lauantai 6. huhtikuuta 2013

Paidan uusi kohtaloTulipa hieman kierrätettyä tänään :). Vanha paitani sai uuden elämän muokattuani siitä tytöllemme tunikan. Hyödynsin edellisen postaukseni hupparin mallia tähänkin työhön. Kangas vain loppui kesken, joten huppua ei tähän tunikaan tullut.
Helman kaaresta tuli aika voimakas, kun summassa vanhaa paitaa hyödyntäen leikkelin kappaleita. Toisaalta takakappale on sen verran pitkä, että kokonaisuus on myös mekkomainen.
Hihansuun käänteet ovat alkuperäiset, mutta muut saumat ompelin uudestaan. Rypytystä ei riittänyt alahelmoihin  kovin paljon, mutta ehkä parempi näin. Nyt tunika on laskeutuva eikä liian raskas pienen tytön päällä. Helmaan ompelin rullapäärmeen. Pitsit antavat mielestäni mukavasti ilmettä tunikalle.


Tämän pikkuisen hameen tein vähän kokeilumielessä. Hame muodostuu neljästä eri osasta. Poimutin pitsin ensiksi ja sen jälkeen kiinnitin sen renkaaseen ja samalla myös kiinnittyi seuraava rengas. Näin etenin,  kunnes hame oli sopivan pituinen.


Aurinkoista ja leppoista sunnuntaita toivottelen teille, lukijani:).
8 kommenttia:

 1. Täytyy todeta, että kokeilu onnistui, koska hame on aivan ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-). Siitä tuli kyllä erittäin tyttömäinen. Neiti kyllä ihastui kovasti!

   Poista
 2. sielläkin on ompelukone laulanut. :) täälläkin.
  ihania pitsi- ja rimpsu-unelmia...onkohan mulla tullut joku röyhelökiintiö täyteen kun multa tulee nykyään vain kaikkea suoraa ja simppeliä. yksi röyhelötilaus olisi kyllä vetämässä, Helmille ja sitten vielä yksi ihan oikea tilauskin.

  hame herätti täällä huokaisuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kone on laulanut. Se onkin jännä juttu, että mitä enemmän ompelee sitä enemmän innostuu suunnittelemaan lisää:-). Mulla on selvästi joku röyhelöinnostus päällä. Jatkuvasti kone poimuttaa... :-) Ompeluiloa sinnekin!

   Poista
 3. Kiva tuunausidea. Heitin sulle omassa blogissani pienen haasteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika V. Käynpäs kurkkaamassa sivuillasi mitä siellä minua odottaa:-).

   Poista
 4. upeita,toi hame on tosi suloinen <3

  VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.