄

      Poista
  5. Voi, onnellinen mummu ja lastenlapsi! <3 Niin ihanaa varmasti ommella yhdessä, pienen toiveita kuunnellen. <3 Ja kaunishan on mekkonenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pikku Akka 😍 On onnellista olla mummu ja omistaa lastenlapsia ❤️🙏🏻 Ja onhan se ihanaa kun saa taas ommella pikku vaatteita 🤩

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.