keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Röyhelöitä ja puutöitä




Näitä röyhelöitä on nyt urakoitu:). Mekon pohjana edelleen Mekkotehtaan Elina-mekko, jota on kyllä kovasti muokattu ja muunneltu. Marimekon kangaspaloista sain vielä kasattua tällaisen tunikamekkosen.


Olkapään pienet röyhelöt antavat kivasti ilmettä ja tehostetta kokonaisuuteen. Pienellä serkkutyttösellä oli puserossaan tällaiset röyhelöt ja halusin kokeilla niitä tähän tunikaan.








Ompelun lomassa olen tehnyt myös puutöitä. Ostimme jonkin aikaa sitten lehtisahan, joka on mielestäni aivan kuin toinen ompelukone. Piirsin tipusista kaavan, jonka mukaan sahasin levystä linnut ja alustan. Porasin tipuihin sekä alustoihin reiät, joihin liimasin pyöreän puukepin. Näin sain kasattua pääsiäiskoristeeni. Jos oikein tarkasti haluaa katsoa, huomaa osan linnuista seisovan hieman vinossa. Mutta sepä ei haittaa minua, sillä ensi kerralla osaan tehdä vastaavassa tilanteessa tämän vähän paremmin :).



Lintujen alla oleva kaitaliina on äitini kutoma.





6 kommenttia:

 1. ihanaihana! pakko varmaan munkin tarttua vaihteeksi :) noihin raitoihin...juurikin tuota mustavalkoista löytyy vielä kohtalaisesti. kivat nuo olkapääröyhelöt. iik, jospa jättäisi siivoustouhut iltapäivään ja hetken aikaa hurruuttaisi. :)

  puutyöt aika mukavan näköisiä! uusi aluevaltaus, tai oikeastaan taitaa olla vanhan lämmittelyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo musta-valkoraitanen on vaan niin ihana kangas. Mulla alkaa loppua tuo väri. Olkaröyhelö oli kyllä kiva lisuke:-).
   Niin, olinhan joskus aikoinaan puutyökurssilla, missä tein sen pöydän. Se olikin haastavaa, sai opettaja vähän väliä olla neuvomassa;-).

   Poista
 2. kyllä on taas herkullinen mekko. Linnutkin on tosi kivoja. Kyllä oot taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a:-). On muuten mielenkiintoista puuhaa tuo lehtisahalla sahaaminen. Aluksi ajattelin sen olevan vaikeaa, mutta väärässä olin:-). Oppimista kyllä riittää siinäkin lajissa!

   Poista
 3. Minäki oon haaveillut lehtisahasta. Totteliskohan se mua paremmin kuin ompelukone :D
  Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin tuo meidän lehtisaha ohlssonilta. Maksoi n. 80-90 euroa eli ei ihan kohtuuton hinta ja tuntuu pelittävän oikein loistavasti. Ei vaikuta mitenkään pelottavalta laitteelta:-). Uskon, että tekisit sillä mitä vain :-). Vain rajaton luovuus edessä.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.