torstai 11. heinäkuuta 2013

Metal Button -nappilistapaitoja ja hieno kokonaisuus

Kyllä oli mukava alkaa loman jälkeen taas ompelemaan. Uusin Ottobre oli ilmestynyt reissun aikana postilaatikkoon ja sieltä löytyi heti ensi vilkaisulla paita, jota halusin kokeilla. Malli nimeltään " metal Button" pääsi raitakankaiden kohteeksi. En pitkään, pitkään aikaan ole ommellut halkiollista trikoopaitaa ja nýt lehden malli + raitakangas innosti minut koneen ääreen. Niinpä viisivuotias vesselimme sai pari uutta raitapaitaa. Eräs paikallinen kangaskauppa on vaihtanut omistajaa ja liike on uudistunut totaalisesti. Enää ei ole välttämättä pakko tilata kuviotrikoita netistä vaan tietty valikoima löytyy myös liikkeestä. Tästä kangaskaupasta ostin Hilcon raidallisia trikoita.
Resorien valinta on usein hankalaa, koska jos haluaa kankaan kanssa samaa sävyä olevan resorin, niin sävyt varmasti hieman riitelevät keskenään. Vaaleansiniraitaiseen löytyi sopiva resori, mutta limen sävyiseen ei oikein sopinut mikään. Niinpä päädyin puhtaaseen valkoiseen. Minusta se aika kivasti raikastaa paitaa.

Olen jo usein aiemminkin  maininnut eskarilaisesta ( nyt voisi kutsua jo tulevasta ekaluokkalaisesta) tytöstämme, jota kiinnostaa kovasti ompeleminen. Taas kun aloin ompelemaan, hänellä alkoi ideat heti pursuamaan. Enpä malta olla laittamatta hänen päivän saldoaan myös tännekin esille. Näin muka isona ompelijana helposti jämähtää kaavoihin,  ja erilaisiin leikkauspinttymiin. Neiti kun halusi tehdä itselleen paidan ja legginsit, ajattelin mielessäni että, ei onnistu, liian vaikeaa. No, lapsi ajattelee selkeästi ja ei liian monimutkaisesti. Hän otti kankaan ja laittoi paidan kaksinkertaiselle kankaalle ja leikkasi paidan, ilman turhia saumoja. Sama juttu housujen kanssa.Kyllä isot veljet katselivat pientä siskoaan ihmetellen, että oletko sinä tosiaan nämä tehnyt :D .
Eikä ihme!


Ompeluiloa muillekin, eihän kangistuta liikaa kaavoihin ja turhiin saumoihin:) Annetaan vaan palaa!

10 kommenttia:

 1. Upeita upeita tuotoksia! !! Aivan todella hienot paidat ja uskomattomat nuo eskarilaisen teokset! Ihailtavaa, taitavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuomitarha:-). Ei me aikuiset osata arvatakaan kuinka taitavia lapsemme ovatkaan, eikö vain!

   Poista
 2. uskomaton neiti!Ihan mahottoman taitavasti tehty paita!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän taitava tyttö, ei voi muuta sanoa. :) Hienoja paitoja olit tehnyt. Valkoinen resori oli kyllä todella hyvä limeen paitaan. Pitäis itsekin alkaa toteuttamaan uusimman Ob-lehden tuomia ideoita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-). Oli tosi kiva tehdä vaihteeksi ohjeitten mukaan, selkeät ohjeet oli nappilistan tekemiseen. Nyt on mulla sellainen fiilis, että mielenkiintoinen tehdä jotain haasteellisempaa. Löysin jännän kuviofarkkukankaan. josta on tekeillä jotain itselle. Toivottavasti onnistuu:-)

   Poista
 4. Aivan mahtavat raitapaidat! Ja sulla näyttää olevan nappilistatkin oikeassa paikassa ja niin siistin näkösesti ommeltuna! Minulla tuo nappilistaväkerrys vaatii vielä pienoista hienosäätöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista:-). En nyt tiedä onko ne niin siistit:-)Listan alareuna on aika haastava, ettei se pursottele rumasti:-). Ohjeet oli kyllä tosi selkeät.

   Poista
 5. Meinasin metal Buttonin tekaista ja google ohjasi tänne inspiraatiota saamaan. Hyvältä näyttää ja mahtavan taitava tyttökin sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos isosisko:-). Olipa tosi mukava kun jätit kommenttia, tervetuloa toistekin:-). Käynpä kurkkaamassa sinunkin blogia!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.