torstai 13. kesäkuuta 2013

Aurinkomekkoja ja kivoja leggareita


Onpa ollut mukava ommella ja kaivella kaapista kankaita ja miettiä mitä niistä tekisi. Mekkojahan on niin kiva tehdä ja niin kauan kuin tyttönen niitä vielä pitää niitä kannattaa tehdäkin. Tämä aurinkoinen kukkakangas on löytänyt tiensä kangaskaappiini jo viime kesänä. Tuolloin ompelin samanaikaan ostetusta kankaasta tällaisen mekon.

Samaa kaavaa käytin nytkin eli Mekkotehtaan Orelma-mekon mallia. Nyt en lisännyt kuminauhaa rinnan ympärille, mutta tässä mekossa jätin hihoista kuminauhat pois ja lisäsin helmaan valkoisen puuvillapitsin, joka kivasti lisää raikastaa jo valmiiksi reipassävyistä mekkoa.


Sama kaava oli käytössä myös tässä trikoomekossa. Tämän kankaan kuin myöskin leggingsien kankaat ostin keväällä Marimekon ystävämyynnistä. Ylemmässä olevassa kuvassa kankaan varjokohdissa näkyy todellista kankaan väriä. Aurinko vaalentaa kuvassa jonkin verran sävyä. Tykkään kovasti kankaan pirteästä limen sävystä.


Kyllähän prinsessalla pitää korkkarit olla :)

                                                   Nämä leggarit ovat siis tehty Marimekon ystävämyynnistä ostetuista trikoista. Erittäin ihanasti joustavaa kangasta ja mukavan ohutta erityisesti kesäkäyttöön. Kaavana housuissa on Hopsis-leggingsit lehdestä 4/4012. Lahkeensuun koristus on mielestäni erittäin kiva.Mukava kun olen saanut muutaman uuden lukijankin, tervetuloa mukaan seurailemaan touhujani:)

6 kommenttia:

 1. Ihanan pirtsakoita mekkoja! Tuo Mekkotehdaskirja on tullut ihan minun lemppariksi. Siinä on kirja täynnä toinen toistaan kivempia ideoita ja malleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika:). Minustakin tuo kirja on aivan ihana. Jotenkin houkuttelisi kokeilla tehdä jotain röyhelömekkoa. Kirjan kaavat ovat kivan selkeitä ja helposti muokattavia.

   Poista
 2. Ihania! Ja erittäin kivat nuo lahkeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin lahkeen malli on tosi kiva ja jotenkin erilainen kuin yleensä on tottunut näkemään:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.