sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kodinonni ja ohje leipomiseen

 
 
 
 Minusta viherkasvit ovat ihania, mutta kuitenkaan minulla ei ole niitä kuin muutama. Ne tahtovat ennemmin kuivua veden puutteeseen kuin liika-annostukseen, raukat. Tämä kodinonni tarttui mukaani kaupassa käydessäni. Otan mielelläni vastaan vinkkejä sen hoitamisesta. Sumutinpullolla olen suihkutellut sitä, mutta kaipaako se vettä myös vähän runsaamminkin?

 
 Lapset ovat meillä hyvin innokkaita leipureita. Varmaan myös hyvin monessa muussakin perheessä. Usein ohjeet ovat vaikeita ja lapsen on vaikea niitä sisäistää. Minulla on eräs Helppo suklaapiirakka- ohje, jonka muokkasin helpommin ymmärrettäväksi. Yllä olevan piirakan leipoi ekaluokkalaisemme.
 


 
Tämä taikina valmistetaan ilman sähkövatkainta, vispilällä sekoittaen. Olen ostanut pienten leipureiden käyttöön pullomargariinia, josta on helppo annostella oikea määrä voita. Olen tietysti ensin neuvonut mitä kuppeja tai lusikoita tietty kuva tarkoittaa. Yhdessä kokeilemisen kautta leipominen sujuu itsenäisesti erittäin näppärästi.
 
Onnistumisen ilo loistaa lapsen kasvoilla kun höyryävä piirakka on valmistunut maistettavaksi:)
 
 
 
 
12 kommenttia:

 1. Näppärän näköinen "lastenohje", pitääkin laittaa korvantaakse! Meillä lapset kertoo leiponeensa ihan itse kun saavat pyöritellä omat pullansa tai kipata jauhot taikinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä muuten vielä mainostaa, että tämä ohje on myös minun "lemppari", sillä se on myös helppoudessaan tosi hyvääkin. Itselläni on kyllä alkuperäinen ohje numeroineen ja mittayksiköineen:).

   Poista
 2. Voi ihana ohje:)! Mun pitää näyttää tätä meidän leipurille:)! Ja kirjoittaa talteen. Meillä 5 luokkalainen on innostunut leipomaan ja laittamaan ruokaa niin paljon, että hänellä on aina tiistaisin leivontapäivä ja ruoka on monesti valmiina, kun me aikuiset tulemme iltapäivällä kotiin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kuulostaa reippaalta! Miten ihana tulla kotiin kun valmis ruoka on vastassa:-). Kun sitä antaa lapsen tehdä ja kokeilla, niin sitä kauttahan ne oppii. Tuo piirakan ohje on meillä eniten käytössä. Saa nopeasti hyvää!!

   Poista
 3. Minä en tosiaankaan ole mikään viherpeukalo, mutta nyt olen saanut kodinonnen kasvamaan ja kukoistamaan jo melkein vuoden ajan, kun olen kastellut sen muutaman päivän välein upottamalla alusruukun lautaselle, jossa on vettä. Annan sen imeä niin paöjon kuin siihen menee, minkä jälkeen nostan sen takaisin omaan suojaruukkuunsa. Päältä päin en kastele lainkaan, sillä ne pienet lehdet liiskaantuvat helposti kosteudesta. En ole siis myöskään sumuttanut. Kodinonni on minulla keittiössä, jonka ikkuna on etelään päin, mutta en ole kuitenkaan poiänyt suorassa auringonpaisteessa. Se on kyllä hurjan kaunis kasvi, niin heleän vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle. Tämä auttoi paljon. Eli alanpa kastelemaan noin. Ajattelin, että kasvi saa lehtien kautta myös kosteutta kun niitä sumuttelee. Mutta lehdet on todellakin pieniä ja hentoja. On kyllä totta, että varmaan ajan kuluessa myös kärsivät liiasta kosteudesta. Ihastuin just kasvin väriin ja herkkyyteen. Olisi ihana saada se kukoistamaan ja rehevöitymään:-)

   Poista
 4. Kiitos, kun kävit kommentoimassa blogiani, niin pääsin myös kurkkaamaan sinun blogiasi! Aivan mahtava idea tuo ohjeen yksinkertaistaminen, toimisi varmasti meidänkin esikoisella. Sinulla myös hienoja käsitöitä ja kauniita valokuvia, joita ilo katsella, taidan kuule minäkin vierailla täällä toistamiseen. Terv. Helmojen ja hepeneiden Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle:). Kiitos sinulle! On mukava kun löytää uusia, mielenkiintoisia blogeja. Kommenttien kautta sitä on niin helppo sitten tulla vierailemaan puolin ja toisin:)

   Poista
 5. Kodinonni on kyllä ihana! Minä oon kastellu kerran viikossa (aina siivouspäivänä) ja ihan hyvin tuo on kyllä tähän mennessä pysyny hengissä niinki vähäisellä kastelulla ;)
  Mulla on melkeen samanlainen piirakkaohje, jolla meiän tytöt kans mielissään leipoo sillon tällön. Ja mulla myös ahkerasti käytössä se, niin kätevä kun tulee nopeasti kahvileipää. :) Onhan se mukavaa ku lapsetki välillä leipoo, ja voi sitä lasten riemua ku on ihan ite saanu jotain tehtyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että kukan kans pärjää aika helpolla:-). Se on niin mahdottoman sievä. Nuo on kyllä niin käteviä tuollaiset sekoituspiirakat. Varmaan onnistuu yhtä hyvin, vaikka laittais aineet kaikki kerrallaan ja sekoittais :D. Tykkään just tuollaisista näppäristä ohjeista. Ja kiva kun joku muukin pystyy sen tekemään.

   Poista
 6. minulla ei ole sitä vihreää peukaloa lainkaan,kukat kuolee kaikki mun käsissäni :(
  tuo on kiva idea piirtää leivontaan tarvittavat määrät lapselle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tuo kukkien hoitokin on eräänlainen harrastus ja se ei tälllä hetkellä ole itsellä niin tärkeällä sijalla. Vaikka ne onkin niin ihania:-). Kyllä tuo ohjeen yksinkertaistaminen jotenkin selkeyttää lapselle mitä tarvii laittaa ja kuinka paljon!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.