maanantai 12. elokuuta 2013

Leukakukkarot

 

Nyt on kokeiltu miten tehdään leukakukkaro. Eipä ollut vaikeaa:). Tietysti yksi piti tehdä harjoituskappaleeksi ja vääntää leuat rumasti vinoon:(. Tämä raitainen pussukka valmistui Ikean puuvillakankaasta. Tein molemmat kukkarot kaksinkertaisesta kankaasta, jotta ne ovat käytössä tukevampia ja kestävämpiä. Tarkoituksenani on säilyttää tässä raitapussukassa puhelintani, ettei sitä tarvitse joka kerta kaivella laukusta. Tämän avulla uskon puhelimen löytyvän helpommin:)
 


 
 
Koulun alkaminen tuo arjen ja rytmin. Pitäähän koulutarvikkeetkin olla järjestyksessä ja toivottavasti tämä iso kukkaro toteuttaa tämän asian.
 
 
Ohjetta kukkaron tekoon:
 
Valmistin kukkarot siten, että asetin leuat kaksinkertaiselle kankaalle ja hahmottelin mielessäni kukkaron mallin. (Kynällä voisi hahmotella muotoa kankaalle.) Seuraavaksi leikkasin pussin jättäen sentin saumanvarat kukkaron muodon ulkopuolelle. Sitten ompelin sisä- ja ulkopuolen erikseen pussiksi. Sivujen haaraosat ompelin muutaman sentin pituudelta oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen kääntelin pussukat oikein päin ja aputikkasin yläreunat toisiinsa. Liimasin nyöriä kiertämään pussin reunoihin leukojen osuudelle.  Liiman kuivuttua työntelin reunat nyöreineen päivineen leukojen sisälle. Lisäsin leukojen sisälle hieman liimaa ennen reunan sisään laittamista.  En puristellut leukoja enää, koska reuna tuntui puristuvan tiukasti leuan sisälle. (Ja olin jo puristanut yhden kukkaron rumaksi).Toivottavasti tästä ohjeesta on jollekin apua. Hieman sekavasti kyllä selitetty:)
 
On ollut ilahduttavaa kun on tullut näin paljon jo arvontaan osallistujia. Jos et ole vielä osallistunut, niin käyhän täällä vierailemassa ja kokeile onneasi:). Arvonta-aikaa on vielä runsaasti jäljellä. Samalla on ollut tosi mukava nähdä ketä blogissani vierailee ja te, jotka olette kirjautuneet lukijaksi, niin sydämellisesti tervetuloa seuraamaan touhujani:)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa teille!
 
 
 
 
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö vaan ja kiva kun niitä voi tehdä niin monen mallisina ja värisinä:-)

   Poista
 2. Söpöjä kukkaroita. Kiva kun laitoit ohjetta näistä, nimittäin olen ajatellut kokeilla tehdä myös samantyyppisen. Ekaluokkalaisemme ei millään löytänyt kaupoista mieleistä penaalia, ajattelin että pitäisiköhän tehdä itse hänelle juuri tällaisen leukakukkaropenaalin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a:-). Tee ihmeessä ja kysy neuvoa jos haluat. Nimittäin mun ohje voi olla vähän sekava. Ja ehkä työtapoja on monenlaisia. Tämä työtapa oli sekoitus eri ohjeista mitä kuulin ja näin:-)

   Poista
 3. Hienoja kukkaroita:)! Mullaki ollu jo monta vuotta kehykset laatikossa marinoitumassa, ku on ollu(muka) niin iso kynnys niitä käyttää epäonnistumisen pelossa, että on jääny kaappiin. Noita ei varmaan oikeesti kannata kotikonstein puristaa, vaikka olis minkälaiset pihdit... Niin paljon oon nähny kolhuisia kehyksiä ;)... Teollisuudessa niilla on varmasti joku passeli prässi, jolla ne puristaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari:)Minäkin olen joskus aiemmin jo haaveillut, että kokeilisin tehdä, mutta ajatellut sen olevan liian hankalaa. Nyt sitten eka pussukassa myyjä neuvoi laittamaan ohutta (n.2mm) nyöriä pussin reunoihin ja puristamaan. Ja minähän tein niin ja sain aikaiseksi niin rumat reunat, vaikka kangasta koitin tunkea pihtien ja pussin väliin. Toisessa liikkeessä myyjä sanoi laittavansa paksumpaa (takeissa käytettävää) nyöriä reunaan ja ei ollenkaan puristavansa reunaa. Laitoin tosiaan vähän vielä liimaa leuan sisään ja jouduin tosissani tunkea reunan nyöreineen sinne sisälle. Eikä tarvinnut puristella, siitä tuli tosi napakka:)

   Poista
 4. mullakin marinoituu noita leukoja tuolla kaapissa.... :) hyvät ohjeet. kiitos, jospa saisin minäkin aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Tuo ohje, että laittaa tarpeeksi paksun nyörin ja ei puristele reunoja, oli pelastava ja liimaa leukojen sisälle. Ajattelin, että olisi kiva joululahjaidea tehdä pussukoita.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.