sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Jatkoa edelliseen
Tämä huppari valmistui samalla kaavalla kuin edellisen postaukseni paita. Oli erittäin mukava ommella tätä mallia ja paita valmistui sukkelaan. Oikeastaan ompelin tämän paidan seuraavana päivänä ensimmäisen paidan valmistumisesta, mutta kuvaaminen on odottanut itseään.

Tätä en alkanut koristetikkaamaan peitetikkikoneella sen kummemmin. Olisin tehnyt sen sinisellä langalla, mutta en omista tällä hetkellä sellaisia tarpeeksi. Vielä on auki, kuinka tarkka peittari on lankalaatujen suhteen. Uskon kyllä, että laadulla on vaikutusta minkälaista tikkiä kone tekee.
5 kommenttia:

 1. Tästäkin tuli kiva! Hyvät värit! Varmasti pojalle hyvin hyvin mieluisa päälle pantava!:)

  VastaaPoista
 2. Minulla on tällä hetkellä jokin lapsille mustaa -kausi, kaikki mustat yhdistettynä pienissä määrissä kirkkaisiin väreihin on vaan niin houkuttelevia. Kateellisena katselen näitä vetskarihalkiojuttuja, se ei vaan jostain syystä mulla taitu yhtään nätisti vaikka kuinka yritän venkslata..
  Erittäin mielenkiinnolla luen aina kaiken peitetikkikoneisiin liittyvän, joten nämä maininnat lankalaaduista ym. on tosi hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jäi vaivaamaan että oletko kääntänyt tuon resorin siinä halkio/huppuosiossa peittarilla? Ilman varmaan osaisinkin, mutta haluan ehdottomasti tehdä sen tällä kyseisellä koneella mutta ei ole vielä tullut vastaan sellaista joka olisi neuvonut miten tuon halkion alareunan on tehnyt..

   Poista
  2. Kiitos sinulle kun tulit sivuilleni kommentoimaan. Kuulostaa hyvälle tuo mustan ja vihreän yhdistelmä. Olen tosiaan ommellut peitetikkikoneella nuo vetskarin ja hupun reunan kanttaukset. Tuossa ko. Ottobre-lehdessä oli tosi hyvin selitetty miten homma etenee. Eli kiinnitin suoralla ompeleella resorin kiinni alkaen toisen reunan halkion pohjasta jättäen ylimääräistä resoria alkuun. Näin kiersin hupun reunan kautta toisen halkion pohjaan jättäen sinnekin ylimääräistä. Sitten peitetikkikoneella ommellen kiersin kääntäen resortin yhden kerran nurjalle ja oikealta puolelta hurruuttelin. Tärkeää on aloittaa opetteleminen niin pohjasta kuin voi käytännössä katsoen ylimääräisestä "resorialkulipareesta" lähtien, että oikealta puolelta katsottuna sauma tulee näkyviin. Tämän jälkeen ompelin suoralla ompeleella nurjalta puolelta resoripalat vierekkäin toisiinsa kiinni. Sitten olikin vetoketjun vuoro ja se vain kiinnitettiin nurjalle puolelle ja oikealta puolelta ommeltiin käyttäen peitetikkikoneen saumaa apuna. Etukappaleen halkion pohjan kolmio ommeltiin nurjalta puolelta kiinnittäen se vetoketju-resorikaitaleisiin oikeat puolet vastakkain.

   Poista
  3. Tulipa kovasti virheitä. Kirjoitin edellisen vastauksen kännykälläni. Esimerkiksi opetteleminen= ompeleminen. Peitetikkikone on ollut minulla vasta reilu puoli vuotta, mutta on erittäin mielenkiintoista ja mukavaa kuulla ajatuksia teiltä, jotka olette konetta pitempään käyttäneet.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.