tiistai 14. tammikuuta 2014

Puiden säilytyspaikkaKuinka usein sitä saakin ideoita oman kodin sisustukseen kun käy kylässä ystävillä ja tuttavilla. Tämäkin puiden säilytyspaikka takan päällä ei ollut juolahtanut mieleenikään, ennenkuin istuin tuttaviemme sohvalla ja kiinnitin huomioni tähän kivaan yksityiskohtaan. 


Siellä ainakin puut kuivuvat hyvin ja tarpeellisia sytykkeitä saa helposti. Meillä puilla lämmittäminen ei ole ensisijainen lämmitysmuoto, vaan sellainen mukavuusasia:).


Tällainen puumäärä ei kyllä riitä mihinkään, jos kunnolla alkaa puita polttelemaan. Mutta onpa kiva sisustusjuttu:)


Kynttilöitä on tullut poltettua edelleenkin ahkerasti. Usein se on jäänyt joulun jälkeen vähemmälle. Niistä saa vaan niin ihanaa ja lämmintä tunnelmaa. Ostin tässä lähiaikoina Tiimarissa käydessäni tällaiset harmaat huopatabletit. Alennuksien jälkeen hinta oli todella edullinen. Tykkään niistä! Ruokapöydän siistiminen käy näppärästi tällaisten pienten liinojen kanssa.


Uusi Ottobrekin ilmestyi joku aika sitten. Aina sieltä jotain kivaa löytää ja jotain pientä, helppoa ja tarpeellista olen jo tehnytkin. 

Mukavia pakkaspäiviä teille:)

10 kommenttia:

 1. On kyllä kiva idea laittaa puut takan päälle! Minä huomasin kuvasta heti tuon teidän hienon kattorosetin, itsekin kun niitä mietimme miehen kanssa rakennusaikana. Kumpikin tykkäämme niistä, joten miksiköhän ne sitten jäi laittamatta? Tosi kauniilta näyttää tuo lintuhäkkikin tuossa takan reunalla. Odottelenkin täällä sitten postauksia uuden Ottobre-lehden merkeissä :). Minä kun olen ulkoistanut nuo kauppareissut nykyään miehelle, niin en ole koko Ottobrea edes nähnyt. Täytyypä käväistä netistä vilkaisemassa, mitä siinä on, jos sitä vaikka tarvitsisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni äiti teki savesta nuo upeat kattokoristeet. Ne kiinnitettiin kattoon noin vuosi sitten. Olemme tosiaan asuneet tässä kodissa kaksi ja puoli vuotta. Olemme kyllä myös tykänneet niistä. Pystyisitteköhän laittaa jälkeenpäin sellaisia? Jätimme kyllä rakennusvaiheessa jo tasaiset alustat koristeille.
   Ottobre- lehdessä yleensä on jotain kivaa. Joskus tosiaan jää kokonaan hyödyntämättä kaavat, mutta harvemmin:). Käypä kurkkaamassa netistä, siellähän ne mallistot on: Kiitos taas kovasti sinulle kommentistasi:)

   Poista
 2. Onpa kodikas sisustuselementti tuo puut uunin päällä. Tuollaiset halot itsessään ovat todella kauniita. Minulla on keittiössä uunin kupeessa iso rottinkikori, joka on täynnä pitkiä koivuhalkoja. Mies aina tuo uusia poltettujen tilalle ja kommentoi joka kerta, että "emännälle sisustuspuita". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, nuo halot on niin luonnon kauniita. Ja kivalta kuulotaa nuo "emännän sisustuspuut" :) En tiedä tuleeko puita nosteltua kuinka monesti tuonne ylös, mutta voivatpa nuo olla vaikka sisustuselementtinä :) Jotain pientä kivaa pitää aina välillä keksiä;). Kiitos paljon Pikku Akka:)

   Poista
 3. on kyllä kivan näköiset sisustuspuut!! mihinkähän meillä saisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea höpsöä pitää keksiä:D. Johonkin koloon tai reunalle ladot;-)

   Poista
 4. Siitä on kyllä hyötyä, kun käy muilla kylässä - hyvät ideat on tehty kierrätettäviksi! Kivat puut :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin Tanja:-) Jostainhan ne ideat muodostuvat. Kiitos sinulle!

   Poista
 5. Ihana takka ja hyvä idea puiden säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olemme kyllä tykänneet valtavasti takan ulkomuodosta. Eräänlainen sisustusjuttuhan sekin on. Nuo puut saavat kyllä ilahduttaa tuolla päällä. Oikeastaan siellä on niin paljon ns. turhaa tilaa, että siinäkin mielessä mainio paikka puille. Onneksi muilta saa näitä hyviä ideoita:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.