torstai 22. elokuuta 2013

Tunikaa ja paitaa

 
 
 
Nyt on tullut ommeltua:). Onhan se mukava laittaa tänne blogiin heti mitä on saanut aikaiseksi. Tämä tunika syntyi Hilcon college-kankaista. Käytin peruskaavana raglanhihaisen paidan kaavaa. Siihen lisäsin helmaröyhelön ja pitsinauhasta valehalkion, jonka sisään sopi mainiosti muutama nappi:)

 
 
Hihat ompelin kahdesta palasta. Ihan kivasti sopivat nämä kankaat toisiinsa.
Peitetikkikoneella tikkasin reunat. Muutaman kerran kone kiusasi minua hyppytikillä. Kyllä se onkin ärsyttävää. Minä en laiskuuttani alkanut purkamaan koko saumaa, vaan varovasti ompelin pätkän uutta saumaa entisen päälle. En tiedä käykö niin, että vanha sauma alkaa sieltä purkautumaan. Pääasiassa Janomeni on ollut ihan fiksu, mutta muutamatkin hyppytikit ovat liikaa ja ne turhauttavat. Otan mielelläni vastaan hyviä ohjeita peittareiden käyttäytymiseen liittyen!
 

 

Tämä tähtikangas riitti hyvinkin koko paitaan, ettei tarvinnut sen ihmeempiä mutkia alkaa miettiä. Taskuja on  nyt ilmestynyt useampaankin paitaan, mutta ne ovat kyllä aika kiva lisuke perusmalliseen paitaan.
 
 
Karvainen kaveri on päässyt hellittäväksi. Onhan se nyt hieman yksinäinen, kun sen kaverit ovat lapissa;)
 
Antoisaa pyyntireissua läheisilleni ja muillekin kanssatovereille:D
 
 
 
 11 kommenttia:

 1. Kyllä sinä olet sitten aikaan saava. Minulla tapahtuu vain ajatusten tasolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähti liian aikaisin viesti.. Kiva yksityiskohta tuo vale nappilista ja taskut antaa kyllä kivan ilmeen paidoille.

   Poista
  2. Kiitos:-). Välillä enemmän ja toisella kertaa vähemmän aikaansaa:-). Toisaalta kun vauhtiin pääsee, on kiva edellisen valmistuttua alkaa heti suunnitella uutta.

   Poista
 2. Kyllä oot taas nättejä vaatteita ommellut :) Ihana tuo nappikangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-).On tää ompeleminen niin koukuttavaa puuhaa, että että:D. Sattumalta hoksasin nämä kankaat kangaskaupan hyllyssä ja ajattelin, että noista haluan jotain kokeilla:-)

   Poista
 3. Hienoja paitoja:) Minulla sama kokemus, että hyppytikit ärsyttää:(... Vähän lohdutti se, kun opettaja sanoi koulussa, että hyppytikit ovat myös teollisen peittarin ogelma! Ja kyseinen kone on sentään useamman tonnin hintainen kapine... Eli ne on pikkutarkkoja säätöjen kanssa kaikki peitetikkivermeet. Eiköhän me opita, ku tarpeeksi kauan väännetään säätöjä, yekemään ilman hyppytikkiäki:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari:-) Lohduttavaa kuulla tuo opettajan kommentti! Suurimmaksi osaksi olen tosi tyytyväinen, mutta joskus kone kiusaa. Pidätkö perussäädöt, siis tehdassäädöt koneessa kun teet trikoovaatteen käänteitä? Kokeilin säätää netistä löytyneen Lauriidan blogin ohjeitten mukaan, mutta ehkä se tosiaan vaatii testausta ja kokeilua. Ja jokainen kone varmasti yksilö.

   Poista
 4. Tosi nätit paidat! Tunikan värit on kauniin rauhalliset vaikka siinä yhdistyy montaa kuosia.. Oot sä vaan niin kätevä käsistäs, hyvä jos ite saisin edes ommeltua loppuun meiän olkkarin verhot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista:-). Tykkään myös noista sävyistä. Lasten vaatteita on kyllä tosi kiva ommella. Ja yleensä vaatteet aika kivasti istuukin. Verhojen ompelu ei ole mitään maailman mukavinta puuhaa;-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.