torstai 3. lokakuuta 2013

Motivaatiota neulomiseen, norjalaista

 
 

Syksyisin tekee aina mieli tarttua puikkoihin ja yrittää saada aikaiseksi jotain ihanaa. Lisäksi kun käy ihastelemassa blogiystävien upeita neuletöitä, niin into vain kasvaa:). Olen todellakin enemmän ompelukoneihminen, mutta jossain sisälläni on pieni neulekärpänen, joka välillä käy purasemassa. Sen johdosta innokkaasti aloitan tikuttamaan, mutta mutta... sinnikkyydessä on todellakin parantamisen varaa. Työt nimittäin tahtovat jäädä kesken:)
 
 
Tämän norjalaisen neuleen haluan tuoda tänne ennenkaikkea, että motivoin ja kannustan itseäni neulomaan erään työn, mieheni villapaidan valmiiksi :D. Olen tehnyt tämän muutama vuosi sitten. Ohje löytyy Garnstudion sivuilta.
 
 
Minulla ja siskollani oli silloin yhtäaikaa villapaitaprojekti kesken ja pidimme vauhtia päällä kyselemällä toiselta, missä vaiheessa toinen on menossa. Se oli tosi kannustavaa!


Norjalaiset neuleet ovat minusta ihania, jotenkin ikuisen ajattomia. Ja sopivat niin tänne pohjoisen luontoon.
 
 
Kiitos kuvaajalle:)


Siitä keskeneräisestä projektista vielä jotain:). Aloitin tämän norjalaisneuleen tekemisen pari vuotta sitten ja tässä vaiheessa mennään. Nyt työ on kaivettu korista esille ja tarkoitus on saada paita valmiiksi!! Tämäkin malli on Garnstudion sivuilta, täältä.  Käypä kurkkaamassa!
 
Leppoisia syyspäiviä teille, vaikkapa neulomisen parissa:)
 
Kaunis kiitos kommentoijille!
Ilahduttaa niin mieltä lukea teidän ajatuksia:)
 

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana ja lämmin neule <3 katteeks käypi,ko ei ossaa ;) jopa oma tyttäreni on alkanut villa-sukkia tehtaileen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanan lämmin paita ja mukava käyttää tällaisena kirpeänä ja aurinkoisena päivänä. Kiva kun tyttäresi on innostunut neulomaan:)

   Poista
 2. Juu kävin kurkkaamassa ja eipä sinulla ihan mitätön neule olekaan kesken. Tuon kun teet valmiiksi niin sulkahattua nostan, ohan se sitten niin komia tikkuri ukollasi. Tulee mieleen oma vanhin tyttäreni kun hän alkoi rakkauden ensihuumassaan ukolleen neuloa kirjoneulevillapaitaa. Ja se ukko kun on sukumme suurin 190cm ja silloin painoi toistasataa kiloa. Kyllä siinä pikkusiskot kuittaili että etkö yhtään isompaa ukkoa ittelles löytänyt???? No pusero tuli valmiiksi ja pidettyäkin jonkin aikaa, mut sitten iski laihdutusvillitys ja mies laihtui alle satakiloiseksi, niin hyvä paita jäi käyttämättä. Toisenkin puseron tytär neuloi vähän pienemmän ihan luonnonvalkoisen ja nyt on vain ompelulinjalla. Valmistuu ihan kohta vestonomiksi. Eikä aio enää tikkuihin koskea. No meillä riittää neulojia hänenkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D, siinä on sitten muutama ylimääräinen silmukka tullut väännettyä, mutta mitä nyt ei armaalleen tekisi:). Onhan sitä aika haasteen itselleen tullut otettua, mutta sisukkaasti loppuun!

   Poista
 3. oijoi. on hieno neule! edelleen olen sitä mieltä että toiset tekee mitä osaa ja toiset, niinkuin sinä mitä haluavat. on kyllä taitavaa työtä! isännän tuleva paita huikea! kyllä kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Hanna:) kiitosta jälleen! Ajattelen kyllä, että mitä minäkin teen, sitä muutkin:D. Olis kyllä ihana kun projektini onnistuisi käytettäväksi.

   Poista
 4. Kaunis villapaita! Ja kauniita kuvia! Noita villapaitoja saakin hetken aikaa tikutella, että työniloa vaan sinnen :) Mulla ei kyllä varmaan ikinä riittäisi sinni noi suuritöiseen neulomukseen, niinpä jokasyksyinen neulomisinnostus rajoittuukin täällä vain lasten villasukkiin tai pipoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kIitos Eerika. Siinähän minullakin se pulma on, kun sinnikkyys tahtoo loppua kesken. Monesti ihailen neulelehtien ihanuuksia ja ajattelen mitä kaikkea saisi itselle ja perheelle kun viitsisi vaivautua opettelemaan ja tekemään vielä työ loppuun asti. Ehkä sitä voisi kokeilla lapsen koossa jotain puseroa. Sen saisi huomattavasti nopeammin valmiiksi.

   Poista
 5. Nyt mua kyllä naurattaa se meiän vaihto. Ossaisit tosiaanki neuloa itekki, kun kerran saat tuollasen norjalaisneuleenki valamiiks. Mä en nimittäin kirjoneuletta ossaa. Hieno tullee paiasta, jahka se valamistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, älä sinä siellä naura :D. Oikeasti olen ns. saamaton neulomaan. En ole itsellekään tehnyt esim. lapasia varmaan ikinä. Eli tämä vaihto on erittäin hyvä juttu:). Hirvittää vaan tuo mun osuus, tuleeko tarpeeksi siistiä? Pitäisi laskea tuota rimaa itsensä suhteen, turhan kriittinen sitä tietysti on:). Tuosta mun neuleesta vielä sen verran, että mun sisko on tosi taitava neulomaan. Oli niin näppärää kysellä apua häneltä ja edetä työssä:)

   Poista
 6. Täällä pohjoisen erämaassa villapaidalle on käyttöä. Ensi syksyn karhunpyyntiin valmiina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan sulle ensi syksyksi :-). Mutta eipä sitä tiedä, vaikka saan valmiiksi jo aiemminkin! Onnekasta pyyntipäivää vielä sinne huomiseksi :-)

   Poista
 7. Mukavia neulomishetkiä sinne! Yksi rivi kerrallaankin on jo eteenpäin!:) Hyvällä mallilla jo sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta:) Olen pitänyt neuletta tuossa keittiössä puuhellan vieressä, joten se on mahdollisimman lähellä kulkujani. Siinä sitten pysähdyn muutaman silmukan kerrallaan kutomaan:D Eiköhän se siiitä.....Varmaan olisi hyvä oikein istahtaa sen kanssa, niin valmista tulisi nopeammin:)

   Poista
 8. Mielettömän ihana!! Kukahan minulle tämmöisen tekisi, en osaa oikein noita neuleohjeita lukea...
  ehkä joskus isona sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isona minäkin sen tein, eli tee sinäkin:) Oikein aloin muistelemaan, että olenkohan aikaisemmin tehnyt kirjoneuletta ja melko varma olen, että en. Minusta Garnstudion ohjeet ovat aika selkeät ja kun aikansa pohtii, niin yhtäkkiä saattaakin hoksata miten homma etenee. Kiitos sinulle Silja!

   Poista
 9. Onpa tosi kaunis! Minä en oo koskaan ollut mikään neuloja-tyyppi mutta nyt kun vitosluokkalainen neuloo lapasia, aattelin että vois itekin jotain pientä taas yrittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele:-). Varsinkin näin syksyisin neulominen tuntuu mukavalta puuhalta:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.