keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Palloja liivihameessa

Ihastuin niin tähän pallotrikooseen, että halusin kokeilla jotain siitä. Useimmiten on tullut tehtyä kuviokankaista perustrikoopaitoja. Nyt teki mieli tehdä hieman erilaista, jotain hempeää ja tyttömäistä. Frillathan sopivat erittäin hyvin tähän tarkoitukseen.


                           
         
            Mekkomallina käytiin Mekkotehdas-kirjan Elina-kaavaa.
Kangas on laadukkaan oloista joustavaa trikoota, jota oli todella mukava ommella. Ruskea frillakangas on ohuempaa, myöskin hyvin joustavaa trikoota. Olen tilannut sen joskus Kangastukusta.

6 kommenttia:

 1. onpas hieno!! röyhelöt ihan piste iin päällä. niin siistiä jälkeä...olis kyllä mukava päästä ompelemaan...huh. tästä sain kyllä inspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perusmallista on kiva muokata erilaisia liivihameita. Jotenkin nuo röyhelöt on todella kivat tuohon mekkoon :). Ompeluintoa sinullekin!

   Poista
 2. Tosi nätti mekko. Kangas ja malli röyhelöineen sopivat hyvin yhteen.

  Löysin sivusi googlettaessani sovitusnukkeja.... Olen hankkimassa sovitusnukkea ja etsiskelin käyttäjäkokemuksia. Olet hankkinut säädettävän nuken. Muistako mikä on ko. nuken malli? Oletko ollut tyytyväinen nukkeen? toimittajaan? Ja jos mieleesi tulee muita hyviä neuvoja, mitkä kannattaa pitää mielessä nukkea hankkiessa, niin otan kiitollisuudella vastaan.

  t. itseoppinut, ompelua rakastava amatööri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun löysit sivuni :-). Tilasin sovitusnukkeni ompelijan maailmasta. Sen mallinimi on "mallinukke Catwalk ". Minusta se on hyvä kun voi säätää nuken kokoa monesta eri kohdasta tai tyynyillä lisätä esim. odotusajan vatsani. Kokoa valitessa kannattaa mieluummin ottaa pienempi kuin hieman itseä isompi koko. Pienempää voi säätää isommaksi kun taas isoa nukkea ei saa pienennettyä. Koosta kyselin itse puhelimitse, niin sain tarkistettua juuri sopivan nuken koon itselleni.
   Nuken käyttö kaavoittamisessa on vielä hankalaa, itseoppinut ompelija olen minäkin. Mutta on siinä äärettömän näppärää kokeilla miltä vaate näyttää.
   Palvelu pelasi ompelijan maailman kanssa hyvin ja toimitus oli erittäin nopea.
   Mitään kummempaa neuvoa en vielä osaa antaa, mutta tyytyväinen nuken omistaja olen :-).

   Tulehan joskus kertomaan miten nuken käyttö on sujunut jos sen päädyt ostamaan :-)

   Poista
 3. Sovitusnukke...

  se on nyt hommattu samaisesta ompelijan maailmasta ja palvelu oli eriomaisen hyvää.
  Olen jo hieman käyttänytkin nukkea ja kyllähän se on verraton apu, näin kun itselleen ompelee. Sen kanssa on hyvä suunnitella asua, itselläni kun on pitkäti sellainen kangasta kuosittelemalla ilman kaavoitusta toimiva työskentelytapa.

  Hyviä vuoden viimeisiä päiviä ja kaikkea parasta tulevalle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa mukava kun sait mallinuken itsellesi. Kuulostaa erittäin kiinnostavalta tuo kuosittelemalla muotoileminen. Sitä pitäisi itsekin kokeilla. Sinullekin toivottelen onnellista uutta vuotta. Kiva oli kuulla sinusta :-).

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.