keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hellettä ilmassa vai kauniita unia?

Tätä paitaa aloittelin ompelemaan lauantaina ja nyt sain sen viimeisteltyä valmiiksi. En vielä tiedä onko tämä kesäpaita vai yöpaita. Aika näyttää sen:-). Ajatus  tällaiseen malliin lähti etukappaleen ympyrästä, jonka näin jossain(?). Muistin, että omistan ympyräohjaimen, jolla voi erilaisia koristeompeleita hyödyntäen tehdä tällaisia ympyröitä. Aluksi
ajattelin tehdä paidasta pitkähihaisen, mutta jotenkin nämä keveät röyhelöt olivat mielestäni paremmat. Koristetikkasin
kirjontalangalla kaula-aukon ja nappihalkion ympäristön ompelukoneeni kauniilla tikkauksilla. Paidan kangas on trikoota ja tämän vuoksi jouduin käyttämään tukikangasta tikkauksien nurjalle puolelle.
Minulla ei ollut varsinaista kaavaa käytössä. Oikeastaan takakappale on ainoastaan leikattu jonkun vanhan kaavan pohjalta. Etukappaleen muokkasin siten,
että lisäsin kainaloaukkoon ja sivusaumaan reilusti leveyttä, jotta saisin rypytysvaraa ympyrän alle.

Yllä olevassa kuvassa on peitetikkikoneeni uusin jalka eli läpinänäkyvä sellainen. Asensinpa paikalleen myös pakkauksessa mukana tulleen reunaohjaimen. En ollut ajatellut tarvitsevani sellaista, mutta näppärä tuon mukaan on kankasta ohjailla ja varmasti saa siistiä jälkeä. Alemmassa kuvassa on ylhäällä tekstissä mainitsemani ympyräohjain.14 kommenttia:

 1. no onpas hieno!! en ole muista nut etää onhan minullakin tarvikelaatikossa tuo ympyräohjain..hmm. johonkin joutuu varmaan nyt kokeilemaan :) sitä. kiva kun saa johonkin laitettua noita koristeompeleita, tahtovat jäädä vähälle käytölle minulla. hauska idea että kangas menee ryppyyn tuon ympyrän alle-kaikkea sinä keksitkin. ja ilman kaavoja...taitavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :-). Mukava joskus tehdä jotain vähän muka erilaista ja omasta päästä. Kankaan rypyttäminen ympyrän alle oli aika haastavaa, että näyttäis siistiltä ja tasaiselta. Eihän se nyt ihan tasainen olekaan, mutta riittävä. Aika hyvin saa tukea kankaan mihin ympyrän tekee, varsinkin jos kangas joustaa. Johonkin kesämekkoon olisi kivaa laittaa nuita ympyröitä. Kaivahan ohjain esille ja toteutus päälle. Minäkin olin aivan unohtanut koko välineen

   Poista
 2. Hyvin hyvin taitavaa!! On sulla kyllä kiva ompelumasiina, siitä saa aika tavalla kaikkea irti, kun taitojakin on omasta takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-). Koneeseen olen kyllä ollut tyytyväinen ja paljon sillä olisi minulle annettavaa, kunhan oppisin kaiken hyödyntämään.

   Poista
 3. Miten ihastuttava paita! Olen monesti miettinyt että haluaisin tuon tyylisen paidan tehdä ja melkein yhtämonesti miettinyt tuota ympyräohjainta=hankintaa ja käyttöä.

  Mielenkiintoista oli nähdä myös tuo peittarin kirkas paininjalka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-)Hauska sattuma. Joskus mieleen ilmaantuu joku idea, joka saattaa pitkäänkin hautua mielessä ennen kuin pääsee toteutuksen asteelle. Ympyräohjaimella saa aika persoonallisiakin yksityiskohtia tehtyä vaatteeseen. Käyttö on jäänyt tosi vähälle, melkeinpä olin hetkeksi aikaa unohtanut sen olemassa olon.

   Olen tykännyt muuten tosi paljon tuosta läpinäkyvästä paininjalasta.

   Poista
 4. mulla täällä päässä raksuttaa tuo rypytysjuttu...miten osaisin laittaa tarpeeksi sitä väljyyttä kainaloihin ja sivusaumoihin...? kun en ole mikään kaavoittaja ollenkaan, toisin kuin eräät :)

  tämä voisi olla hauska mekkonen puuvillakankaastakin!
  ympyräohjainta pitää kyllä testailla,aivan on unohtunut tarvikelaatikon pohjalle. mukava että muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiedä miten se oikeasti tehdään, mutta lisäsin reippaasti leveyttä etukappaleen sivusaumoihin ja lisäksi jatkoin etukappaleen hihanaukkoa leveämmäksi. Ja että sain kainaloaukon istumaan hihan kanssa, niin poimutin levennettyä etukappaleen kainaloaukkoa läheltä kainaloa,että se istuu hihan kans. Tosi vaikea selittää, kun tahtoo nuo käsitteet olla vähän hukassa. (Puhuu eri käsitteillä mitä oikeasti tarkoittaa :-)).Tämä tuo sitä rypytystä myös keskiosaan. Ehkä löytyy parempiakin niksejä. Kokeile vaan!

   Poista
 5. Aivan ihana paita. Kyllä oot tosi taitava. Terv. Es-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a! Ehkä tämä on enemmän sellaista kokeilemalla oppimista. Joskus onnistuu ja toisella kertaa ei :-)

   Poista
 6. Tämä on muuten tosi upea, piti jo aikaisemmin klikata katsomaan, mutta nyt yhtäkkiä muistin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Huvikseni olen välillä nostanut näitä vanhoja juttuja esille. Tästä tuli kyllä ihan kiva kesävaate ja käytettyäkin on tullut!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.