maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lomailua naapurimaissa ja pientä virkkausta

 
Lomareissumme on nyt takana. Aika kauas kotoa sitä ehdittiinkin reilun puolentoista viikon aikana. Seuraavat kuvat ovat Norjan upeista maisemista, joita näin ensikertalaisena ihmettelin ja ihmettelin. Ajelimme auto+asuntovaunuyhdistelmällä Ruotsin läpi Norjaan ja edelleen Ruotsiin ja sieltä laivalla Suomeen. Pysähtelimme matkan aikana leirintäalueilla ja yövyimme siellä. Etukäteen olimme jo katsastaneet paikkoja, jotka sitten rytmittivät reissuamme. Matkaa kertyi laivamatkoineen vähän yli 2000 kilometriä, jotka uskokaa tai älkää menivät aivan ihmeen hyvin. Mieheni jaksoi loistavasti ajella ja pienet istua ja minäkin jaksoin:D. Tokihan olimme mitoittaneet päivän ajomatkan kohtuulliseksi, että matkaajat paremmin kestävät autossa istumisen. Tällainen matkanteko oli todella viehättävää ja antoisaa eli kuten voitte arvata uusia matkasuunnitelmia alkoi jo mielissämme kehittymään.
  
 
 
Ennen matkalle lähtöä tulostelin mukaani Garnstudion sivuilta virkkausohjeita, jotta voisin ajomatkojen aikana välillä virkkailla. Seuraavan virkatun pitsimyssyn ohje löytyy täältä.
Kuvan lakki on niin kaunis verrattuna omaan "sienipipooni", mutta olin erittän tyytyväinen saadessani lakin edes valmiiksi. Ja se valmistui jo Suomen puolella eli virkkaukset jäivät naapurimaiden puolella kokonaan tekemättä. Oli siellä niin paljon kateltavaa, ettei malttanut pää alaspäin istua:)
 
 
 
Käytin työssä ohutta merinovillaista lankaa, kun en muutakaan sopivaa kerää äkkiseltään löytänyt. Voihan tällaista pipoa käyttää myös alkusyksyn viileämmillä keleillä, jos se hellekeleillä tuntuu liian lämpöiseltä.
 
 
Taidan tulla laittamaan seuraaviinkin postauksiini kuvia hienosta reissustamme. Mielestäni kuvat ovat sen verran upeita, että niitä on kiva katsella. Toivottavasti myös teistä:) Nyt on taas arki edessä ja arjen työt odottavat, myös osa matkatavaroista on vielä purkamatta. Eli alanpa töihin:)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa teille!
 
 
 
 
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Maisemat ovat kyllä upeita! Laita vaan niitä lisäkuvia :) Ite olen reissannut varmaan osittain samoja paikkoja kauan sitten ja edelleen on sellainen olo, että haluan nähdä niitä maisemia joskus uudelleen...
  Kivan pipon olet saanut matkalla aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osannut etukäteen kuvitella minkänäköistä siellä voisi olla. Ja vaikka monet ovat ylistäneet maisemia, niin ei sitä ole osannut ajatella että siellä noin upean näköistä on:-) . Olisi kyllä hienoa päästä joskus uudelleen!

   Poista
 2. Mahtavia maisemia on kyllä mahtunut teidän lomamatkaan. Haaveissa olisi, että mekin teksimme vastaavanlaisen reissun joskus Norjaan ja Ruotsiin. Tosi söpö tuli piposta. Virkkaustyöt on kivoja ottaa matkaan mukaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä voin vilpittömästi suositella reissua, oli se sellainen elämys:-). Lastenkin kanssa meni tosi hyvin. Virkkaus on tosi kivaa, kun se on niin kevyttä puuhaa.

   Poista
 3. tykkään..katella aina reissu-kuvia,sitä ihan säpsähtää,miten voikin olla ulkomailla niin erilaista ku koti-Suomessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin ihmettelin, että niin lähellä kotia on niin erilaista ja valtavia korkeuseroa. Oikeastaan jo Ruotsin puolella alkoi maisemat muuttua ja kun Norjan puolelle päästiin, niin alkoi upeat vuoret vallita maisemia:-)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Ja tosi kiva pipo! Alkoipa syyhyttämään vastaavanlaisen teko..nimittäin olen pitempään etsinyt kivaa mallia. Ja tuo on kiva! :)
  Reissussa on kyllä mukavaa, kun on reissumielellä, rennolla, mutu-tuntumalla liikkeellä. Ilman noita ei onnistu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-). Pipo oli tosi näppärä tehdä, ei ollenkaan vaikea. Kyllä reissut ovat piristäviä ja mielenkiintoista on nähdä myös muiden ihmisten ympäristöjä ja samalla heidän elämää.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.