maanantai 7. lokakuuta 2013

Halkiopaitoja pojille

 
 
 
 
Pitipä taas testata Ottobre 4/2013 Metal Button- kaavaa. Olen aikaisemmin vältellyt halkiopaitojen tekoa ajattelevani halkion tekemistä ylitsepääsemättömän vaikeaksi. Minusta tuon lehden ohjeita seuraamalla se ei onneksi enää tunnu niin hankalalta. Jokaisen paidan halkio on kyllä hyvin uniikki, mutta eihän se mitään jos lopputulos on kuitenkin kohtuullisen hyvä:)

 
 
 
 
Ihastuin tähän tähtikuosiin ja ajattelin saavani siitä kivan paidan koulupojallemme. Sopivasti samaan sävyyn löytyi samasta kangaskaupasta tämä ruskea trikoo. Tähtikangas on muistaakseni Hilcon kankaita. Tämä paita on samasta lehdestä malli nimeltä "Linear". Tuossa kaavassa ei ole nappihalkiota, mutta leikkasin etukappaleen keskiosaan mielestäni sopivan pituisen halkion ja siihen halkiokaitaleet.
 
 
 
 
Kankaat riittivät myös pikkuveljen paitaan kun muokkasin hihat kaksivärisiksi. Valkoinen tasku oli tarkoitus laittaa ensimmäisessä kuvassa olevan pöllöpaidan etukappaleeseen, mutta unohdin koko taskun ja ommella hurruuttelin paidan valmiiksi. Toisaalta onneksi näin, sillä minusta valkoinen tasku on tosi kiva ja raikas tämän paidan väreihin.
 

 
Tänään on ollut erikoisen kaunis syyskeli. Aurinko on paistanut niin kauniisti ja ilma on ollut mukavan lämpöinen.
 
 
Ilokseni tänne on taas tullut uusia lukijoita, tervetuloa mukaan:)
 
 
 
 
12 kommenttia:

 1. Upeita paitoja! Palaan varmasti paremmalla ajalla lueskelemaan enemmänkin kirjoituksiasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulostaapa kivalta! Tule ihmeessä katselemaan uudelleen mitä olen tänne tallentanut:) Ja kiitos sinulle vielä kommentista!

   Poista
 2. kauniita paitoja taas kerran :)

  VastaaPoista
 3. Kivoista kankaista kivoja paitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kankaat ovat inspiroivia, niin ompeleminen on tosi mukavaa! Kiitos Eerika:)

   Poista
 4. Mä ihmettelin että mitä kumman halkiopaitoja! Ei oo ammattitermistö oikein hallussa :). Mut ihania on, etenkin toi pöllökuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melina:) Voi, että mua hymyilytti nyt jälkeenpäin itseänikin tuo halkio- sana. Ei se varmaan ole mikään ammattisana:D Ehkä joku murrejuttu! Nappilista varmaan selkeämpi:). Tykkäsin itsekin tosi paljon tuon pöllökankaan raikkaudesta!

   Poista
 5. Hienoja paitoja tuli. Pöllöpaita raikkaudessaan niin ihana. Minäkin sain nepparit vihdoinkin paikoilleen poikieni paitoihin. Lauantaina taistelin niiden kanssa silmät ristissä, kunnes tajusin odottaa päivänvaloa ja kirkkaampia ajatuksia. Väsyneenä sitä tekee niin hassuja virheitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin pyörittelin neppareita sormissani:) Yhden hakkasin väärin päin, mutta onneksi sain sen siististi revittyä irti. Odottelen kovasti nepparipihtien saapumista:). Kiitos sinulle vielä!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.